ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τα παιδιά της… αλλαγής!

Τα παιδιά της… αλλαγής!  

11/9/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
Τα παιδιά της… αλλαγής! 
Κάποτε η Εθνική ήθελε τον Γερμανό της, τώρα φαίνεται πως χρειάζεται την… αλλαγή της για να πάρει μπροστά.

Με τον Μήτρογλου να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τον Νίνη να σημειώνουν από ένα γκολ και να κάνουν «σμπαράλια» την άμυνα των Λιθουανών, η Ελλάδα νίκησε 2-0 στο δεύτερο αγώνα της για τα προκριματικά του Μουντιάλ και βάζει πλώρη για Βραζιλία.

«Μελανό» σημείο ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη ο οποίος δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο στο 68ο λεπτό και πέρασε εκτός με φορείο. Ωστόσο δεν εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Την πρώτη του συμμετοχή πριν κλείσει καν τα 18 πραγματοποίησε ο Χάρης Μαυρίας.

Πλέον η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μοιράζεται την κορυφή του 7ου ομίλου μες τη Βοσνία (επικράτησε 4-1 της Λετονίας) την οποία υποδέχεται σε περίπου ένα μήνα στο «Καραϊσκάκης» σε ένα ματς που ίσως αποδειχτεί καθοριστικό για την πρόκριση. Σλοβακία-Λιχτενστάιν 2-0 στο άλλο παιχνίδι.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη 6 12-2
2. Ελλάδα 6 4-1
3. Σλοβακία 4 3-1
4. Λιθουανία 1 1-3
5. Λετονία 0 2-6
6. Λιχτενστάιν 0 1-10




Έχοντας κακομάθει από τη μεστή και ελκυστική εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στη Λετονία, είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από 20.000 θεατές στο Καραϊσκάκη, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν το ματς απέναντι στη Λιθουανία από την τηλεόραση, είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους διεθνείς. Όχι πως οι παίκτες του Σάντος μπήκαν νωθρά, κάθε άλλο. Το πρόβλημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν ήταν η διάθεση –από αυτή είχε μπόλικη- αλλά οι περιορισμένες εμπνεύσεις στην επίθεση.
Με τον Νίνη να έχει ένα σύνθετο ρόλο –όχι όμως αυτόν του παρτενέρ του Γκέκα μπροστά- ο Φάνης ένοιωσε… μοναξιά στην επίθεση και όσο κι αν προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά του, το κεφάλι δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο. Γιατί με κεφαλιές του ποδοσφαιριστή της Λεβάντε ψάξαμε για ένα ημίχρονο το γκολ. Μάλιστα, εκεί ανάμεσα στα.. θηρία Ζαλιούκας και Κλιμαβίτσιους, κατάφερε να απειλήσει δύο φορές χωρίς να δει την μπάλα να κουνάει το… πλεχτό.

Τοροσίδης και Σπυρόπουλος ξεκίνησαν καλά, με πρωτοβουλίες επιθετικά και καθαρό μυαλό, όμως κάποια στιγμή οι Λιθουανοί πήραν χαμπάρι πως από τον άξονα δεν γινόταν δουλειά. Κι ενώ η παρουσία δύο αντιπάλων επιθετικών (Σέρνας, Βαλίτσκα) ούτε καν δεν άγχωσε την ελληνική άμυνα, η διπλή ζώνη άμυνας των αντιπάλων μας δημιούργησε προβλήματα. Τέτοια που δεν λύθηκαν ούτε από τη σαφή αγωνιστική άνοδο του Φορτούνη, ο οποίος στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρος δημιούργησε και θα μπορούσε και να είχε δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Όλα αυτά φυσικά τα είδε και ο Σάντος, που αποφάσισε να «θυσιάσει» τον Μανιάτη βάζοντας στη θέση του τον Κώστα Μήτρογλου σε μια προσπάθεια γίνει η ομάδα πιο απειλητική. Φαίνεται πως το 4-4-2 ήταν το καλύτερο φάρμακο για την Εθνική, που όπως και στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λιθουανία μπήκε αποφασισμένη. Κι αφού ο Μήτρογλου έχασε σπουδαία ευκαιρία με καρφωτή κεφαλιά, αναγκάζοντάς μας να αντιληφθούμε πως κάτι άλλαξε, λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το δοκάρι. Πριν όμως κοπάσει το μακρόσυρτο «αααααχχχ» από την εξέδρα, στην εξέλιξη της φάσης μετατράπηκε σε «γκοοοοολ», αφού η μπάλα έφτασε στον Νίνη και από τα δικά του πόδια στα δίχτυα.

Με τον Μήτρογλου να θέλει να αρπάξει αυτήν τη δεύτερη ευκαιρία που του έδινε ο Σάντος και τον Νίνη να προσπαθεί να αποδείξει πως μπορεί να γίνει επιτέλους παίκτης του σήμερα και όχι του αύριο για την Εθνική , η «γαλανόλευκη» κυριάρχησε αγωνιστικά. Έφτασε απόλυτα δίκαια σ’ ένα δεύτερο γκολ με τον Μήτρογλου και «κλείδωσε» το ματς και τους τρεις βαθμούς. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ο Σάντος έδωσε τη χαρά στον Μαυρία να χριστεί και αυτός διεθνής πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια. Όχι, βέβαια, πως δεν το δικαιούται με τις φετινές του εμφανίσεις ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.




ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης (46’ Μήτρογλου), Κατσουράνης, Φορτούνης (68’ Χολέμπας), Νίνης, Γκέκας (73' Μαυρίας).

Στον πάγκο: Τζόρβας, Γλύκος, Σιόβας, Μαλεζάς, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Δημούτσος, Αθανασιάδης.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καρτσεμάρσκας, Σεμπέρας, Ζαλιούκας, Ε.Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56’ Ριμκεβίτσιους), Μικολιούνας, Βίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Βέλιτσκα (74’ Νοβικόβας), Βαϊτκούνας, Μπορόφσκι (46’ Ν. Τσεσνάουσκις).

Στον πάγκο: Σέτκους, Ρανταβίτσιους, Κιγιάνσκας, Αντριουσκεβίτσιους, Τβεντούκας, Ματουλεβίτσιους, Φρεϊντγκέιμας, Σλάβιτσκας.

Αναλυτικά ο 7ος όμιλος (2η αγωνιστική):

Ελλάδα-Λιθουανία 2-0
Βοσνία-Λετονία 4-1
Σλοβακία-Λιχτενστάιν 2-0

Βαθμολογία ομίλου

Βοσνία 6 (2)
Ελλάδα 6 (2)
Σλοβακία 4 (2)
Λιθουανία 1 (2)
Λετονία 0 (2)
Λιχτενστάιν 0 (2)

Επόμενη αγωνιστική (12/10):

Ελλάδα-Βοσνία
Σλοβακία-Λετονία
Λιχτενστάιν-Λιθουανία

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου