ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

«Περίπατος» με Ικάρο-99-61 (video)

«Περίπατος» με Ικάρο-99-61 (pics+video)

27/10/2013
Το 3/3 στην Α1 μπάσκετ των ανδρών με μεγάλη ευκολία έκανε ο Ολυμπιακός που επικράτησε στο άδειο –λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ του Ικάρου Χαλκίδας με 99-61 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Στράτο Περπέρογλου.

«Περίπατος» με σούπερ Περπέρογλου
Σε υγιεινό… περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση με τον Ίκαρο για την τρίτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν την ομάδα της Χαλκίδας με 99-61, στο άδειο –λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής και παρέμειναν μαζί με τον ΠΑΟΚ οι δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο Περπέρογλου κορυφαίος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης με 22 πόντους (7/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 5/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Τον ακολούθησαν Ντάνστον και Σλούκας που πέτυχαν από 15 πόντους. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Άσκα με 17.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και όλοι σκόραραν πλην του Ιωάννη Παπαπέτρου που αποχώρησε νωρίς από το παρκέ έπειτα από ένα χτύπημα που δέχθηκε από τον Μπεκ. Ο νεαρός παίκτης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Διαγνώσθηκε διπλό κάταγμα και του έγινε ανάταξη στο σπασμένο οστό.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός… έκοψε τα φτερά του Ικάρου από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και μαζί το προβάδισμα από την αρχή (20-4). Έπαιξαν καλά στην άμυνα και με τον Περπέρογλου να κάνει πολύ καλό δεκάλεπτο σημειώνοντας εννέα πόντους έφτασαν χωρίς δυσκολία στο 27-14.
                                          
Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με πολύ καλό ποσοστά στα δίποντα (15/20, 75%) και έλεγχο των ριμπάουντ (21-12) δεν δυσκολεύτηκαν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο τέλος του πρώτου μέρους στους 27 πόντους (59-32).

Ο Ίκαρος μπήκε φορτσάτος στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 5-0 μείωσε σε 59-37, όμως… τιμωρήθηκε άμεσα από τον Ολυμπιακό που απάντησε με δικό του 11-0 για το 70-37 και το +33 και δε δυσκολεύτηκε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (78-45).
 
Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος με τον προπονητή του Ολυμπιακού να δίνει ανάσες σε Σπανούλη και Πρίντεζη και τις δύο ομάδες να απολαμβάνουν το παιχνίδι αφού το ματς είχε κριθεί. Ακόμα και στο +40 έφτασαν οι γηπεδούχοι (98-58) με το τελικό να διαμορφώνεται σε 99-61.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 59-32, 78-45, 99-61

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας) Πέτγουεϊ 8 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Λο 7 (1 τρίποντο), Ντάνστον 15, Σπανούλης 4 (5 ασίστ), Περπέρογλου 22 (7/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 5/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Παπαπέτρου, Σλούκας 15 (3 τρίποντα, 6 ασίστ), Σίμονς 5 (6 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 9 (1 τρίποντο), Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 7, Κατσίβελης 3

Ίκαρος Χαλκίδας (Γιώργος Καλαφατάκης): Στρναντ 6, Γκόβενς 11, Παπανικολόπουλος 6, Άσκα 17 (10 ριμπάουντ), Μανωλόπουλος, Σάτον 6 (7 ριμπάουντ), Γκαγκαλούδης 9 (1 τρίποντο), Σπανός, Μπορόβνιακ, Τολιόπουλος, Μπεκ 6, Μπέμπης
 Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα Ολυμπιακός-Ίκαρος Χαλκίδας για την 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Διπλό κάταγμα στη μύτη ο Παπαπέτρου

Άτυχος ο Παπαπέτρου, καθώς λίγα δευτερόλεπτα αφού μπήκε στο ματς τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Υπέστη διπλό κάταγμα στην μύτη, στην οποία του έγινε και ανάταξη στο σπασμένο οστό.
Άτυχος στάθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στην αναμέτρηση κόντρα στον Ίκαρο Χαλκίδας στο ΣΕΦ.

 Ο 19χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού, λίγα δευτερόλεπτα (51'') αφού μπήκε στο παιχνίδι τραυματίστηκε στη μύτη, δεχόμενος άθελο χτύπημα από τον Μπεκ. Οι πόνοι ήταν έντονοι, καθώς ο παίκτης έπεσε στο παρκέ, μη όντας σε θέση να συνεχίσει στον αγώνα.
Αμέσως έγινε αναγκαστική αλλαγή και πέρασε στον πάγκο της ομάδας για τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ. Υπάρχουν φόβοι πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει υποστεί κάταγμα στην μύτη και για αυτόν τον λόγο έφυγε από το ΣΕΦ και πήγε σε νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.


Τελικά, τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις προβλέψεις, αφού ο νεαρός αθλητής έχει υποστεί διπλό κάταγμα στην μύτη, στην οποία του έγινε ανάταξη στο σπασμένο οστό και για το επόμενο διάστημα θα φορά προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο του. Άτυχος ο 19χρονος σμολ-φόργουορντ, ο οποίος ύστερα από την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε για μέρες, βρήκε νέο... μπελά με τον τραυματισμό του.

Μπαρτζώκας: "Ο καθένας κερδίζει τον χρόνο του μέσα από την προπόνηση"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως ο κάθε παίκτης του κερδίζει τον χρόνο συμμετοχής του μέσα από την δουλειά που κάνει στην προπόνηση, ενώ εξέφρασε και την στεναχώρια του για τον Παπαπέτρου.
Στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε πως ο κάθε παίκτης του κερδίζει τον χρόνο συμμετοχής του στα παιχνίδια μέσα από την δουλειά που κάνει στην προπόνηση. Εξέφρασε την στεναχώρια του για το γεγονός πως τραυματίστηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ τόνισε πως είναι λογικό ο Δημήτρης Κατσίβελης να μην έχει τον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους.
Συγκεκριμένα, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης είπε τα εξής: "Το βασικότερο χαρακτηριστικό είναι ότι έγινε χωρίς κόσμο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε καμία μέρα. Είχαμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε τον χρόνο και να νικήσουμε φυσικά τον αντίπαλο μας που προέρχεται από δύο καλές εμφανίσεις", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε: "Αυτό που μας στενοχωρεί είναι ότι χτύπησε ο Παπαπέτρου και δεν είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν πολλά σχόλια για το παιχνίδι. Κι εγώ είμαι θιασώτης του επαρχιακού μπάσκετ, ελπίζω ο Ίκαρος να τα πάει καλά στην Χαλκίδα".

Σε ερώτηση αν ο Δημήτρης Κατσίβελης είναι πιο πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα τόνισε: "Δεν μπορεί να έχει τον ίδιο ρυθμό με τους άλλους, είναι αυστηρό να τον κρίνουμε με τους υπόλοιπους παίκτες, αφού δεν έπαιξε στα προηγούμενα ματς", εξήγησε αρχικά και συνέχισε: "Αυτό το στοιχείο θα υπάρχει όλη την χρονιά στον Ολυμπιακό, κάποιοι θα έχουν καλύτερο ρυθμό. Δεν νομίζω ότι ο Κατσίβελης είναι πιο πίσω, όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα μας και θα έχουν χρόνο συμμετοχής. Απλά πρέπει να τον κερδίζουν μέσω της προπόνησης. Αν εξαιρέσουμε δύο-τρεις όπως για παράδειγμα τον Σπανούλη, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κερδίζουν τον χρόνο τους μέσα από την δουλειά στην προπόνηση".

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου