ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Στον τελικό ο Θρύλος

Στον τελικό ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-4 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Final-4 των ομάδων Κ-17 και θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (12/4) την Ξάνθη, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή!
Την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος Super League Κ17 πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στον ημιτελικό του Σαββάτου νίκησε τον ΠΑΟΚ με 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση), σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, διαφήμιση για το ποδόσφαιρο!

Πριν την έναρξη του ματς ο κ. Στορκ προέβη σε δηλώσεις και μεταξύ άλλων τόνισε: «Παίξαμε καλά κατά τη διάρκεια της σεζόν και βρεθήκαμε εδώ. Σήμερα είναι ένα ιδιαίτερο ματς, ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές μου να το χαρούν και να παίξουν το ποδόσφαιρό τους, με στόχο να πάνε στον τελικό και να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Πρέπει να πιστεύουμε στους παίκτες μας και να τους παίρνουμε στην πρώτη ομάδα, όταν έχουμε τη δυνατότητα. Δεν θα πρέπει να παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ηλικία, αλλά η απόδοση. Και όταν έχουμε καλή απόδοση, θέλουμε να την τονίζουμε. Είμαι ικανοποιημένος που ο κ. Μαρινάκης κάνει πράξη τα λόγια του και επενδύει στο μέλλον. Είδαμε ότι φέτος πήραν τις ευκαιρίες τους ο Βούρος, ο Βέργος, ο Σάλιακας. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο».


Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και τον Κατσιμήτρο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Τόλι, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης και Νικολάου. Στο κέντρο ήταν οι Παπανικολάου και Τόλι, ενώ μπροστά τους έπαιζαν οι Παπουτζίδης, Μανθάτης και Λάμπρου. Ο Μεζίνι ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μοιρασμένο παιχνίδι είχαμε στα πρώτα λεπτά. Και οι δύο αντίπαλοι έψαχναν τα «πατήματά» τους στο χορτάρι του γηπέδου του Παναιτωλικού. Σταδιακά ο Ολυμπιακός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 9’ ο Παπουτζίδης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή. Ο Κουτογλίδης απομάκρυνε! Στο 11’ ο Πούφλης σέντραρε από δεξιά και ο Συράκος πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Στο ίδιο λεπτό ο Μανθάτης έκανε ωραία ενέργεια και μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Κουτογλίδης έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Ολυμπιακός μας ανέβασε γρήγορα ρυθμό και έγινε απειλητικός, όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 29’ ο Πούφλης με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Παντεκίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατσιμήτρου, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ που ήρθε κόντρα στο ροή του αγώνα, αφού ο Ολυμπιακός μέχρι εκείνο το σημείο ήταν καλύτερος.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, αυτή τη φορά προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και έπειτα από γύρισμα του Μανθάτη στο 38’ ο Μεζίνι μόνος μέσα στην περιοχή πλάσαρε ψηλά και λίγο άστοχα! Ο Πεχλιβανίδης στο 41’ έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, όμως η εξ επαφής κεφαλιά του ήταν ελάχιστα άστοχη! Το γκολ δεν άργησε να έρθει!

 Δευτερόλεπτα πριν το ρολόι σημάνει 45 λεπτά παιχνιδιού, ο Παπουτζίδης εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από δεξιά και αρκετά έξω από την περιοχή. Η μπάλα πέρασε και πήγε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Νικολάου από κοντά να κάνει την προβολή και να ισοφαρίζει! Ένα γκολ το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν, αφού ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ο λόγος πέρασε στον προπονητή - νικητή του πρωταθλήματος της Κ15, Τάσο Θέο, ο οποίος σημείωσε: «Τα παιδιά παίρνουν ωραίες παραστάσεις με αυτά τα Φάιναλ 4. Συμμετέχουν καλές ομάδες και υπάρχει καλός ανταγωνισμός. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Κ15 το οποίο κατακτήσαμε, νομίζω ότι για πρώτη χρονιά διοργάνωσης ήταν πολύ ικανοποιητικό το επίπεδο. Είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε τον τίτλο! Απόψε βλέπουμε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, το δείχνει και το σκορ, ενώ ο συναγωνισμός είναι πολύ καλός. Εν γένει, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι είναι μπροστά, με τους ποδοσφαιριστές που βγάζει από την Ακαδημία του. Τρανό παράδειγμα ο Βέργος που έπαιξε και στο Champions League. Ήταν κάτι που μας χαροποίησε όλους!»

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες χωρίς αλλαγές. Δεν άλλαξε και ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο γήπεδο. Αναζητούσε το γκολ. Και οι δύο αντίπαλοι έδιναν βαρύτητα στην ανασταλτική τους λειτουργία και εν συνεχεία έβγαιναν στην επίθεση. Στο 55’ ο Κατσιμήτρος έκανε υπέροχη επέμβαση σε σουτ του Δημητριάδη μέσα από την περιοχή.

Ο Μανθάτης έκανε υπέροχη προσπάθεια στο 62’! Με σλάλομ α λα… Μέσι, πέρασε τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εξ επαφής, όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, με τον νεαρό παίκτη να χάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για το 2-1! Λίγο μετά, στο 65’ ο Νίκος Τοπολιάτης πέρασε στον Αράπη στη θέση του Μεζίνι και τον έριξε στην κορυφή της επίθεσης!

Ο ρυθμός του ματς είχε πέσει στο δεύτερο μέρος, αφού μοιραία ήρθε και η κούραση στα πόδια των νεαρών παικτών και των δύο ομάδων. Ο Αράπης δεν πρόλαβε εξ επαφής να σκοράρει στο 74’, αφού τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ και παραχώρησαν κόρνερ. Ο Ολυμπιακός πίεζε για το 2-1 και έδειχνε, σε όλες του τις προσπάθειες, ότι το ήθελε πιο πολύ. Στο 82’ ο Γιαννόπουλος πέρασε στη θέση του Παπουτζίδη. Ένα λεπτό μετά, στο 83’, ο Κατσιμήτρος έκανε ΣΠΟΥΔΑΙΑ επέμβαση σε κοντινό σουτ του Κώστα, κρατώντας το 1-1! Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο να μην καταφέρνει να φτάνει στη νίκη.

Πλέον οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν στην παράταση, για να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Έργο όχι εύκολο, αφού και η κούραση είχε αρχίσει να «βαραίνει» τα πόδια των νεαρών παικτών. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και ο Ολυμπιακός έδειξε να κρατάει περισσότερο τις δυνάμεις του.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το αποτέλεσμα στο 1-1 και έτσι στην επανάληψη της παράτασης οι δύο ομάδες θα κυνηγούσαν τις πιθανότητές τους για να μην πάνε στα πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η αγωνία κορυφώθηκε. Οι δύο ομάδες έβαλαν τις τελευταίες τους δυνάμεις για να φτάσουν σε ένα γκολ της νίκης και ο Κάκκο στο 117’ σημάδεψε με σουτ το δοκάρι του Κατσιμήτρου. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και πλέον ο Ολυμπιακός πήγαινε στα πέναλτι, για να αναζητήσει την πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Η σειρά των πέναλτι με τον ΠΑΟΚ να σουτάρει πρώτος: Ο Κώστας έκανε το 1-0 και ο Παπανικολάου ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κατσιμήτρος έπιασε το πέναλτι του Συράκου στη συνέχεια και κράτησε το 1-1, ενώ ο Νικολάου σκόραρε και έδωσε προβάδισμα 2-1 στον Ολυμπιακό. Ο Παναγιωτίδης ισοφάρισε σε 2-2 και ο Τόλι έκανε το 3-2 για τον Ολυμπιακό! Ο Τοπαλίδης έκανε το 3-3 για τον ΠΑΟΚ και ο Κιρτιζαλίδης έκανε το 4-3 για τον Θρύλο. Ο Πατράλης ισοφάρισε σε 4-4 και πλέον η πρόκριση βρισκόταν στα πόδια του Αράπη. Ο νεαρός εκτέλεσε εύστοχα το τελευταίο πέναλτι της σειράς, έκανε το 5-4 και έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό της Δευτέρας!


  Μετά την ολοκλήρωση του ματς, ακολούθησαν και οι δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές:

Νίκος Τοπολιάτης (προπονητής)«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρόκριση. Έκαναν υπερπροσπάθεια. Το να παίζεις κανονική διάρκεια, παράταση και πέναλτι είναι εξοντωτικό, πόσω μάλλον σε αυτή την ηλικία. Συγχαρητήρια και στη Super League για τη διοργάνωση. Δεν είχαμε την απόδοση που εμείς θέτουμε ως στάνταρ, όμως σε τέτοια παιχνίδια μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα δίχως να έχεις την απόδοση που θα ήθελες. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ για την προσπάθεια. Όταν το παιχνίδι πάει στα πέναλτι χρειάζεσαι τύχη, αλλά και ικανότητα. Πάμε στον τελικό να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Δημήτρης Κατσιμήτρος«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Όλοι μαζί δώσαμε τα πάντα. ξέραμε πόσο δύσκολο είναι αυτό το παιχνίδι και πόσο σημαντικός ήταν ο αντίπαλος. Από δικό μου λάθος παραλίγο να δεχθούμε γκολ και για αυτό φίλησα το δοκάρι. Έτρεξα στον πατέρα μου για να το πανηγυρίσω. Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στον παππού μου, τον οποίο έχασα πριν από δύο χρόνια»!

Παναγιώτης Παπανικολάου«Ξέραμε ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες το ματς, ήταν ίσως ένας πρόωρος τελικός. Διαβάσαμε καλά τον αντίπαλο, το θέλαμε πολύ και το δείξαμε. Φτάσαμε στην πρόκριση, έστω και στα πέναλτι».

Δημήτρης Νικολάου«Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα μας. Ήμασταν έτοιμοι, το πιστέψαμε, και δείξαμε τον χαρακτήρα μας. Έτσι πήγαμε στον τελικό. Έχουμε μια ημέρα μπροστά μας, θα ανασυνταχθούμε και πάμε στον τελικό για να διεκδικήσουμε τον τίτλο»!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17: Κατσιμήτρος, Τόλι, Νικολάου, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης, Παπανικολάου, Μανθάτης (77’ Κιρτζιαλίδης), Λάμπρου (121’ Ράντζα), Μεζίνι (65’ Αράπης), Παπουτζίδης (82’ Γιαννόπουλος), Χαντζάρας (96’ Αμαραντίδης).

ΠΑΟΚ Κ17: Κουτογλίδης, Κασαπίδης (85’ Τοπαλίδης), Χατζηδίμπας, Δοδοντσάκης, Παντεκίδης (115’ Καρολίδης), Πατράλης, Παναγιωτίδης, Πούφλης (72’ Κούστα), Κώστας, Δημητριάδης (61’ Κάκκο), Συράκος.

ΣΚΟΡΕΡ: 45’ Νικολάου / 29’ Πούφλης


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β. Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας)


ΒΟΗΘΟΙ: Σπ. Χουλιάρας (Αιτ/νίας), Αθ. Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ευ. Τσιρώνης (Αιτ/νίας)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 113’ Τόλι / 117’ Καρολίδης


ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -


ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου