ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...
11/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ


*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

ΙΣΠΑΝΙΑ

Δύο μήνες θα απουσιάζει ο Πιάτι

11/9/2012
Δύο μήνες θα απουσιάζει ο Πιάτι

Μέχρι και δύο μήνες θα απουσιάζει ο Πιάτι από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Βαλένθια.

Το ιατρικό επιτελείο της ισπανικής ομάδας διαπίστωσε ότι δεν θα έχει επανέλθει πλήρως το χέρι του Αργεντινού από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για το κάταγμα που έχει υποστεί και θα πρέπει να μείνει μεγαλύτερο διάστημα από τις έξι εβδομάδες που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Όπως αναφέρουν οι ισπανικές εφημερίδες ο Πιάτι θα αρχίσει σύντομα ελαφρές προπονήσεις με έναν ειδικό προστατευτικό νάρθηκα στο χέρι.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα υποβάλλεται σε εξετάσεις για να διαπιστώνεται η βελτίωση στο τραυματισμένο του χέρι.

Μέσι: «Ο Πεπ άλλαξε την ιστορία»

11/9/2012
Μέσι: «Ο Πεπ άλλαξε την ιστορία»
Την αξία του Πεπ Γκουαρντιόλα αναγνώρισε ο Λιονέλ Μέσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο παρασκήνιο της προετοιμασίας του με την εθνική Αργεντινής. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μίλησε στο «ESPN» τονίζοντας πως ο πρώην τεχνικός της Μπάρτσα ήταν αυτός που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας του.

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω προκριματικών αγώνων για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το ενδιαφέρον ωστόσο των μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να είναι μεγάλο για τις διασυλλογικές διοργανώσεις και ειδικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δημοσιογράφοι του καναλιού «ESPN» βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Λιονέλ Μέσι και οι ερωτήσεις τους εστιάστηκαν στο σύλλογο και όχι στην εθνική του μεγάλου παίκτη.

Ο Μέσι, ευγενικός όπως πάντα, δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε θέματα που είχαν να κάνουν με τη Μπαρτσελόνα. «Η νεότερη ιστορία της ομάδας άλλαξε από τη στιγμή που ήρθε ο Γκουαρντιόλα. Ο Πεπ βρήκε διαλυμένα αποδυτήρια, με παίκτες που δεν πίστευαν στις δυνατότητές τους. Προερχόμασταν από δύο χρονιές χωρίς τρόπαιο και ήταν αυτός που μας αναγέννησε. Αυτός που άλλαξε τα πάντα», είπε ο Μέσι, όταν ρωτήθηκε για τον πρώην προπονητή του και πόσο αυτός συνέβαλε στη δημιουργία του ποδοσφαιρικού θαύματος που λέγεται «Μπαρτσελόνα».

Για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ο Μέσι ήταν αποκαλυπτικός. «Θέλω να κερδίσω περισσότερους τίτλους. Θέλω και το Τσάμπιονς και την Πριμέρα. Θα δεχόμουν να πετύχω λιγότερα γκολ αν ήταν να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους», ανέφερε ο Μέσι, δείχνοντας πως τον απασχολεί η ομαδική και όχι η προσωπική επιτυχία.

Ξανά με την πρώτη ομάδα ο Καρβάλιο

11/9/2012
Ξανά με την πρώτη ομάδα ο Καρβάλιο

Μετά από 117 ημέρες, ο Ρικάρντο Καρβάλιο προπονήθηκε και πάλι με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος αμυντικός είχε για τελευταία φορά συμπεριληφθεί στην αποστολή της «βασίλισσας» για το φιλικό με επίλεκτη ομάδα του Κουβέιτ στις 16 Μαΐου. Έκτοτε ήταν εκτός ομάδας και… ξέμεινε στο ρόστερ, αφού δεν βρέθηκε σύλλογος να τον αποκτήσει το καλοκαίρι.

Ο 34χρονος Πορτογάλος αμυντικός «κάθισε» πάνω στο συμβόλαιό του, που λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και θα του αποφέρει περίπου 3 εκατ. ευρώ.


AΓΓΛΙΑ

Πρόβλημα με Καγκάουα

11/9/2012
Πρόβλημα με Καγκάουα

Άσχημα μαντάτα έφτασαν στην Αγγλία από την Ιαπωνία για τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Σίντζι Καγκάουα λίγη ώρα πριν το ματς της Ιαπωνίας με το Ιράκ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας, Αλμπέρτο Τζακερόνι, αποφάσισε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του παίκτη. Μένει να φανεί αν η κατάστασή του είναι αρκετά σοβαρή για να του στερήσει τη συμμετοχή σε πρώτη φάση στο ματς του Σαββάτου με τη Γουίγκαν.

Και επίσημα στη Φούλαμ ο «Κάρα»

11/9/2012
Και επίσημα στη Φούλαμ ο «Κάρα»

Ο νέος σταθμός στην καριέρα του Γιώργου Καραγκούνη είναι –και επίσημα- η Φούλαμ. Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα διεθνούς μέσου μέσω της ιστοσελίδας του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση –με ελεύθερη μεταγραφή- του Γιώργου Καραγκούνη μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Φούλαμ. Στη συνέχεια αναφέρει λεπτομέρειες από την καριέρα του «τυπάρα» με ειδική αναφορά στην παρουσία του στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου και στο γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με την Ρωσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού.

«Είμαι πανευτυχής που υπέγραψα με την Φούλαμ και είμαι ενθουσιασμένος από την νέα πρόκληση στην καριέρα μου συμμετέχοντας στην Πρέμιερ Λιγκ. Θέλω πως και πώς να δουλέψω υπό τις εντολές του Μάρτιν Γιόλ και να αγωνιστώ δίπλα στους φανταστικούς παίκτες αυτής της ομάδας», αναφέρει ο Γιώργος Καραγκούνης στην πρώτη του δήλωση ως ποδοσφαιριστής της Φούλαμ.

«Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει μεγάλη εμπειρία από συμμετοχές σε διεθνείς και διασυλλογικές διοργανώσεις και είμαι χαρούμενος που θα είναι μαζί μας μέχρι το τέλος της σεζόν», τόνισε ο Μάρτιν Γιόλ στην ιστοσελίδα της Φούλαμ.

ΙΤΑΛΙΑ

«Δεν είπα ποτέ πως ήμουν ο Τραορέ»

11/9/2012
«Δεν είπα ποτέ πως ήμουν ο Τραορέ»
Διαψεύδει πως προσπάθησε να παραπλανήσει τους τροχονόμους που τον σταμάτησαν στο κέντρο του Μιλάνου ο Μπαγιέ Νιάνγκ. Ο νέος άσος της Μίλαν, συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως είναι ο Τραορέ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Βρέθηκε να οδηγεί στο κέντρο του Μιλάνου χωρίς δίπλωμα. Κάτι που είναι απόλυτα φυσικό, αφού ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί. Ο 17χρονος Μπαγιέ Νιάνγκ θέλησε να κάνει μια βόλτα, οδηγώντας ένα από τα εταιρικά αυτοκίνητα της Μίλαν, αλλά για κακή του τύχη έπεσε σε μπλόκο της τροχαίας. Οι πληροφορίες που έφτασαν από την Ιταλία, έκαναν λόγο για έναν τρομοκρατημένο Νιάνγκ, που μέσα στον πανικό του προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς πως είναι ο Τραορέ. Τελικά, μετά την επίδειξη της ταυτότητάς του, ξεκαθάρισε ποιος στην πραγματικότητα είναι.

Μια μέρα μετά το συμβάν, ο ίδιος ο Νιάνγκ αναγνωρίζει το λάθος του, διαψεύδοντας ωστόσο πως επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές. Με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter δηλώνει κατηγορηματικά πως «ποτέ δεν ισχυρίστηκα στους αστυνομικούς πως είμαι ο Τραορέ. Το μόνο που είπα ήταν πως οδηγούσα το αυτοκίνητό του. Αναγνωρίζω το λάθος μου, έκανα βλακεία και για αυτό ζητώ συγγνώμη από τον Γκαλιάνι, τον Αλέγκρι, τους συμπαίκτες μου και όλο τον κόσμο αυτού του φανταστικού συλλόγου που λέγεται Μίλαν.»

Μετά το ατυχές περιστατικό αναμένεται, εκτός του πρόστιμου που του επιβλήθηκε από την Τροχαία, να κληθεί σε απολογία από τη διοίκηση, η οποία και θα επιβάλει χρηματική ποινή στον Μπαγιέ Νιάνγκ.

Παρουσιάστηκε ο φιλόδοξος Γκοϊκοετσέα

11/9/2012
Παρουσιάστηκε ο φιλόδοξος Γκοϊκοετσέα
Παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος τερματοφύλακας της Ρόμα Μάουρο Γκοϊκοετσέα. Ο Ουρουγουανός γκολκίπερ εμφανίστηκε σίγουρος για τον εαυτό του και τόνισε πως στόχος του είναι να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα των «τζαλορόσι».

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών η Ρόμα κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Ντανούμπιο της Ουρουγουάης και να αποκτήσει ως δανεικό, με οψιόν αγοράς, τον τερματοφύλακα Μάουρο Γκοϊκοετσέα. Ο νέος ποδοσφαιριστής της ομάδας παρουσιάστηκε επίσημα το πρωί της Τρίτης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Γκοϊκοετσέα αποκάλυψε πως επιθυμεί να γίνει βασικός στη Ρόμα. «Είμαι ευγνώμων στη Ρόμα, γιατί πίστεψε σε μένα και έκανε τα πάντα για να με αποκτήσει. Ήρθα εδώ για να βελτιωθώ και να προοδεύσω. Στόχος μου είναι, με τον καιρό, να πείσω τον προπονητή μου και να καθιερωθώ ως βασικός.»

Ο Γκοϊκοετσέα χαρακτήρισε τον Μπουφόν ως τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου και πηγή έμπνευσης για αυτόν. «Ο Μπουφόν είναι ο καλύτερος του κόσμου. Τον παρακολουθώ και προσπαθώ να αντιγράψω τις κινήσεις του. Θα προσπαθήσω να τον μιμηθώ και στην καριέρα του», τόνισε ο Ουρουγουανός.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, επισήμανε το βασικό του προτέρημα. «Παίζω πολύ καλά με τα πόδια. Θεωρώ πως είναι σημαντικό αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ξέρω πως ο νέος μου προπονητής, Ζέμαν, θα εκτιμήσει αυτές τις ικανότητές μου.»

Δύο εβδομάδες εκτός ο Ακουιλάνι

11/9/2012
Δύο εβδομάδες εκτός ο Ακουιλάνι
Εκτός αγωνιστικής δράσης για δεκαπέντε περίπου μέρες θα μείνει ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον Αχίλλειο τένοντα. Ο μέσος της Φιορεντίνα, είχε περάσει ως αλλαγή στα δύο πρώτα παιχνίδια των «βιόλα»" τη φετινή σεζόν, αλλά υπολογιζόταν ως βασικός για την αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής της Serie A κόντρα στην Κατάνια.

«Η Φιορεντίνα ανακοινώνει ότι ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι επισκέφθηκε τον καθηγητή Νικόλα Μαφούλι στο Λονδίνο, για να δει το πρόβλημα της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Ο ειδικός ιατρός δεν διέγνωσε κάτι σημαντικό, αλλά πρότεινε θεραπεία για δύο εβδομάδες» αναφέρει η ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου.

Τρέμουν μην τον χάσουν

11/9/2012
Τρέμουν μην τον χάσουν
Ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης για τον Ντιέγκο Μιλίτο έχει εκπονήσει το προπονητικό τιμ της Ίντερ, με σκοπό να προφυλάξει από τραυματισμούς και κόπωση τον Αργεντινό άσο. Ο έμπειρος επιθετικός θεωρείται απαραίτητος για το παιχνίδι των «νερατζούρι» και πρέπει να εξασφαλιστεί πως θα μπορέσει να δίνει σταθερά το παρόν στους αγώνες που ακολουθούν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, οι ειδικοί αναλυτές εξέφραζαν την άποψη πως προτεραιότητα της Ίντερ θα έπρεπε να είναι η έλευση ενός άξιου αντικαταστάτη του Ντιέγκο Μιλίτο. Θεωρούσαν πως η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι στηρίζεται υπερβολικά στον Αργεντινό, κάτι που θα μπορούσε να της προκαλέσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τελικά και παρά τις όποιες προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας, δεν βρέθηκε ο παίκτης εκείνος που θα μπορούσε να θεωρηθεί ο αντι - Μιλίτο.

Το προπονητικό τιμ της Ίντερ, γνωρίζοντας το πόσο σημαντικός είναι ο Μιλίτο για την ομάδα, προσπαθεί να προφυλάξει τον παίκτη από πιθανούς τραυματισμούς, με ένα ειδικό, προσωπικό πρόγραμμα προπόνησης που έχει εκπονήσει. Ο «Πρίγκιπας» θα ακολουθεί το πρόγραμμα αυτό καθημερινά, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, παρακολουθούμενος από γυμναστή, με την ελπίδα να αποφευχθούν τραυματισμοί και κόπωση.

Εκτός από το πρόγραμμα αυτό, είναι σίγουρο πως ο Στραματσόνι θα προχωρήσει και στο καθιερωμένο, πια, ροτέισον, προκειμένου ο Μιλίτο να παρουσιάζεται «φρέσκος» και δυνατός στα παιχνίδια που ο προπονητής του θεωρεί σημαντικότερα.

«Δεν θα απολογηθώ για αυτά που δεν έχω κάνει»

11/9/2012
«Δεν θα απολογηθώ για αυτά που δεν έχω κάνει»
Σίγουρος για την αθωότητα του Στέφανο Μάουρι είναι ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο. Ο Μάουρι που φέρεται να είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων περιμένει την απόφαση του αθλητικού δικαστή, η οποία θα είναι αθωωτική, σύμφωνα με τον Λοτίτο.

Το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που συγκλόνισε την Ιταλία συνεχίζει να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας. Οι εκπομπές με θέμα τους παίκτες και τους προπονητές που εμπλέκονται στην υπόθεση συνεχίζουν να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε μια τέτοια εκπομπή στο συνδρομητικό «Sky» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί εμπλέκεται το όνομα της ομάδας του στο σκάνδαλο. «Οι ομάδες και οι άνθρωποι θα πρέπει να λογοδοτούν για αυτά που έχουν κάνει και όχι για αυτά που δεν έχουν κάνει. Η Λάτσιο δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στο Ιταλικό ποδόσφαιρο και δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να απολογούμαστε συνεχώς. Όσα έχει κάνει η ομάδα ήταν πάντα προς την κατεύθυνση της νομιμότητας», ανέφερε.

Ένας από τους παίκτες που φέρονται να έχουν συμμετοχή στο σκάνδαλο είναι ο Στέφανο Μάουρι, παίκτης - σύμβολο της Λάτσιο. Ποια είναι η άποψη του Λοτίτο; «Δεν ανησυχούμε για τον Μάουρι. Είναι αθώος και είμαι βέβαιος πως αυτό θα αποδειχτεί. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Θα φανεί πως όλα ήταν ψέματα. Πιστεύω τον παίκτη μου, δεν έχει σχέση με τα στημένα ματς.»

Ο Μάουρι, όμως, είναι τιμωρημένος, περιμένοντας την δευτεροβάθμια απόφαση του δικαστηρίου. Γιατί; «Δεν είναι σωστό να πληρώσει για τις λάθος επιλογές στις παρέες του. Και αυτό κάνει τώρα, είναι τιμωρημένος επειδή έκανε κακές παρέες, όχι κακές πράξεις», απαντά ο Λοτίτο, τονίζοντας πως για όλους στην ομάδα, ο Μάουρι είναι αθώος. Κάτι που μένει να αποδείξει και στο δικαστήριο.

«Πιστέψτε στην Παλέρμο»

11/9/2012
«Πιστέψτε στην Παλέρμο»
Ανοικτή επιστολή στους οπαδούς έστειλε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Ο πρόεδρος μέσω της κίνησης αυτής προσπαθεί να τονώσει το πεσμένο ηθικό των «τιφόζι», τονίζοντάς τους πως κανείς μέσα στο σύλλογο δεν πρόκειται να παρατήσει την προσπάθεια.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο επεφύλασσαν μια δυσάρεστη έκπληξη στους οπαδούς της Παλέρμο. Δύο ήττες με 3-0, από τη Νάπολι εντός και από τη Λάτσιο εκτός έδρας και η ομάδα στο «καναβάτσο». Ήταν τέτοια η απογοήτευση των οπαδών, μάλιστα, που φρόντισαν να στείλουν το μήνυμά τους με απειλητικά πανό που στρέφονταν κατά πάντων.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, έστειλε ανοιχτή επιστολή προς όλους τους φιλάθλους της Παλέρμο. Η επιστολή αυτή, που αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ της ομάδας, δείχνει έναν πρόεδρο μαχητικό και πεπεισμένο πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της.

«Η κατοικία μου, όπως γνωρίζετε, είναι στο Φριούλι. Χτες βρέθηκα στο Ούντινε και εκεί με πλησίασε μια ομάδα οπαδών της Ουντινέζε και με ρώτησε τι συμβαίνει στην Παλέρμο. Ξέρετε τι απάντησα; Είμαστε στους μηδέν βαθμούς μετά από δύο αγώνες, όπως και εσείς. Με μια διαφορά. Στο Παλέρμο όλοι είναι «καταστροφολάγνοι», ενώ εδώ είστε σίγουροι πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της.

Αυτό, λοιπόν, λέω στους οπαδούς μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με τις δύσκολες περιόδους και να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο πρόεδρος, ο προπονητής, οι παίκτες, όλος ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να μην τα παρατήσει. Εγώ ξέρω πως όλοι δουλεύουμε σκληρά και τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν.

Μην νομίζετε πως η ομάδα είναι αδύναμη, είμαστε στο ίδιο επίπεδο με πέρσι.

Ένα σας ζητώ, σταθείτε πλάι μας και βοηθήστε τους παίκτες μας.Μην τα παρατήσετε και δεν τα παρατάμε
», έγραψε ο Τζαμπαρίνι.

Πριμ μόνο για πρωτάθλημα ή Τσάμπιονς

11/9/2012
Πριμ μόνο για πρωτάθλημα ή Τσάμπιονς
Έτοιμη να ανακοινώσει τα πριμ των φετινών στόχων είναι η διοίκηση της Γιουβέντους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Tuttosport». Οι άνθρωποι της ομάδας του Τορίνο θεωρούν πως αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να γίνουν γνωστές οι έξτρα αποδοχές των παικτών, σε περίπτωση που επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

Τα τελευταία χρόνια είναι συνηθισμένο οι ποδοσφαιριστές να υπογράφουν συμβόλαια με χαμηλότερες εγγυημένες ετήσιες αποδοχές, αλλά με μεγάλα μπόνους επίτευξης στόχων. Είναι αυτός ένας τρόπος να αυξάνονται οι απολαβές τους, αρκεί να μπορέσουν να φτάσουν στους στόχους αυτούς. Η συμφωνία αυτή ικανοποιεί και τις ομάδες, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν συγκεκριμένα ποσά, χωρίς να κινδυνεύουν να υπερβούν το μπάτζετ, πληρώνοντας επιπλέον χρήματα μόνο αν κερδίσουν κάποιους τίτλους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς τους αποφέρουν κέρδη.

Η Γιουβέντους είναι μια από τις ομάδες που συνάπτει τέτοιου είδους συμβόλαια. Οι παίκτες της αναμένεται να ενημερωθούν για το ύψος των πριμ για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα, εντός των ημερών.

Σύμφωνα με την «Tuttosport» η διοίκηση της Γιουβέντους θα επιβραβεύσει χρηματικά μόνο δύο στόχους. Το Σκουντέτο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα αποφάσισε να μην δώσει πριμ σε περίπτωση κατάληψης της δεύτερης ή της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, ώστε να αυξήσει το πριμ της Ευρώπης και να μπορέσει να επιβραβεύσει και την είσοδο στους ημιτελικούς.

Αν οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ, θα δουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αυξάνονται κατά 500 χιλ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως από τα ταμεία της ομάδας θα βγουν 12.5 εκατ. ευρώ, ποσό κατά πολύ μικρότερο από αυτό που θα εισπράξει ως πριμ από την ΟΥΕΦΑ.

Δύο εβδομάδες εκτός ο Ντε Ρόσι

11/9/2012
Δύο εβδομάδες εκτός ο Ντε Ρόσι
Λιγότερο σοβαρός από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί είναι ο τραυματισμός του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο μέσος της Ρόμα, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας με τη Βουλγαρία, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 15 περίπου μέρες.

Οι προκριματικοί αγώνες του Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν ξεκίνησαν με το «δεξί» για την εθνική Ιταλίας, που στην πρώτη της αναμέτρηση με το αντίστοιχο συγκρότημα της Βουλγαρίας υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2. Οι δύο χαμένοι βαθμοί, όμως, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος είδε τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να ολοκληρώνει το ματς τραυματισμένος.

Με την επιστροφή της αποστολής της Ιταλίας στη βάση της, ο Ντε Ρόσι υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν, ευτυχώς, κάτι το ανησυχητικό. Για την ακρίβεια με το υπερηχογράφημα φάνηκε μια ζημιά πρώτου βαθμού στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού. Η πρόγνωση κάνει λόγο για απουσία από κάθε αγωνιστική δράση για 15 μέρες.

Όπως ήταν φυσικό, οι γιατροί απέκλεισαν κάθε πιθανότητα συμμετοχής του Ντε Ρόσι στο επόμενο ματς της Ιταλίας κόντρα στη Μάλτα. Ήδη ο μέσος της Ρόμα έχει ξεκινήσει θεραπεία ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, Ζντένεκ Ζέμαν, το συντομότερο δυνατό. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιστροφή του στα γήπεδα στο τέλος Σεπτεμβρίου, στο παιχνίδι των «τζαλορόσι» κόντρα στη Γιουβέντους.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Διέρρηξε το πρώην... σπίτι του

11/9/2012
Διέρρηξε το πρώην... σπίτι του
Σουρεαλιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο προπονητικό κέντρο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Χάβι Μαρτίνεθ προσπάθησε να μπει δίχως άδεια στο χώρο των αποδυτηρίων για να μαζέψει κάποια προσωπικά του αντικείμενα, αλλά έγινε αντιληπτός από το νυχτοφύλακα. Ακολούθησαν απολαυστικοί διάλογοι μέχρι να πειστεί ο υπάλληλος να επιτρέψει την είσοδο στον ποδοσφαιριστή.

Η μετακίνηση του Χάβι Μαρτίνεθ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Μπάγερν Μονάχου αποδεικνύεται άκρως περιπετειώδης. Στην αρχή ήταν το ταξίδι του Βάσκου στο Μόναχο, για να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, που έγινε δίχως την άδεια της Μπιλμπάο. Στη συνέχεια ήταν η καταβολή, εκ μέρους των Βαυαρών, της ρήτρας των 40 εκατ. ευρώ, κίνηση που δεν άρεσε στους Βάσκους, καθώς ήλπιζαν σε διαπραγμάτευση για τη μεταγραφή του διεθνούς αμυντικού, προσδοκώντας σε μεγαλύτερες εισπράξεις. Και τώρα έρχεται να προστεθεί η… διάρρηξη που προσπάθησε να κάνει ο Μαρτίνεθ στο προπονητικό κέντρο της πρώην ομάδας του, για να συμπληρωθεί η πρωτοτυπία της μεταγραφής αυτής.

Ο Μαρτίνεθ, φοβούμενος ίσως τις αντιδράσεις των πρώην συμπαικτών ή και των οπαδών του, παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο προπονητικό κέντρο της Αθλέτικ, χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Η ώρα ήταν περασμένες 2 και ο παίκτης, αφού πήδηξε τη μπάρα που βρίσκεται ανάμεσα στο χώρο στάθμευσης και τα αποδυτήρια, έγινε αντιληπτός από το νυχτοφύλακα, που τον διέταξε να σταματήσει. Ακολούθησε διάλογος, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σουρεαλιστικές ατάκες, ανάμεσα στον παίκτη που προσπαθούσε μάταια να εξηγήσει τους λόγους της κίνησής του και τον υπάλληλο που αρχικά νόμιζε πως είχε να κάνει με έναν κοινό διαρρήκτη.

Τελικά και αφού πέρασε αρκετή ώρα, ο Μαρτίνεθ έπεισε για τις αγνές προθέσεις του τον φύλακα και μπήκε στα αποδυτήρια, κατευθυνόμενος στη ντουλάπα του. Εκεί, προς έκπληξή του, ανακάλυψε πως τα πράγματά του είχαν μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο που ήταν κλειδωμένο.

Καθώς δεν υπήρχε τρόπος να ανοίξουν το δωμάτιο αυτό, ο Μαρτίνεθ αναγκάστηκε να φύγει χωρίς να πάρει κάτι. Τώρα, αν θέλει να επιστρέψει για να πάρει τα πράγματά του, είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει με την πρώην ομάδα του και να ζητήσει σχετική άδεια. Πράγμα που φαντάζει κάπως δύσκολο, δεδομένης της σχέσης των δύο πλευρών.

Πλήγμα με Γεντς

11/9/2012
Πλήγμα με Γεντς

Εκτός δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες θα μείνει ο Σίμον Γεντς. Ο τερματοφύλακας της Άουγκσμπουργκ υποβλήθηκε σε επέμβαση σε δάχτυλο του δεξιού του χεριού, όπου είχε τραυματιστεί και πέρυσι.

Ο 36χρονος άσος θα λείψει από τα προσεχή ματς της ομάδας του, αρχής γενομένης από αυτό της προσεχούς Παρασκευής με τη Βόλφσμπουργκ.

ΓΑΛΛΙΑ

Να ποιος θα σταματήσει τον Ιμπραΐμοβιτς

11/9/2012
Να ποιος θα σταματήσει τον Ιμπραΐμοβιτς
Ούτε που μπορούσε να το φανταστεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πως ο σημαντικότερος «αντίπαλός» του στη Γαλλία, δεν θα ήταν κάποιος σκληροτράχηλος αμυντικός που θα σημάδευε τους αστραγάλους του, αλλά ένας μετρίου αναστήματος και εντελώς αγύμναστος άνθρωπος, που όμως σημαδεύει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, από την προεκλογική περίοδο, ακόμα, είχε τονίσει την ανάγκη μεγαλύτερης φορολόγησης των πολύ μεγάλων εισοδημάτων, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα της χώρας του, χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Στο πλαίσιο της ιδέας αυτής είναι η απόφαση να επιβάλει φόρο 75% στα εισοδήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Πολλοί επιχειρηματίες της Γαλλίας προσπάθησαν να πείσουν τον Πρόεδρο να μην προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο θεωρώντας πως είναι υπερβολική μια τέτοια φορολόγηση. Κάποιοι δήλωσαν πως θα αλλάξουν υπηκοότητα, κάποιοι πως θα μεταναστεύσουν. Πολλοί συνεργάτες του Προέδρου προσπάθησαν να πιέσουν για να εξαιρεθούν οι καλλιτέχνες και οι αθλητές από αυτή τη διάταξη. Εις μάτην, όμως, ο Πρόεδρος είναι ανένδοτος και ο νόμος θα έχει ισχύ για όλους.

Από τους αθλητές που πλήττονται περισσότερο είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός αναμένεται να χάσει το 75% των αποδοχών του, κάτι που ασφαλώς δεν θα τον ικανοποιήσει και πολύ. Ήδη φήμες θέλουν τον παίκτη να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν για να βρεθεί μια λύση, που δεν είναι άλλη από το να πληρώσει η ομάδα μέρος της εφορίας που αναλογεί στον παίκτη. Αυτό αυτομάτως θα σημαίνει αύξηση των καθαρών αποδοχών του Σουηδού.

Λογικά, λοιπόν, ο αντίπαλος που φοβάται περισσότερο ο «Ίμπρα» δεν είναι κάποιος σπουδαίος αμυντικός, αλλά ένας άνθρωπος που στην αρχή μπορεί να μην του «γέμιζε» το μάτι. Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, που φαίνεται να χτυπά στο αδύνατο σημείο τον Σουηδό. Τον τραπεζικό λογαριασμό του.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ
για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου