ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

UEFA Nations League...και επίσημα

UEFA Nations League...και επίσημα

Υπερψηφίστηκε από τα μέλη της UEFA, το Nations League που προορίζεται από το 2018 να αντικαταστήσει τα διεθνή φιλικά και δώσει ελπίδες συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αδύναμες εθνικές ομάδες.
Εγκρίθηκε ομόφωνα και από τις 54 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, το Nations League, ένα νέο τουρνουά που προορίζεται για να αντικαταστήσει από το καλοκαίρι του 2018 τα διεθνή φιλικά και να δώσει ελπίδες συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε εθνικές ομάδες που δεν έχουν με το ισχύον σύστημα πολλές πιθανότητες.
"Δεχόμαστε και σεβόμαστε το γεγονός πως όλα τα μέλη της UEFA συμφώνησαν στη δημιουργία της νέας διοργάνωσης. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις εθνικές ομάδες στην Ευρώπη και ελπίζουμε να στηρίξουν τη νέα διοργάνωση", υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπή για τη διοργάνωση των εθνικών ομάδων.

Το αρχικό σχέδιο προβλέπει:
  •  την διάκριση των ομάδων σε τέσσερις κατηγορίες των 12-14 ομάδων ανάλογα με την δυναμικότητά τους.
  • Κάθε κατηγορία θα έχει τρία ή τέσσερα μίνι-τουρνουά με εντός και εκτός έδρας παιχνίδια για κάθε ομάδα κάτι που σημαίνει ότι δυνατές, θεωρητικά, ομάδες μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες, το φθινόπωρο του 2018.
  • Κάθε νικητής του μίνι πρωταθλήματος, θα περνάει στα ημιτελικά της κατηγορίας και ο νικητής κάθε κατηγορίας, θα κερδίζει μια θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020. Αυτό σημαίνει ότι ομάδες όπως το Σαν Μαρίνο, το Γιβραλτάρ ή τα νησιά Φαρόε που θα είναι στην τελευταία κατηγορία έχουν πραγματικές ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020.
  • Oι υπόλοιπες 20 θέσεις (μιας και οι τέσσερις θα καλυφθούν από το Nations League) του Euro θα πληρωθούν με το ισχύον σύστημα των προκριματικών.
  • Τέσσερις από τις 13 θέσεις που παίρνει η Ευρώπη για το Μουντιάλ θα πληρώνονται επίσης από τους δύο πρώτους των δύο πρώτων γκρουπ δυναμικότητας από το Nations League.
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου