ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Θρυλε,εισαι...μαζοχα-Ολυμπιακός - Ζιελόνα Γκόρα 79-77 (pics+videos)

Θρυλε,εισαι...μαζοχα-Ολυμπιακός - Ζιελόνα Γκόρα 79-77 (pics+videos)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ξανά με την φωτιά, έφτασε 1.6'' μακριά από την πρώτη του φετινή ήττα, αλλά ο Μάντζαρης με δολοφονικό ένστικτο στο τελευταίο σουτ του αγώνα έξω από τα 6.75, έστειλε την μπάλα σαδιστικά να αναπαυθεί στο διχτάκι της Ζιέλονα Γκόρα για το 79-77. Απίστευτη εξέλιξη στο φινάλε. Πρίντεζης (21π.), Σπανούλης (18π.) και Λοτζέσκι (13π.) κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό.
Μοιάζει με ιστορία που επαναλαμβάνεται ή με ένα... παιχνίδι που απολαμβάνουν να παίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αφήνουν τον αντίπαλο να φύγει, του δίνουν να πιστέψει πως θα φτάσει πρώτος στο νήμα και εκεί που όλα δείχνουν να έχουν κριθεί εμφανίζονται ξαφνικά στο παρκέ, παίρνουν την νίκη και φεύγουν. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έμοιαζαν υπνωτισμένοι για παραπάνω από 30 λεπτά στο παιχνίδι με την Ζιέλονα Γκόρα στο ΣΕΦ στην αυλαία του πρώτου γύρου των ομίλων της Euroleague. Οι Πολωνοί είχαν κάθε λόγο να νιώθουν πως είναι τόσο κοντά στην πραγματοποίηση μιας... βόμβας μεγατόνων. Με μια βολή του Εγένγκα η Γκόρα προηγήθηκε με 70-72 ακριβώς ένα λεπτό πριν την λήξη. Ο Σπανούλης με εκπληκτικό τρίποντο έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 73-72, στα 42''. Χαμένη επίθεση στα 29'' για τους Πολωνούς και 1/2 βολές από τον Μάντζαρη στα 16'' (74-72). Κακή άμυνα στην επαναφορά από το πλάι, με τον Σελ να "παγώνει" του ΣΕΦ από την γωνία (74-75). Σόλο του Σπανούλη για το 76-75 στα 6'', επαναφορά και coast to coast από τον Εγένγκα που ευστόχησε για το 76-77 με 2'' να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης! Πρώτη επαναφορά για τον Ολυμπιακό από το πλάι, δεύτερη κάτω από το καλάθι στα 1.6'' με τον Λοτζέσκι υπομονετικά να βρίσκει τον Μάντζαρη στην γωνία του τριπόντου και ο τελευταίος να εκτελεί σαδιστικά την Ζιέλονα Γκόρα για το 79-77! Με αυτή τη νίκη τους οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το 5-0 στον όμιλο τους, σημειώνοντας την 13η νίκη τους φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, συνεχίζοντας αήττητοι! Μία επικράτηση, βέβαια, που δεν ήρθε εύκολα, καθώς οι Πολωνοί είχαν το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να προηγηθούν στο ματς ακόμη και με +11 (37-48).
Κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς ήταν οι Πρίντεζης (21π, 7/10δ, 7ρ) και Σπανούλης (18π, 4/6δ, 9ασ), οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την ομάδα όταν ήταν πίσω στο σκορ και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να φτάσουν οι Πειραιώτες στην ανατροπή, δείχνοντας ηγετικό χαρακτήρα στα δύσκολα. Έδωσε λύσεις στην επίθεση ο Λοτζέσκι (13π, 3/5δ), ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα ο Ντάνστον (6π, 3/5δ, 5ρ, 4 μπλοκ), βοήθησε ο Λο (6π, 2ρ, 3ασ, 2κλ), δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα Πέτγουεϊ, Περπέρογλου και Μπέγκιτς, ενώ ο Μάντζαρης αν και πριμ είχε 0/3 τρίποντα έβαλε αυτό που έπρεπε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (18/12), αλλά σε καμία περίπτωση δεν έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, έχασαν τα ριμπάουντ (33-31) και παρουσίασαν αδυναμίες στην άμυνα.

Το ματς

Οι Πολωνοί αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και η άμυνα ζώνης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Ντάνστον. Οι Πειραιώτες πήραν τα ριμπάουντ και επεδίωξαν από την αρχή του ματς να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τους αιφνιδιασμούς τους, με τους Πολωνούς να καταφέρνουν να προηγηθούν με 1-4.Οι ερυθρόλευκοι για ακόμη μία φορά είχαν για όπλο τους την καλή κυκλοφορία της μπάλας, καταφέρνοντας να βρίσκουν τον ελεύθερο παίκτη για σουτ, αλλά δεν έβρισκαν στόχο. Ο Πρίντεζης μείωσε σε 3-4, ο Ντάνστον στην άμυνα ήταν εξαιρετικός προσφέροντας δύο μπλοκ πάνω στον Ντραγκίσεβιτς, ενώ ακολούθως στην επίθεση μείωσε το σκορ σε 5-6 με καλάθι από το low-post στο 5’.

Ο Περπέρογλου αντικατέστησε τον Παπαπέτρου, με την Ζιελόνα Γκόρα να φτάνει στο +5 χάρη στους Αμερικανούς της, με τους Πολωνούς να δυσκολεύουν τους Πειραιώτες παίζοντας συνεχώς άμυνα ζώνης. Ο Λο με υπέροχο ντράιβ έδωσε… ανάσα στους γηπεδούχους, αλλά ο Μπράκινς απάντησε με τρίποντο φέρνοντας τους φιλοξενούμενους στο +6 (9-15) στο 9’. Οι πράσινοι είχαν οργανώσει την άμυνα τους πάνω στον Σπανούλη, ο οποίος συνεχώς επιχειρούσε διεισδύσεις και ακολούθως πάσαρε έξω στην περιφέρεια, αλλά οι συμπαίκτες του συνέχιζαν να βρίσκουν… σίδερο.

Ο Λο ακολούθως δίνοντας καμπύλη στην μπάλα βρήκε στόχο, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +11 με σερί πόντους του Νταγκίσεβιτς, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει την Ζιελόνα Γκόρα να προηγείται με σκορ 11-22, με τους Πολωνούς να αιφνιδιάζουν τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκαναν συνεχόμενα λάθη στο τέλος του δεκαλέπτου.

Εντυπωσιακά εύστοχοι οι φιλοξενούμενοι, φτάνοντας και στο +11

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με τους Μάντζαρη, Λο, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον. Ο «Πρίντ» με το «πεταχτάρι» του μείωσε σε 15-24, με τους Πειραιώτες να πιέζουν περισσότερο στην άμυνα, ενώ ακολούθως ο Ματ πέρασε στο «2» και ο Περπέρογλου στο «3», ο οποίος αντικατέστησε τον Λο. Η Ζιελόνα Γκόρα συνέχιζε να παίζει άμυνα ζώνης, αναγκάζοντας τους ερυθρόλευκους να παίρνουν προσπάθειες από την περιφέρεια, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν άστοχοι.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακά εύστοχοι  στις προσπάθειες τους, μη χάνοντας σουτ. Ο Περπέρογλου σημείωσε τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Σελ (22-31), με τον Μπέγκιτς να αντικαθιστά τον Ντάνστον. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγάλει άμυνες, αλλά οι Πολωνοί από όποιο σημείο και αν σούταραν έβρισκαν δίχτυ. Ο Πέτγουεϊ μέτρησε τρία σερί άστοχα τρίποντα, ο Περπέρογλου μείωσε σε 26-33,  με τον Λοτζέσκι να σηκώνει το ΣΕΦ στο πόδι με σουτ από την περιφέρεια (29-33). Σε κάθε τρίποντο των Πειραιωτών όμως οι Πολωνοί απαντούσαν, με τον ταχύτατο γκαρντ τους, Γόλκερ, να εκτελεί και να οργανώνει με μαεστρία, με την Ζιελόνα Γκόρα να φτάνει στο +11 (29-40) «παγώνοντας» το ΣΕΦ.

Ο Ντάνστον επανήλθε δυναμικά σκοράροντας κατευθείαν (31-40), ο Σπανούλης ροκάνισε την διαφορά με βολές, αλλά ο Σελ ήταν και πάλι εύστοχος. Την τελευταία επίθεση την ανέλαβε ο αρχηγός, επιχείρησε να τελειώσει την φάση με μπάσιμο αλλά έδωσε κακή πάσα την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ, δείγμα της νευρικότητας που έβγαζε η ομάδα στο παρκέ, παρουσιάζοντας έλλειψη συγκέντρωσης, δείχνοντας εμφανώς επηρεασμένη στο παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο το ημίχρονο βρήκε τους πράσινους να προηγούνται στο σκορ με 33-42.

 
Αντέδρασαν οι Πειραιώτες, αλλά οι Πολωνοί διατήρησαν το προβάδισμα τους

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη μπήκε στο ματς με τους Λο, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον, αλλά στην πρώτη τους επίθεσης έμεινε η μπάλα στα χέρια χέρια τους. Οι Πολωνοί πήγαν και πάλι στο +11 , ο Πρίντεζης απάντησε γρήγορα ενώ ακολούθως ο αρχηγός ροκάνισε την διαφορά με μπάσιμο (37-44).Η Ζιελόνα Γκόρα συνέχιζε να είναι εύστοχη ανεβάζοντας την διαφορά και πάλι στο +11 (37-48) με τον Μπράγκινς, με τους Πειραιώτες να εξακολουθούν να είναι απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια (2/14τρ), χάνοντας ακόμη ένα τρίποντο με τον Μάντζαρη. Στην επόμενη φάση όμως βρήκε δίχτυ ο Λοτζέσκι (40-48). Ο Πρίντεζης ακολούθως έχασε εύκολο καλάθι κάτω από την στεφάνη, αλλά απάντησε στην επόμενη φάση (42-50), ενώ ο Σπανούλης με βολές «έγραψε» το 44-50 στο 25’.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πίεζαν στην άμυνα, αλλά οι παίκτες της Ζιελόνα Γκόρα εξακολουθούσαν να βάζουν μεγάλα καλάθια. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Σπανούλης, ο οποίος αφού πρώτα έδωσε καταπληκτική ασίστ στον Πρίντεζη στη συνέχεια ευστόχησε από μέση απόσταση, ροκανίζοντας την διαφορά στο 48-52, δείχνοντας οι ερυθρόλευκοι σημάδια ανάκαμψης. Ο Ντραγκίσεβιτς έδωσε ανάσα στους Πολωνούς, αλλά ο Red-Bill είχε… αγριέψει στο παρκέ, σκοράροντας με ντράιβ, ενώ ακολούθως ο Λοτζέσκι με ένα ακόμη τρίποντο «έγραψε» το 53-56 στο 28’. Με τον ίδιο τρόπο όμως απάντησε ο Σρόκα, ο Ντάνστον έχασε εύκολο καλάθι, φάση την οποία και τιμώρησε ο Σρόκα (53-61).

Ο Ματ ήταν ψύχραιμος από τις βολές (55-61), ο Πέτγουεϊ πέρασε στο ματς αναλαμβάνοντας τον ρόλο του σέντερ, ενώ ο Σπανούλης έχασε λέι-απ αν και ήταν υπέροχη η προσπάθεια του. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το διάστημα έδειχνε και πάλι νευρικός, κάνοντας βιαστικά λάθη και έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, με την Ζιελόνα Γκόρα να συνεχίζει να παίζει μπάσκετ όντας εντυπωσιακά εύστοχη και συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της, εξακολουθώντας να έχει το προβάδισμα στο σκορ με +8 (55-63) στο 30’.

Ματς… θρίλερ και το BuzzerBeater του Μάντζαρη

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο ξεκίνησε στην πεντάδα του με δύο «3άρια» και δύο «4άρια» και συγκεκριμένα με τους Λο, Λοτζέσκι, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Πέτγουεϊ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ψάχνει το κατάλληλο σχήμα ώστε η ομάδα του να κάνει το come back. Ακολούθως ο Ντάνστον αντικατέστησε τον Πρίντεζη, ο οποίος και έδωσε σκορ από το low-post (57-63), με τον Ολυμπιακό στην επίθεση να συνεχίζει όντας άστοχος και κάνοντας λάθη, σπαταλώντας τρεις σερί ευκαιρίες ώστε να ροκανίσει την διαφορά στο 33’.Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ, ο Πέτγουεϊ έκοψε τον Εγένγκα, αλλά ακολούθως πήρε το ριμπάουντ «γράφοντας» το 57-65. Ο Σπανούλης ακολούθως έχασε λέι-απ, με τον δείκτη του σκορ να έχει «κολλήσει» στο ίδιο σημείο, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιζαν δυνατές άμυνες. Στα 4’11’’ πριν το τέλος ο Πρίντεζης πήγε στις βολές αλλά έχασε και τις δύο (!), αλλά ακολούθως ευστόχησε σε τρίποντο μειώνοντας σε 60-65, σηκώνοντας στο πόδι το ΣΕΦ.

Ακολούθως οι Πειραιώτες έβγαλαν άμυνα και πήραν το ριμπάουντ, ο Μάντζαρης δέχτηκε φάουλ και πήγε στις βολές, βάζοντας και τις δύο, ροκανίζοντας την διαφορά στο +3 (62-65). Ο Εγένγκα όμως βρέθηκε ελεύθερος και κάρφωσε (62-67), αλλά στην επίθεση ο ψύχραιμος Πρίντεζης βρήκε στόχο (64-67).Ο Νταγκίσεβιτς στη συνέχεια πήρε επιθετικό ριμπάουντ το οποίο και αξιοποίησε (64-69), αλλά ο Σπανούλης στη συνέχεια ευστόχησε σε ένα μεγάλο τρίποντο (67-69).  Στη συνέχεια ο Γόλκερ νίκησε τον Πρίντεζη με μπάσιμο, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ απάντησε με τρίποντο μειώνοντας στον πόντο (70-71), ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Ο Εγένγκα ακολούθως έβαλε μοναχά μία βολή (70-72).
 
Η επόμενη επίθεση ήταν κρίσιμη και την πήρε πάνω του ο μεγάλος ηγέτης των Πρωταθλητών Ευρώπης, Βασίλης Σπανούλης. Όντας γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το δεξί του χέρι «πυροβόλησε» από την περιφέρεια δίνοντας το προβάδισμα στους Πειραιώτες με 73-72. Στα 29’’ πριν την λήξη ο Ολυμπιακός έβγαλε άμυνα και στα 16’’ έγινε φάουλ στον Μάντζαρη που πήγε στις βολές. Ο Έλληνας πλέι-μέικερ έβαλε τη μία βολή (1/2) «γράφοντας» το 74-72 και το ζητούμενο για τους Πειραιώτες ήταν μία καλή άμυνα. Στα 12’’ όμως ο Σελ από τη γωνία ευστόχησε σε τρίποντο (74-74) «παγώνοντας» το ΣΕΦ, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει εξέλιξη… θρίλερ. Ο Σπανούλης με ένα υπέροχο ντράιβ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (76-75), αλλά ακολούθως ο Εγένγκα με ένα γρήγορο coast-to-coast διαμόρφωσε το 76-77 στα 2’4’’ πριν το τέλος, σε μία απίστευτη εξέλιξη. Στο 1’6’’ πριν το τέλος, με την ένταση να βρίσκεται στα ύψη, ο Λοτζέσκι έκανε την επαναφορά με την μπάλα να πηγαίνει στη γωνία στον Μάντζαρη, ο οποίος γεμάτος ψυχραιμία ευστόχησε σε BuzzerBeater τρίποντο, δίνοντας τη μεγάλη νίκη (βάσει της εξέλιξης του αγώνα) στον Ολυμπιακό με σκορ 79-77.

Η μπάλα έχει φύγει από τα χέρια του Μάντζαρη με προορισμό το διχτάκι της Ζιέλονα Γκόρα... Χλατς!
 
Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.

Ανά δεκάλεπτο: 11-22, 22-20, 22-21, 24-14.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2 (6ρ.), Λο 6 (3ασ.), Ντάνστον 6 (5ρ.), Σπανούλης 18 (9ασ.), Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21 (7ρ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3/5τρ., 3ρ.).

Ζιέλονα Γκόρα (Μιχάιλο Ούβαλιν): Σελ 15 (3/4τρ.), Γουόκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χριτσάνιουκ, Εγένγκα 13 (4ρ.), Ντραγκίσεβιτς 18 (12ρ., 4κ.), Μπράκινς 7, Σρόκα 3, Ζαμοΐσκι DNP, Κόζαρεκ 8 (3ρ., 6ασ.).

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:


 

Τα στατιστικά των παικτών της Ζιέολνα Γκόρα:


Δείτε τα βίντεο με τα highlights της αναμέτρησης:



 Συνεντευξη Τυπου και δηλωσεις

 

Ούβαλιν: "O Oλυμπιακός μας υποτίμησε και έπρεπε να τιμωρηθεί"

Ο Ουβάλιν τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη, σχολίασε πως ο Ολυμπιακός τους υποτίμησε και έπρεπε να τιμωρηθεί και δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος για την Ζιελόνα Γκόρα.
Ο Μιχάιλ Ούβαλιν, προπονητής της Ζιελόνα Γκόρα, στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη, σχολίασε πως ο Ολυμπιακός τους υποτίμησε και έπρεπε να τιμωρηθεί και δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος για την Ζιελόνα Γκόρα.
Συγκεκριμένα είπε τα εξής: "Νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν πραγματικά ματς Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη και ήταν σκληρό που χάσαμε με αυτό τον τρόπο. Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος γιατί η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του στο μπάσκετ, όποιος το αξίζει κερδίζει. Υπήρχαν στο τέλος κάποιες λεπτομέρειες για τις οποίες δεν θέλω να μιλήσω. Ο Ολυμπιακός νομίζω μας υποτίμησε πολύ και ένας από τους λόγους που δεν είμαι πολύ χαρούμενος είναι ότι δεν τιμωρήθηκαν για αυτό το πράγμα".

Για το ότι στην αρχή της σεζόν πολλοί θεωρούσαν τη Ζιελόνα Γκόρα ως τη χειρότερη ομάδα είπε: "Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι θέλουν. Θα προσπαθήσουμε πολύ για να αλλάξουμε αυτή την άποψη, η οποία δεν μας αξίζει. Οι ομάδες που ξεχωρίζω για το φάιναλ φορ είναι φυσικά ο Ολυμπιακός, αλλά αν προσεγγίζουν έτσι τα παιχνίδια δεν θα πάνε μακριά, όμως αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Επίσης, υπάρχει η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς".

Μπαρτζώκας: "Θα αναλύσουμε τα λάθη μας"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη του Ολυμπιακού σε ένα πονηρό ματς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να κοιτάξουν τα λάθη τους και να βελτιωθούν.
"Καλησπέρα. Είδατε όλοι ένα παιχνίδι με φοβερές εναλλαγές στο σκορ και με πολύ έντονα συναισθήματα. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά από αυτό το ματς. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι το κυνηγήσαμε μέχρι τέλος και ότι είχαμε απαντήσεις στα καλάθια που δεχτήκαμε. Η επιμονή, όμως και ο χαρακτήρας των παικτών μας έδωσαν τη νίκη. Στα αρνητικά ότι πετάξαμε το πρώτο ημίχρονο. Τους αφήσαμε να σουτάρουν με μεγάλα ποσοστά. Είναι ένα παιχνίδια για να βγάλουμε συμπεράσματα. Φυσικά θεωρώ ασέβεια να στενοχωριέσαι όταν κερδίζεις δεν πρέπει να υποτιμάς τη νίκη.

Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο με πέντε νίκες και μπορούμε να είμαστε πιο άνετοι, αλλά κανένας δεν έρχεται για να χάσει.

Αν σε βρουν χαλαρό όπως ήμασταν εμείς στο πρώτο ημίχρονο, θα σε τιμωρήσουν. Ήταν ένα πολύ πονηρό ματς και είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Μεταξύ μας, όμως αύριο στο βίντεο θα έχουμε πολλά να πούμε. Θέλαμε να κερδίσουμε πολύ γρήγορα το παιχνίδι. Πρέπει να έχει υπομονή τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα".

Για το αν υποτίμησε τη Ζιελόνα Γκόρα: "Όχι. Και το λέω αλήθεια μπορείτε να ρωτήσετε και τους παίκτες. Δεν είναι ανύπαρκτη ομάδα, έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Έχει πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα της, οπότε έχει την ψυχολογία να πάει να πάρει όλα τα ματς. Και έχει τους Κόζαρεκ και Ντραγκίσεβιτς, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρωλίγκα. Έχει σχέση με την προσέγγιση που κάνουν στο παιχνίδι οι παίκτες μας.

Παίζουμε πιο ομαδικά εκτός έδρας. Η Ζιελόνα Γκόρα πήρε αυτοπεποίθηση από το πρώτο ημίχρονο που πετάξαμε. Επειδή, συζητιέται πολύ ότι ο Ολυμπιακός γυρίζει τα παιχνίδια θα ήθελα να πω ότι πολλές ομάδες κάνουν κάτι τέτοιο, όταν φτάνουν σε υψηλά ποσοστά νικών. Συμβαίνει αυτό σε όλες τις ομάδες, απλά μας μένουν τα ματς που η ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες".
Για το κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού: "Αυτή την στιγμή έχουμε παίξει πολλά επίσημα ματς. Υπάρχουν παιχνίδια που έχουμε παίξει καλά στην αρχή ή βελτιωθήκαμε στη συνέχεια".

Λοτζέσκι: "Δεν γίνεται να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ"

Ο Λοτζέσκι στις δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να κυνηγάει συνέχεια το σκορ, ενώ στάθηκε και στο ότι η Ζιελόνα Γκόρα έπαιζε συνέχεια άμυνα ζώνης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι:
"Δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν έχουν τίποτα ναάσουν τέτοιου είδους ομάδες, έρχονται στο ΣΕΦ και κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν ξέρω αν είμαστε πιο άνετοι όταν παίζουμε στο ΣΕΦ, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει και κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ.

Έπαιξαν για αρκετή ώρα ζώνη,  χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Θα πρέπει να το αλλάξουμε και να το διορθώσουμε για να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι, να προχωρήσουμε βήμα βήμα".

Πρίντεζης: "Μας τα έλεγε ο κόουτς"

Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στο πόσο δίκιο είχε ο κόουτς Μπαρτζώκας όταν είπε πως δεν υπάρχουν εύκολα ματς στην Euroleague, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά πράγματα να διορθώσουν στο παιχνίδι τους.
Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε τα εξής: "Ήταν μία νίκη με μία μεγάλη ανατροπή, αλλά καλό θα ήταν αυτές οι καταστάσεις να μένουν μακριά από εμάς και να μην φτάνουμε στο σημείο να κυνηγάμε το σκορ και να πηγαίνουμε στο τελευταίο σουτ για να κερδίσουμε. Μας τα είχε πει ο κόουτς, ότι κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν θα είναι εύκολο, αλλά μάλλον αυτό που μας είπε δεν το πήραμε πολύ στα σοβαρά. Έτσι και με την Ζιελόνα Γκόρα, μία ομάδα που έρχεται να παίξει ένα ματς εκτός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλότερου επιπέδου θεωρητικά, παίζουν με άνεση και δίχως άγχος. Είχαν στο ματς καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και σε συνδυασμό πως ξεκινήσαμε το ματς χάλια και χωρίς συγκέντρωση, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους δώσουμε την ευκαιρία να μπουν μέσα στο παιχνίδι.

Για το ότι έχασε δύο βολές, αλλά μετά έβαλε δύο τρίποντα και το πως το χειρίστηκε ψυχολογικά, σχολίασε: "Κοίτα μεγαλώνοντας αποκτάς εμπειρία και πρέπει να ξεχνάς οποιαδήποτε αρνητική στιγμή την ώρα του αγώνα ή οποιαδήποτε βλακεία ή χαζομάρα έκανες. Σίγουρα όταν έχασα τις βολές ήταν κάτι που δεν μου άρεσε, αλλά κάθε φάση είναι ξεχωριστή, το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι και οφείλεις να συνεχίσεις. Αν κάθεσαι να σκέφτεσαι το προηγούμενο, την προηγούμενη ανοησία αγωνιστικά που έκανες, τότε τα πράγμα γίνονται... σκούρα".

Για το ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει συνέχεια δήλωσε: "Γενικότερα όλα αυτά τα κλισέ που μπορεί να λένε, ότι η ομάδα πρέπει να χάνει ή ότι τα αποτελέσματα δεν παίζουν αυτή την περίοδο μεγάλο ρόλο, αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι οι νίκες αυτή την περίοδο μας δίνουν ηρεμία. Είναι καλό η ομάδα να χτίζει χαρακτήρα και να ξέρει να κερδίζει, αλλά από εκεί και πέρα είναι καλό να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε στις προπονήσεις μας. Όπως είπε και ο Βαγγέλης (Μάντζαρης) πρέπει να κοιτάμε τα λάθη μας, να δουλεύουμε πάνω σε αυτά και να τα βελτιώνουμε. Δεν είμαστε η τέλεια ομάδα. Έχουμε πολλές αδυναμίες. Έχουμε το κακό συνήθειο να ξεκινάμε τα παιχνίδια στην έδρα μας λίγο πιο χαλαροί. Είναι κάποια κομμάτια που πρέπει να τα βελτιώσουμε και είναι στο χέρι μας ώστε αυτό να το καταφέρουμε".

Για το αν η ομάδα χαλαρώνει από τις σερί νίκες, σχολίασε: "Δεν χαλαρώνουμε. Μας δίνει ηρεμία ώστε να δουλέψουμε καλύτερα, ώστε να προετοιμαστούμε όπως πρέπει ενόψει της συνέχειας. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε στο TOP-16. Μετά ξεκινά ο μαραθώνιος και τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται".

Για το εξαιρετικό ματς του Εγιάγκα, είπε: "Συμφωνώ 100% πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες σε μικρότερες ομάδες οι οποίοι μπορεί να μην τους έχει δοθεί η ευκαιρία να διακριθούν, λόγω συγκυριών, και να αξίζουν πολλά περισσότερο, αλλά να παίζουν όχι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο συγκεκριμένος παίκτης πήγε όντως πολύ καλά αλλά σε βάθος χρόνου φαίνεται η αξία του κάθε παίκτη. Σε μεγάλους αγώνες και σε κρίσιμες καταστάσεις και ιδίως αν οι ομάδες που παίζει κερδίζουν".

Στο τρίποντο του Μάντζαρη, έλεγε: "Αυτό που έλεγα είναι ότι μακάρι να μπει γιατί προηγουμένως είχαμε κάνει μία βλακεία με το τρίποντο, οπότε έλεγα να το βάλει ώστε να... σώσουμε το τομάρι μας".
 

Μάντζαρης: "Κάποια στιγμή δεν θα έρθει η ανατροπή"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στα 1.6'' χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα, ωστόσο τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να βελτιωθούν καθώς δεν γίνεται να ανατρέπουν συνέχεια παιχνίδια. "Δεν γίνεται να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ", υποστήριξε ο Ματ Λοτζέσκι.
Πήρε την μπάλα από τα χέρια του Λοτζέσκι στην επαναφορά και δίχως να το σκεφτεί, καθώς απέμεναν μόλις 1.6'', εκτέλεσε για τρεις από την γωνία ευστοχώντας. Ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, καθώς αυτό το σουτ έφερε μια απρόσμενη -σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα- νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε τα εξής:
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε τα εξής: Εκείνη την στιγμή δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Απλά σουτάρεις. Αν το βάλεις στεναχωριέσαι, αν το βάλεις πανηγυρίζεις.  Μου συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα μου να βάζω το νικητήριο σουτ στο τέλος ενός αγώνα. Συνέβη και αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε, αλλά όχι ικανοποιημένοι από την εμφάνιση μας.

Σίγουρα όταν έχασα την βολή ελαφρώς επηρεάστηκα και στεναχωρέθηκα, διότι ήταν σε κρίσιμο σημείο και κάθε πόντος μετράει. Ήταν μία βολή πολύ σημαντική, διότι αν την είχα βάλει σε εκείνο το σημείο μπορεί να μη φτάναμε σε τέτοιο σημείο ώστε να κινδυνεύουμε να χάσουμε το ματς.

Για ακόμη μία φορά δυστυχώς ήμασταν κακοί στην άμυνα. Δεχτήκαμε σχεδόν 80 πόντους μέσα στην έδρα μας. Και όπως έχουμε πει και σε άλλα παιχνίδια, μπορεί τώρα το γεγονός πως μείναμε πίσω στο σκορ να μην μας στοίχισε, καθώς κάναμε ξανά ανατροπή, αλλά σε άλλα παιχνίδια μπορεί να μας στοιχίσει στο μέλλον. Κάποια στιγμή δεν θα έρθει η ανατροπή. Οπότε κάτι θα πρέπει να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι στο παιχνίδι μας.

Είναι μία κακή συνήθεια το ότι μένουμε πίσω στο σκορ και θα πρέπει να την κόψουμε. Τις κακές συνήθειες πρέπει να τις αλλάζεις. Είναι θετικό το ότι αντιδρούμε σωστά, αλλά δεν θα πρέπει να φτάνουμε συνέχεια σε αυτή την κατάσταση με το να κυνηγάμε το σκορ. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, κοιτάμε τα βίντεο, βλέπουμε τα λάθη μας και φροντίζουμε να τα διορθώνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά μιας αναμέτρησης και όχι για λίγα λεπτά. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε καθόλου".




Αήττητοι Ολυμπιακός, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε

Ο πρώτος γύρος της Euroleague ολοκληρώθηκε και οι Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε είναι οι μόνες αήττητες ομάδες με ρεκόρ 5-0. Έγραψαν ιστορία οι Πειραιώτες.
Ο πρώτος γύρος στους ομίλους της Euroleague ολοκληρώθηκε. Μόλις τρεις ομάδες έχουν μείνει αήττητες. Ο λόγος για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, την περσινή φιναλίστ Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την τουρκική Φενέρμπαχτσε, μετρώντας ρεκόρ νικών 5-0.
Οι Πειραιώτες, παράλληλα, έγραψαν ιστορία, καθώς με τη νίκη-θρίλερ επί της Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ πραγματοποίησαν το καλύτερο τους ξεκίνημα στην ιστορία τους στην Euroleague με πέντε σερί νίκες. Τελευταία φορά που είχαν ξεκινήσει τόσο καλά ήταν την σεζόν 2007-08 (με κόουτς Γκέρσον).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Group C και είναι μόνος πρώτος στον όμιλο του (5-0), ενώ στην δεύτερη θέση είναι οι Μπάγερν Μονάχου και Γαλατασαράι (3-2). Ακολουθούν Ουνικάχα Μάλαγα (2-3), Μοντεπάσκι Σιένα (1-4) και Ζιελόνα Γκόρα (1-4).

Αναλυτικά οι όμιλοι στην Euroleague


Η επόμενη (6η) αγωνιστική στον όμιλο του Ολυμπιακού:
Γαλατασαράι - Σιένα (Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου)
Μπάγερν Μονάχου - Ζιελόνα Γκόρα (Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου)
Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός (Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου)


 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου