ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Oλα τα αποτελεσματα των μπαραζ για το Mundial 2014 (videos)

Oλα τα αποτελεσματα των μπαραζ για το Mundial 2014 (videos)

16/11/2013

Πεντάρα κι έφυγε για Μουντιάλ η "σελέστε"

Η Ουρουγουάη ήταν καταιγιστική στο Αμμάν, επικράτησε με 5-0 της Ιορδανίας κιι ουσιαστικά πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ, με τη ρεβάνς στις 21 του μήνα, ν' αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα
Πεντάρα κι έφυγε για Μουντιάλ η

Η "σελέστε" απέναντι σε έναν σαφώς κατώτερο αντίπαλο δεν άφησε κανένα περιθώριο από τον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Ιορδανία. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τους Μάξι Περέιρα 22' και Στουάνι 42' για να έρθουν άλλα τρία τέρματα στην επανάληψη με τους Λοδέιρο 69', Ροντρίγκεζ στο 78' και Καβάνι στο 91'.

Το ματς ξεκίνησε με τον Σουάρεζ να χάνει κλασσική ευκαιρία, από γύρισμα του Ροντρίγκεζ και να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Η Ιορδανία μετά το πρώτο τέταρτο, προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στο 18ο λεπτό ο Αλσαϊφί έκανε μια σέντρα σουτ, αλλά ο Σίλβα βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Τελικά στο 22ο λεπτό η «σελέστε» κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Στουάνι, αφού «χόρεψε» δύο αντιπάλους, εκεί που ο Καβάνι πιάνει κεφαλιά, ο Σατναβί αποκρούει κι ο Μάξι Περέιρα με προβολή, γράφει το 0-1. Τρία λεπτά πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, ο άνθρωπος που έφτιαξε το πρώτο γκολ, έγινε σκόρερ. Μετά από πλάγιο, ο Καβάνι αφήνει για τον Λοδέιρο κι αυτός με πονηρή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, βρίσκει τον Στουάνι, που με μονοκόμματο πλασέ κάνει το 2-0 και ουσιαστικά, καθαρίζει ματς και πρόκριση.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους, βρήκε την Ιορδανία να προσπαθεί ν’ ανασυνταχθεί. Ο Αντάν Χασάν στο 51ο λεπτό, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ιμπραϊμ που με πλασέ μέσα από την περιοχή αστόχησε και έχασε την ευκαιρία, να ξαναβάλει στο ματς την γηπεδούχο. Η Ουρουγουάη λίγο μετά τα μέσα της επανάληψης έφτασε και σε 3ο γκολ με τον Λοδέιρο. Ο Καβάνι πήρε μια κάθετη πάσα από τα δεξιά από τον Σουάρεζ, πέρασε τον Σατναβί, αλλά φτάνοντας σχεδόν στην τελική γραμμή, γυρίζει τη μπάλα προς τα έξω και ο Λοδέιρο, αφού κοντρολάρει, με ψύχραιμο αριστερό πλασέ, κάνει τρία τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους. Στο 78’ μετά από πάσα του Άλβαρο Περέιρα, ο Ροντρίγκεζ έκανε κοντρόλ και με αριστερό σουτ έγραψε το 4-0 για την Ουρουγουάη. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Καβάνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 5-0 της "σελέστε".

Γήπεδο: Διεθνές Στάδιο Αμμάν

Οι συνθέσεις


Ιορδανία: Σατναβί, Νασσάρ, Κχατάμπ, Αλ Μουριγιάν, Αλσαϊφί (59’ Αλ Λαχάμ), Αντνάν Χασάν, Ιμπραϊμ, Ζαχράν (53’ Μπαουάμπ), Μπανί Ατεγιάχ (65’ Μπανί Καλέντ), Ακέλ, Αλ Μπασίρ

Ουρουγουάη: Μάρτιν Σίλβα, Λουγκάνο,Γκοντίν, Λοδέιρο (70’ Ραμίρεζ), Κάσερες, Αρέβαλο, Μάξι Περέιρα, Στουάνι (70’ Α. Περέιρα), Κρίστιαν Ροντρίγκεζ, Σουάρεζ (81’ Φορλάν), Καβάνι

Διαιτητής: Σ. Μοέν (Νορβηγία)

Tα γκολ και τα  highlights της αναμετρησης
 

Η Κολομβία άλωσε τις Βρυξέλλες

Σε ένα ματς πρόβα για το Μουντιάλ και για τις δύο ομάδες, η Κολομβία με γκολ των Φαλκάο και Ιμπάρμπο επικράτησε 2-0 μέσα στο «Ρουά Μποντουαίν» των Βρυξελλών

Η Κολομβία άλωσε τις Βρυξέλλες
Οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις και οι Κολομβιανοί φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί σε ένα ματς με μεγάλα ονόματα. Το σκορ άνοιξε ο Φαλκάο από υπέροχη πάσα του Ροντρίγκεζ στο 52ο λεπτό. Ο Ιμπάρμπο, που είχε μπει αλλαγή έξι λεπτά νωρίτερα στη θέση του Μουριέλ, ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά γύρισμα από το δεύτερο δοκάρι έστρωσε τη μπάλα ωραία στο αριστερό για να γράψει στο 67΄ το τελικό 0-2.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς αγωνίστηκε σαν αλλαγή για 31 λεπτά, αντικαθιστώντας τον Ντεφούρ.

 Tα γκολ και τα  highlights της αναμετρησης

Όλα θα κριθούν στο Ζάγκρεμπ…

Ισλανδία και Κροατία ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο Ρέικιαβικ, στο πρώτο μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ. Με δέκα οι γηπεδούχοι από το 50’, σε όλο το ματς ο Πράνιτς για τους φιλοξενούμενους

Όλα θα κριθούν στο Ζάγκρεμπ…
Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου της Βραζιλίας, άφησαν Ισλανδία και Κροατία μετά το πρώτο παιχνίδι μπαράζ στο Ρέικιαβικ. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης (19/11) στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ.

Οι Κροάτες, που είχαν βασικό (έπαιξε μέχρι το τέλος) τον μέσο του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς, είχαν τον έλεγχο και τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά «έπεσαν» πάνω στον Χάλντορσον, που στην κυριολεξία «κατέβασε ρολά». Οι Ισλανδοί άντεξαν στην πίεση, παίζοντας με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ο. Σκούλασον στο 50’, και με το 0-0 διατήρησαν «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης.

Το ματς:

Με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, παρά το ψύχος που επικρατούσε στο Ρέικιαβικ, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο Ισλανδία και Κροατία. Το ματς είχε ρυθμό, ωστόσο, οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στους επιθετικούς. Στο πρώτο ημίωρο, οι δύο τερματοφύλακες ήταν κυριολεκτικά θεατές, αφού επί της ουσίας δεν δημιουργήθηκε καμία ευκαιρία. Την πρώτη επικίνδυνη… κατάσταση δημιούργησε στο 35ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους ο άσος του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς, που έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Χάλντορσον βγήκε στο ύψος της μικρής περιοχής και έδιωξε τη μπάλα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Πέρισιστς έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε η αριθμητική ισορροπία. Ο Ο. Σκούλασον είδε κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Πέρισιτς και η Ισλανδία έμεινε με δέκα παίκτες. Μετά την αποβολή, η Κροατία άσκησε ασφυκτική πίεση και μέσα σε τρία λεπτά έχασε ισάριθμες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως οι Μόντριτς (52’), Όλιτς (53’) και Μάτζουκιτς (54’) νικήθηκαν από τον Χάλντορσον. Στο 67’ και πάλι ο Μόντριτς δεν σημάδεψε σωστά, το ίδιο και ο Ράκιτιτς στο 70’. Οι Κροάτες πίεζαν για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και οι Ισλανδοί προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να κρατήσουν το μηδέν, ώστε να έχουν ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κροάτες ήταν στο 83’, όταν ο Μάτζουκιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το γκολ δεν μπήκε ποτέ και έτσι, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ισλανδία: Χάλντορσον, Ρ. Σίγκουρτσον, Αρνασον, Ο. Σκούλασον, Α. Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουνσον, Φινμπόγκασον (63’ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Α. Σκούλασον, Σιγκθόρσον (45’+2 Γκούντγιονσεν).

Κροατία: Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Σίμουνιτς, Σρνα, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Ιλίσεβιτς (46’ Όλιτς), Πράνιτς, Πέρισιτς, Εντουάρντο (72’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς (87’ Μπένκο).

Γήπεδο: «Λαουγκαρντσβολούρ Στέιντιον», Ρέικιαβικ

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία) 

Με τρίαρα Βραζιλία!

Η Εθνική μας επικράτησε 3-1 της Ρουμανίας, με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου και ένα του Σαλπιγγίδη & πάει την Τρίτη στο Βουκουρέστι για να «τσεκάρει» το εισιτήριο που θα την στείλει στο Ρίο.

Με τρία… Βραζιλία!
Ας αρχίσουν οι χοροί...

Η Εθνική μας ομάδα είναι με το ένα πόδι στη Βραζιλία!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 3-1 της Ρουμανίας στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε δύο φορές, με τον Σαλπιγγίδη να είναι ο άλλος σκόρερ.

Με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζαρ, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Στάνκου, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Την ερχόμενη Τρίτη, ο επαναληπτικός στο Βουκουρέστι, με την Εθνική μας, να είναι μια ανάσα μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. «Μελανό» σημείο η κίτρινη στον Κατσουράνη, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς.

Το ματς:


Σε διπλά παιχνίδια, κοιτάς πρώτα την άμυνα και στη συνέχεια ψάχνεις το γκολ. Αυτό προσπάθησε να κάνει και η Εθνική μας. Στην πρώτη, ουσιαστικά, φάση που της παρουσιάστηκε άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο. Ο Μήτρογλου… «χτύπησε» και πάλι και η ομάδα του Σάντος, είχε από νωρίς αυτό που ήθελε. Μία ολιγωρία του Τοροσίδη και μια κακή εκτίμηση του Καρνέζη όμως, έβαλαν ξανά τους Ρουμάνους στο παιχνίδι, σκοράροντας και ένα γκολ που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.

Η ελληνική απάντηση ήταν άμεση. Βασικά… πιο άμεση δεν γινόταν. Στην επόμενη φάση, ο Τοροσίδης διορθώνει εμφατικά την προηγούμενη «γκέλα» δίνει έτοιμο γκολ στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος κάνει την προβολή και ξαναβάζει την Εθνική στο δρόμο της νίκης. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Σάντος έδωσαν χώρο στους Ρουμάνους, έψαξαν την κόντρα και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα να είναι στα δικά τους χέρια.

Στο δεύτερο μέρος αλλαγές δεν υπήρχαν. Η Ελλάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, περίμενε χαμηλά, κοντά στην εστία της και έψαχνε τις κόντρες, οι οποίες έμοιαζαν να έρχονται όμως, δύσκολα. Αυτό μέχρι ο Μήτρογλου να σκοράρει και να κάνει το 3-1και να φέρει την «κυανόλευκη» ένα βήμα πιο κοντά στο… Ρίο. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει εάν και εφόσον οι διεθνείς ήταν πιο προσεκτικοί, οι οποίο, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά είχαν το νου τους στο αμυντικό κομμάτι.

Τα λεπτά κυλούσαν, η Εθνική κρατούσε μια σπουδαία νίκη, η οποία ερχόταν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε κανένας. Όλα έφταναν στο τέλος τους και οι Ρουμάνοι μας έκαναν και ένα... δώρο. Ο Λάζαρ πήρε δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά και "κρέμασε" τους συμπαίκτες του και φυσικά δεν υπολογίζεται για το ματς της Τρίτης. Το τελευταίο σφύριγμα του Προένσα έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς και φυσικά έφερε την αγαπημένη μας «γαλανόλευκη» κοντά στο να… επιβιβαστεί για Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος):
Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (86’ Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80’ Γκέκας).

Στον πάγκο: Καπίνο, Σηφάκης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Φορτούνης, Ταχτσίδης.

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατ, Μπουρτσεάνου (75’ Λάζαρ), Κότσιτς, Στάνκου, Τανάσε (86’ Μαξίμ), Τόρχε (75’ Γκρόζαβ), Μαρίκα.

Στον πάγκο: Λούτσιν, Παντελίμον, Γκριγκορέ, Λατοβλέβιτσι, Νικολίτα, Γκάμαμ, Νικουλάε, Χόμπαν, Κεσερού.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία), Χοσέ Τιάγκο (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

  Tα γκολ και τα  highlights της αναμετρησης


Έτσι, νικάει η Ουκρανία!

Πάθος, τόλμη, μαχητικότητα και από ένα γκολ των Ζοζούλγια και Γιαρμολένκο έδωσαν μεγάλη νίκη, 2-0, στο Κίεβο στους Ουκρανούς απέναντι στους Γάλλους και το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Έτσι, νικάει η Ουκρανία! (video)
Τεράστιο βήμα για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έκανε η Ουκρανία που χάρη στο πάθος και τη μαχητικότητά της νίκησε 2-0 τους Γάλλους στο Κίεβο και έχει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς.

Τρομεροί οι γηπεδούχοι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, που με όπλο την μαχητικότητά τους «λύγισαν» τους άτολμους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν. «Χρυσοί» σκόρερ της ομάδας του Φομένκο οι Ζοζούλγια (61’) και Γιαρμολένκο (82’ πεν.).

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσαν αρκετά τους Ουκρανούς, που ήταν εμφανώς αγχωμένοι από την πίεση του κόσμου. Οι «τρικολόρ» παρά την υπεροχή τους δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική στιγμή μπροστά από την εστία του Πιατόφ, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν προς το το τέλος του ημιχρόνου και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των παικτών του Φομένκο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στις προσωπικές μονομαχίες και με γρήγορους συνδυασμούς δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα των Γάλλων. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Ζοζούλγια στο 61ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς, που παρά την υπερπροσπάθεια δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη «ζημιά». Οι παίκτες του Ντεσάν ανέβηκαν και πίεσαν για την ισοφάριση όμως ούτε η είσοδος του Καρίμ Μπενζεμά τους βοήθησε επιθετικά. Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το πέναλτι του Κοσιελνί στον Ζοζούλγια το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιαρμολένκο στο 82’ «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Δυσκολεύουν σημαντικά οι ελπίδες των Γάλλων για πρόκριση, που καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στο Παρίσι.

Οι συνθέσεις:

Ουκρανία (Μ. Φομένκο): Πιατόφ, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Φεντέτσκι, Κατσερίντι, Ρόταν, Έντμαρ (76’ Μπέζους), Στεπανένκο, Κονοπλιάνκ (90+2’ Ανατόλιοβιτς), Γιαρμολένκο, Ζοζούλγια (86’ Σελέζνεβ) \

Γαλλία (Ντ. Ντεσάν): Γιορίς, Αμπιντάλ, Ντεμπουσί, Εβρά, Κοσιελνί, Ριμπερί, Ματουιντί, Νασρί (80’ Νασρί), Πογκμπά, Ρεμί (62’ Σισόκο), Ζιρού (70’ Μπενζεμά)

   Tα γκολ και τα  highlights της αναμετρησης

Ο νόμος του Κριστιάνο!

Ποιος άλλος; Μόνο αυτός! Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στην Σουηδία και ταυτόχρονα προβάδισμα για καλοκαίρι στην Βραζιλία!

Ο νόμος του Κριστιάνο! (video)
Στην άτυπη «μάχη» Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς νικητής βγήκε ο πρώτος! Κι αυτό διότι ο Πορτογάλος με δικό του τέρμα στο 82’ χάρισε τη σπουδαία νίκη στην εθνική του απέναντι στην Σουηδία (1-0) και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ το καλοκαίρι.

Ανώτεροι οι Ίβηρες στον αγώνα, μόνο η άμυνα ενδιέφερε τους Σουηδούς που γλίτωσαν τα χειρότερα, όταν πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο «CR7» σημάδεψε το δοκάρι και δεν κατάφερε να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια! Στις 19/11 η ρεβάνς στη Σόλνα.

Το ματς

Η Πορτογαλία είναι το φαβορί του ζευγαριού στα «χαρτιά». Κι ως τέτοιο όφειλε να κάνει παιχνίδι. Έλα, όμως, που οι Ίβηρες ήταν εξαιρετικά αγχωμένοι στα πρώτα λεπτά και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους. Την ώρα μάλιστα που η Σουηδία ήταν στημένη εξαιρετικά... Και λίγο έλειψε στο 20’ η παρέα του Ιμπραΐμοβιτς να μπει μπροστά στο σκορ, όμως ο Ρουί Πατρίτσιο έκανε εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Λάρσον, κρατώντας το μηδέν.

Τα λεπτά περνούσαν σχετικά φλύαρα. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα, κέρδιζαν κόρνερ, προσπαθούσαν από τα άκρα να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, αλλά μάταια, διότι μεγάλη φάση δεν έκαναν με τους Ρονάλντο και Πόστιγκα να είναι κλεισμένοι. Και την ίδια ώρα οι Σουηδοί επιχειρούσαν δειλά-δειλά να φανούν απειλητικοί, κυρίως με στημένες φάσεις, χωρίς βέβαια να προβληματίζουν.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς γηπεδούχων. Και μάλιστα σε πιο έντονο ρυθμό, κλείνοντας την Σουηδία στα καρέ της, με τον Ιμπραΐμοβιτς να είναι ανήμπορος να δημιουργήσει κινδύνους, αφού ο Πέπε τον έπαιζε εξαιρετικά (στα όρια του φάουλ πολλές φορές). Ο Νάνι προσπαθούσε, αλλά οι τελικές προσπάθειες δεν του έβγαιναν, ενώ σιγά-σιγά η Πορτογαλία έδειχνε να κάνει την φρεσκάδα της.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο «μίλησε» ο αρχηγός, όμως! Μετά από πολύ ωραία σέντρα του Μιγκέλ Βελόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι και μέσα σε αποθέωση άνοιξε το σκορ (82’), γεμίζοντας χαρά τους πάντες στο Νταλούζ. Και θα μπορούσε η υπογραφή του και ταυτόχρονα η πρόκριση της Πορτογαλίας να είναι πιο κοντά, όμως στο 86’ η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και έθεσε πλέον φαβορί για Ρίο τους Πορτογάλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία ( Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο, Περέιρα, Μεϊρέλες, Νάνι, Μιγκέλ Βελόσο, Μουτίνιο, Ρονάλντο, Πόστιγκα (66’ Αλμέιδα)

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Όλσον, Νίλσον, Άντονσον, Λούστιγκ, Κάλστρομ (78’ Σβένσον), Ελμ (72’ Γουέρνμπλουμ), Λάρσον, Κακανίκλιτς, Ελμάντερ, Ιμπραΐμοβιτς

    Tα γκολ και τα  highlights της αναμετρησης

Ισόπαλες Ιταλία & Γερμανία

Με τέρματα των Αμπάτε και Χούμελς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 Ιταλία και Γερμανία, ενώ η Χιλή νίκησε 2-0 την Αγγλία στο "Γουέμπλεϊ" με δύο γκολ του Αλέξις Σάντσες
Ιταλία και Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Σαν Σίρο", ενώ η Χιλή νίκησε με 2-0 την Αγγλία μέσα στο "Γούμπλεϊ".
Και τα δύο γκολ στο Λονδίνο τα πέτυχε ο Αλέξις Σάντσες, ενώ στο Μιλάνο το σκορ άνοιξε ο Ματς Χούμελς και απάντησε ο Κρίστιαν Αμπάτε, με το άσο της Μίλαν να πετυχαίνει το πρώτο του διεθνές γκολ.
Για την Αγγλία ήταν στην 11άδα οι Φρέιζερ Φόρστερ, Άνταμ Λαλάνα και Τζέι Ροντρίγκεθ, κάνοντας και οι 3 ντεμπούτο με τα "3 λιοντάρια".

Οι σημαντικότερες συνθέσεις

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι (71' Ογκμπόνα), Κρίσιτο, Πίρλο (82' Τσέρτσι), Μαρκίζιο, Τιάγκο Μότα, Μοντολίβο, Οσβάλντο (53' Καντρέβα), Μπαλοτέλι.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Μάρσελ Γιάνσεν, Λαμ, Κεντίρα (67' Σβεν Μπέντερ), Κρόος, Γκέτσε (60' Μεσούτ Εζίλ), Τόμας Μίλερ (87' Λαρς Μπέντερ), Σέρλε (59' Ρόις).

ΑΓΓΛΙΑ: Φόρστερ, Γκλεν Τζόνσον, Γκάρι Κέιχιλ, Φιλ Τζόουνς (57' Σμόλινγκ), Μπέινς, Λάμπαρντ (71' Χέντερσον), Μίλνερ (66' Ντεφόου), Γουίλσιρ (71' Κλέβερλι), Λαλάνα (77' Μπάρκλεϊ), Τζέι Ροντρίγκεθ (57' Τάουνσεντ), Ρούνεϊ.
ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα (59' Χάρα), Μεντέλ, Μάρκος Γκονσάλες, Μένα, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις (46' Καρμόνα), Τζούνιορ Φερνάντες (46' Φελίπε Γκουτιέρες), Αλέξις Σάντσες, Μποσεζούρ (82' Φουενσαλίδα), Εντουάρντο Βάργκας (72' Κάρλος Μουνιός).

Τα αποτελέσματα των φιλικών:


Πέμπτη
Βέλγιο - Κολομβία 0-2 (52' Φαλκάο, 67' Ιμπάρμπο)

Παρασκευή
Ν. Κορέα - Ελβετία 2-1 (59' Χονγκ Γέονγκ-Γιονγκ, 87' Λι Τσουνγκ-Γιονγκ / 7' Κασάμι)
Τσεχία - Καναδάς 2-0 (3' Τσελούστκα, 82' Χοράβα)
Ρωσία - Σερβία 1-1 (30' Σαμέντοβ / 31' Τζόρτζεβιτς)
Δανία - Νορβηγία 2-1 (14' Κβιστ, 90' Μπόιλεσεν / 78' Πέντερσεν)
Τουρκία - Β. Ιρλανδία 1-0 (45' Μεβλιούτ Ερντίντς)
Ιταλία - Γερμανία 1-1 (28' Αμπάτε / 8' Χούμελς)
Πολωνία - Σλοβακία 0-2 (31' Κούτσκα, 39' Μακ)
Ιρλανδία - Λετονία 3-0 (22' Ρόμπι Κιν, 68' ΜακΓκίτι, 79' Λονγκ)
Αγγλία - Χιλή 0-2 (7' και 94' Αλέξις Σάντσες)
Σκωτία - ΗΠΑ 0-0
Εκουαδόρ - Αργεντινή (03:00)

Σάββατο
Ολλανδία - Ιαπωνία (14:15)
Ουαλία - Φινλανδία (20:00)
Γουινέα Ισημερινού - Ισπανία (23:00)
Ονδούρα - Βραζιλία (02:30)

Ιταλία - Γερμανία 1-1


Italy 1-1 Germany (All Goals) 
Αγγλία - Χιλή 0-2


England 0-2 Chile (All Goals) 
Τουρκία - Β. Ιρλανδία 1-0

Russia 1-1 Serbia (All Goals) 
 Ρωσία - Σερβία 1-1


Russia 1-1 Serbia (All Goals) 
Βέλγιο - Κολομβία 0-2


Belgium 0-2 Colombia (All Goals) 


Φάνηκε η απουσία του Μέσι

Προβληματισμό άφησε η εικόνα της εθνικής Αργεντινής στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την απουσία του Μέσι να γίνεται αντιληπτή.

Φάνηκε η απουσία του Μέσι (vid)
Ισόπαλη χωρίς τέρματα έλειψε η φιλική αναμέτρηση της εθνικής Αργεντινής με το Εκουαδόρ στο «Metlife Stadium» του Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Αλεχάντρο Σαμπέγια αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Λιονέλ Μέσι και ήταν μία καλή ευκαιρία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό να δει την αντίδραση ολόκληρης της ομάδας, όταν λείπει το μεγάλο της «αστέρι».

Εκείνο που προκύπτει μετά τον αγώνα είναι προβληματισμός για την άμυνα των Αργεντινών, οι οποίοι μπορεί να μην δέχθηκαν γκολ, όμως απειλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από τους αντίπαλους επιθετικούς.

Παράλληλα, με εξαίρεση τον Άνχελ Ντι Μαρία η «αλμπισελέστε» δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα 



 ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου