ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Οι δηλώσεις του κ. Μίτσελ

Οι δηλώσεις του κ. Μίτσελ 
 
 
24/08/2014
 
Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Μίτσελ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Νίκη Βόλου.

 
Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος καθάρισε το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο και στο δεύτερο εμφανίστηκε επηρεασμένος από την κούραση και από τις καιρικές συνθήκες. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται τούτη την περίοδο και πότε θα είναι στο 100%;
Συμφωνώ μαζί σας. Δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά από ποδόσφαιρο για να δεις ότι ήταν έτσι τα πράγματα. Μπήκαμε πολύ δυνατά, διαβάσαμε τον αντίπαλο, είχαμε καλή κυκλοφορία και κατοχή και έτσι είχαμε την αίσθηση κυριαρχίας μέσα στον αγώνα. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, χάσαμε κατοχή μπάλας, χάσαμε την ακρίβεια στις πάσες μας και την κυκλοφορία. Ένας παίκτης της Νίκης έκανε ένα καλό σουτ, ακολούθησε η καταπληκτική απόκρουση του Ρομπέρτο και στη συνέχεια ήρθε και το γκολ της Νίκης. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα μας φάνηκε χωρίς να έχει την σιγουριά που είχε στο πρώτο ημίχρονο.


Είδαμε τον Αφελάι να παίζει δίπλα στον Ντομίνγκες και όχι τόσο πολύ στα άκρα. Ήταν δική σας εντολή;
Εμείς προτιμούσαμε σήμερα τα άκρα να τα δούλευε περισσότερο ο Μαζουάκου από τη μία πλευρά και ο Ομάρ από την άλλη. Ο Αφελάι είναι ένας ικανός άνθρωπος να παίξει τόσο από το κέντρο, όσο και απ' έξω. Αυτή η ανωτερότητα που έχει ο Αφελάι μας έκανε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με πολύ περισσότερα κατεβάσματα και ευκαιρίες. Κι έτσι προτιμήσαμε ο Αφελάι να δουλέψει περισσότερο κοντά στον Τσόρι γιατί είχε εγκλωβιστεί ο Τσόρι. Δεν ξέρουμε αν ήταν σωστό. Αυτή η ελευθερία δόθηκε στον Αφελάι, γιατί ο Τσόρι ήταν συνεχώς μαρκαρισμένος από τους περισσότερους παίκτες της Νίκης.

Χτίσατε το πρότζεκτ του Σάμαρη πέρσι. Φέτος δεν υπάρχει Σάμαρης. Θα καλυφθεί η θέση εκ των έσω ή θα κοιτάξετε να πάρετε ποδοσφαιριστή στη θέση αυτή;
Αυτή τη στιγμή το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι. Πέρσι είχαμε σχεδιάσει πραγματικά κάποιους παίκτες να δουλεύουν γύρω από τον Φέισα. Όμως έφυγε ο Φέισα και είχαμε ήδη στο μυαλό μας ότι θα τον αντικαθιστούσε ο Σάμαρης και πήγαν όλα εξαιρετικά. Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Έφυγε ο Σάμαρης και ο Εντινγκά θέλει λίγο χρόνο για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του, γιατί δεν ήταν σχεδόν καθόλου μαζί μας το καλοκαίρι. Ταξίδευε συνεχώς με την Εθνική. Ο Σάμαρης ήταν πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Όμως του ευχόμαστε το καλύτερο και πιστεύουμε ότι του αξίζει η επιτυχία και θα την έχει. Πριν από έναν χρόνο ακριβώς προσπαθούσε να κερδίσει θέση στον Ολυμπιακό και ένα χρόνο μετά βρίσκεται στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα ότι σε αυτή την ομάδα οι νέοι Έλληνες αλλά και όποιος δουλεύει, έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά του να του ανοίξει μία μεγάλη πόρτα όπως έγινε με τον Ανδρέα. Χαίρομαι πολύ σαν να ήταν γιος μου, αλλά με στενοχώρησε πολύ η μεταγραφή του.

Δεν μας απαντήσατε όμως; Περιμένετε κάποιον παίκτη;
Σκεφτόμαστε κάποιες πιθανότητες, ναι.

Από την ημέρα που αναλάβατε την ομάδα, είναι η πρώτη φορά που είχατε έναν Έλληνα στην ενδεκάδα και τρεις στην 18άδα. Πόσο μακριά ή πόσο κοντά είναι αυτό που είδαμε σήμερα σε σχέση με αυτό που έχετε στο μυαλό σας για όλη την χρονιά;
Σε εμένα προσωπικά μ' αρέσουν πολύ οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και δείχνω ότι προσπαθώ να τους βγάλω προς τα έξω. Και αυτούς που βρίσκονται μαζί μου και αυτούς που δεν είναι μαζί μας πια. Παρόλα αυτά εγώ είμαι ο προπονητής και το μόνο που κάνω είναι να δίνω την γνώμη μου χωρίς να λαμβάνω υπόψη μου αν είναι Έλληνας ή όχι. Πάντα προσπαθώ να επιλέγω και να βάζω στην ομάδα τους καλύτερους. Αυτό που σας λέω είναι για σήμερα. Αν με ρωτούσατε την περασμένη Δευτέρα θα σας έλεγα ότι θα έπαιζε ο Σάμαρης. Ο Χολέβας έχει ξεκινήσει προπονήσεις εδώ και δύο μέρες και αν δεν κάνω λάθος έχει παίξει μόλις 72 λεπτά στην προετοιμασία. Ο Μανωλάς για τον έναν ή τον άλλον λόγο από τις 3 Αυγούστου και μετά δεν έχει κάνει ποτέ πέντε μέρες σερί προπόνηση. Και ο Μανιάτης ήταν τιμωρημένος. Σίγουρα τα χαρτιά σας θα άλλαζαν αν υπολογίζατε αυτούς τους τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Πέρσι σε ένα καίριο σημείο του πρωταθλήματος έφυγε ο Μήτρογλου. Φέτος έφυγε ο Σάμαρης. Δείχνοντας ότι δεν «μασάτε», τελικά φοβάστε κάτι ως προπονητής;
Όταν δέχεσαι να κάνεις αυτή τη δουλειά, καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο να κρατήσεις κάποιους παίκτες και είναι λογικό να δέχεσαι κάποιες πολύ καλές προτάσεις που έρχονται για αυτούς. Οι Σάμαρης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Φέισα βγήκαν από τον Ολυμπιακό και δεν μπορούσαμε να συγκρουστούμε με αυτά τα χρήματα που έπεσαν για τις μεταγραφές τους. Θα μου άρεσε να έχω αυτούς τους ποδοσφαιριστές και να πάω να διαλέξω μέσα από την αγορά ποιος παίκτης μου άρεσε και να τον έπαιρνα. Όμως είναι τελείως διαφορετικά, γιατί έχουμε άλλο μπάτζετ από τις άλλες ομάδες. Βρίσκομαι στον Ολυμπιακό εδώ και 20 μήνες και νιώθω ότι σκέφτομαι πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα του Ολυμπιακού. Νιώθω περήφανος και δέχομαι αυτή την πρόκληση. Δεν ζηλεύω τους άλλους προπονητές. Δεν έχω κακία για κανέναν από τους προπονητές που παίρνουν τους παίκτες μας. Συμβιβάζομαι με αυτό. Ποτέ δεν θα παραπονεθώ για αυτό. Ένας παντρεμένος άντρας ποτέ δεν παραπονιέται (γέλια).

Η αντικατάσταση του Μποτία έχει να κάνει με κάποιον τραυματισμό;
Ναι, είχε μία μικρή ενόχληση και δεν θέλαμε να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Πρέπει να είσαι προσεκτικός με τους μικροτραυματισμούς. Μερικές φορές οι παίκτες λένε ψέματα και λένε ότι δεν πονάνε, αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου