ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός 1-3

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός 1-3

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ του Φοίνικα στη Σύρο, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι παραμένει το αφεντικό στο τάραφλεξ! Εκπληκτικός ο Νοβότνι.
Πήγε, έπαιξε και κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Φοίνικα στη Σύρο, "γκρεμίζοντας" τους γηπεδούχους από την κορυφή της Α1 βόλεϊ Ανδρών.
Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν στο πρώτο πολύ δύσκολο πραγματικά τεστ, πως δεν πρόκειται να αφήσουν εύκολα τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδος από τα χέρια τους. Χάρη στο εξαιρετικό σέρβις, το δυνατό τους μπλοκ και τον εντυπωσιακό στην αναμέτρηση, Νοβότνι, οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα, με 3-1 σετ, από μια έδρα που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να επικρατήσουν οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Το ματς:

Τσέχικη απάντηση στο δυνατό ξεκίνημα του Φοίνικα

Δυνατά μπήκε ο Φοίνικας στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και γρήγορα – γρήγορα προηγήθηκε στο σκορ με 5-2. Άμεση ήταν όμως η αντίδραση των παικτών του Γιάννη Καλαμαζίδη, με κύριο εκφραστή τον Νοβότνι. Αφού πρώτα οι ερυθρόλευκοι μείωσαν με καρφί του Πετρέα, στη συνέχεια ο Τσέχος ακραίος "σεληνιάστηκε" στο σέρβις και με τρεις συνεχόμενους άσους έδωσε την πρωτοπορία στον Ολυμπιακό με 5-6!

Το σερί των Πειραιωτών έφτασε συνολικά στο 9-2 επιμέρους σκορ, όταν ο Φιλίποβ με νέο άσο έκανε το 7-11, επιβεβαιώνοντας την καλή ημέρα των φιλοξενούμενων από το σέρβις. Ήταν πλέον η σειρά του Χιμένες να αναλάβει δράση και με την ταυτόχρονη άνοδο του ερυθρόλευκου μπλοκ, το πρώτο σετ κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού με 21-25, με τον "δυναμίτη" Κολομβιανό να παίρνει τον τελευταίο πόντο με καρφί στη διαγώνιο.

Αφηνιασμένος ο Νοβότνι

Καρμπόν ήταν και το ξεκίνημα του 2ου σετ στην αναμέτρηση, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι με περισσότερη συγκέντρωση και ενέργεια στο τάραφλεξ, προηγούμενοι στο σκορ με 5-2 και 8-5. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν η κακή υποδοχή και κατ' επέκταση οι άσχημες επιθέσεις. Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ όμως και τις φωνές του Καλμαζίδη, το σκηνικό ανατράπηκε ραγδαία! Η υποδοχή σοβαρεύτηκε, η επιθετική λειτουργία βελτιώθηκε, όπως και το μπλοκ. Έτσι ο Ολυμπιακός κάλυψε γρήγορα το "χάντικαπ", ισοφάρισε σε 8-8 και προσπέρασε για πρώτη φορά στο σετ με 10-11, ύστερα από κερδισμένο πόντο (μπλοκ άουτ) του Νοβότνι.

Με τον Τσέχο αφηνιασμένο σε επίθεση και μπλοκ (μαζί με τον Πετρέα), οι Πειραιώτες έφτασαν στο 11-14, δημιουργώντας ένα "μαξιλαράκι ασφαλείας" τριών πόντων στο σετ. Ο Φοίνικας αντέδρασε και ισοφάρισε σε 15-15, με την αναμέτρηση πλέον να κυλάει πόντο – πόντο μέχρι και το 20-20. Η εμπειρία και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των παικτών του Θρύλου σε εκείνο το σημείο, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενουμένων και ο εκπληκτικός Νοβότνι τέλειωσε το σετ με έναν ακόμη κερδισμένο άσο για το 21-25!

Ο Φοίνικας πήρε το 3ο σετ, ο Ολυμπιακός το παιχνίδι

Το τρίτο σετ κράτησε τους πάντες σε αγωνία από την αρχή. Οι παίκτες και των δύο ομάδων έδειχναν πως ο καθένας για τους δικούς του λόγους, επιζητούσε την επικράτηση. Οι μεν του Φοίνικα για να παραμείνουν "ζωντανοί" στην διεκδίκηση της νίκης, οι δε του Ολυμπιακού για να "σκουπίσουν" το ματς και να επιτρέψουν στον Πειραιά με μια πολύ σημαντική νίκη στις αποσκευές τους. Μέχρι το 16-15, το σετ ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο. Τότε όμως οι νησιώτες "ανέβασαν" στροφές, οι ερυθρόλευκοι έπαθαν μπλακ άουτ και ο Φοίνικας προσπέρασε με 21-16 μετά από καρφί του Νικηφορίδη. Οι γηπεδούχοι πήραν το σετ με 25-19 και μείωσαν σε 1-2, δίνοντας καινούργιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Με την ψυχολογία υπέρ του, ο Φοίνικας πίεσε τον Ολυμπιακό στο τέταρτο σετ και έφτασε προηγούμενος με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και προσπέρασαν με 8-10, ύστερα από άσο του Κοκκινάκη, ενώ λίγο αργότερα ο εντυπωσιακός Νοβότνι με καρφί έκανε το 9-14. Οι παίκτες του Καλμαζίδη δεν έδειχναν πλέον καμία διάθεση να... διαπραγματευτούν την τελική τους επικράτηση και με τρομερή αποφασιστικότητα σε σέρβις και μπλοκ έφτασαν στο 11-17 αλλά ο Ντόκιτς με 4 (!) συνεχόμενους άσσους μείωσε σε 15-17, πριν ο Νοβότνι με καρφί στη διαγώνιο, του "σπάσει" το σέρβις. Στη συνέχεια του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και ο Πετρέας με καρφί σε πρώτο χρόνο έδωσε το σετ με 22-25 και ταυτόχρονα τη νίκη με 3-1 στην ομάδα του.

Τα σετ: 21-25, 21-25, 25-19, 22-25.

Φοίνικας Σύρου (Νεόφυτος): Ντάνγκουμπιτς 8 (3/10, 5 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Θάνος 12 (2 άσοι, 7/12 επ., 3 μπλοκ), Νικηφορίδης 13 (77% υπ., 13/24 επ.), Ντόκιτς 19 (5 άσοι, 13/39 επ., 1 μπλοκ), Λάππας 1 (38% υπ., 1/9 επ.), Κουρούπης (λ, 56% υπ.) / Παπαγγελόπουλος, Γκοτς 9 (1 άσος, 47% υπ., 7/16 επ., 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 1 (1/1 επ.)

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 20 (18/38 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 11 (1 άσος, 5/11 επ., 5 μπλοκ), Φιλίποβ 1 (1 άσος), Νοβότνι 23 (4 άσοι, 33% υπ., 16/30 επ., 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Πίντο 2 (52% υπ., 1/7 επ., 1 μπλοκ), Κουζούνης (λ, 60% υπ.) / Κοκκινάκης 2 (2 άσοι, 0/1 επ.), Λιβαθηνός, Κανέλλος.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου