ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Super League:«Καμπάνες» σε όσους δυσφημούν

Super League:«Καμπάνες» σε όσους δυσφημούν

28/10/2013
 Διάταξη με την οποία θα προβλέπονται βαριές ποινές για όσες ομάδες δυσφημούν -είτε απευθείας, είτε μέσω προσώπων που συνδέονται ουσιαστικά μαζί τους- τη Σούπερ Λίγκα θα τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη.

«Καμπάνες» σε όσους δυσφημούν
Την τροποποίηση του καταστατικού της με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα δυσφήμισης της ίδιας και των συνεργατών της θα δρομολογήσει την Τρίτη η Σούπερ Λίγκα.

Η σχετική διάταξη είχε ανατεθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη σε επιτροπή που αποτελούνταν από νομικούς συμβούλους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ξάνθης και της διοργανώτριας (και απ’ την οποία αποχώρησε στην πορεία η εκπρόσωπος των «πράσινων»).

Πλέον λοιπόν είναι έτοιμη και προβλέπει βαριές ποινές για όσες ομάδες απαξιώνουν -είτε απευθείας, είτε μέσω προσώπων που σχετίζονται ουσιαστικά μαζί τους- τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και τους χορηγούς-συνεργάτες της (NOVA, ΟΠΑΠ, κλπ.)

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Σε περίπτωση που ΠΑΕ-μέλος του συνεταιρισμού ή και πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή καθ' οιονδήποτε τρόπο (νομικό ή ουσιαστικό/εν τοις πράγμασι) προβαίνει δημόσια, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος είτε του συνεταιρισμού, είτε των πρωταθλημάτων που διοργανώνει ο συνεταιρισμός, είτε πρόσωπα με τα οποία ο συνεταιρισμός έχει συνάψει εν ισχύ συμβάσεις διαχείρισης ραδιοτηλεοπτικών ή διαδικτυακών ή συναφών δικαιωμάτων ή συμβάσεις διαφημιστικής προβολής ή και χορηγίας, τότε θα δύναται να επιβάλλεται εις βάρος της εν λόγω ΠΑΕ πειθαρχική ποινή ποσού από 10.000 έως 300.000 ευρώ».

Το εν λόγω άρθρο θα τεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 29/10 (στις 16:00). Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι για να περάσει, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, ήτοι να το υπερψηφίσουν οι 13 από τις 18 ομάδες της Σούπερ Λίγκας.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου