ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δεν ανοιγει τα χαρτιά του ο Σάντος

Δεν ανοιγει τα χαρτιά του ο Σάντος

13/11/2013
 Το «φροντιστήριο» του Σάντος
Ο Φερνάντο Σάντος δεν φανέρωσε τα πλάνα του στην προπόνηση της Τρίτης (12/11) ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ρουμανία. Δεν έπαιξε στο δίτερμα ο Σαμαράς για προληπτικούς λόγους.
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση της Τρίτης (12/11) στον Άγιο Κοσμά και ενόψει του πρώτου αγώνα μπαράζ με την Ρουμανία την Παρασκευή (15/11) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός στην πρώτη ουσιαστικά δυνατή προπόνηση δεν έδειξε την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει, παρά το δίτερμα που έγινε.

Ο μοναδικός παίκτης που δεν πήρε μέρος στο δίτερμα της Τρίτης (12/11) ήταν ο Γιώργος Σαμαράς για προληπτικούς λόγους, καθώς την Τετάρτη (13/11) θα προπονηθεί κανονικά.

Σε ότι αφορά το δίτερμα με την μία ομάδα αγωνίστηκαν οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος και Σιόβας στην άμυνα.

Στην μεσαία γραμμή οι Σάμαρης, Μανιάτης και Κατσουράνης και στην επίθεση οι Κονέ, Χριστοδουλόπουλος και Μήτρογλου.

Στην άλλη ομάδα ήταν οι Καπίνο, Χολέμπας, Βύντρα, Μανωλάς, Τζιόλης, Καραγκούνης, Νίνης, Ταχτσίδης,Φορτούνης, Σαλπιγγίδης και Γκέκας.

Ο Παναγιώτης Κονέ δεν υπολογίζεται για το ματς της Παρασκευής (15/11) καθώς είναι τιμωρημένος.

Επίσης στο όριο καρτών είναι οι Καραγκούνης, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σαλπιγγίδης, Καρνέζης, Φορτούνης και Τζιόλης.

Για την Τετάρτη (13/11) ο Φερνάντο Σάντος έχει προγραμματίσει διπλή προπόνηση.
Το πρωί στις 10.30 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (κλειστή) και το απόγευμα στις 17.30 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (ανοιχτή).

 Η Εθνική βρίσκεται μπροστά σε μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις των τελευταίων ετών, γεγονός που αντιλαμβάνονται όλα τα μέλη της αποστολής. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Πιο αναλυτικα...

Η πρόκριση σε ένα Μουντιάλ για δεύτερη σερί φορά δεν είναι μικρό πράγμα. Ειδικά για τις «παλιοσειρές», Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Φάνη Γκέκα και Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο της… διψασμένης Ρουμανίας, η οποία έχει να δηλώσει παρούσα στα τελικά ενός Μουντιάλ εδώ και 16 χρόνια. Σαφώς δεν πρόκειται για κανένα… βουνό, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται να είσαι σοβαρός και πειθαρχημένος μέχρι το φινάλε των δύο αγώνων μπαράζ.

Όπως με την Ουκρανία

Ανάλογη εμπειρία έχουν ζήσει αρκετοί διεθνείς (σ.σ. Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας, Παπασταθόπουλος, Σηφάκης, Βύντρα, Τζιόλης, Νίνης, Μήτρογλου). Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Νοέμβριο του 2009, στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής με αντίπαλο την Ουκρανία. Η πρόκριση κρίθηκε στη ρεβάνς στη «Ντόνμπας Αρένα» με το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και η «γαλανόλευκη» για δεύτερη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την ημέρα της συγκέντρωσης της Εθνικής ομάδας, ο Φερνάντο Σάντος καλωσόρισε τους διεθνείς και στη σύντομη ομιλία του εξήγησε τι ακριβώς θέλει απ’ όλους. «Έχουμε μπροστά μας τα δύο πιο σημαντικά ματς αυτής της πορείας. Να δουλέψουμε καλά αυτές τις ημέρες για να πετύχουμε το στόχο. Θέλω να πάμε Μουντιάλ. Το ίδιο θέλετε και εσείς», ανέφερε.

Ανάλυση της Ρουμανίας

Την Τρίτη ο Πορτογάλος ανέλυσε μέσω βίντεο για μία ολόκληρη ώρα, τον τρόπου παιχνιδιού των Ρουμάνων, εστιάζοντας στα δυνατά σημεία και στις αδυναμίες της ομάδας του Βίκτορ Πιτούρκα. Η Ρουμανία διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά, ενώ είναι αρκετά αποτελεσματική στις στημένες φάσεις. Που παρουσιάζει αδυναμίες; Στα δύο άκρα της άμυνας. Ένα σημείο που μπορεί να «χτυπήσει» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρκεί οι παίκτες να έχουν καθαρό μυαλό και να βγάλουν πάθος στο γήπεδο, σύμφωνα με όσα έχει ζητήσει ο Φερνάντο Σάντος.

Την Τετάρτη, ουσιαστικά, η Εθνική θα περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει προγραμματίσει διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα) και αναμένεται να ανεβάσει στροφές μετά το χαλαρό πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης. Και βέβαια, θα δείξει τα πλάνα του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στη Ρουμανία την Παρασκευή στις 21:45.

Τσεκάρουν τους διεθνείς

Σκάουτερ από διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους θα βρεθούν στο γήπεδο το βράδυ της Παρασκεύης για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Βέρντερ Βρέμης, Γουέστ Χαμ, Στόουκ, Κρίσταλ Πάλας και Τότεναμ έχουν ενημερώσει επίσημα την ομοσπονδία για την παρουσία τους στο ματς, έχοντας στραμμένα τα βλέμματα και σε Έλληνες διεθνείς. Στο μεταξύ, τις προσεχείς ημέρες οι διεθνείς θα μοιραστούν περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε πριμ επίτευξης στόχων.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου