ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Χρειάζεται δουλειά στην τελική πάσα ο Μάντζαρης

Χρειάζεται δουλειά στην τελική πάσα ο Μάντζαρης

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο στο στοιχείο της τελικής πάσας και να βελτιωθεί στον τομέα των ασίστ. Αν και πλέι-μέικερ πέρσι μέτρησε στην Ευρωλίγκα 0.9 ασίστ.
Ένας τομέας στον οποίο περιμένουμε να βελτιωθεί, αλλά και να παρουσιαστεί περισσότερο αποτελεσματικός ο Βαγγέλης Μάντζαρης, είναι στο στοιχείο της τελικής πάσας, δηλαδή στο κομμάτι των ασίστ. Την περασμένη σεζόν στην Ευρωλίγκα, έχοντας ενεργό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας (και αρκετό χρόνο συμμετοχής) αγωνιζόμενος σε 18 ματς, μοίρασε μόλις 17 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, όπερ και σημαίνει 0.9 ασίστ ανά παιχνίδι.

Για να καταλάβετε την διαφορά, ο Βασίλης Σπανούλης μέτρησε 83 ασίστ, ενώ συμπαίκτες του που δεν έχουν δημιουργικό ρόλο όπως οι Πρίντεζης (26 ασίστ) και Χάινς (28 ασίστ), για παράδειγμα, μοίρασαν περισσότερες. Ακόμη και ο Έισι Λο που ήρθα στα μισά της σεζόν προσέφερε 25 ασίστ στους ερυθρόλευκους.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και στην πίεση στον αντίπαλο. Στην επίθεση ο ρόλος του είναι περιορισμένος, καθώς του ζητούν περισσότερο να οργανώνει, να λειτουργεί καθαρά ως πλέι-μέικερ και να δίνει τον καλύτερο εαυτό στον ανασταλτικό τομέα.

Βγάζει ενέργεια, είναι φιλότιμος και βοηθάει την ομάδα, αλλά όντας "άσος" θα λέγαμε "επιβάλλεται" να βελτιωθεί στο στοιχείο της τελικής πάσας, δηλαδή στο κομμάτι των ασίστ.

Πέρσι υπήρξαν ματς όπου τελείωνε τα παιχνίδια δίχως να έχει προέλθει καλάθι από δική του πάσα, ενώ καλύτερη του στιγμή (σε αυτό το κομμάτι) ήταν οι 4 ασίστ που έδωσε στους συμπαίκτες του στην Γαλλία κόντρα στη Νανσί.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου