ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΑΙΞΕ ΚΙ ΕΧΑΣΕ.......

ΕΠΑΙΞΕ ΚΙ ΕΧΑΣΕ.......

24/02/2011

Αυτοκαταστροφικός Παναθηναϊκός!
Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε! Ένας κάκιστος Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-σοκ από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ με 68-67 και μπήκε σε σοβαρές περιπέτειες ακόμη και για αυτή την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Δύο βολές του Ελ Αμίν 3,1’’ πριν το τέλος χάρισαν τη νίκη στους Λιθουανούς, ενώ ο Νίκολας αστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή. Δείτε όλα τα σενάρια που μπορούν να φέρουν τους «πράσινους» από πρώτους μέχρι και εκτός play-offs! Ο αγώνας...

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε νωθρή εκκίνηση στον αγώνα. Το μικρό προβάδισμα που συντηρούσε στα πρώτα λεπτά (5-2, 9-7) γρήγορα ανατράπηκε από τους φιλοξενούμενους που ήταν περισσότερο ζωηροί στο παρκέ. Η Λιέτουβος Ρίτας χάρη στον έλεγχο των ριμπάουντ και τις ώριμες επιθέσεις της κατάφερε με ένα επί μέρους σκορ 9-1 να προηγηθεί με +6 (12-18). Το τάιμ άουτ περιόρισε το κακό για τους «πράσινους» που κατάφεραν με πρωταγωνιστή τον Μπατίστ (7π.) να ψαλιδίσουν τη διαφορά στον πόντο, προτού κλείσει η περίοδος με σκορ 20-23.

Η παρουσία του Καϊμακόγλου, που επέστρεψε στα παρκέ μετά από σχεδόν ένα μήνα αποχής, έδωσε ενέργεια στην άμυνα και κάποιους πόντους στην επίθεση. Με δικό του καλάθι οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, 26-25. Η καλή δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ επέτρεπε στους πρωταθλητές να συντηρούν μία μικρή διαφορά παρά κάποιες ολιγωρίες στα μετόπισθεν (δύο καλάθια από επαναφορά κάτω από το καλάθι) και τη δυσλειτουργία της επίθεσής τους, όπου έδωσε λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο ο Τέπιτς (6π.). Παρά τη «χλιαρή» τους απόδοση, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να πάνε στα αποδυτήρια με 39-34.

Με τρίποντο του Διαμαντίδη άρχισε το δεύτερο-όπως και το πρώτο-ημίχρονο της αναμέτρησης. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε το ψυχολογικό αβαντάζ του +8 και συνέχισε να παίζει με τη φωτιά. Η Λιέτουβος Ρίτας μείωσε γρήγορα στον πόντο (47-46) και οι «πράσινοι» απλώς κατάφεραν με δύο καρφώματα του Φώτση στον αιφνιδιασμό να φτάσουν στο 53-48 δίνοντας δικαιώματα στους Λιθουανούς.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο. Η Λιέτουβος Ρίτας με καλή άμυνα και πολλά επιθετικά ριμπάουντ (16 συνολικά στο ματς) έφτασε αρχικά σε απόσταση βολής (53-52) και λίγο αργότερα ισοφάρισε (55-55), την ώρα που ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο από ατομικές προσπάθειες των Νίκολας και Μπατίστ. Οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν το κακό πρόσωπο των γηπεδούχων παίρνοντας το προβάδισμα 2:14 πριν το τέλος με μία βολή του Στρόμπερι (63-64) και φτάνοντας στο +3 (63-66) με τον Νιούλεϊ 1:20 για το φινάλε. Με καλάθι του Μπατίστ και δύο βολές του Διαμαντίδη 7,7’’ πριν τη λήξη ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 67-66. Στην επόμενη επίθεση ο Τέπιτς σταμάτησε με φάουλ τον Ελ Αμίν και ο Αμερικανός με 2/2 από τη γραμμή έδωσε προβάδισμα ξανά στην ομάδα του (67-68), 3,1’’ πριν το τέλος. Μετά το τάιμ άουτ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Νίκολας σούταρε εκτός ισορροπίας για τρεις από τη γωνία και δεν βρήκε στόχο φέρνοντας την «παγωμάρα» στους περίπου 4.000 φίλους του «τριφυλλιού» στις εξέδρες.

Με την ήττα αυτή ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση, αλλά όχι και για την πρωτιά. Ας δούμε όλα τα σενάρια, με την υποσημείωση πως απόψε διεξάγεται ο αγώνας της Κάχα Λαμποράλ με τη Μάλαγα στη Βιτόρια:

-Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει στη Μάλαγα την επόμενη Πέμπτη προκρίνεται σίγουρα. Θα είναι πρώτος αν η Λιέτουβος Ρίτας κερδίσει στο Βίλνιους την Κάχα Λαμποράλ (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Λιθουανούς), αλλά δεύτερος αν η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει απόψε τη Μάλαγα και την επόμενη εβδομάδα τη Λιέτουβος Ρίτας.

-Αν ο Παναθηναϊκός χάσει στη Μάλαγα την επόμενη Πέμπτη, τότε α) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει απόψε τη Μάλαγα και την επόμενη εβδομάδα τη Λιέτουβος Ρίτας τερματίζει πρώτη και ο Παναθηναϊκός δεύτερος καθώς θα υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Λιθουανούς, β) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει απόψε τη Μάλαγα και την επόμενη εβδομάδα χάσει από τη Λιέτουβος Ρίτας, τότε οι Λιθουανοί είναι πρώτοι, οι Βάσκοι δεύτεροι (υπερτερούν στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό) και ο Παναθηναϊκός τρίτος, γ) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ χάσει από τη Μάλαγα και κερδίσει τη Λιέτουβος Ρίτας θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία (3-3) και θα περάσουν οι δύο ομάδες με το καλύτερο goal average. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει +41, η Κάχα Λαμποράλ +7, η Λιέτουβος Ρίτας -19 και η Μάλαγα -29, δ) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ χάσει από τη Μάλαγα και τη Λιέτουβος Ρίτας, τότε οι Λιθουανοί είναι πρώτοι, η Κάχα Λαμποράλ τέταρτη και τη δεύτερη θέση θα πάρει ο Παναθηναϊκός αν δεν χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 26 πόντων.

Δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8 (4 ριμπ.), Μπατίστ 11 (5 ριμπ.), Φώτσης 8, Σάτο 2 (4 ριμπ.), Νίκολας 10 (3 ασίστ), Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (7 ασίστ), Βουγιούκας 1, Καϊμακόγλου 6, Καλάθης.

Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Μπαμπράουσκας 1, Στρόμπερι 5, Μπιέλιτσα 10 (4 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 3, Βαλανσιούνας 6 (7 ριμπ.), Νιούλεϊ 16 (5 ριμπ.), Ναλγκά 5, Γιασάιτις 4, Ελ Αμίν 11 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Μπαϊράμοβιτς 7 (5 ριμπ.), Γιομάντας.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Κιάρι (Ιταλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου