ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Έξτρα προπόνηση στις βολές Ντόρσεϊ-Χάινς

Έξτρα προπόνηση στις βολές Ντόρσεϊ-Χάινς

Οι Τζόι Ντόρσεϊ και Κάιλ Χάινς πραγματοποιούν έξτρα προπόνηση στον τομέα των ελεύθερων βολών, ώστε να βελτιώσουν τα ποσοστά τους.
Οι Τζόι Ντόρσεϊ και Κάιλ Χάινς αποτελούν τους δύο βασικούς σέντερ της ομάδας του Ολυμπιακού. Δεδομένες οι ικανότητες τους στην άμυνα και στα ριμπάουντ, όπως γνωστή, όμως, είναι και η αδυναμία τους στον τομέα των ελεύθερων βολών.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ στην Ευρωλίγκα την περσινή σεζόν μέτρησε 9/23 βολές, έχοντας ποσοστό 39.1%, ενώ ο Κάιλ Χάινς 53/92, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας 57.6%. Ο δεύτερος, βέβαια, προς το τέλος της περασμένης χρονιάς βελτίωσε το ποσοστό του, αλλά ο πρώτος είναι φανερό πως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη στον συγκεκριμένο τομέα.

Για αυτόν τον λόγο και οι δύο Αμερικανοί πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες έξτρα προπόνηση στο κομμάτι των ελεύθερων βολών, ώστε να βελτιώσουν τα ποσοστά τους, αλλά και την αποτελεσματικότητα τους από την γραμμή της... φιλανθρωπίας. Ειδικά ο Τζόι Ντόρσεϊ χρειάζεται να δουλέψει ακόμη περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία. Ας μην ξεχνάμε πως πέρσι οι αντίπαλοι επιδίωκαν να του κάνουν φάουλ και να τον στέλνουν για βολές, γνωρίζοντας πως από εκείνο το σημείο δεν είναι εύστοχος.

Όπως έχει πει, άλλωστε, και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, στόχος του Ολυμπιακού είναι να δουλέψει και να βελτιώσει τις αδυναμίες του, είτε ατομικά, είτε ομαδικά, ώστε οι ερυθρόλευκοι να γίνουν καλύτεροι. Οι Τζόι Ντόρσεϊ και Κάιλ Χάινς, λοιπόν, δοκιμάζουν το χέρι τους από την γραμμή της... φιλανθρωπίας πολλές φορές στις προπονήσεις το τελευταίο διάστημα. Το να φτάσουν το 85 ή το 80% ευστοχίας από τις βολές είναι δύσκολο, αλλά όσο πιο αποτελεσματικοί γίνουν από εκείνο το σημείο, τόσο το καλύτερο. Οι βολές είναι θέμα προπόνησης και συγκέντρωσης.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου