ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Nα συνεχίσει όπως τελείωσε ο Παπανικολάου

Nα συνεχίσει όπως τελείωσε ο Παπανικολάου

Το ζητούμενο για τον Κώστα Παπανικολάου είναι το να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ, όπως ακριβώς εντυπωσιακά ολοκλήρωσε την σεζόν. Σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Πλέον, είναι έτοιμος παίκτης.
Το ζητούμενο για τον Κώστα Παπανικολάου τη νέα χρονιά είναι το να διατηρήσει την απόδοση του, όσο το δυνατόν γίνεται, στα ίδια επίπεδα όπως ολοκληρώσε την περασμένη ονειρεμένη χρονιά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Πέρσι δεν ξεκίνησε την σεζόν με ιδανικό τρόπο, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε.

Από το TOP-16 και μετά ξεκίνησε τις υψηλές... πτήσεις, οι οποίες και κορυφώθηκαν τόσο στο Final-Four της Κωνσταντινούπολης, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την περίοδο, δηλαδή, που κρίθηκαν οι τίτλοι ο 22χρονος σμολ-φόργουορντ είχε καθοριστικό ρόλο στην ομάδα, βοηθώντας την σε μεγάλο βαθμό. Εκεί, στα δύσκολα, έδειξε χαρακτήρα.

Το πρόβλημα του ήταν κυρίως στο σουτ στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά στη συνέχεια οι προσπάθειες του έγιναν όλο και πιο εύστοχες.

Όταν τον είχαμε ρωτήσει για τι άλλαξε και προς το τέλος της σεζόν βελτιώθηκε μας απάντησε το εξής: "Δεν άλλαξε κάτι τώρα. Απλά, θεωρώ πως οι κόποι και η δουλειά όλη της χρονιάς μου βγαίνουν τώρα. Τώρα μου μπαίνουν τα σουτ και έχω αποκτήσει καλή ψυχολογία".

Πλέον, έχει σταθεροποιήσει την αποτελεσματικότητα του από την περιφέρεια, σουτάρει από μέση απόσταση με σιγουριά και έχει βελτιώσει την επιθετική του λειτουργία κοντά στο καλάθι, παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Στην άμυνα οι ικανότητες του είναι δεδομένες, καθώς παίζει δυνατά, είναι γρήγορος και αλτικός. Το σουτ μετά από ντρίμπλα να βελτιώσει, να συνεχίσει να γίνεται όλο και καλύτερος και ο Κώστας Παπανικολάου έχει την προοπτική να αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ. Για την αγωνιστική άνοδο του 22χρονου φόργουορντ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δηλώσει το εξής:"Μίλησα στον Παπανικολάου και του είπα, φίλε μου, πλέον, ωρίμασες".

Ο Έλληνας διεθνής, πλέον, δεν είναι ένας ανερχόμενος μπασκετμπολίστας, δεν είναι ταλέντο.  Πρόκειται για έναν έτοιμο καλαθοσφαιριστή, ο οποίος σιγά-σιγά "χτίζει" χαρακτήρα και προσωπικότητα. Στο χέρι του είναι να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, να δουλεύει σκληρά, να βελτιώνεται,  αλλά και το να επιδιώξει να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ την ερχόμενης σεζόν, όπως ακριβώς εντυπωσιακά ολοκλήρωσε την περσινή ονειρεμένη χρονιά. Στόχος του θα πρέπει να είναι το να σταθεροποιήσει, όσο το δυνατόν γίνεται, την απόδοση του και να μην παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα.


Final MVP post-game interview: Kostas... από Euroleague_Basketball


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου