ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

 Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

 19/06/2014

Αυστραλία - Ολλανδία 2-3

Ματς διαφήμιση το Αυστραλία - Ολλανδία, με τους "Oranje" να επικρατούν με 3-2, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή. Τραυματισμός Μάρτινς Ίντι, τιμωρία για Φαν Πέρσι & Κέιχιλ (videos)

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα στο Μουντιάλ 2014 που κάνει το "δύο στα δύο", καθώς επικράτησε με 3-2 της Αυστραλίας, σε ένα συναρπαστικό ματς με ανατροπή... στην ανατροπή.
Λίγο αργότερα οι "Oranje" προκρίθηκαν μαζί με την Χιλή (νίκησε την Ισπανία) και παίζουν τελευταία αγωνιστική για κορυφή (ισοπαλία εννοεί τους Ολλανδούς), ενώ η Αυστραλία μαζί με την Ισπανία αποκλείστηκαν.
Άριεν Ρόμπεν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι σκόραραν για 3η φορά στην διοργάνωση, αλλά κορυφαίος του ματς ήταν ο Μέμφις Ντεπάι που ήρθε από τον πάγκο λόγω του τραυματισμού του Μπρούνο Μάρτινς Ίντι, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ και είχε δημιουργήσει το 2-2.
Ο Τιμ Κέιχιλ σκόραρε και στο 2ο ματς και μάλιστα με τρομερό βολέ στην κίνηση, αλλά όπως ο Φαν Πέρσι πήρε κάρτα και χάνει την 3η αγωνιστική.


 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Μπέιρα-Ρίο"

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, ΜακΓκάουαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντάβιντσον, Τζέντινακ, ΜακΚάι, Μπρεσιάνο (51' Μπόζανιτς), Λέκι, Όαρ (77' Τάγκαρτ), Τιμ Κέιχιλ (69' Χάλοραν).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (45'+3 Ντεπάι), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (78' Βαϊνάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (87' Λενς).

Γκολ: 21' Τιμ Κέιχιλ, 54' πέν. Τζέντινακ / 20' Ρόμπεν, 58' Φαν Πέρσι, 68' Ντεπάι
Κάρτες: 43' Τιμ Κέιχιλ, 47' Φαν Πέρσι

Η ανασκόπηση του αγώνα

Μετά από 19 αναγνωριστικά λεπτά με ματς κέντρου, δίχως φάσεις, ο αγώνας στο "Μπέιρα-Ρίο" πήρε... φωτιά με δύο εξαιρετικά γκολ σε ισάριθμα λεπτά.
Ο Άριεν Ρόμπεν άνοιξε λοιπόν το σκορ στο 20' με τρομερή ατομική ενέργεια, απέφυγε τον Γουίλκινσον στο κέντρο και δεν κατάφερε να πιάσει κανείς μέχρι την περιοχή, όπου μπήκε, πλάσαρε με το αριστερό τον Ράιαν και τον νίκησε για το 0-1, με το τρίτο του γκολ στην διοργάνωση.
Αμέσως μετά την σέντρα λοιπόν, έπειτα από μπαλιά του ΜακΓκάουαν από δεξιά, ο Τιμ Κέιχιλ έπιασε ένα καταπληκτικό αριστερό σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Σίλεσεν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 21'.
Δεύτερο γκολ σε δύο ματς για τον Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος όμως δεν θα αγωνιστεί στο ματς με την Ισπανία, καθώς συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες με αυτήν που πήρε στο 43'. Έκανε σκληρό φάουλ στον Μπρούνο Μάρτινς Ίντι, ο οποίος αποχώρησε με φορείο και αντικαταστάθηκε.
Το ματς της τρίτης αγωνιστικής χάνει και για την Ολλανδία ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, καθώς στο 47' πήρε και αυτός δεύτερη κίτρινη στην διοργάνωση για αγκωνιά στον Σπιράνοβιτς.
Στο 50' ο Ράιαν έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Σνάιντερ, στο 51' μπήκε στο ματς ο Μπόζανιτς και στο 53' κέρδισε πέναλτι, καθώς μετά από σέντρα του η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γιάνμαατ. Ο Τζέντινακ εκτέλεσε το πέναλτι και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Αυστραλία στο 54'.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαν Πέρσι ισοφάρισε σε 2-2 με κοντινό πλασέ έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια και ασίστ του Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος στο 68' με φοβερό σουτ εκτός περιοχής (φταίει λίγο και οι Ράιαν) ολοκλήρωσε την ανατροπή... στην ανατροπή, κάνοντας το 2-3.
Ο νεαρός εξτρέμ της Αϊντχόφεν είχε περάσει στο ματς αντί του Μάρτινς Ίντι, με το σύστημα από 5-3-2 να γίνεται 4-3-3, με εξτρέμ τον Ρόμπεν δεξιά και τον Ντεπάι αριστερά (κορυφή ο Φαν Πέρσι).
Ένα λεπτό πριν το γκολ του Ντεπάι η Αυστραλία είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Όαρ να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά αντί σουτ ή κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει με το στήθος!


 

Η φάση του αγώνα

Ο Τιμ Κέιχιλ έβαλε ένα καταπληκτικό, ίσως το καλύτερο του Μουντιάλ μαζί με αυτό του Φαν Πέρσι με την Ισπανία, όμως δεν είναι αυτή η φάση του αγώνα. Ο ίδιος όμως είναι πρωταγωνιστής σε αυτήν, η οποία είναι το φάουλ του στον Μπρούνο Μάρτινς Ίντι. Από την μία ο Κέιχιλ πήρε κίτρινη και χάνει το επόμενο ματς, από την άλλη ο Μάρτινς Ίντι έπεσε άσχημα στο έδαφος και έφυγε με φορείο σχεδόν αναίσθητος.

 
 
 

Ο διαιτητής

Καλή η διαιτησία του Αλγερινού, Τζαμέλ Χαϊμουντί, αλλά με δύο περιπτώσεις που σηκώνουν συζήτηση. Στο πέναλτι των Αυστραλών υπάρχει χέρι του Γιάνμαατ, σίγουρα δεν το ήθελε, αλλά δεν ήταν κολλημένο στο σώμα και σίγουρα επηρεάζει την φάση, ενώ έπρεπε στο 2ο ημίχρονο να έχει δώσει 2η κίτρινη κάρτα τον Φαν Πέρσι για σκληρό μαρκάρισμα.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο 20άχρονος εξτρέμ της Αϊντχόφεν, Μέμφις Ντεπάι, μπήκε στο ματς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αντί του Μάρτινς Ίντι. Έπαιξε αριστερά (δεξιά ο Ρόμπεν) και ουσιαστικά οδήγησε τους Ολλανδούς στην ανατροπή, καθώς έκανε την ασίστ στον Φαν Πέρσι για το 2-2 και έκανε ο ίδιος το 2-3 με τρομερό μακρινό σουτ.

 

Μας άρεσε

Το παιχνίδι γενικά. Σπουδαίο ματς από ομάδες που αμφότερες ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο, να βγουν μπροστά και να σκοράρουν, αλλά πάντα με λογική και το μυαλό στην άμυνα. Highlights η γκολάρα του Κέιχιλ.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ δεν ήταν τόσο καλός. Δεν περνούσαν οι μπαλιές, αλλά η Ολλανδία βρήκε την λύση με τον Ντεπάι.
 


Αυστραλία - Ολλανδία 2-3 (highlights)

AUSTRALIA HOLLAND 5 mins. από sport24tvmundial

Ισπανία - Χιλή 0-2

Ο Εντουάρντο Βάργκας άνοιξε το σκορ για την Χιλή κόντρα στην Ισπανία
Η Χιλή νίκησε με 2-0 την Ισπανία και προκρίθηκε στους "16" μαζί με την Ολλανδία. Νοκ-άουτ η Ισπανία, η 4η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία που αποκλείστηκε στους ομίλους (videos)

Η Χιλή έβγαλε νοκ-άουτ την Ισπανία, καθώς νίκησε με 2-0 και έτσι μαζί με την Ολλανδία έγιναν οι πρώτες χώρες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους "16" του Μουντιάλ 2014.
Η "Furia Roja" είναι η τέταρτη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία που αποκλείστηκε στον όμιλο. Οι προηγούμενες είναι η Βραζιλία το 1966, η Γαλλία το 2002 και η Ιταλία το 2010.
Έχει συμβεί λοιπόν αυτό στις 3 από τις 4 τελευταίες τροπαιούχους, με εξαίρεση δηλαδή την Βραζιλία το 2006, ενώ το "σοκ" έχουν πάθει τρεις σερί πρωταθλητές από την Ευρώπη.
Πρωταγωνιστής στο ματς ήταν ο Τσάρλες Αράνγκις με μία ασίστ (στον Εντουάρντο Βάργκας) και ένα γκολ, ενώ η Ισπανία απογοήτευσε.
Σε δύο ματς έχει δεχτεί 7 γκολ, ενώ η επιλογή του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να βάλει δίδυμο στο κέντρο τους Μπουσκέτς-Τσάμπι Αλόνσο και μπροστά τους τον Ινιέστα ήταν λανθασμένη.
Χιλή και Ολλανδία θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική... τελικό για την κορυφή, με τους "Oranje" να παίρνουν την πρώτη θέση με ισοπαλία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Μαρακανά"

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46' Κόκε), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Πέδρο (76' Καθόρλα), Ντιέγκο Κόστα (64' Τόρες).
ΧΙΛΗ (5-3-2): Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις (64' Φελίπε Γκουτιέρες), Μαρσέλο Ντίας, Βιντάλ (88' Καρμόνα), Αλέξις, Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (85' Βαλδίβια).

Γκολ: 20' Εντουάρντο Βάργκας, 43' Αράνγκις
Κάρτες: 26' Βιντάλ, 40' Τσάμπι Αλόνσο, 61' Μένα

Αποκαθήλωση για την "Furia Roja"

Από την πρώτη φάση του αγώνα η Χιλή τρόμαξε την Ισπανία, με τον Αρτούρο Βιντάλ να κάνει καλή προσπάθεια στην περιοχή και τον Τσάμπι Αλόνσο τελευταία στιγμή να διώχνει σε κόρνερ προ του Εντουάρντο Βάργκας, ενώ μετά το κόρνερ απείλησε ο Χάρα με κεφαλιά.
Η "Furia Roja" στο 15' έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τσάμπι Αλόνσο να πλασάρει πάνω στον Μπράβο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ οι Χιλιανοί.
Ο Εντουάρντο Βάργκας έκανε το 0-1 στο 20' με κοντινό πλασέ έπειτα γύρισμα του Αράνγκις, με την προσπάθεια να έχει ξεκινήσει από Βιντάλ και Αλέξις Σάντσες. Αυτό ήταν το 13ο γκολ του Βάργκας σε 17 ματς του στην εθνική υπό τις οδηγίες του Σαμπαόλι.
Στο 23' ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν άστοχος, όπως και ο Ντιέγκο Κόστα σε μία σπουδαία ευκαιρία στο 27', ενώ το δεύτερο γκολ της Χιλής ήρθε στο 43'.
Ο Αράνγκις από δημιουργός έγινε εκτελεστής, κάνοντας το 0-2 με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό, αφού κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή μετά την απόκρουση του Κασίγιας με τις γροθιές στην εκτέλεση φάουλ του Αλέξις Σάντσες.
Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ντιέγκο Κόστα στο 48', όταν από φοβερή πάσα του Ινιέστα βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπράβο, άλλα άργησε να πλασάρει και τον πρόλαβε με τάκλιν ο Ίσλα.
Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Σέρχιο Μπουσκέτς στο 53'. Κραυγαλέα ευκαιρία, με τον μέσο της Μπαρτσελόνα να αστοχεί σε κενή εστία με αριστερό πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Ντιέγκο Κόστα από δεξιά με "ψαλιδάκι".
Εντυπωσιακός στα τελευταία λεπτά ο Χιλιανός τερματοφύλακας, Κλαούντιο Μπράβο, καθώς έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Καθόρλα (80', 88') και Ινιέστα (84').

 

Η φάση του αγώνα

Η απίστευτη ευκαιρία του Σέρχιο Μπουσκέτς στο 53'. Αν είχε σκοράρει σε κενή εστία θα είχε μειώσει και η Ισπανία θα είχε αρκετό χρόνο για να φτάσει έστω στην ισοφάριση.


 

Ο διαιτητής

Ο Αμερικανός διαιτητής, Μαρκ Γκέιτζερ, ήταν πολύ καλός, κανένα λάθος, άψογη η διαιτησία.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο άσος της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, Τσάρλες Αράνγκις, στήριξε τα μεγάλα αστέρια, Αρτούρο Βιντάλ, Αλέξις Σάντσες και Εντουάρντο Βάργκας. Έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο.

 

Μας άρεσε

Στο πρώτο ματς με την Αυστραλία ο Αρτούρο Βιντάλ είχαμε πει πως ήταν απογοητευτικός, κυρίως όμως διότι ήταν ανέτοιμος. Σε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας πλέον ο άσος της Γιουβέντους θύμισε τον γνωστό... Βιντάλ, έναν από τους καλύτερους μέσου του πλανήτη.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Ντιέγκο Κόστα έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Σίγουρα οι Ισπανοί είναι απογοητευμένοι με την... μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού.



Ισπανία - Χιλή 0-2 (highlights)

SPAIN CHILE 5 min από sport24tvmundial

Καμερούν - Κροατία 0-4

Δύο γκολ ο Μάντζουκιτς για την Κροατία στο Καμερούν
Η Κροατία έβγαλε νοκ-άουτ το Καμερούν νικώντας το με 4-0, έτσι θα διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση μαζί με Βραζιλία και Μεξικό (videos)
Μετά τις Αυστραλία και Ισπανία το Καμερούν έγινε η τρίτη που αποκλείστηκε στους ομίλους του Μουντιάλ 2014, καθώς ηττήθηκε με 0-4 από την Κροατία.
Οι Ευρωπαίοι ήταν ανώτεροι, νίκησαν δίκαια, ενώ όλα ουσιαστικά τελείωσαν όταν ο Μάντζουκιτς κέρδισε την αποβολή του Αλέξ Σονγκ λίγο πριν το ημίχρονο.
Ο Μάντζουκιτς στο ντεμπούτο στην διοργάνωση πέτυχε δύο γκολ, ενώ πριν είχαν σκοράρει Όλιιτς και Πέρισιτς για τους Κροάτες, για τους οποίους έπαιξε βασικός ο Ντάνιελ Πράνιτς (είχε την ασίστ στο τρίτο γκολ).
Η ομάδα του Νίκο Κόβατς έχει 3 βαθμούς, η Βραζιλία και το Μεξικό από 4, έτσι θέλει νίκη τελευταία αγωνιστική με τους Μεξικανούς για να προκριθεί.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Αμαζόνια"

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Μ'Μπιά, Σετζού (46' Νουνκέ), Ν'Κουλού, Ασού-Εκοτό, Ματίπ, Σονγκ, Ενό, Μουκαντζό, Τσουπό-Μοτίνγκ (75' Σαλί), Αμπουμπακάρ (70' Ουεμπό).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σαμίρ (72' Κόβατσιτς), Πέρισιτς (78' Ρέμπιτς), Όλιτς (69' Εντουάρντο), Μάντζουκιτς.

Γκολ: 11' Ολιτς, 48' Πέρισιτς, 61' και 73' Μάντζουκιτς
Κάρτες: 90' Εντουάρντο / 40' Σονγκ (κόκκινη)

Άνετη νίκη για τους Κροάτες

Στην πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης η Κροατία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, με το κοντινό πλασέ του Ίβιτσα Όλιτς στο 11', έπειτα από την ασίστ του Ίβαν Πέρισιτς.
Ο τελευταίος λίγο έλειψε να σκοράρει στο 16', αλλά το πλασέ του από κοντά ήταν κακό και η μπάλα πήγε πάνω στον Σαρλ Ιτάντζ, ενώ ο Πέρισιτς απείλησε ξανά στο 36' με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Τα αριθμητικά δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν στο 40', όταν ο Αλέξ Σονγκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μάντζουκιτς εκτός φάσης το... ενόχλησε και ο άσος της Μπαρτσελόνα απάντησε επιχειρώντας να τον χτυπήσει με περίεργο τρόπο και είδε την κόκκινη του Προένσα.
Η μοναδική φορά που το Καμερούν φάνηκε επικίνδυνο στο πρώτο μέρος ήταν στις καθυστερήσεις με το μακρινό σουτ του Αμπουμπακάρ, έπειτα από προσπάθεια του Μουκαντζό από δεξιά (εξέθεσε τον Πράνιτς).
Μόλις τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε η Κροατία για να διπλασιάσει το προβάδισμά της, με τον Πέρισιτς από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και να κάνει το 0-2 έπειτα από κούρσα από αριστερά και πλασέ στην κλειστή γωνία του Ιτάντζ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μάντζουκιτς αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον άλλοτε τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ενώ στην απέναντι εστία ο Νουνκέ με σουτ στην κίνηση έχασε μια καλή ευκαιρία για τους Αφρικανούς.
Ο Μάριο Μάντζουκιτς στο ντεμπούτο του στο Μουντιάλ 2014 σκόραρε για το 0-3 στο 61' με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ντάνιελ Πράνιτς, ενώ ο άσος της Μπάγερν σκόραρε ξανά στο 73' σε κενή εστία για το 0-4.

 

Η φάση του αγώνα

Αν είχε ελπίδες το Καμερούν έστω για βαθμό, χάθηκαν αυτές όταν λίγο πριν από το ημίχρονο ο Αλέξ Σονγκ ανόητα χτύπησε τον Μάντζουκιτς και άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του και χωρίς ελπίδα.

 

Ο διαιτητής

Ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα, είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο. Η διαιτησία του  ήταν πολύ καλή, σωστά απέβαλε τον Αλέξ Σονγκ για την ανοησία του, ίσως να έπρεπε να τιμωρήσει και τον Μάριο Μάντζουκιιτς.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ίβαν Πέρισιτς ήταν καλός στην πρεμιέρα με την Βραζιλία, ήταν ακόμη καλύτερος στο ματς με το Καμερούν. Έδωσε την ασίστ για το 1-0 στον Όλιτς και σκόραρε ο ίδιος για το 2-0.

 

Μας άρεσε

Όταν υπάρχει ο Μάριο Μάντζουκιτς η επίθεση της Κροατίας είναι διαφορετική. Στην πρεμιέρα με την Βραζιλία έλειπε λόγω τιμωρίας, απόψε πέτυχε 2 γκολ και δύσκολα θα ξαναδεί 11άδα ο Γέλαβιτς.

 

Δεν μας άρεσε

Το Καμερούν έχει ταλέντο, δεν έχει όμως ομάδα. Έχει καλούς αμυντικούς, αμυντικούς μέσους και επιθετικούς, αλλά δεν έχει δημιουργικούς μέσους. Και χωρίς αυτούς θα μπορούσε να κάνει κάνει καλύτερο, αλλά όταν δεν υπάρχει πειθαρχεία, όπως για μία ακόμη φορά φάνηκε στην αποβολή του Σονγκ δεν υπάρχουν και ελπίδες για κάτι καλό. Στις καθυστερήσεις μάλιστα λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι Μουκαντζό και Ασού-Εκοτό.
 
Καμερούν - Κροατία 0-4 (goals)









Mario Mandzukic Cameroon vs Croatia 0 - 4 World... από norteem



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου