ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ζάχοβιτς: "Υποστηρίζω τον Ολυμπιακό"

Ζάχοβιτς: "Υποστηρίζω τον Ολυμπιακό"

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το 1999 κόστισε 13.500.000 ευρώ! Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς μίλησε για την επεισοδιακή χρονιά του στον Πειραιά και τόνισε πως παραμένει υποστηρικτής του Θρύλου.
Το καλοκαίρι του 1999 ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, "τίναξε" την μπάνκα στον... αέρα. Εκτός του ότι αγόρασε από την Μπαρτσελόνα τον σπουδαίο Ζιοβάνι, απέκτησε με μεταγραφή και τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς, έναν εκ των κορυφαίων μεσοεπιθετικών στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, ο οποίος τότε βρισκόταν στην ακμή της καριέρας του. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, μάλιστα, ξόδεψε 4.500.000.000 δραχμές για να τον πάρει από την Πόρτο, δηλαδή σε σημερινά λεφτά κοντά στα 13.500.000 ευρώ!

Η μεταγραφή του Ζλάτκο Ζάχοβιτς το καλοκαίρι του 1999 είχε κάνει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, αποτελώντας μία εκ των σημαντικότερων μεταγραφών στην ήπειρο μας εκείνο το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη σεζόν (1998/99) είχε φτάσει έως τους "8" του Champions League και ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε στόχο να οδηγήσει τους Πειραιώτες ακόμη ψηλότερα, ενισχύοντας τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός, βέβαια, όσο παικταράς και αν ήταν, άλλο τόσο ήταν ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Όντας σούπερ-σταρ είχε (καλώς ή κακώς) καλύτερη διαχείριση, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην απόλυση, ενώ στη συνέχεια τσακώθηκε, κατά την διάρκεια μάλιστα αγώνα (!), με τον Αλμπέρτο Μπιγκόν.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν και ορισμένα άλλα προβλήματα, το κλίμα χάλασε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2000 να τον πουλήσει στην Βαλένθια, η οποία την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε μάλιστα και στον τελικό του Champions League (2001) χάνοντας το τρόπαιο από την Μπάγερν Μονάχου.

Δεκατρία χρόνια μετά από εκείνο το καλοκαίρι του 1999, όταν και ήρθε στη Ελλάδα ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς ως ποδοσφαιριστής των ερυθρολεύκων, ο Σλοβένος έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Και αυτό διότι, πλέον, είναι προπονητής στην Μάριμπορ, ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσει στο Europa League ο Παναθηναϊκός. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών μίλησε στο περιοδικό "EΘΝΟΣΠΟΡ". Στις δηλώσεις του μίλησε για τις στιγμές που έζησε στον Θρύλο.

Για τις αναμνήσεις του, δήλωσε: "Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα. Συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, οπότε... περασμένα-ξεχασμένα. Οτι έγινε τότε ανήκει στο παρελθόν" και συνέχισε: "Θυμάμαι κάποια καλά παιχνίδια που έκανα στην Ελλάδα, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Φυσικά το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ! Και ξέρεις αυτό είναι που με λυπεί περισσότερο. Ήθελα να κάτσω περισσότερο και ήταν πολύ κρίμα που στο τέλος δεν έμεινα λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν. Πάντα είναι το χρήμα στη μέση, πάντα! Δεν αληθεύει ότι ήθελα να φύγω, αλλά θα προτιμούσα να μην πω τι είχε συμβεί τότε".

Για το αν παρακολουθεί τον Ολυμπιακό, σχολίασε: "Ναι , παρακολουθώ την πορεία του. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα! Εξακολουθεί να έχει ένα δυνατό σύνολο, ενώ κάθε χρόνο έχει καλή παρουσία στο Champions League. Πιστεύω ότι και φέτος έχει ελπίδες για να περάσει στην επόμενη φάση. Πάντα θα υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, όπως κάνω και με κάθε ομάδα στην οποία αγωνίστηκα".

Για τους Μπάγεβιτς και Μπινγκόν, τόνισε: " Εξαιρετικοί προπονητές και πετυχημένοι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Σου είπα. Πάντα υπάρχει το χρήμα στη μέση.... (Γέλια)".

Για την ομάδα του στο Europa League κόντρα στον Παναθηναϊκό, είπε: "Σίγουρα η Τότεναμ και η Λάτσιο φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, αλλά από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Εμείς κοιτάζουμε μόνο το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Σλοβενία. Αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Μακάρι να ήμαστε η έκπληξη του γκρουπ!".

Δείτε στο βίντεο το θρυλικό γκολ του Ζάχοβιτς (3-2) στο 3-3 με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ:


Το επεισόδιο με τον τότε κόουτς Μπιγκόν:



www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου