ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Preview24ης αγωνιστικης SUPER LEAGUE

Preview24ης αγωνιστικης SUPER LEAGUE

11/3/2012

 Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, όπως και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο μπορεί να κρίνει τον τίτλο, αφού η Ένωση δεν θα πέσει αμαχητί στο «τριφύλλι» και θα προσπαθήσει να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να αυξήσουν στους τέσσερις τη διαφορά από τους «πράσινους» και θα κάνουν γκέλα απέναντι στον «Δικέφαλο».

Ενδιαφέροντα παιχνίδια υπάρχουν και για την παραμονή στην κατηγορία. Ειδικά τα δύο ντέρμπι μεταξύ ομάδων που «καίγονται» (ΠΑΣ - Λεβαδειακός, Παναιτωλικός - Εργοτέλης) αναμένεται να κρατήσουν τους φιλάθλους με κομμένη την ανάσα.

Επίσης, υπάρχει η αναμέτρηση Κέρκυρα-SKODA Ξάνθη.

Το σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

ΚΕΡΚΥΡΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ (15:00 NS2)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (15:00 NS3)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ (17:15 NS2)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.Ε. (17:15 NS3)
A.E.K. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS1)


Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΑΡΗΣ - Ο.Φ.Η. (17:15)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.Ε. - ΚΕΡΚΥΡΑ (17:15)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - A.E.K. (19:30)

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (15:00)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (15:00)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡ. (15:00)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. (17:15)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)



Preview: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1) 
Με την κοινή έδρα να τους απαλλάσσει από το… δίλημμα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούν διαφορετικά «τρόπαια» στο ΟΑΚΑ.

Την ώρα, λοιπόν, που η «Ένωση» θα ψάχνει ανταμοιβή για τη συσπείρωση (έπειτα από καιρό) του κόσμου της, οι «πράσινοι» θα ψάχνουν το δικαίωμα να παίξουν τα ρέστα τους για τον τίτλο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ

Μετά από καιρό -και παρόλο που τα οικονομικά προβλήματα κάθε άλλο παρά την έχουν εγκαταλείψει- η ΑΕΚ ασχολείται με ποδόσφαιρο. Οι ενδείξεις ότι μπορεί να παίξει μπαλίτσα (κι ας μη συνοδεύτηκαν από καλά αποτελέσματα με ΟΦΗ και Άρη) και κυρίως η συσπείρωση που επιχειρείται από τη διοίκηση (με καλέσματα σε παιδιά, αθλητές του συλλόγου και παλιές δόξες της ομάδας) έχουν φτιάξει κάπως την ατμόσφαιρα -που δεν λένε να αλλάξουν οι μέτοχοι.

Η πανστρατιά που επιχειρείται, όμως, ενόψει ντέρμπι θα ισχύσει και στο αγωνιστικό κομμάτι για την «Ένωση». Κι αυτό διότι ο Νίκος Κωστένογλου θα έχει -για πρώτη φορά μετά από καιρό- ετοιμοπόλεμους όλους τους ποδοσφαιριστές του.Από την Πέμπτη ακόμα (όταν οι Σιαλμάς και Καφές ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και επέστρεψαν σε φουλ ρυθμούς) διαφαινόταν η… πιθανότητα να πάει η ΑΕΚ -μετά από μήνες- πλήρης σε ένα παιχνίδι. Η πιθανότητα, λοιπόν, έγινε πραγματικότητα το Σάββατο, αφού και η τελευταία προπόνηση κύλησε χωρίς προβλήματα για τον Νίκο Κωστένογλου.

Ο τεχνικός της «Ένωσης», λοιπόν, είδε όλους τους παίκτες του (εκτός του Γκούντγιονσεν που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) να γυμνάζονται κανονικότατα και να τίθενται στη διάθεσή του για το ντέρμπι. Μπορεί, έτσι, να διαμορφώσει με την ησυχία του το 4-3-3, το οποίο (σύμφωνα με όσα έδειξε σε ασκήσεις τακτικής το Σάββατο) θα παραταχθεί ως εξής στο ΟΑΚΑ:

Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής (παρά το ντεφορμάρισμά του ο Κωστένογλου τον εμπιστεύεται περισσότερο) και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κοντοές (η καλή του απόδοση ως στόπερ απέναντι στον Άρη του δίνει προβάδισμα έναντι του Μανωλά), Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ θα είναι οι Μάκος, Βάργκας και Καφές, ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα βρεθούν πιθανότατα οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το «κάζο» από τον ΠΑΟΚ και η πτώση έπειτα από καιρό από την κορυφή αποδείχθηκε ότι δεν ήταν το χειρότερο που μπορούσε να τύχει στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό διότι αμέσως μετά οι «πράσινοι» έμαθαν ότι θα πρέπει να την διεκδικήσουν ξανά (στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό) χωρίς τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Παρόλα αυτά, η αχτίδα φωτός στα διοικητικά, με την κίνηση Βγενόπουλου-Πολέμη και οι «ντόπες» του Φερέιρα στους παίκτες του στέλνουν τον Παναθηναϊκό ψύχραιμο στο ντέρμπι. Αλλά και συνειδητοποιημένο πως η ήττα απαγορεύεται και η νίκη είναι απαραίτητη ώστε να ορίζει τη μοίρα του για τον τίτλο στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό.

Στην προσπάθεια ωστόσο να την κατακτήσουν οι «πράσινοι» θα έχουν κι άλλες απουσίες πέραν του Λέτο. Κυρίως αυτή του Μπουμσόνγκ, που κρίθηκε ανέτοιμος από τον Φερέιρα και αποκλείστηκε από την αποστολή. Αλλά και των Πετρόπουλου, Ρούντολφ -που κόπηκαν για τον ίδιο λόγο. Αντίθετα, κανονικά στον πάγκο θα βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης, η παρουσία του οποίου στις προπονήσεις δείχνει πως μπορεί να προσφέρει εφόσον κληθεί να βοηθήσει.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, το 4-3-3 που σκοπεύει να παρατάξει στο ντέρμπι ο Φερέιρα θα διαμορφωθεί ως εξής: Τερματοφύλακας ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Μαρίνος. Στα χαφ θα βρεθούν οι Σιμάο (σε ρόλο «σκούπας») Κατσουράνης και Ζέκα και στην τριάδα της επίθεσης οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Κουίνσι (δεξιά) και Τοτσέ (κορυφή).

Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Φερέιρα να κάνει την έκπληξη και να δώσει θέση βασικού είτε στον Καντέ (όσον αφορά στα στόπερ), είτε στον Κλέιτον (για την επίθεση).

Η αποστολή: Καπίνο, Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μαυρίας, Τοτσέ, Νίνης, Κλέιτον, Κουίνσι, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Η προϊστορία

Εντυπωσιακά μοιρασμένη είναι η παράδοση των δυο ομάδων στα παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι σε σύνολο 55 αγώνων (συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που έχουν γίνει στο πλαίσιο των play-off) η «Ένωση» μετράει 21 νίκες, ο Παναθηναϊκός μια μόλις λιγότερη, ενώ 14 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

 Ολυμπιακός-Άρης (17:15, Novasports 2)

Preview: Ολυμπιακός-Άρης (17:15, Novasports 2)
Μια 'βδομάδα πριν το κρας τεστ τίτλου, το ντέρμπι «αιωνίων», ο Ολυμπιακός -έστω και φορτωμένος από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις- κοντράρεται με τον -αήττητο εδώ και εννέα αγώνες- Άρη και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το τρίποντο ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή. Επιστρέφει ως αντίπαλος ο Νέρι Καστίγιο στο «Καραϊσκάκη».
ΟΣΦΠ:

Χωρίς τον Νταβίντ Φουστέρ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο θα επιδιώξει να συνεχίσει την επέλασή του στην Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Καραϊσκάκη» για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ήρωας του Χάρκοβο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο κι έτσι προφυλάσσεται για να ‘ναι έτοιμος στη ρεβάνς με την Μέταλιστ. Ανάλογη απόφαση πάρθηκε και για τον διεθνή στόπερ, καθώς επέστρεψε από την Ουκρανία με πρόβλημα στο ισχίο και δεν συντρέχει λόγος να πιεστεί.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους παίκτες (ποτέ βέβαια δεν κάνει… κατάχρηση στο ροτέισον) ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να πετύχουν την 6 συνεχόμενη νίκη και να πάνε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό με βαθμολογικό πλεονέκτημα (τουλάχιστον +1, αφού οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ).

Η 18μελής αποστολή: Μέγερι, Δασκαλάκης, Τοροσίδης, Μοδέστο, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Τζεμπούρ, Ντιόγκο.

ΆΡΗΣ:

Σιγά μην έλειπε. Με αιχμή του δόρατος τον πρώην ερυθρόλευκο, Νέρι Καστίγιο, θα κυνηγήσει ο Άρης ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» (Κυριακή, 17:15). Να μείνουν για δέκατο παιχνίδι αήττητοι θα επιδιώξουν οι παίκτες του Μανουέλ Μασάδο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μίσελ, Καζναφέρη, Παπαστεριανού και Τριανταφυλλάκου, οι οποίοι είναι τραυματίες και έμειναν στη Θεσσαλονίκη.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι -κατά πάσα πιθανότητα- οι Θεσσαλονικείς θα παραταχτούν με την εξής 11άδα: Βελλίδης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Φατί, Καπετάνος, Ακόστα, Ούμπιντες και Καστίγιο.

Η 18μελής αποστολή: Βελλίδης, Σηφάκης, Νέτο, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Ντίκο, Πρίττας, Κατίδης, Φατί, Γιαννιώτας, Καστίγιο, Ακόστα, Καπετάνος, Τσουκάνης, Σολτάνι, Ούμπιντες, Παπαζαχαρίας, Κοτσώνης.

Πρόσφατη προϊστορία στο Καραϊσκάκη:

30/1/2005 Ολυμπιακός-Άρης 2-1
18/3/07 Ολυμπιακός-Άρης 0-0
27/1/2008 Ολυμπιακός-Άρης 1-0
14/2/2009 Ολυμπιακός-Άρης 2-1
18/4/2010 Ολυμπιακός-Άρης 2-1
16/5/2010 Ολυμπιακός-Άρης 0-0 *
24/10/2010 Ολυμπιακός-Άρης 1-0

 Παναιτωλικός-Εργοτέλης (17:15 Novasports 3)

Preview: Παναιτωλικός-Εργοτέλης (17:15 Novasports 3)
Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός τα παίζει όλα για όλα κόντρα στον Εργοτέλη. Οι Αγρινιώτες ψάχνουν το τρίποντο προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής. Από την άλλη πλευρά οι Κρητικοί αν χάσουν «μπλέκουν» για τα καλά. 

Παναιτωλικός:

Είναι, ίσως, το παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες δεν θέλουν καν να σκέφτονται περίπτωση ήττας. Ο Τάκης Λεμονής και οι ποδοσφαιριστές τους, θα μπουν στο «Κλουβί» προκειμένου να πάρουν το τρίποντο.

Ο Άντι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Οι Ετζενγκέλε, Μπλάζιτς και Κουτρομάνο, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, έμειναν εκτός αποστολής.

Οι 18 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι οι εξής: Τσενάμο, Μπαμπανιώτης, Παλαιολόγος, Μπελεβώνης, Άντι, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Ντολεζάι, Σιόντης, Μητρόπουλος, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Ρότσα, Χαριστέας, Καμαρά, Ακαλέ, Ονουάτσι.

Εργοτέλης:

Να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που τρέχει ο Εργοτέλης με τις εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη, θέλουν οι Κρητικοί, στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό.

Τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν αποπροσανατολίσει την ομάδα από τους στόχους της, αφού στην έναρξη της σεζόν σκόπευαν έξοδο στην Ευρώπη, ωστόσο τώρα έχουν μπει σε μπελάδες παραμονής...

Ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, στην κρίσιμη αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής, αφού δεν μπορεί να υπολογίσει στους τιμωρημένους Φραγκουλάκη και Λεάλ.

Η αποστολή: Πίρσον, Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Κυριακίδης, Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς, Μπέτο, Κουτσιανικούλης, Γιαλούσης, Ολίσε, Καρέλης, Χαντί, Σασιασβίλι, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ, Ρέντζας, Δάρλας.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου