ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Επιμορφωτικά σεμινάρια Σούπερ Λίγκας-ΕΣΚΑΝ

Επιμορφωτικά σεμινάρια Σούπερ Λίγκας-ΕΣΚΑΝ

14/11/2013
 
 Σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα.

Επιμορφωτικά σεμινάρια Σούπερ Λίγκας-ΕΣΚΑΝ
Προσπάθεια ενημέρωσης-επιμόρφωσης με σεμινάρια σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ ξεκινάει η Σούπερ Λίγκα. Σε αυτά, θα συμμετέχουν τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων της κατηγορίας, προκειμένου να γνωρίζουν τις εξελίξεις στον τομέα και τους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Super League σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), διοργανώνει κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των ιατρικών επιτελείων των ομάδων που απαρτίζουν την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας.

Η πρώτη συνάντηση επιμορφωτικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το προσεχές διάστημα.
Από το ΕΣΚΑΝ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Δ.Σ., με κύριο ομιλητή το μέλος του ΕΣΚΑΝ Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Νικόλαο Σιταρά, ο οποίος θα αναλύσει τα εξής θέματα:

α) Κατάλογος Απαγορευμένων Ουσιών και

β) κατ' εξαίρεση χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς σκοπούς.
Ο γενικός διευθυντής της Super League Μιχάλης Αναγνώστου δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Super League ξεκινήσαμε τη θεσμική συνεργασία με τον ΕΣΚΑΝ. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε την επιμόρφωση των στελεχών των ΠΑΕ. Το ζήτημα της αντιμετώπισης της φαρμακοδιέγερσης είναι σημαντικό και γι αυτό το λόγο η διοργανώτρια αρχή συνεργάζεται συστηματικά με τον επίσημο θεσμικό φορέα, τον ΕΣΚΑΝ, τόσο για την πρόληψη και την ενημέρωση, όσο και για τους συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε αγώνες του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Οφείλουμε να "επενδύσουμε" στην ενημέρωση των ιατρικών επιτελείων και μέσω εκείνων και των ίδιων των ποδοσφαιριστών, επειδή η καταπολέμηση του ντόπινγκ δεν αποτελεί απλά μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο που διασφαλίζει το ευ αγωνίζεσθε, αλλά παράλληλα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των αθλητών. Μέσα από αυτή την κοινή πρωτοβουλία της Super League και του ΕΣΚΑΝ δίνουμε ένα σαφές μήνυμα: Μηδενική ανοχή στο ντόπινγκ και ταυτόχρονα πρόληψη μέσω της ενημέρωσης. Δεν αξίζει να θέτει κανείς την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο, χρησιμοποιώντας απαγορευμένες και ιδιαίτερα επιβλαβείς ουσίες».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου