ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

 Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

20/06/2014

 

Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Η Κολομβία με γκολ των Ροντρίγκες και Κιντέρο νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και πέρασε στην επόμενη φάση μετά την ισοπαλία της Εθνικής μας. Εντυπωσιακό σόλο από Ζερβινιό.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κολομβία ζευγάρωσε τις νίκες της σε Μουντιάλ κάνοντας έτσι ονειρική εκκίνηση στον τρίτο όμιλο. Οι Λατινοαμερικανοί έκαμψαν και την αντίσταση της Ακτής Ελεφαντοστού και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά και την ισοπαλία στο παιχνίδι της Ελλάδας.
Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έπαιζαν κυρίως με αντεπιθέσεις, όμως, στο δεύτερο ανέβασαν ρυθμό και οι Κολομβιανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Χάμες Ροντρίγκες. Αυτό, μάλιστα, ήταν το τέταρτο γκολ του στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας.

Λίγο πριν είχε προηγηθεί δοκάρι του Χουάν Κουαντράδο, ενώ στο 70' έγινε το 2-0 τον Χουάν Φερνάντο Κιντέρο. Ο Ζερβινιό μείωσε σε 2-1, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Ιβοριανούς, οι οποίοι δε θα έχουν κόντρα στην Ελλάδα και τον Ντιντιέ Ζοκορά, αφού συμπλήρωσε κάρτες.
Παράλληλα, ο Χοσέ Πέκερμαν έμεινε για 7ο παιχνίδι αήττητος σε Μουντιάλ, αφού στατιστικά ο αποκλεισμός στο πέναλτι πιάνεται ως ισοπαλία. Μόνο ο Βιτόριο Πότσο δεν έχει γνωρίσει την ήττα έχοντας περισσότερα παιχνίδια στο ενεργητικό του (9).

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Μανέ Γκαρίνσα"

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγκα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72' Αρίας), Σάντσες, Αγκιλάρ (79' Μεχία), Ροντρίγκες, Κουαντράδο, Ιμπάρμπο (53' Κιντέρο), Γκουτιέρες
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Σερέ Ντι (73' Μπολί), Τουρέ, Ζερβινιό, Γκραντέλ (67' Καλού), Μπονί (61' Ντρογκμπά)

Γκολ: 64' Ροντρίγκες, 70' Κιντέρο / 73' Ζερβινιό
Κάρτες: 55' Ζοκορά

"Χτύπησαν" σε ένα δεκάλεπτο

Παιχνίδι χωρίς φάσεις και ιδιαίτερο ρυθμό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κολομβιανοί έδιναν χώρο στους Ιβοριανούς και επιχειρούσαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις.
Ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν απειλούσε γιατί οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν κακές τελικές επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό πως επί της ουσίας υπήρχε μόλις μία πραγματικά καλή στιγμή, αυτή του Τεόφιλο Γκουτιέρες, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως έπρεπε από πολύ κοντά, σε μία φάση που θα έπρεπε να έχει σταματήσει για οφσάιντ.
Εντελώς διαφορετικό ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κολομβιανοί ανέβασαν ταχύτητα και με εντυπωσιακή ενέργεια του Κουαντράδο στο 59' έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στο 64' με κεφαλιά του Ροντρίγκες από εκτέλεση κόρνερ.
Αυτομάτως η Ακτή αναγκάστηκε να ανεβεί και να αφήσει χώρους στην προσπάθειά της για να ισοφαρίσει. Κάπως έτσι έγινε και το 2-0 στο 70' με υποδειγματική αντεπίθεση των Κολομβιανών και τελικό αποδέκτη τον Κιντέρο.
Ωστόσο, οι Ιβοριανοί ξαναμπήκαν γρήγορα στο παιχνίδι χάρη σε μία εκπληκτική προσωπική ενέργεια του Ζερβινιό, ο οποίος σκόραρε έχοντας αποφύγει όποιον βρήκε μπροστά του. Στη συνέχεια οι Αφρικανοί πίεσαν όσο μπορούσαν, αλλά ή άμυνα της Κολομβίας άντεξε με αποτέλεσμα να πάρουν οι Λατινοαμερικανοί τη νίκη.

Η φάση του αγώνα

Δεν είναι άλλη από το τάκλιν του Μάριο Γέπες, ο οποίος προλαβαίνει την ύστατη στιγμή τον Μαξ Γκραντέλ. Όλα αυτά ένα λεπτό πριν το δοκάρι του Χουάν Κουαντράδο, το οποίο σηματοδότησε και την αντεπίθεση των Κολομβιανών. Στα αξιοσημείωτα και το κλάμα του Σερέ Ντι πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Ο Χάουαρντ Γουεμπ δεν απασχόλησε ιδιαίτερα. Αν πρέπει να βρεθεί ψεγάδι του, αυτό είναι ένα ανύπαρκτο φάουλ που δίνει σε βουτιά του Ντρογκμπά λίγο πριν το δεύτερο γκολ της Κολομβίας. Δεν ευθύνεται αυτός για τον μη καταλογισμό οφσάιντ στη φάση του Τεόφιλο Γκουτιέρες στο πρώτο ημίχρονο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Χάμες Ροντρίγκες και Χουάν Φερνάντο Κιντέρο ήταν πολύ καλοί, όμως, εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Μάριο Γέπες με τις καθοριστικές του επεμβάσεις και τον τρόπο που καθοδηγούσε την άμυνα της Κολομβίας στο 100ο του παιχνίδι με τη φανέλα της Κολομβίας.

Μας άρεσε

Ο Χουάν Φερνάντο Κιντέρο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στα 21 του μπήκε αλλαγή στο 53', σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και επιχείρησε να πετύχει και το τέρμα του Μουντιάλ με λόμπα από τη σέντρα.

Δεν μας άρεσε

Γουιλφρίντ Μπονί και Ντιντιέ Ντρογκμπά, δύο επιθετικοί από τους οποίους περίμεναν πολλά οι Ιβοριανοί. Ο πρώτος έγινε αλλαγή χωρίς να έχει κάνει σχεδόν τίποτα στο παιχνίδι και ο δεύτερος με το που μπήκε έχασε τον Χάμες Ροντρίγκες στο 1-0.

[HD]All Goals COLOMBIA vs COTE D IVOIRE 2-1... από korabiaa


Ουρουγουάη - Αγγλία 2-1

Με σούπερ πρωταγωνιστή τον Σουάρες που πέτυχε δύο υπέροχα γκολ η Ουρουγουάη νίκησε 2-1 την Αγγλία και ξαναμπήκε στο κόλπο για την πρόκριση στους "16". Δεν έφτασε στα "λιοντάρια" το πρώτο γκολ του Ρούνεϊ σε Μουντιάλ (videos).
Ζωντανή στη μάχη για την κατάληψη ενός εισιτηρίου που θα την στείλει στη νοκ-άουτ φάση έμεινε η Ουρουγουάη, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 στην "Αρένα Κορίνθιανς" της Αγγλίας στο μεγάλο ντέρμπι του 3ου ομίλου.
Και τα δύο γκολ της "σελέστε" σημείωσε το μεγάλο "κανόνι" της, Λουίς Σουάρες, στην πρώτη του εμφάνιση στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τον 27χρονο να πληγώνει τους Άγγλους από μία φορά σε κάθε ημίχρονο (39' και 85') και να δείχνει πως η δική του απουσία στην πρεμιέρα είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στο να έρθει η ήττα από την Κόστα Ρίκα.
Ενδιάμεσα από τα γκολ του Σουάρες είχε μειώσει προσωρινά ο Ρούνεϊ στο 75ο λεπτό (πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στο 10ο ματς του στην κορυφαία διοργάνωση), με τα "λιοντάρια" ωστόσο να παρουσιάζουν για ένα ακόμα ματς αμυντικές αδυναμίες και να γνωρίζουν ήττα με το ίδιο σκορ όπως και στο ματς με την Ιταλία.
Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Αγγλία ξεκινάει μία τελική φάση Μουντιάλ με δύο ήττες ενώ σε περίπτωση που Ιταλία και Κόστα Ρίκα αναδειχτούν ισόπαλες την Παρασκευή τότε η ομάδα του Ρόι Χόντσον θα "αποχαιρετήσει" μόλις από τη 2η αγωνιστική...


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Κορίνθιανς"

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Α. Περέιρα, Γκονσάλες (78' Φουσίλε), Αρέβαλο Ρίος, Ροντρίγκες, Λοδέιρο (67' Στουάνι), Καβάνι, Σουάρες (89' Κόατες)
ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον (87' Λάμπερτ), Στέρλινγκ (64' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (71' Λαλάνα), Στάριτζ

Γκολ: 39', 85' Σουάρες / 75' Ρούνεϊ
Κάρτες: 9' Γκοντίν / 68' Τζέραρντ

Η ανασκόπηση του αγώνα

Το μεγάλο ντέρμπι στο Σάο Πάουλο ξεκίνησε με καλό ρυθμό και αρκετές δυνατές μονομαχίες, για να έρθει η πρώτη σπουδαία φάση στο 10ολεπτο: ο Ρούνεϊ εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγα μέτρα εκτός περιοχής και η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του ακινητοποιημένου Μουσλέρα.
Η συνέχεια βρήκε την Αγγλία να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι αλλά να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες απέναντι στο ασφυκτικό πρέσινγκ της Ουρουγουάης, που από την πλευρά της επιχειρούσε να "κάνει ζημιές" στην κόντρα αλλά και με κάθετες μπαλιές προς τον -ιδιαίτερα κινητικό- Σουάρες.
Στο 15' απείλησε για πρώτη φορά η "σελέστε" με το σουτ του Ροντρίγκες που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Χαρτ ενώ ίδια κατάληξη είχε στο 27' το σουτ του Καβάνι μετά από "κομπίνα" με συρτή εκτέλεση κόρνερ του Σουάρες.
Τα "λιοντάρια" απειλούσαν κυρίως μέσα από τα "στημένα" χτυπήματα του Τζέραρντ και στο 32' έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ρούνεϊ πήρε την εξ επαφής κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή (στην πλάτη του Κάσερες) με τη μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκών.
Η τιμωρία των Άγγλων για αυτή την χαμένη ευκαιρία ήρθε στο 39': από κλέψιμο της μπάλας στο 39' ο Καβάνι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σουάρες κινήθηκε πανέξυπνα πίσω από την πλάτη του Τζαγκέλκα για να νικήσει με υπέροχη κεφαλιά τον Χαρτ για το 1-0.
Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μιας που η προσπάθεια του Στάριτζ στο 41' βρήκε σε ετοιμότητα τον Μουσλέρα που έκανε την πρώτη του απόκρουση στο ματς.
Πολύ πιο επιθετικά μπήκε η Ουρουγουάη στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία αφού έκανε πρώτα 1-2 μικροευκαιρίες με τον Σουάρες, στο 52' έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ με μοναδικό τετ α τετ του Καβάνι με τον Χαρτ (άουτ).
Στον αντίποδα, η Αγγλία "απάντησε" με το σουτ του Ρούνεϊ από ιδανική θέση εντός περιοχής στο 54' που απέκρουσε ο Μουσλέρα, ωστόσο μετά από αυτή τη φάση οι παίκτες της έπεφταν σε... τοίχο, με τους Ουρουγουανούς να κρατούν όλους τους κινδύνους μακριά από την περιοχή τους με σωστή αμυντική τακτική.
Όλα αυτά όμως μέχρι το 75' καθώς τότε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το πρώτο γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική Αγγλίας (μετά από 760 λεπτά! Ωραίες ντρίμπλες στα δεξιά και πάσα από Στάριτζ, πλαγιοκόπηση από Τζόνσον και κοντινό πλασέ από Ρούνεϊ για το 1-1!
Το γκολ αυτό έκανε... ροντέο το ματς, με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν με πάθος το 2-1 και τελικά αυτό ήρθε στο 85' για την Ουρουγουάη, με τον Σουάρες να φεύγει στην πλάτη της αγγλικής άμυνας και να "εκτελεί" τον Χαρτ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ που χάρισε και τους τρεις πόντους στην ομάδα του.

 

Η φάση του αγώνα

Η εθνική Αγγλίας έχει από τη μέση μπροστά παίκτες όπως ο Ρούνεϊ, ο Στάριτζ, ο Στέρλινγκ και ο Γουέλμπεκ (όλοι τους βασικοί) όμως κανείς από αυτούς δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Λουίς Σουάρες σε εκτελεστική δεινότητα. Αυτό εγινε αντιληπτό ακόμα και από τον πλέον φανατικό οπαδό των "τριών λιονταριών" (ή ακόμα και... hater του Σουάρες) στο 85' με τον Σουάρες να νικάει τους αμυντικούς και τον Χαρτ και να στέλνει στα ουράνια 3.500.000 συμπατριώτες του.

 

Ο διαιτητής

Ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο είχε εξ ορισμού ένα πολύ δύσκολο έργο μιας που τόσο οι Άγγλοι όσο (κυρίως) οι Ουρουγουανοί βάζουν δύναμη, ένταση και μπόλικα τάκλιν στο παιχνίδι τους, ωστόσο κατάφερε να βγάλει με επιτυχία το ματς και να περάσει απαρατήρητος. Μετά από τα αρκετά μαζεμένα λάθη στα πρώτα ματς, οι άρχοντες των αγώνων βρίσκουν (καλό) ρυθμό μαζί με τους ποδοσφαιριστές...

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Όταν σε ένα ματς όπως το Αγγλία-Ουρουγουάη που "πέφτουν κορμιά" και διακυβεύεται η "επιβίωση" για δύο ομάδες σημειώνεις δύο γκολ τότε ο τίτλος του MVP σου αξίζει κα με το παραπάνω. Ο Λουίς Σουάρες δεν έπαιξε στο ματς με την Κόστα Ρίκα καθώς προερχόταν από τραυματισμό ωστόσο στον "τελικό" με την Αγγλία δήλωσε "παρών" με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Σκόραρε δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, ενώ αν ο Καβάνι ήταν πιο προσεκτικός στο 52' θα είχε χρεωθεί και μία όμορφη ασίστ. Πλέον μετράει 5 σε ματς 7 Μουντιάλ που έχει πάρει μέρος!

 

Μας άρεσε

Η αγαστή συνεργασία Έντινσον Καβάνι-Λουίς Σουάρες. Ο "ψηλός" και ο "κοντός" των Λατίνων πήραν την Ουρουγουάη στις πλάτες τους και δημιούργησαν ουκ ολίγους πονοκεφάλους στην αμυνα των Άγγλων με αποκορύφωμα τη φάση του πρώτου γκολ όπου "έκαναν πάρτι" απέναντι σε 4 παίκτες των "λιονταριών".

 

Δεν μας άρεσε

Η εθνική Αγγλίας έδειξε καλά δείγματα γραφής στην πρεμιέρα παρά την ήττα και άφησε υποσχέσεις, όμως αυτές έμειναν φρούδες μόλις στο επόμενο παιχνίδι της. Τα "λιοντάρια" κυριάρχησαν στην κατοχή της μπάλας (γύρω στο 60%) όμως δεν είχαν πολλές ιδέες από τη μέση και μπροστά και για ένα ακόμα τουρνουά μοιάζουν ανήμποροι να εκμεταλλευτούν τους αρκετούς καλούς παίκτες που διαθέτουν.


Ουρουγουάη - Αγγλία 2-1 (highlights)

Uruguay 2 - England 1 από f100000302015205
 

Ιαπωνία - Ελλάδα 0-0

Μέγα πάθος από τους διεθνείς όπως φαίνεται στον Τοροσίδη
Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε όρθια, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 38' λόγω αποβολής του Κατσουράνη, μένοντας στο 0-0 με την Ιαπωνία και διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης.
Αν με την Κολομβία πήρε "κάτω από τη βάση", απέναντι στην Ιαπωνία το πρόσωπο της Εθνικής μας ήταν σαφώς καλύτερο. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από ένα ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, να πάρει τον ένα πόντο και να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Οι διεθνείς μας έβγαλαν όλο τους το πάθος στον αγωνιστικό χώρο, μπόρεσαν να... απλώσουν τις εξαιρετικές αμυντικές τους αρετές πάνω στο χορτάρι και έφυγαν με όρθιο το κεφάλι από το Νατάλ, έστω και αν δεν έφτασαν στο πολυπόθητο τρίποντο.
Πλέον, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου σε πέντε ημέρες η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει μόνο τη νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα θα... λοξοκοιτάζει το τι θα συμβεί στο παιχνίδι της Κολομβίας με την Ιαπωνία, όπου θα περιμένει να μη νικήσουν οι Ασιάτες.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο ντας Ντούνας"

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντό), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57' Καγκάουα).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Μανιάτης, Σαμαράς, Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Μήτρογλου (35' Γκέκας).

Γκολ: -
Κίτρινες Κάρτες: 12' Χασέμπε, 27' Κατσουράνης, 55' Σαμαράς, 89' Τοροσίδης / Κατσουράνης (κόκκινη 38')



Εν αρχή ην η άμυνα

Με οδηγό την Κολομβία, οι Ιάπωνες μπήκαν δυνατά στο ματς και θέλησαν να πάρουν με το "καλημέρα" κεφάλι στο σκορ, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε... ριπλέι της πρεμιέρας. Οι διεθνείς είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά, με τους Ασιάτες να έχουν την πρωτοβουλία, αλλά να μην την μετουσιώνουν σε γκολ.
Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα κατάφερε να προσαρμοστεί στην κίνηση των επιθετικών και των ακραίων της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι και προσπαθούσε στην κόντρα να γίνει απειλητική. Ο Μήτρογλου δεν είχε ιδιαίτερη βέβαια τροφοδότηση, ο Μανιάτης έκανε καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου, ενώ ο Φετφατζίδης δεν δικαίωσε τις προσδοκίες όσων τον ήθελαν στο αρχικό σχήμα έναντι του Σαλπιγγίδη.
Ο Φερνάντο Σάντος  είδε τα πλάνα του να ανατρέπονται μέσα σε τέσσερα λεπτά, αφού στο 34' ο Γκέκας μπήκε στην θέση του τραυματία Μήτρογλου, ενώ στο 38' ο Κατσουράνης άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες. Η Εθνική, έπρεπε να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα, με τον Πορτογάλο κόουτς να "θυσιάζει" τον "Φέτφα", βάζοντας μέσα τον Καραγκούνη (41') και ενώ ένα λεπτό πριν ο Τοροσίδης είδε τον Καουασίμα να κάνει την επέμβαση του αγώνα.

  Το δεύτερο μέρος κύλησε σε χαμηλό τέμπο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, όπως ακριβώς το ήθελε η "γαλανόλευκη". Η Εθνική ήταν καλά οργανωμένη πίσω, με τον Καραγκούνη να προσφέρει σημαντικές βοήθειες ανασταλτικά και μέχρι το 65' τουλάχιστον δεν μπορούσαν οι Ιάπωνες να διασπάσουν την άμυνά μας. Μάλιστα, ο Γκέκας στο 56' υποχρέωσε τον Καουασίμα σε εξαιρετική επέμβαση.
Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Τζακερόνι έγιναν πιο επικίνδυνοι, εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση των παικτών μας. Ειδικά, δε, από το 80' και μετά οι Ασιάτες... εγκαταστάθηκαν στο μισό γήπεδο, με την άμυνα και τον Καρνέζη να ανταποκρίνονται άριστα και το 0-0 να κρίνεται απολύτως δίκαιο με βάση την υπερπροσπάθεια όλων των διεθνών.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Κώστα Κατσουράνη στο 38' ήταν αναμφίβολα η φάση του αγώνα, αφού η Εθνική μας αναγκάστηκε να παίξει για πάνω από το μισό παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Μια φάση που άλλαξε τα πλάνα του Σάντος και τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Ο Xόελ Αγιλάρ, από το Ελ Σαλβαδόρ τα πήγε καλά στο παιχνίδι και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Ήταν σωστή η απόφαση να αφήσει την Ελλάδα με παίκτη λιγότερο και ο ίδιος κατάφερε να μην επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κώστας Μανωλάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν κέρβερος στα μετόπισθεν, καθάρισε όλες τις φάσεις, έπαιξε με το μυαλό του και την ταχύτητά του και ανέβασε πολύ τις "μετοχές" του. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος κατάπιε χιλιόμετρα, έκανε κλεψίματα, κάλυψε χώρους και έβγαλε πολύ πάθος.

Μας άρεσε

Η αντίδραση της Εθνικής μας ομάδας μετά την αποβολή του Κατσουράνη ήταν εξαιρετική. Κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, έδειξε αυταπάρνηση και πάθος, είχε τις φάσεις της για να σκοράρει και γενικά η εικόνα της ήταν σαφώς πιο στιβαρή απ' ό,τι με την Κολομβία. Υπήρχαν πολλές στιγμές που δεν φαινόταν ότι υπήρχε αριθμητική ανισσοροπία.

Δεν μας άρεσε

Ο Κώστας Κατσουράνης αντέδρασε λάθος στην φάση της αποβολής του. Έκανε ένα φάουλ που δεν χρειαζόταν, ξέροντας ότι έχει ήδη μια κάρτα και άφησε την ομάδα από το 38' με παίκτη λιγότερο. Ένας ποδοσφαιριστής με τη δική του εμπειρία θα έπρεπε να αντιδράσει πιο σωστά και ψύχραιμα.

 

Japan 0 ~ 0 Greece (Highlights) Group C: 2014... από HumanSlinky
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου