ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1(pics+video)

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1(pics+video)

Ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο με το σκορ να γράφει 3-0 στο 32', ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, που άρχισε ιδανικά τη σεζόν 2014/15. Νίκη με 3-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τους Κασάμι-Αφελάι να μπαίνουν από νωρίς στο κλίμα και να σκοράρουν δύο πανέμορφα γκολ και τον Διαμαντάκο να σκοράρει με τη ριγωτή φανέλα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα. Το γκολ της τιμής για τους νεοφώτιστους ο Σκουρτάι στο δεύτερο μέρος.
Μέσα σε κλίμα αφόρητης ζέστης, ο Ολυμπιακός άρχισε με νίκη τη σεζόν 2014/15 και το Πρωτάθλημα της Super League. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της νεοφώτιστης Νίκης Βόλου με 3-1, ξεκινώντας ιδανικά τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Στο ντεμπούτο τους σε επίσημο παιχνίδι, οι Παϊτίμ Κασάμι (11') και Ιμπραΐμ Αφελάι (32') άνοιξαν λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ ενδιάμεσα ο Δημήτρης Διαμαντάκος (28') πανηγύρισε το πρώτο του γκολ σε επίσημο ματς με τον Ολυμπιακό, στην πρώτη επίσημη συμμετοχή του με τους Πειραιώτες!


Γρήγορος και εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο ο Πρωταθλητής Ελλάδας, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα από τη Θεσσαλία, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 21 λεπτά! Το γκολ της τιμής για τη Νίκη Βόλου σημείωσε ο Βασίλ Σκουρτάι στο δεύτερο ημίχρονο (56'). Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μίτσελ δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα/διάθεση και τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι τους, σε σχέση με το "εκρηκτικό" πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Η απόδοση της ομάδας του μεγάλου λιμανιού έπεσε αισθητά σε αυτό το διάστημα, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της όπως θα ήθελε.

Έτσι ξεκίνησαν:

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 2014/15. Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την εστία. Ο Ελαμπντελαουί κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μαζουακού το αριστερό. Μποτία και Αμπιντάλ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Εντινγκά και Κασάμι ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Ντομίνγκες σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Ντοσεβί κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αφελάι την αριστερή, με τον Διαμαντάκο στην κορυφή της επίθεσης. Ολοκαίνουργια η τετράδα στην άμυνα και συνολικά οκτώ νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Ρομπέρτο-Εντινγκά-Ντομίνγκες, οι τρεις "παλιοί".

Από την πλευρά του, ο Βίλιαμ Φλουτ παρέταξε τη Νίκη Βόλου με σύστημα 4-5-1, στην επιστροφή της θεσσαλικής ομάδας στην πρώτη κατηγορία ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια. Στο τέρμα ήταν ο Ταμπάκης. Στην άμυνα, οι Μαρινάκης-Μαχλελής-Ίβενς-Σωτηράκος. Οι Μέτσε-Λάουκς ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, οι Μουζακίτης-Νικλητσιώτης οι δύο εξτρέμ, και ο Γιαννιτσάνης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σκούρτη, που ήταν μόνος του στην επίθεση. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε παίκτες που αγωνίζονται στους Βολιώτες με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό (Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης). Εκτός αποστολής ήταν ο Αναστασόπουλος. Οι Σωτηράκος-Νικλητσιώτης-Σκουρτάι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, αλλά πλέον δεν ανήκουν στην ομάδα του Πειραιά.
 

 

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Μπροστά σε περίπου είκοσι χιλιάδες φιλάθλους του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως έπρεπε: δυναμικά, "εκρηκτικά", για να φτάσει στη νίκη. Από το πρώτο λεπτό, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Με κατοχή μπάλας, ταχύτητα στη σκέψη και την πράξη, ο Ολυμπιακός επέβαλε εξ αρχής το δικό του ρυθμό. Στο 6ο λεπτό, ο Ντοσεβί έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Ντομίνγκες "έπιασε αέρα" εντός περιοχής και δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα (8'), ο Ελαμπντελαουί σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντομίνγκες βρέθηκε ως κρυφός κυνηγός στο ύψος του πέναλτι, στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Ταμπάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Ο επιθετικός μονόλογος των Πειραιωτών συνεχίστηκε στο 10' με το δεξί διαγώνιο σουτ του Ντοσεβί εκτός περιοχής να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ. Στο 11', όμως, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με ένα έξοχο γκολ! Ο Ντοσεβί τροφοδότησε τον Κασάμι, ο οποίος είχε πολύ χώρο μπροστά του και δεν το πολυσκέφτηκε. Με ένα μονοκόμματο αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ταμπάκη, που είδε την μπάλα να αναπηδάει μπροστά του. Πανέμορφο γκολ από τον Ελβετό, ο οποίος το πανηγύρισε μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της "Θύρας 7".



Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν περισσότερο από τις δύο πτέρυγες και λιγότερο από τον άξονα. Στο 17', ο Γάλλος εξτρέμ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής, αλλά ο Αφελάι, που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, δεν κατάφερε να τη βρει. Η Νίκη Βόλου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν μπορούσε να βγάλει μία φάση της προκοπής. Στο 27', ο Κασάμι δοκίμασε πάλι το εκπληκτικό του αριστερό εκτός περιοχής, αλλά τη φορά αυτή ο Ταμπάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο δεύτερο διαδοχικό κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντομίνγκες από τα αριστερά, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του! Ο "Τσόρι" εκτέλεσε", ο  Εντινγκά έπιασε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, για να διώξει ενστικτωδώς ο Ταμπάκης με το αριστερό πόδι. Η μπάλα έφτασε στον Διαμαντάκο, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο 21άχρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα στην πρώτη επίσημη συμμετοχή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.


 
Το πάρτι, όμως, είχε και συνέχεια! Στο 32', ο Ντομίνγκες με βαθιά μπαλιά από το ύψος της μεσαίας γραμμής τροφοδότησε τον Αφελάι, ο οποίος βρέθηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού και με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Μαχλελής δεν κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο. Θεωρητικά, ο Ολλανδός ξεκίνησε το ματς από θέση αριστερού εξτρέμ, αλλά διαρκώς συνέκλινε προς τα μέσα, αφήνοντας ουσιαστικά ολόκληρη την αριστερή πλευρά στον Μαζουακού. Σπουδαίο ντεμπούτο για τον Ιμπραΐμ, όπως φυσικά και για τον Παϊτίμ Κασάμι.


 
Οι Πρωταθλητής Ελλάδας έκαναν ό,τι ήθελαν πάνω στο χορτάρι. Με ταχύτητα, ποιότητα, κατοχή μπάλας και όμορφους συνδυσμούς. Στο 33', ο Γιαννιτσάνης έκανε ένα επικίνδυνο τάκλιν στον Μποτία και αντί για κόκκινη κάρτα είδε τον διαιτητή να βγάζει από την τσέπη του την κίτρινη... Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εκρηκτικό πρώτο 35λεπτο στο ματς και "καθάρισε" νωρίς-νωρίς την αδύναμη νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου. Το δεύτερο ημίχρονο είχε αποκτήσει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά οι φίλαθλοι ήθελαν κι άλλα γκολ.


 
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός στόπερ δεν συνέχισε το ματς καθαρά για προληπτικούς λόγους λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε από τον αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο 47', η Νίκη Βόλου έχασε την πρώτη της ευκαιρία την αναμέτρηση. Ο Νικλητσιώτης βγήκε στην κόντρα και σέντραρε από τα δεξιά, ο Γιαννιτσάνης πετάχτηκε στην πλάτη του Αβραάμ (και ο Αμπιντάλ ήταν εκτός φάσης) και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο μεγάλος Ρομπέρτο έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του και απομάκρυνε εντυπωσιακά τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στο 56', η Νίκη Βόλου μείωσε σε 3-1, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά δεν είχε την ίδια ορμή με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σκουρτάι, προϊόν της Ακαδημίας του Ολυμπιακού (χωρίς να παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα), με μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια που ξεκίνησε εκτός περιοχής απέφυγε τους Παπαδόπουλο-Αμπιντάλ και με ψύχραιμο δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ρομπέρτο. Στο 60', ο Γκαζαριάν πήρε τη θέση του Αφελάι. Οι ερυθρόλευκοι ακόμα δεν επισκεφθεί με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή στο δεύτερο μέρος.

Στο 70', ο Χόρχε Μπενίτες εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Δημήτρη Διαμαντάκου. Στο 74', ο Ντοσεβί ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, σούταρε με το δεξί εντός περιοχής, αλλά ο Ταμπάκης απέκρουσε, κρατώντας το σκορ στο 3-1. Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Στο 80', ο Μαζουακού έφυγε στην κόντρα επίθεση, θα μπορούσε να πασάρει στον επερχόμενο Μπενίτες, αλλά προτίμησε ένα διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά. Ο Ταμπάκης απομάκρυνε ξανά για την ομάδα του. Προς το τέλος του ματς, οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες τους για να διευρύνουν το προβάδισμα. Στο 81', ο Ντομίνγκες ελίχθηκε στα αριστερά της περιοχής και σούταρε με το αριστερό, για να διώξει πάλι ο Ταμπάκης, αυτήν τη φορά σε κόρνερ. Το ματς ολοκληρώθηκε με μία χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, καθώς η κεφαλιά του Ίβενς από το ύψος του πέναλτι κατέληξε άουτ στο 94'.


Η φάση που σημάδεψε το ματς:

Ο θυμόσοφος λαός λέει σε ένα γνωμικό του πως η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί. Η νίκη ήρθε εύκολα για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά η καλή ημέρα φάνηκε από την αρχή του αγώνα. Με έξοχο στυλ, ο Κασάμι πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη. Περίπου δέκα μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής, επιχείρησε κάτι εξεζητημένο, αλλά το πέτυχε απόλυτα. Δέχθηκε την πάσα από τον Ντοσεβί, κοίταξε την εστία, σημάδεψε, κι αυτό ήταν! Ένα υπέροχο γκολ από έναν παίκτη κλάσης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Παίτίμ Κασάμι

Άνοιξε νωρίς το δρόμο της νίκης με ένα γκολ απίστευτης ομορφιάς και αψεγάδιαστου στυλ. Ο Παϊτίμ Κασάμι πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τον Θρύλο, στο λεπτό της... φανέλας του! Το "11" σκόραρε στο 11ο! Ο πολιτογραφημένος Ελβετός είχε ηγετική παρουσία στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και έκανε τη διαφορά από το πρώτο ματς της νέας σεζόν. Είχε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει στο 27ο λεπτό, πάλι με αριστερό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Ταμπάκης.



Tι κρατάμε:

Τα πρώτα 35 του ματς ήταν εκπληκτικά για τον Ολυμπιακό. Με γρήγορο ρυθμό, τρία γκολ, ωραίες ενέργειες, ατομικές και ομαδικές. Σιγά-σιγά, όσο περνάει ο καιρός, ζητούμενο για τους Πρωταθλητές είναι να αποκτήσουν μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι τους.

Tι δεν μας αρεσε

Το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Νίκου Γιαννιτσάνη πάνω στον Αλμπέρτο Μποτία στο 33ο λεπτό. Ο μέσος της Νίκης Βόλου έπεσε άσχημα στον αντίπαλό του, χωρίς να έχει την πρόθεση να βρει την μπάλα, αλλά τα πόδια του Ισπανού κεντρικού αμυντικού. Επίσης, το επεισόδιο μεταξύ του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Γιώργου Νικλητσιώτη, στο 85'. Οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στην ομάδα του Πειραιά. Πάνω στην ένταση του αγώνα και της στιγμής, βέβαια, τέτοιοι "τσακωμοί" συμβαίνουν.

H φωτογραφία του αγώνα:

*Πέντε χρόνια περίμενε αυτήν τη στιγμή: να σκοράρει σε επίσημο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η βραδιά του Δημήτρη Διαμαντάκου.


Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Χωρητικότητα: 33.334 θέσεις
Γκολ: 11' Κασάμι, 28' Διαμαντάκος, 32' Αφελάι (Ολυμπιακός) - 56' Σκουρτάι (Νίκη Βόλου)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Μποτία (46' Παπαδόπουλος), Αφελάι (60' Γκαζαριάν), Εντινγκά, Ντομίνγκες, Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Διαμαντάκος (70' Μπενίτες), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Ντοσεβί.
Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Σαβιόλα, Μπουχαλάκης, Παπαδόπουλος, Μπενίτες, Σαλίνο, Γκαζαριάν.

Νίκη Βόλου (Βίλιαμ Φλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουκς, Μουζακίτης (46' Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκουρτάι.
Αναπληρωματικοί: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Ροζέριο, Κυζιρίδης, Κορέτα, Κοτσαρίδης, Αργύρης.

Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας)
Βοηθοί διαιτητές: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Τέταρτος διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Παρατηρητής διαιτησίας: Δημήτριος Νταμπώσης (ΕΠΣ Πιερίας)
Κίτρινες κάρτες: 80' Ντομίνγκες, 85' Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), 27' Σκουρτάι, 33' Γιαννιτσάνης, 85' Νικλητσιώτης (Νίκη Βόλου)
Κόκκινες κάρτες: -

Τα hilights και τα goal της αναμετρησης

1η αγ.: Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1 (Goal) από greeksuperleague

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου