ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Δώρο 400.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Δώρο 400.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν. Η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με μια αγωνιστική έχει και μια σοβαρή οικονομική διάσταση εκτός από το γεγονός ότι οι πράσινοι θα έχουν κόσμο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς κόσμο με τον Απόλλωνα Πατρών, ενώ αν η τιμωρία του ήταν δυο αγωνιστικές (πράγμα που πιθανότατα θα γινόταν αν οι διαιτητές είχαν γράψει στο φύλλο αγώνος τη φωτοβολίδα που προσγειώθηκε στο παρκέ λίγο πριν το τέλος του αγώνα) τότε το ΟΑΚΑ θα ήταν άδειο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι ποτέ στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός δεν έχει υποδεχθεί τους "ερυθρόλευκους" σε άδειο γήπεδο σε αντίθεση με το ΣΕΦ όπου έχουν παιχθεί πολλά ντέρμπι "αιωνίων" με κενά καθίσματα. Σύμπτωση; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Αν λοιπόν οι τρεις διαιτητές του ημιτελικού του κυπέλλου έκαναν σωστά τη δουλειά τους και έγραφαν αυτά που έπρεπε στο φύλλο αγώνος, τότε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής θα γινόταν χωρίς κόσμο και ο Ολυμπιακός με μια απλή νίκη με ένα πόντο θα είχε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως το τέλος των πλέι οφ.

Οι διαιτητές γνώριζαν καλά ότι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ δεν θα μπορούσε να καλέσει σε απολογία τον Παναθηναϊκό και να βγάλει απόφαση πριν την Παρασκευή λόγω των αργιών των Χριστουγέννων. Επί της ουσίας. Οποιαδήποτε απόφασή του θα εκτελούταν μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όπως και γίνεται, και γι' αυτό τα όσα θα έγραφαν στο φύλλο αγώνος θα έπρεπε να ήταν τόσα ώστε να μην κινδυνέψουν οι πράσινοι με μεγαλύτερη της μιας αγωνιστικής τιμωρία. Όπερ κι έγινε. Μιλάμε για επιστήμη.

Υπάρχει όμως όπως είπαμε και η οικονομική διάσταση στο θέμα. Αν ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές από τον αθλητικό δικαστή και έπαιζε χωρίς κόσμο όχι μόνο απέναντι στον Απόλλωνα αλλά και στον Ολυμπιακό, τότε η ζημιά που θα είχαν οι πράσινοι φτάνει τα 400.000 ευρώ!

Καλά διαβάσατε και το αναλύω. Αν η τιμωρία ήταν δυο αγωνιστικές τότε θα ήταν μεγαλύτερο και το πρόστιμο των 12.000 ευρώ. Δυο παιχνίδια χωρίς κόσμος σημαίνουν -80.000 ευρώ από τη χορηγία του ΟΠΑΠ και βέβαια μόνο έξοδα αγώνα και κανένα έσοδο. Με το δεδομένο ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα υπάρχει sold out αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε χωρίς κόσμο τότε θα έχανε έσοδα από τα εισιτήρια που φτάνουν τις 300.000 ευρώ!

Ούτε ο Άγιος Βασίλης δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοιο…  δωράκι στον Παναθηναϊκό. Η τριάδα όμως των Αναστόπουλου, Σχινά και Τανατζή μπορεί…


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου