ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-0

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-0


Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ στο Φάληρο για την 2η αγωνιστική του NextGen Series, χτυπώντας στο τέλος με τους Σούκια (82') και Λεάντρο (92')!
Θα ακούει "Ολυμπιακός" και "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και θα βλέπει εφιάλτες η Άρσεναλ! Οι "κανονιέρηδες" μετά το περσινό 3-1 (αλλά και το 2009-10, το 1-0 με σκόρερ τον Λεονάρντο) σε επίπεδο Champions League Ανδρών, την Τετάρτη (12/9) το βράδυ γνώρισαν την ήττα και στην αντίστοιχη διοργάνωση των Νέων, το NextGen Series! Οι ερυθρόλευκοι του Μπερντ Στορκ επικράτησαν των αντιπάλων τους με σκορ 2-0, χτυπώντας στο τέλος με τους Σούκια (82') και Λεάντρο (92') και με αυτό τον τρόπο πήραν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς στο Champions League Νέων την 2η αγωνιστική.
Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες, στην επανάληψη το ματς είχε καλύτερο ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Τελικά ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που με αστείρευτες δυνάμεις (έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές του Στορκ) ως το τέλος του παιχνιδιού κατάφερε να επιβληθεί με 2-0 και να πάρει τη νίκη.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Ρουγκάλα και Λεάντρο στην καρδιά της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι Λύρας, Πασαλίδης και Σούκιας, χωρίς κάποιος από τους υπόλοιπους να υστερεί.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού δείχνει να έχει πολύ ταλέντο και με την κατάλληλη καθοδήγηση οι Πειραιώτες μπορούν να ελπίζουν βάσιμα πως σε λίγα χρόνια θα έχουν αρκετούς παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου στην πρώτη ομάδα.

Το ματς

Ο Μπερντ Στορκ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Χουτεσιώτης. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Καραγκούνης, Ρουγκάλας, Λεάντρο και Λυκογιάννης. Οι Μανώλης Σιόπης και Γκίνο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Δημήτρης Διόπης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Λύρας την αριστερή και ο Ρίκσπουν αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιωαννίδη.

Μπροστά σε περίπου πέντε χιλιάδες φιλάθλους του και αρκετά παιδιά από την Ακαδημία του πειραϊκού συλλόγου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Άρσεναλ. Στο 3ο λεπτό, ο Λυκογιάννης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Κουκ μπλόκαρε με δυσκολία την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 8', όταν ο Μπέλεριν βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Χουτεσιώτης βγήκε έγκαιρα από την εστία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στο πρώτο μέρος. Η πειραϊκή ομάδα κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα, αλλά στο δημιουργικό τομέα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Η τετράδα της ερυθρόλευκης άμυνας έπιασε πολύ καλή απόδοση, με τους στόπερ Ρουγκάλα (αρχηγός της ομάδας) και Λεάντρο να έχουν αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Η Άρσεναλ έδειξε δείγμα της ποιότητας που διαθέτει σε αυτό το διάστημα, χωρίς να καταφέρει, πάντως, να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Χουτεσιώτη.

Στο 17', ο Ιωαννίδης μπορούσε να δώσει πιο γρήγορα την μπάλα στον αμαρκάριστο Ρίκσπουν μέσα στην περιοχή, αλλά ο υψηλόσωμος επιθετικός καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μπάλας. Στο 23', ο Ναμπρί πραγματοποίησε έξοχη ατομική ενέργεια, σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των "κανονιέρηδων" σημειώθηκε στο 28', όταν ο Μοντέιρο σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Ρουγκάλα και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 30', ο Μανώλης Σιόπης σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή και ο Κουκ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Οι τελευταίες δύο καλές στιγμές του πρώτου μέρους ήταν για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στο ίδιο λεπτό. Στο 36', ο Δημήτρης Σιόπης σέντραρε από τα δεξιά και ο Μοντέιρο με προβολή πρόλαβε τον Ιωαννίδη και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Θετική εντύπωση μας προκάλεσε ο 18άχρονος Γιώργος Λύρας, ο οποίος έχει στυλ Φετφατζίδη! Βραχύσωμος αριστερός εξτρέμ, με εξαιρετική ντρίμπλα. Πρέπει, όμως, να δουλέψει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού ακόμα για να αναπτύξει περισσότερο το ταλέντο που διαθέτει.

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πιέσει περισσότερο την εστία του Ολυμπιακού. Στο 54', ο Γενάρις σούταρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, ο Χουτεσιώτης έδιωξε με δυσκολία και στη συνέχεια η ερυθρόλευκη άμυνα απομάκρυνε την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και ο Μπερντ Στορκ προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 59'. Ο Σούκιας πήρε τη θέση του Γκίνο και ο Βουτσιώτης του Δημήτρη Σιόπη.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, στο 62'. Ο Καραγκούνης σέντραρε παράλληλα από τα δεξιά, αλλά ο Μοντέιρο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και ο τερματοφύλακας Κουκ μπλόκαρε. Στο 64', ο Πασαλίδης αντικατέστησε τον Ρίκσπουν. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, το ματς δεν είχε γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Άρσεναλ είχε κάποιες στημένες μπάλες γύρω από την ερυθρόλευκη περιοχή χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Στην καλύτερη εξ αυτών, ο Ναμπρί εκτέλεσε φάουλ από θέση μέσα αριστερά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 71', ο Χαΐροβιτς έπεσε με δύναμη πάνω στον Καραγκούνη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ο διαιτητής Παπαπέτρου θα μπορούσε κάλλιστα να υποδείξει την άσπρη βούλα. Ο αγώνας ήταν ανοιχτός και για τα τρία αποτελέσματα. Η κατάσταση ήταν ρευστή... Στο 78', σε ερυθρόλευκη αντεπίθεση, η "σφαίρα" που ακούει στο όνομα Λύρας ελίχθηκε από τα αριστερά, πάσαρε στον Ιωαννίδη, ο οποίος επιχείρησε σουτ με το δεξί εντός περιοχής και ο Κουκ μπλόκαρε την μπάλα, που κόντραρε και στον Μοντέιρο πριν καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Άρσεναλ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν αναλάβει για τα καλά τα ηνία στο ματς και στο 83' ήρθε το γκολ! Σε μία άψογα εκτελεσμένη επίθεση! Ο Λυκογιάννης σέντραρε έξοχα από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης πλάσαρε με το δεξί στην κίνηση, ο Κουκ απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Σούκιας με δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής "έγραψε" το 1-0 μέσα σε αποθέωση!

Ο κεντρικός μέσος, που μπήκε ως αλλαγή, σκόραρε. Στο 84', ο Ολυμπιακός "άγγιξε" το 2-0. Ο Ιωαννίδης έστρωσε την μπάλα στον Πασαλίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κουκ, πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Πολύ γρήγορος κι αυτός ο Πασαλίδης, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Ο Ολυμπιακός κράτησε μέχρι το τέλος το σπουδαίο αποτέλεσμα. Όχι μόνο αυτό... Έβαλε και δεύτερο γκολ! Στο 91', η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπέλεριν, ο οποίος ανέτρεψε τον Ιωαννίδη, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο εξαιρετικός Λεάντρο εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Πρώτη νίκη στο NextGen Series για τον Θρύλο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπερντ Στορκ): Χουτεσιώτης, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Σιόπης Μ., Σιόπης Δ. (59' Βουτσιώτης), Γκίνο (59' Σούκιας), Ιωαννίδης, Ρίκσπουν (64' Πασαλίδης), Λύρας.

Αναπληρωματικοί: Βούρος, Δημακάκος, Σούκιας, Βλάχος, Βουτσιώτης, Πασαλίδης, Βέργος.

Άρσεναλ (Τέρι Μπάρτον): Κουκ, Μπέλεριν, Άνγκα, Γενάρις, Μοντέιρο, Χαΐροβιτς, Τζέφρι (58' Έισφελντ), Χάιντεν (79' Αϊόμπι)), Άκπομ, Εμπεσίλιο, Ναμπρί (89' Λίπμαν).

Αναπληρωματικοί: Έισφελντ, Βίκερς, Αϊόμπι, Ορμόντε, Λίπμαν, Φαγκίν, Μουγκάμπο.

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών

Κίτρινες κάρτες: 77' Ρουγκάλας (Ολυμπιακός), 74' Μοντέιρο (Άρσεναλ)

Κόκκινες κάρτες: 91' Μπέλεριν (Άρσεναλ, απευθείας κόκκινη κάρτα)

Τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην διοργάνωση:

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου: Μαρσέιγ-Ολυμπιακός

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου: Άρσεναλ-Ολυμπιακός

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός-Μαρσέιγ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Ατλέτικ Μπιλμπάο

Είσοδος Ολυμπιακού και Άρσεναλ στο "Γεώργιος... από redplanetgr
Παιδιά από την Ακαδημία του Ολυμπιακού... από redplanetgr
Η Νίκαια τραγουδάει για τον Ολυμπιακό από redplanetgr

Προθέρμανση του Ολυμπιακού και της Άρσεναλ στο... από redplanetgr
Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" λίγο πριν από τη... από redplanetgr
Λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα... από redplanetgr
 www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου