ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στο τέλος κερδίζει ο Πρωταθλητης Ευρωπης (pics+videos)

Στο τέλος κερδίζει ο Πρωταθλητης Ευρωπης (pics+videos)

01/11/2013

Στην μπάλα στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί, αλλά στο μπάσκετ αυτό το κάνει ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 88-83 της Μπάγερν σε ένα ματς-θρίλερ και έκαναν το 3/3.

Οι Γερμανοί δεν παραδίδονται ποτέ στον αθλητισμό, αλλά στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός είναι ο ειδικός των ανατροπών. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν από το -5 στο τέλος και επικράτησαν 88-83 της Μπάγερν στο ΣΕΦ, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του Γ' ομίλου της Euroleague.
Και στο τέλος κερδίζει ο Ολυμπιακός
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 66-51 στα 13 λεπτά πριν το τέλος, αλλά επέτρεψε στους αντιπάλους του να περάσουν μπροστά ακόμη και με +5 (71-76). Όμως ένα 12-0 στο φινάλε έδειξε ποιος είναι το αφεντικό παρότι οι Βαυαροί πάλεψαν μέχρι εσχάτων.

Ντάνστον με 19 και Λοτζέσκι με 17 πόντους οι κορυφαίοι των νικητών.

H εξελιξη του αγωνα

Ντάνστον και Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με Λο, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον.

Ο τελευταίος ήταν εντυπωσιακός και στο πρώτο μισό της περιόδου οργίασε έχοντας 9 πόντους (4/5 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα. Με δικό του γκολ-φάουλ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 13-7, την ώρα που οι Βαυαροί εκδηλώνοντας γρήγορες ως… βιαστικές επιθέσεις προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ και τα κατάφερναν (18-17). Ο Σπανούλης ήταν ορεξάτος και με 8 προσωπικούς πόντους έδινε λύσεις στην ομάδα του, που έκλεισε το δεκάλεπτο με 25-20.

Mε Ματ και Μάντζαρη

Το σχήμα με Σλούκα, Μάντζαρη και Λοτζέσκι στην περιφέρεια λειτούργησε εξαιρετικά. Τα τρίποντα του δεύτερου και έξι πόντοι του Αμερικανού έφεραν τους πρωταθλητές Ευρώπης σε διψήφια διαφορά (32-22).




Η είσοδος του ανέτοιμου Μπέγκιτς στα μέσα της περιόδου και ο σε κακή μέρα Λο δεν βοήθησαν την εικόνα του Ολυμπιακού, που είδε τους Βαυαρούς να πλησιάζουν στους τέσσερις (42-38), αλλά οι Πειραιώτες ευτύχησαν να κλείσουν το δεκάλεπτο με το τρίτο τρίποντο του Μάντζαρη σε ισάριθμες προσπάθειες και να πάνε στα αποδυτήρια με 47-39.

Ντέρμπι από το πουθενά

Ένα γρήγορο 5-0 έφερε την Μπάγερν σε απόσταση τριών πόντων (47-44) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποσύρει στον πάγκο τον Σπανούλη μετά από δύο λάθη και ένα άστοχο σουτ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε χτυπώντας τρεις φορές στον αιφνιδιασμό με Λοτζέσκι, Ντάνστον και Σλούκα ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά σε διψήφια τιμή (58-48). Οι γηπεδούχοι με αφετηρία την καλή τους άμυνα έφτασαν μέχρι και το +15 (66-51), αλλά χαλάρωσαν πρόωρα και οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με ένα 15-0 ισοφαρίζοντας σε 66-66.

Θρίλερ ως το τέλος

Η Μπάγερν κατάφερε να πάρει και το πρώτο της προβάδισμα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (66-68). Με οδηγό, δε, τον Τζέντοβιτς και χάρη στα πολλά επιθετικά της ριμπάουντ η ομάδα του Πέσιτς κατάφερε να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (71-76) έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο Ντάνστον έδωσε λύσεις στην επίθεση και την άμυνα, ο Πρίντεζης με τέσσερις σερί πόντους έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (77-76) και ο Λοτζέσκι με γκολ-φάουλ και ο Μάντζαρης με τρίποντο φάνηκε να «καθαρίζουν» το ματς με ένα 12-0 (83-76).
 
Ένα τρίποντο του Σάφαρτσικ κι ένα γκολ-φάουλ του Ντιλέινι έκαναν ξανά το παιχνίδι ντέρμπι (83-82, 26,9’’ πριν το τέλος). Ο Λοτζέσκι ευστόχησε σε μία μόνο βολή (84-84), ο Σάφαρτσικ τον μιμήθηκε στα 14’’ πριν το τέλος (84-83), όχι όμως κι ο Σλούκας που έγραψε στα 9,8’’ το 86-83. Ο Ντιλέινι επιχείρησε τρίποντο που ήταν άστοχο φωνάζοντας για φάουλ και ο Πρίντεζης σφράγισε τη νίκη από τη γραμμή.

Δεκάλεπτα: 25-20, 47-39, 66-66, 88-83.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Λο, Ντάνστον 19 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 12 (1), Σίμονς, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 13 (12 ριμπάουντ), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 12 (4 τρίποντα, 6 ασίστ), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 17.

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Τράουτμαν 2, Χάμαν, Σάφαρτσικ 7 (2), Στάιγκερ, Μπέντσινγκ 9, Τζέντοβιτς 13, Τσίπσερ, Ντιλέινι 20 (1), Ιντμπίχι 10, Σάβοβιτς 7 (9 ριμπάουντ), Τέιλορ 11 (1), Μπράιαντ 4.

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:
 


Τα στατιστικά των παικτών της Μπάγερν Μονάχου:

Τα highlights του αγώνα  :


Οι δηλωσεις στην συνεντευξη τυπου

Μπαρτζώκας: "Σημαντική και δύσκολη νίκη"

Χαρούμενος για τη νίκη, αλλά προβληματισμένος για την πίεση των τελευταίων λεπτών δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπάγερν Μονάχου.
Ευχαριστημένος από την έκβαση της αναμέτρησης, αλλά σίγουρος ότι η ομάδα του μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου για την 3η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Ήταν πραγματικά ένα ωραίο παιχνίδι, με διακυμάνσεις στην εξέλιξη του σκορ, αλλά και στην απόδοση και των δύο ομάδων. 



Εμείς παρά το γεγονός πως είχαμε αρκετούς παίκτες όχι σε καλή κατάσταση στο συγκεκριμένο ματς, για διαφόρους λόγους, κρατάω ότι κερδίσαμε.

Για ακόμη μία φορά είχαμε σωστή αντίδραση. Όταν ανετράπη η διαφορά των 15 πόντων που είχαμε, φτάνοντας ακόμη και στο -5, πάλι δείξαμε αμυντική προσήλωση, βελτιωθήκαμε στα ριμπάουντ και κάναμε σωστές επιλογές, με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη.

Μία σημαντική νίκη που στα μάτια μου φαντάζει πολύ σημαντική και δύσκολη. Η Μπάγερν ήταν πάρα πολύ φορμαρισμένη και ήρθε και έπαιξε ελεύθερο μπάσκετ. Δεν παράτησε το παιχνίδι ακόμη και αν έμεινε πίσω με διαφορά 15 πόντων και απέδειξε πως όλα αυτά που λέγαμε, πως πρόκειται για μία καλή ομάδα, ήταν αλήθεια. Είναι μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική.

Στα συν του παιχνιδιού μας πως είχαμε 11 τελικές πάσες παραπάνω, είχαμε δημιουργικότητά και αν διαβάζαμε το παιχνίδι λίγο ακόμη καλύτερα θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά εκεί.  Στο τέλος είχαμε αδικαιολόγητο στρες και πίεση. Παίκτες που συνήθως έχουν μεγάλο ποσοστό καριέρας στις βολές, έχασαν συνεχόμενες στο τέλος. Αυτό θα πρέπει να το κοιτάξουμε, γιατί είναι αδικαιολόγητο να έχουμε τέτοια πίεση από τόσο νωρίς, ιδίως μετά από δύο νίκες στην Ευρωλίγκα. Κρατάμε τη νίκη και την θεωρούμε πολύ σημαντική. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο. Είδατε πως ήδη έχουν γίνει εκπλήξεις στην διοργάνωση".

"Πολύ δύσκολο να παίξεις απέναντι στον Ολυμπιακό"

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν φανερό πως είχε παράπονα από την διαιτησία, αλλά δεν είχε το σθένος να τα εκφράσει ευθέως.
«Έχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία αν παίζουμε με την τελευταία ομάδα, ή με την πρωταθλήτρια Ευρώπης», είπε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στις βολές: «Κάναμε 32 φάουλ που οδήγησαν σε 36 βολές του Ολυμπιακού. Πρέπει να δείξω στους παίκτες μου το βίντεο για να μην ξανακάνουμε αυτό το λάθος».
Βέβαια ο Σέρβος προπονητής απέφυγε να αναφέρει πως η Μπάγερν είχε 10 λιγότερες ασίστ από τον Ολυμπιακό (21-11) κι ένα περισσότερο λάθος (13-14).
Στο τέλος, πάντως, ομολόγησε πως: «Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει συνέχεια ως ομάδα. Αλλά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν. Σίγουρα, πάντως, θα βελτιωθούμε, ιδίως στην άμυνα».

Η συνεντευξη Τυπου



 Οι δηλωσεις των παικτων μας


PLAY OF THE NIGHT




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου