ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ο «κόκκινος» Ντιλέινι, που όπου πάει, παίρνει πρωτάθλημα

Ο «κόκκινος» Ντιλέινι, που όπου πάει, παίρνει πρωτάθλημα

19/06/2014
 
 Για να δουμε τί μπορεί να προσφέρει ο Μάλκολμ Ντιλέινι, που πήρε πρωτάθλημα με την Μπάγερν και ετοιμάζεται να φορέσει τα "κόκκινα" του Ολυμπιακού.

Ο «κόκκινος» Ντιλέινι, που όπου πάει, παίρνει πρωτάθλημα
Μέσα στην ποδοσφαιρική "πολιορκία" του Μουντιάλ ("πολιορκία", που απολαμβάνουμε κι εμείς βεβαίως, βεβαίως), το μπάσκετ εξακολουθεί να έχει την θέση του. Και θα έχει πολύ μεγαλύτερη από σήμερα από τη στιγμή, που αρχίζουν οι τελικοί στην Ισπανία ανάμεσα στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.


Χθες το βράδυ την ώρα σχεδόν, που η Χιλή άνοιγε το σκορ κόντρα στην Ισπανία, η Μπάγερν Μονάχου έπαιρνε πρωτάθλημα στην Γερμανία. Πριν από όχι πολλά χρόνια λεγόταν ότι σύντομα η Μπάγερν θα γίνει πολύ δυνατή και στο μπάσκετ, και ήδη ήρθε η πρώτη μεγάλη απόδειξη. Για να τα καταφέρει και να κερδίσει με 3-1 την Αλμπα, έβαλε για τα καλά το χεράκι του ο Μάλκολμ Ντιλέινι.

Αν το όνομά του δεν σας έλεγε πολλά μέχρι πρότινος, εδώ και κάποιες μέρες σάς λέει, αφού είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την θέση του πλέι-μέικερ. Οι Γερμανοί χθες το προχώρησαν λέγοντας ότι σίγουρα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά και εμείς θα συμφωνήσουμε, αφού θα πρέπει να προκύψει κάτι πολύ απρόοπτο για να μην πάρει ο Ντιλέινι τον δρόμο για το ΣΕΦ.

Πρόκειται για παίκτη όχι πολύ γνωστό στο ευρύ κοινό. Αλλά είναι ένας τύπος, που όπου πάει, παίρνει το πρωτάθλημα. Στη πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη, τα κατάφερε με την Ντιζόν στην Γαλλία. Πέρυσι με την Μπουντιβέλνικ στην Ουκρανία. Και φέτος, όπως αναφέραμε, με την Μπάγερν στην Γερμανία. Μήπως έχει το μαγικό ραβδάκι, που θα λυτρώσει και τον Ολυμπιακό; Ποιος ξέρει, αν και εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ο παντοδύναμος Παναθηναϊκός.

Οπως και να έχει, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα προικισμένο παίκτη, και ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του Λο, είναι άλλου στυλ παίκτης. Ο Λο στο ρεπερτόριό του έχει μπόλικη βρώμικη δουλειά. Ο Ντιλέινι δεν είναι έτσι. Η επιθετική του συμπεριφορά είναι το μεγάλο του ατού. Πράγμα, που έλειψε φέτος από τον Ολυμπιακό στους τελικούς.

Ο 25χρονος Αμερικάνος μπορεί να παίξει και "1" και "2", έχει εξαιρετικό σουτ, και έχει την ικανότητα (πράγμα πολύ σημαντικό στο μπάσκετ και πολύ σημαντικό για έναν περιφερειακό) να σουτάρει από ντρίμπλα. Γενικώς, σουτάρει γρήγορα. Πολύ σουτ και πολύ σκορ διαβάζετε ε; Οχι, ο Ντιλέινι είναι και εξαιρετικός πάσερ. Το ξέρει το μπασκετάκι πολύ καλά. Στην άμυνα, δεν είναι και ο καλύτερος στον κόσμο...

Ο πρωταθλητής με την "κόκκινη" Μπάγερν είναι ο πλέον περιζήτητος πλέι-μέικερ στην Ευρώπη από αυτούς, που λέμε ότι είναι στο δεύτερο ράφι. Για το τρέχον καλοκαίρι μιλάμε. Στο πρώτο ράφι είναι παίκτες, όπως ο Τεόντοσιτς και ο Καλάθης. Παίκτες, δηλαδή, που θα πάρουν πάνω από 2 εκ. ευρώ ετησίως τη νέα χρονιά. Αλλά με αυτούς δεν ασχολείται ο Ολυμπιακός, γιατί εκτός των άλλων αυτή την θέση την έχει δώσει στον Σπανούλη.

Ο τελευταίος μένει κανονικά στον Πειραιά, περιμένει τον Ντιλέινι να προστεθεί δίπλα του, περιμένει κι αυτός επίσης να μάθει τι θα γίνει με τον Μάντζαρη. Στη πρώτη επαφή, που έγινε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μάντζαρη, υπήρξε σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές θα τα βρουν κάπου στην μέση.

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει περίπτωση να πάει φέτος ο παίκτης, αντίθετα μόνο να αποκλείσουμε δεν μπορούμε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την πορεία του στο εξωτερικό. Μάλλον, όμως, θα συμφωνήσουμε με την εκτίμηση ότι Ολυμπιακός και Μάντζαρης θα τα βρουν κάπου στη μέση σε σχέση με αυτά, που τους χώρισαν στο πρώτο ραντεβού.

Κλείνοντας και επειδή πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού "ζητάνε" τον Κώστα Καϊμακόγλου, είναι απίθανο ο 31χρονος φόργουορντ να μην συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Αν μάλιστα τον δείτε στην ΤΣΣΚΑ, μην απορήσετε. Κάθε άλλο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου