ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται η ώρα του Ζαραδούκα

Έρχεται η ώρα του Ζαραδούκα

Συνεχόμενα ματς ξεκινάνε για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να σκέφτεται την χρησιμοποίηση του Γιάννη Ζαραδούκα στα ματς του πρωταθλήματος καθώς δεν είναι δυνατόν να παίζει συνεχόμενα 90λεπτα ο Χοσέ Χολέμπας.
Την περσινή σεζόν ήταν ο Ιβάν Μαρκάνο ο "μπαλαντέρ" στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Ισπανό αμυντικό να αγωνίζεται πότε σαν στόπερ και πότε σαν αριστερός οπισθοφύλακας δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες είτε σε Αβραάμ - Μέλμπεργκ είτε στον Χοσέ Χολέμπας.

Ο Μαρκάνο το καλοκαίρι επέστρεψε στην Βιγιαρεάλ καθώς έληξε ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό και λίγες ημέρες αργότερα μεταγράφηκε στην Ρουμπίν Καζάν (απέναντι στην οποία είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στα ματς του Europa League νωρίτερα μέσα στη σεζόν...) αντί του ποσού των 6 εκ. ευρώ.

Οι ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι δεν προχώρησαν στην απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή στο στιλ (διπλοθεσίτη) του Ισπανού και αν για τις θέσεις των στόπερ αποκτήθηκαν οι έξτρα λύσεις των Σιόβα και Μανωλά, η αριστερή πτέρυγα της άμυνας έμεινε με μοναδικό ουσιαστικά ετοιμοπόλεμο παίκτη, τον Χοσέ Χολέμπας!

Ο Γιάννης Ζαραδούκας προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών) και πολύμηνη απουσία (από τον Φλεβάρη του 2012) από τους αγωνιστικούς χώρους, χωρίς ουδείς να μπορεί να πει μετά βεβαιότητας (όπως συνήθως συμβαίνει με τόσο σοβαρούς τραυματισμούς) πότε ακριβώς και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Έλληνας διεθνής μπακ.

Και η αλήθεια είναι πως ο Ζαραδούκας δεν έκανε την ιδανική προετοιμασία, αφού ακολουθούσε μέρος του κανονικού προγράμματος και μετά συνέχιζε με ατομικό. Οι Πειραιώτες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να πιέσουν τον παίκτη, τον πήγαιναν αργά και πολύ συντηρητικά με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η πλήρης επάνοδος του στους αγωνιστικούς χώρους.

Πλέον εδώ και λίγες ημέρες ο 27χρονος αμυντικός δείχνει να μπαίνει σε φουλ ρυθμούς και να γυμνάζεται κανονικά με τους συμπαίκτες του, γεγονός που δίνει μια έξτρα λύση και ανακουφίζει τον Ζαρντίμ.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει από εδώ και στο εξής σε ένα λούκι συνεχόμενων υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει πως θα ήταν σχεδόν αδύνατον να βγάλει σερί 90λεπτα μόνος του ο Χοσέ Χολέμπας!

Μια λύση θα μπορούσε να είναι και η χρησιμοποίηση του Τοροσίδη σαν αριστερό μπακ, αλλά αυτό πάλι θα σήμαινε πως ο αρχηγός της ομάδας θα ήταν αυτός που θα έπαιζε ανελλιπώς! Πρακτικά ο Πορτογάλος τεχνικός αναζητούσε μέσα από το ρόστερ της ομάδας έναν αριστερό μπακ για να δίνει ανάσες στον Χολέμπας και η καλή κατάσταση που βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Ζαραδούκας μοιάζει να λύνει τα χέρια του Ζαρντίμ.

Ο "Ζάρα" θα πάρει σταδιακά (και σύντομα) τις ευκαιρίες του και μετά από... περιπέτειες θα μπορέσει να δείξει την αξία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τη Σάλκε δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο 27χρονος διεθνής μπακ (εξάλλου δεν έχει δηλωθεί στην λίστα της UEFA), ωστόσο καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Ζαραδούκας θα παίξει στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κάνοντας ουσιαστικά το ντεμπούτο του σε επίσημα ματς με τα ερυθρόλευκα.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου