ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΒΡ(ΑΧ)ΟΣ από τους λίγους

 ΓΑΒΡ(ΑΧ)ΟΣ από τους λίγους

8/11/2011
Δικαίωση για Μέλμπεργκ, δικαίωση για Ολυμπιακό. Ο Σουηδός παλίκαρος, το πράσινο κάζο, το πράσινο GLX 50 cc και το μέλλον με ή χωρίς τον "βράχο" στο Λιμάνι.
Τι κι αν ο Όλοφ Μέλμπεργκ πάτησε τα 34. Τι κι αν ο Σουηδός παίζει ασταμάτητα σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, ενώ την ίδια ώρα αρνείται να βγάλει την φανέλα με το εθνόσημο της πατρίδας του.
Παρ' όλα αυτά, παραμένει ο κορυφαίος αμυντικός στην Ελλάδα, αλλά και την χώρα του, στην οποία και τυπικά αναδείχτηκε πρώτος την Δευτέρα (7/11) σε σχετική ψηφοφορία, αφήνοντας πίσω του, τους Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς (σ.σ.: 19 ετών, ΑΙΚ), Πίτερ Λάρσον (σ.σ.: 27 ετών, Χάλμσταντ)  και Μίκαελ Λούστινγκ (σ.σ.: 25 ετών, Ρόζενμποργκ).

Από την συγκεκριμένη λίστα απουσίαζε ο Ματίας Μπιάρσμιρ ή αν προτιμάτε, ο Σουηδός “νέος Μέλμπεργκ”, όπως παρουσιάστηκε από πράσινο και μη Τύπο, στην αγωνιώδη προσπάθεια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, να δικαιολογήσουν το... κάζο που τους έκανε εκείνο το καλοκαίρι του 2009 ο Γιάννης Χρυσικόπουλος (!!).

Για όσους δεν θυμούνται ο Μέλμπεργκ, ήταν το... χάμερ που ονειρευόταν τότε ο Νίκος Πατέρας για να ντύσει στα πράσινα. Αλλά, ο τότε πρόεδρος των πρασίνων υπολόγιζε χωρίς τον... κόκκινο ξενοδόχο, ο οποίος στα ίσα το έκανε δικό του και του άφησε του Παναθηναϊκού για να κινείται ένα GLX 50 cc.

Ακόμα δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα γέλια μας, όταν θυμόμαστε τον Τεν Κάτε να δηλώνει ότι ο Μπίαρσμιρ υπερτερεί του "βράχου", καθώς εκτός από τις αμυντικές του ικανότητες, μπορεί να κάνει και παιχνίδι από πίσω, κατεβάζοντας την μπάλα με άνεση. Πόσο δίκιο είχες Ολλανδέ και πόση μπάλα έβλεπες. Εμείς πάντως απ' αυτή την γωνία σε ευχαριστούμε διότι.... 

Το πραγματικό σουηδικό "χάμερ" αποδείχτηκε παλίκαρος από τους λίγους. Σεβάστηκε και σέβεται ακόμα και έως σήμερα την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Ολυμπιακό να έχει βρει στο πρόσωπο του τα τελευταία χρόνια τον ιδανικό παρτερνέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με τον οποίο συνθέτουν το κορυφαίο σύγχρονο αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Πειραιά (σ.σ.: δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω τον μεγάλο Μάρτιν Νοβοσέλατς μαζί με τον Σταύρο Παπαδόπουλο). 

Είναι γεγονός πως όταν παρθεί η απόφαση για να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του Πειραιά, η εύρεση ικανού αντικαταστάτη μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς οι αμυντικοί αυτοί του επιπέδου σπανίζουν, ενώ από Έλληνες, μόνος που θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις στο πλευρό του Αβραάμ μελλοντικά είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Πάντως ο ίδιος και καλά κάνει, σκέφτεται το μέλλον του κοντά στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και δεν έχει ακόμα περάσει από το μυαλό του, η ιδέα της αποχώρησης του από την δράση.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου