ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Ερυθρόλευκες» φωνές κατά ΥΠΕΚΑ

«Ερυθρόλευκες» φωνές κατά ΥΠΕΚΑ

29/03/2014
 
 Έντονος είναι ο εκνευρισμός στις τάξεις του Ολυμπιακού για την τροπολογία του ΥΠΕΚΑ που αφορά τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και όχι μόνο.

«Ερυθρόλευκες» φωνές κατά ΥΠΕΚΑ



Την έντονη ενόχληση του Ολυμπιακού έχουν προκαλέσει οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), Σταύρος Καλαφάτης, και αφορά και τη χρηματοδότηση και του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι η μία εκ των τροπολογιών (η άλλη αφορά την «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική) είναι υπέρ των συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία, οι Περιφέρειες αποκτούν το δικαίωμα να χρηματοδοτήσουν ακόμα και εξ ολοκλήρου την κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός γηπέδου, το οποίο ανήκει σε ερασιτεχνικό σωματείο.


Οι εφημερίδες «Γαύρος» και «Πρωταθλητής» φέρνουν στην επιφάνεια το επίμαχο άρθρο στην εν λόγω τροπολογία:


«Άρθρο 25
Χρηματοδότηση Αθλητικών εγκαταστάσεων

1. Στο άρθρο 186 κεφ. Η’ του ν. 3852/2010 προστίθεται περίπτωση 22, ως εξής:
“22. Οι Περιφέρεις μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή, αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του Άρθρου 100 ν. 3852/2010”.

2. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει δύο (2) μήνες μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου».

Βέβαια, ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, είχε δηλώσει πως θα δοθούν επτά εκατ. ευρώ και στον Παναθηναϊκό για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τον Πανιώνιο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου