ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Να τρωμε , να πινουμε αλλα ναχουμε και το νου μας....εμεις εδω παντως τον εχουμε....stand by...

Επιστολή στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Written by OLYMPIACOSBC.GR-25 August 2013
Με αφορμή δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 11.08.2013 και με αριθμό φύλλου 1.795, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέστειλε στη Διεύθυνση της εφημερίδας επιστολή προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Το δημοσίευμα της Κυριακάτικη Ελευθεροτυπίας, καθώς και την επιστολή της ΚΑΕ τα αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας προκειμένου το φίλαθλο κοινό να έχει ολοκληρωμένη άποψη.

Το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

Γιαννακο-Αγγελόπουλοι

Ενα χρόνος (και κάτι) αιώνιας κόντρας. Ενα χρόνος γεμάτος ανακοινώσεις, αντεγκλήσεις, δηλώσεις, άμεσες ή έμμεσες «μπηχτές» με μοναδική όαση μία και μόνο χειραψία. Οι οικογένειες που «διαφεντεύουν» το ελληνικό μπάσκετ, αυτές των Αγγελόπουλων (Παναγιώτη και Γιώργου) και των Γιαννακόπουλων (Δημήτρη) δεν μας αφήνουν να... πλήξουμε, συνεχίζουν να τσακώνονται σαν τα κοκόρια με μοναδικό στόχο ο ένας να... βγάλει το μάτι του άλλου. Μαζέψαμε λοιπόν όλα τα μεταξύ τους «επεισόδια» τους προηγούμενους 14 μήνες και σας τα παραθέτουμε με μοναδική υποσημείωση: Τι άλλο από το... to be continued!

Του. Γ. Ψαράκη

1 Ιουνίου 2012
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζητάει να πάει στο ΣΕΦ για τον 5ο τελικό των πλέι-οφ, αλλά ο Ολυμπιακός του «επιτρέπει» να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του και όχι στα επίσημα.

13 Σεπτεμβρίου 2012
Σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σέντρα 103,3 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δηλώνει για τους αδερφούς Αγγελόπουλους πως «το γεγονός ότι στον 5ο τελικό μού ζήτησαν να κάτσω στον πάγκο είναι ανεπίτρεπτο».

18 Σεπτεμβρίου 2012
Στην παρουσίαση του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2012-13 ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές για απόκρυψη οικονομικών στοιχείων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι πράσινοι «δηλώνουν» μετοχικό κεφάλαιο 250 φορές μικρότερο του Ολυμπιακού, δηλαδή 300.000 ευρώ έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ του Ολυμπιακού.

4 Φεβρουαρίου 2013
Μετά τον αγώνα πρωταθλήματος στο ΣΕΦ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «επιτίθεται» φραστικά στους διαιτητές λέγοντάς τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «ήταν αλητεία αυτό που κάνατε αλλά να ξέρετε εγώ είμαι ο καθηγητής της αλητείας».

10 Φεβρουαρίου 2013
Μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ελληνικό και τα σοβαρά επεισόδια που δημιουργήθηκαν, Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλος αντάλλαξαν εκατέρωθεν κατηγορίες. «Πρέπει επιτέλους να βρεθεί ένας δικαστής με σθένος να τιμωρήσει το σύλλογο της βρομιάς», δηλώνει ο Γιαννακόπουλος, «Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας προς τους διαιτητές υποστηρίζοντας ότι στο ημίχρονο του τελικού πήγε στα αποδυτήρια και απείλησε έναν εκ των διαιτητών λέγοντας «θα έρθω σπίτι σου σαν του Πηλοΐδη» απάντησαν οι Αγγελόπουλοι.

18 Φεβρουαρίου 2013
Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με αφορμή «τη συμπεριφορά του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός» στον αγώνα πρωταθλήματος. Ο Δ. Γιαννακόπουλος «απαντά» με δήλωση στην οποία χαρακτηρίζει «ψευδή και συκοφαντικά» όσα είχαν δηλώσει οι αφοί Αγγελόπουλοι μετά τον τελικό του Κυπέλλου «προτείνοντάς» τους «να ασχοληθούν με τις αγωγές πρώην αθλητών τους».21 Φεβρουαρίου 2013
Με αφορμή την τιμωρία του από τον Α.Δ. για όσα έγιναν στον αγώνα πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τη Λιθουανία όπου βρίσκεται με τον Παναθηναϊκό για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις δηλώνει: «Το γαυροσύστημα ξαναχτύπησε. Η απόφαση είναι σκέτη κοροϊδία. Δεν πρόκειται να συμμορφωθώ. Οποιος τολμήσει ας έρθει να με βγάλει από το ΟΑΚΑ».

25 Φεβρουαρίου 2013
Ο Παναθηναϊκός «απαντάει» στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού ζητώντας, με επιστολή προς τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, να γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες κλήτευσης των αδερφών Αγγελόπουλων για τις δηλώσεις τους μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

27 Φεβρουαρίου 2013
Με νέα επιστολή προς την ΕΦΠ η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητάει εκ νέου την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τις δηλώσεις του και τον χαρακτηρισμό του Ολυμπιακού ως «συλλόγου της βρομιάς» και ότι «δεν θα σεβαστεί την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο μήνες»

4 Ιουνίου 2013
Πριν από την έναρξη των τελικών και με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας περί ντοπαρίσματος μπασκετμπολιστών των δύο «αιωνίων» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζητάει έλεγχο ντόπινγκ στους παίκτες και των δύο ομάδων, ενέργεια που καυτηριάστηκε κατά τη διάρκεια και μετά τους τελικούς κυρίως από τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα.

10 Ιουνίου 2013
Μετά τον 2ο τελικό των πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ και την καταγγελία «εισβολής» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών παρουσία 3 «οπαδών» του Παναθηναϊκού οι αδερφοί Αγγελόπουλου με ανακοίνωση καταγγέλλουν τις ενέργειες και δηλώσεις του, τονίζουν ότι «χρησιμοποιεί μέσα επικοινωνίας ιδιοκτησίας του ως μέσα εκτόνωσης της μανίας του και εκφοβισμού» και αναρωτιούνται: «Από πού αντλεί αυτή την ιδιότυπη ασυλία; Επιτέλους μαζέψτε τον».

11 Ιουνίου 2013
Στην κλήρωση των διαιτητών ενόψει του 3ου τελικού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Γιώργο Σκινδήλια στον οποίο λέει: «Με έβριζαν στον 1ο τελικό στο ΣΕΦ και για αυτό φταίνε οι γραφικοί οι Αγγελόπουλοι που βγάζουν ανακοίνωση επί προσωπικού. Το γυρίσατε σε προσωπικό και θα χορέψετε. Ντροπή στους Αγγελόπουλους που δεν έχουν μάθει τρόπους από το σπίτι τους».

12 Ιουνίου 2013
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με νέα ανακοίνωση καταγγέλλει ως «χυδαίο και συκοφαντικό» δημοσίευμα ιστοσελίδας ιδιοκτησίας της εταιρείας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έκανε λόγο για απολύσεις και περικοπές στη Χαλυβουργική. Με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας υποστηρίζει πως «τα σκοτεινά κίνητρα των δραστών θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν σύντομα». Στις 11 Ιουλίου καταθέτει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ.

22 Ιουνίου 2013
Μετά τους τελικούς της Α1 η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση καταγγέλλει, δίχως να τον κατονομάζει όμως, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για επίθεση σε διαιτητές, προπηλακισμό δημοσιογράφων και πολλά άλλα τονίζοντας πως «η φετινή χρονιά σηματοδοτεί το τέλος ενός διεφθαρμένου συστήματος που καταρρέει».

1 Ιουλίου 2013
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Live Sport» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλεί τους Αγγελόπουλους να «ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για όσα είπαν και με συκοφάντησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν», ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε αιχμές για την «καθαρότητα» της κατάκτησης της Ευρωλίγκα λέγοντας: «Αν έχει γίνει σε αθλητικά πλαίσια πολλά συγχαρητήρια», με τον Δημήτρη να προσθέτει: «Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει επίσημη θέση».

4 Ιουλίου 2013
Στο περιθώριο της κλήρωσης της Ευρωλίγκα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με δηλώσεις του αφήνει αιχμές για στοιχηματισμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε αγώνες της ομάδας του λέγοντας ειρωνικά: «Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι υγιές και πολύ αθλητικό να διοικείς ή να είσαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας και να στοιχηματίζεις στους αγώνες της. Φαντάζομαι, βέβαια, πως ο κ. Γιαννακόπουλος δεν ασπάζεται αυτή την αντίληψη»

5 Αυγούστου 2013
Ο Ολυμπιακός με εξώδικη πρόσκληση ζητάει από τον ΕΣΑΚΕ να του δοθούν αντίγραφα όλων των συμβολαίων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το 2008 μέχρι σήμερα ως συνέχεια των καταγγελιών τον Σεπτέμβριο του 2012 περί απόκρυψης οικονομικών στοιχείων στους ισολογισμούς της ΚΑΕ.

6 Αυγούστου 2013
Με νέα ανακοίνωση ο Ολυμπιακός αφήνει σαφείς αιχμές για φοροδιαφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζητώντας την παρέμβαση των οικονομικών Αρχών. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «απαντά» με δήλωση στην οποία υποστηρίζει ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ελέγχθηκε πρόσφατα για την τριετία 2009-2012 και είναι καθαρή, όπως πάντα, ενώ ειρωνεύεται τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο λέγοντας: «Όσον αφορά στο παραλήρημα των τελευταίων ημερών και την ανάγκη επίδειξης πλούτου του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχω να του πω ότι όλοι εντυπωσιαστήκαμε».

Αυτούσια η επιστολή της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΣ: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
ΥΠΟΨΗ: κ. Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΕΤΡΑΔΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΒΑ

Πειραιάς, 14 Αυγούστου 2013

Αξιότιμοι κύριοι,

Στο φύλλο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 11.08.2013, δημοσιεύθηκε άρθρο του συντάκτη σας κ. Γιάννη Ψαρράκη υπό τον τίτλο «Γιαννακο – Αγγελόπουλοι». Ο σκοπός του άρθρου αυτού, όπως εξαρχής υπογραμμίζεται από τον συντάκτη του, είναι η καταγραφή, υπό την μορφή χρονικού, της φερόμενης ως διαμάχης μεταξύ των αδελφών Αγγελόπουλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι οποίοι «συνεχίζουν να τσακώνονται σαν τα κοκόρια με μοναδικό στόχο ο ένας να … βγάλει το μάτι του άλλου».

Διαβάζοντας τα περιστατικά, όπως παρουσιάζονται, ο αναγνώστης σχηματίζει την εντύπωση ότι οι δύο πλευρές ενέχονται στον ίδιο βαθμό και ότι οι επιδιώξεις τους στον χώρο του μπάσκετ περίπου συμπίπτουν. Στην εντύπωση αυτή συντείνει η – ακούσια θεωρούμε – παράλειψη, αποσιώπηση ή και αλλοίωση των γεγονότων. Όσοι παρατηρούν καλόπιστα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό μπάσκετ, θα έχουν διαπιστώσει ποιός πραγματικά επιθυμεί την εξυγίανση του αθλήματος και ποιός όχι. Συνεπώς, η ισοπεδωτική παρουσίαση των συμπεριφορών των διοικήσεων των δύο συλλόγων, με έμφαση στις αντιδικίες και όχι στην ουσία, μπορεί μεν να διεγείρει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, ταυτόχρονα όμως εξισορροπεί και εξομοιώνει ανόμοιες καταστάσεις.

Ενδεικτικά, για την ανασκευή ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος και την ακριβή αποτύπωση των συμβάντων, σημειώνομε τα εξής, ακολουθώντας την χρονική σειρά του άρθρου:

1 Ιουνίου 2012: Στον τελικό των πλέι όφ του πρωταθλήματος, η Αστυνομία αποφάσισε ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος θα πρέπει να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του παρά στις θέσεις των επισήμων, και όχι γιατί δεν το «επέτρεψε ο Ολυμπιακός». Επομένως, η σχετική αναφορά στο άρθρο είναι εσφαλμένη.

4 Φεβρουαρίου 2013: Όσα δηλώθηκαν από τον Δ. Γιαννακόπουλο μετά τον αγώνα πρωταθλήματος του ΣΕΦ δεν βασίζονται σε δημοσιεύματα, αλλά κατεγράφησαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές. Μεταξύ αυτών και η επονείδιστη δήλωση του Προέδρου του Παναθηναϊκού «εγώ είμαι ο εφευρέτης της αλητείας» για την οποία τιμωρήθηκε στην συνέχεια με ποινή αποκλεισμού δυο μηνών απ’ όλα τα γήπεδα για δυσφήμιση του αθλήματος, γεγονός που δεν μνημονεύεται στο άρθρο σας.

10 Φεβρουαρίου 2013: Η σχετική δήλωσή μας, όπως παρουσιάζεται αποσπασματικά, σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει το νόημα του λόγου μας. Όλες οι δηλώσεις και όσα διαδραματίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Ελληνικό δημοσιεύονται αυτούσια στο επίσημο site του Ολυμπιακού (www.olympiacosbc.gr) και στο κανάλι της ομάδας στο Youtube (www.youtube.com/olympiacosbc) όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση.

25 Φεβρουαρίου 2013: Ενώ γίνεται αναφορά στην κλήτευσή μας από τον Αθλητικό Δικαστή για τις δηλώσεις μας μετά τον τελικό του Κυπέλλου, παραλείπεται η μνεία ότι ουδεμία κατηγορία ή τιμωρία μας απαγγέλθηκε. Για σκοπούς αντιπαραβολής με τον Πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ας σημειωθεί ότι καμία ποινή δεν μας έχει επιβληθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα της χώρας.

27 Φεβρουαρίου 2013: Ενώ παρουσιάζεται ότι ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του Δ. Γιαννακόπουλου στην ΕΦΙΠ για τις δηλώσεις του και τον χαρακτηρισμό του Ολυμπιακού ως «συλλόγου της βρωμιάς» και ότι «δεν θα σεβαστεί την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο μήνες», αποσιωπάται από τον συντάκτη η συνέχεια, ότι δηλαδή, ενώ έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες η ΕΦΙΠ δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση.

4 Ιουνίου 2013: Αναφορικά με τον έλεγχο ντόπινγκ που ζήτησε ο Δ. Γιαννακόπουλος, δεν αναφέρεται ότι τελικά έγινε και μάλιστα ενδελεχώς και – σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά – ουδέν επιλήψιμο διαπιστώθηκε.

10 Ιουνίου 2013: Ο συντάκτης δεν αναφέρει το γεγονός ότι τα όσα καταγγέλθηκαν για τη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ημίχρονο του δεύτερου τελικού των πλέιο οφ καταγράφηκαν στο Φύλλο Αγώνος και βάσει αυτών ο Δ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε εκ νέου με ποινή αποκλεισμού εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες. Επίσης, δεν αναφέρει ότι και γι’ αυτές τις ενέργειές του εκκρεμεί η απόφαση της ΕΦΙΠ.

12 Ιουνίου 2013: Ουδέποτε η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για δημοσίευμα ιστοσελίδας ελεγχόμενης από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, σχετικά με απολύσεις και περικοπές στη Χαλυβουργική. Ο κ. Γ. Σκινδήλιας κατέθεσε αγωγή και προέβη σε μια δήλωση για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε με συκοφαντικό και χυδαίο περιεχόμενο από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

6 Αυγούστου 2013: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τις φορολογικές υποχρεώσεις του και τα ποσά που έχει καταβάλει κατά την τελευταία πενταετία. Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ουδέποτε υπήρξε αντίστοιχη τοποθέτηση. Η απαίτηση για διαφάνεια θα έπρεπε να είναι κοινό αίτημα και να μην αντιμετωπίζεται με «ήξεις αφήξεις», ούτε να αντισταθμίζεται με εξυπναδικισμούς.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρακαλούμε για την δημοσίευση της παρούσας επιστολής μας σε κεντρική θέση του αμέσως επόμενου φύλλου σας προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ανασκευασθεί το πιο πάνω περιεχόμενο του δημοσιεύματός σας.

Με τιμή,

Παναγιώτης Κ. Αγγελόπουλος              Γιώργος Κ. Αγγελόπουλος

πηγη: http://www.olympiacosbc.gr/

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου