ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Έφυγε από την ζωή ο Σταύρος Νταϊφάς (video)

Έφυγε από την ζωή ο Σταύρος Νταϊφάς (video)

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σταύρος Νταϊφάς και στενός φίλος με την οικογένεια του Βαγγέλη Μαρινάκη έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα.
Το πρωί της Δευτέρας (24/3) βρέθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σταύρος Νταίφάς, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο ιστορικός διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά απεβίωσε στο σπίτι του στο Π. Φάληρο που βρίσκεται επί των οδών Ποσειδώνος και Άρεως. Ο Σταύρος Νταϊφάς συνετέλεσε στο να γίνει το μεγάλο και ιστορικό "deal" μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη το καλοκαίρι του 2010, όταν ο πρώτος παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο του ποδοσφαιρικού τμήματος στον δεύτερο. Ο Σταύρος Νταϊφάς υπήρξε στενός φίλος με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί την δεκαετία του 1980 στην ομάδα του Πειραιά. Ήταν Πρόεδρος ο Σταύρος Νταϊφάς και Γενικός Αρχηγός ο Μιλτιάδης Μαρινάκης.


Ο Σταύρος Νταϊφάς ως Πρόεδρος του Ολυμπιακού (1979-85, 1986, 1992-94)

Με το ξεκίνημα της επαγγελματικής πορείας των ομάδων ο Σταύρος Νταϊφάς αναλαμβάνει πρόεδρος του Ολυμπιακού. Στις αρχές της 10ετίας του 80 (από την περίοδο 1979-80 και μετά), ο Ολυμπιακός με τον Σταύρο Νταϊφά στην διοίκηση κατακτά 4 συνεχή, πρωταθλήματα με μεγάλους παίκτες στην σύνθεση του όπως, ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Νίκος Σαργκάνης και ο Τάσος Μητρόπουλος. Για 8 διαδοχικές περιόδους ο Ολυμπιακός δεν χάνει στην έδρα του Παναθηναϊκού. Επί προεδρίας Νταϊφά ο απολογισμός ήταν σπουδαίος. Πέντε πρωταθλήματα συνολικά και ένα νταμπλ κοσμούν την τροπαιοθήκη και πανθομολογούν την κυριαρχία της ερυθρόλευκης ομάδας.

Ο Σταύρος Νταϊφάς συνολικά διοίκησε τον Θρύλο για 9 χρόνιες, σε τρείς διαφορετικές περιόδους. Η τελευταία πριν παραδώσει την ομάδα στον νέο και τωρινό της ηγέτη Σωκράτη Κόκκαλη.

Στο ενεργητικό του Σ. Νταϊφά χρεώνεται και το "ξεσκέπασμα" του σκανδάλου "Μπουμπλή" για το οποίο οι υπαίτιοι έμειναν απλώς ατιμώρητοι. Βέβαια η δεκαετία του '80 δεν ξεκίνησε μόνο με τίτλους για τον Ολυμπιακό του Νταϊφά αλλά και με ένα γεγονός που σημάδεψε για πάντα την ιστορία της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα. Στις 08/02/1981 21 παιδιά έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια τους να βγουν από το γήπεδο Καραϊσκάκη πανηγυρίζοντας την νίκη της ομάδας μας απέναντι στην ΑΕΚ. Η θυσία των παιδιών αυτών έγινε βίωμα σε όλους τους Ολυμπιακούς και σύνθημα στα χείλη μας.

Με την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όπου η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε με κεφάλαιο 110 εκατομμυρίων δραχμών μπόρεσε να κάνει και κάτι το οποίο έμεινε στις μνήμες των απανταχού οπαδών του. Το 1983 αντιμετώπισε στα προημιτελικά του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό τον οποίο υποχρέωσε σε βαριά ήττα με 4-0 στην παράταση σε παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη. Είναι κι αυτή μια επιτυχία της εποχής της διοίκησης Νταϊφά.



ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ...ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ !!! 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου