ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Champions League και Ολυμπιακος...πανε πακετο.


  Champions League και Ολυμπιακος...πανε πακετο.

Με αφορμή τα συνεχή γεγονότα από την μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση και την κλήρωση των ομίλων την Πέμπτη (29/8), όπου πια μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός, σας παρουσιάζουμε τα κέρδη αλλά και την χασουρα στην γενικη καταταξη βαθμολογιας που μετα και την ηττα του ΠΑΟΚ θα εχει επιπτωσεις στην γενικη βαθμολογικη κατασταση και που θα επιρρεασει ακομη και τον Ολυμπιακο που πηγαιενι απευθειας στους ομιλους, με λιγα λογια θα ειναι δυσκολο το φετινό ταξίδι του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε να προκριθεί τελικά στους ομίλους της διοργάνωσης, έτσι ο Ολυμπιακός πια είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στο Champions League. Τα οφέλη είναι πολλά ωστόσο πολλά είναι και τα άγχη και οι υποχρεώσεις...
Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά ετοιμάζεται να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Το μεγαλύτερο άγχος των Πρωταθλητών φέτος, είναι η μάχη που έχει η Ελλάδα με την Ελβετία στην βαθμολογική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, έτσι ώστε ο Πρωταθλητής Ελλάδος (όποιος και εάν είναι αυτός) να μπορεί να μεταβαίνει απευθείας στους ομίλους και την περίοδο 2015-2016. Βέβαια θα πρέπει να βοηθήσει και ο ΠΑΟΚ σε αυτό που και αυτός θα αγωνίζεται στο Europa League.


Οι ιθύνοντες των Πειραιωτών έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία τους πως φέτος θέλουν την καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη για την ομάδα, γι’αυτό και έχουν γίνει αρκετές μεταγραφές, γίνονται ακόμα, και φροντίζουν να καλύπτονται οι ανάγκες της ομάδας με όσο το δυνατόν καλύτερες προσθήκες.

Μπορεί στα μάτια των φιλάθλων η καλύτερη δυνατή πορεία να είναι η πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες του Champions League ή η 3η θέση και μια φρενήρη πορεία στο Europa League. 

Μέχρι τώρα το καλύτερο πέρασμα του Θρύλου στην Ευρώπη ήταν η τελευταία χρονιά του Ερνέστο Βαλβέρδε στο πάγκο, όπου η ομάδα έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση από την Μέταλιστ. Ας ευχηθούμε την φετινή σεζόν να δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα από τον Ολυμπιακό και να καμαρώνουμε ξανά!

Τα ευρωπαϊκά έσοδα...

Με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, τα "θρυλικά έσοδα" αυξάνονται αρκετά, θα είναι η μόνη ομάδα που θα λάβει το 100% του market pool όπου δίνεται κάθε χρόνο στην χώρα μας.

Τα ποσά ακόμη δεν είναι ξεκαθαρισμένα, διότι η ΟΥΕΦΑ δεν έχει ανακοινώσει τα χρηματικά έπαθλα για την φετινή σεζόν. Ωστόσο με τα ποσά που γνωρίζουμε από πέρυσι, (και δεν θα αλλάξουν πολύ) κυμαίνονται κοντά στα 11.500.000 έως και τα 14.000.000 ευρώ. Συν 8.600.000 ευρώ τα οποία δίνονται στις ομάδες που παρίστανται στην φάση των ομίλων.

Να σημειωθούν και τα χρήματα που λαμβάνει κάθε ομάδα από την παρουσία της στους αγώνες. Ο νικητής κάθε αγώνα θα λαμβάνει 1.000.000 ευρώ και για κάθε ισοπαλία οι ομάδες θα λαμβάνουν 500.000 ευρώ έκαστος.

Σύνολο: 14.000.000 (υπολογίζουμε με το μέγιστο) συν 8.600.000 ίσον 22.600.000. Συν τα όποια παραπάνω χρήματα για τις νίκες και τις ισοπαλίες που ενδέχεται να υπάρξουν.

Η κλήρωση...

Την Τετάρτη (28/8) θα ξέρουμε πλέον όλες τις ομάδες, οι οποίες θα απαρτίζουν φέτος τους ομίλους του Champions League. Η καθιερωμένη κλήρωση του Πριγκιπάτου του Μονακό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (29/8), με τον Ολυμπιακό να είναι για άλλη μια φορά παρόν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ομάδας πρόκειται να είναι ένας από τους εκπροσώπους των ερυθρόλευκων στην κλήρωση.

Ο Ολυμπιακός θα είναι στο Γ’΄Γκρούπ δυναμικότητας, καθώς έχει συγκεντρώσει 59.800 βαθμούς.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα απαρτίζουν τους ομίλους:

Α' Γκρουπ

Μπάγερν (Γερμανία, 146.922 πόντοι)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία, 157.605 πόντοι)

Τσέλσι (Αγγλία, 137.592 πόντοι)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία, 136.605 πόντοι)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία, 130.592 πόντοι)

Άρσεναλ  (Αγγλία, 113.592 πόντοι)

Πόρτο (Πορτογαλία, 104.833 πόντοι)

Μπενφίκα (Πορτογαλία, 102.833 πόντοι)

Β’ Γκρούπ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία, 99.605 πόντοι)

Λιόν (εφόσον προκριθεί, Γαλλία, 95.800 πόντοι)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία, 94.951 πόντοι)

Μίλαν (εφόσον προκριθεί, Ιταλία, 93.829 πόντοι)

Σάλκε (Γερμανία, 84.922 πόντοι)

Μαρσέιγ (Γαλλία, 78.800 πόντοι)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία, 77.766 πόντοι)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία, 71.800 πόντοι)

Γ' Γκρούπ

Γιουβέντους (Ιταλία, 70.829 πόντοι)

Ζενίτ (εάν προκριθεί, Ρωσία, 70.766 πόντοι)

Μάντσεστερ Σ. (Αγγλία, 70.592 πόντοι)

Άγιαξ (Ολλανδία, 64.945 πόντοι)

Ντόρτμουντ (Γερμανία, 61.922 πόντοι)

Βασιλεία (Ελβετία, 59.785 πόντοι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα, 57.800 πόντοι)

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία, 54.400 πόντοι)

Δ' Γκρούπ

Λεβερκούζεν (Γερμανία, 53.922 πόντοι)

Κοπεγχάγη (Δανία, 47.140 πόντοι)

Νάπολι (Ιταλία, 46.829 πόντοι)

Άντερλεχτ (Βέλγιο, 44.880 πόντοι)
Σέλτικ (εάν περάσει, Σκωτία 37.538 πόντοι)

Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία, 35.604 πόντοι)

Βικτόρια Πλζεν (εάν περάσει, Τσεχία, 28.745 πόντοι)

Αούστρια Βιέννης (Αυστρία, 16.575 πόντοι)

Από τις ομάδες καταλαβαίνουμε πως η φετινή διοργάνωση δε θα είναι καθόλου εύκολη. Ελπίζουμε η ομάδα μας να κληρωθεί με τις καλύτερες δυνατές που μπορεί,έτσι ώστε με καλές εμφανίσεις να διεκδικήσει την παραμονή του για μεγάλο χρονικό διάστημα στην διοργάνωση!

Χάνεται για την Ελλάδα η απευθείας πρόκριση στους ομίλους?

Δυστυχως μετα τι μπουρδες που εγραψαν οι βαζελο,μπουγατσοδημοσιογραφοι, με τα ακολουθα στατους...Μπραβο στον ΠΑΟΚ δεν πειραζει....Η απειρια του του στοιχισε, Ειναι ετοιμος για το σεντονι και τις διαφορες παπαρολογιες τους...ΚΑΝΕΙΣ δεν σκεφτηκε να γραψει οτι, σε περιπτωση που εχανε και αποκλειοταν και σε περιπτωση που η Βασιλεια παρει και αλλους βαθμους στην γενικη βαθμολογικη καταταξη, θα προσπερασει την Ελλαδα και ο μονιμος Πρωταθλητης Ελλαδος και κανονικος  ΠΡΕΣΒΗΣ  του Ελληνικου ποδοσφαιρου στην Ευρωπη θα πρεπει να δινει προκριματικα για να μπει στους ομιλους της διορανωσης.
 Και για να μην ξεχνιομαστε, με την συγκομιδη βαθμων του Ολυμπιακου στο συνολο της γενικης βαθμολογικης καταταξης εβγαινε και δευτερη και τριτη ομαδα στην Ευρωπη...και ετσι εβγαινε και η βαζελα και επαιρνε και κανενα φραγκο και συντηρηθηκε τα τελευταια χρονια...

Ας δουμε πως εχουν ακριβως τα πραγματα...

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ και η παράλληλη πρόκριση της Βασιλείας φέρνουν την Ελβετία μια ανάσα από το να ξεπεράσει την Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τις ελληνικές ομάδες.
Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ κακός αφού σε 11 Ευρωπαϊκούς αγώνες, υπάρχει  μία νίκη, αυτή της Ξάνθης κόντρα στην Λίνφιλντ, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Το φθινόπωρο μάλιστα θα παίζουν στην Ευρώπη μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός εκτός και αν κάνει κάποιο θαύμα ο Ατρόμητος.
Αν η Ελβετία ξεπεράσει την Ελλάδα τότε ο πρωταθλητής θα χάσει την απευθείας είσοδό του στους ομίλους του Champions League και σε δύο χρόνια θα παίζει στα πλέι οφ.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου