ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Champions League:Τα αποτελεσματα και τα γκολ της Τριτης (videos)

Champions League:Τα αποτελεσματα και τα γκολ της Τριτης (videos)

27/08/2014

Στα αστέρια για 3η φορά το ΑΠΟΕΛ


Στους ομίλους του Champions League 2014-1015 θα παίξει το ΑΠΟΕΛ, καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε με το εντυπωσιακό 4-0 την Όλμποργκ στην Κύπρο, με το πρώτο ματς στην Δανία να έχει λήξει ισόπαλο με 1-1.
Το σκορ στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας άνοιξε ο Βραζιλιάνος, Βινίσιους, στο 29' έπειτα από ασίστ του Τομάς ντε Βινσέντι, ο οποίος αργότερα από δημιουργός έγινε εκτελεστής.
Ο Αργεντινός μέσος, τον οποίο απέκτησε το ΑΠΟΕΛ από τον Ολυμπιακό, έκανε το 2-0 στο 43' με πλασέ από κοντά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάριο Σέρζιο.

Ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 1-0 ο Ούρκο Πάρντο έκανε μία εξαιρετική επέμβαση, ενώ το 3ο γκολ ήρθε στο 64' με τον Στάθη Αλωνεύτη έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μάριο Σέρζιο.
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Σίλιαν Σέρινταν στο 75' με τρομερό σουτ, παίρνοντας την μπάλα από βολέ του Πάρντο, ενώ στο 79' πέρασε στην θέση του ο Ραφίκ Τζεμπούρ.
Αυτή είναι η 3η φορά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ που θα παίξει στους ομίλους του Champions League. Στην πρώτη, την σεζόν 2009-10 είχε αντιμετωπίσει τις Τσέλσι, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς (3 ισοπαλίες, 3 ήττες).
Την δεύτερη φορά την σεζόν 2011-2012 τερμάτισε στην κορυφή, πάνω από Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ. Στους "16" απέκλεισε την Λιόν με φοβερό Διονύση Χιώτη στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ στα προημιτελικά αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μάριμπορ απέκλεισε την Σέλτικ

Η Μάριμπορ νίκησε 1-0 την Σέλτικ στην Σκωτία και πήρε θριαμβευτική πρόκριση στους ομίλους μαζί με Ζενίτ, Πόρτο, ΜΠΑΤΕ και ΑΠΟΕΛ (videos)
Μετά τη νίκη στη Λιέγη με 1-0 η Ζενίτ νίκησε και στην Ρωσία την Σταντάρ, αυτήν την φορά με 3-0, έτσι έγινε η πρώτη που προκρίθηκε με άνεση στους ομίλους του Champions League από τα play-offs.
Το σκορ άνοιξε ο Ροντόν στο 30', η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έμεινε με δέκα παίκτες στο 44' λόγω αποβολής του Φαϊζούλιν στο 44', αλλά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.
Ο Χουλκ σκόραρε δύο φορές μέσα σε 5 λεπτά, το 54' και το 58', ενώ στο 89' αποβλήθηκε για την Σταντάρ ο πρώην άσος του Άρη, Ρικαρντό Φατί.

  Την έκπληξη η Μάριμπορ
Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στις 21:45, η Μάριμπορ έκανε την μεγάλη έκπληξη, καθώς με γκολ του Μάρκος Ταβάρες στο 25' νίκησε 1-0 την Σέλτικ στην Γλασκώβη και πήρε μεγάλη πρόκριση.
Η Πόρτο επικράτησε 2-0 της Λιλ και πέρασε όπως και η ΜΠΑΤΕ με το 3-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβα.

Πόρτο – Λιλ 2-0

Για 14η φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League βρίσκεται η Πόρτο που επιβλήθηκε 2-0 της Λιλ.
Τη δουλειά που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, τελείωσε η Πόρτο στο «Ντραγκάο» όπου υποδέχτηκε τη Λιλ για να φτάσει στη νίκη με 2-0 και να πάρει την πρόκριση σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.
Το πρώτο ημίχρονο, ήταν… βαρετό με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες και να προσπαθούν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Στο δεύτερο μέρος όμως οι «δράκοι» ήταν αυτοί που ξεχώρισαν και έφτασαν άνετα στη νίκη με 2-0. Ο Μπραχίμι στο 47’ άνοιξε το σκορ για την Πόρτο, δίνοντάς της το προβάδισμα με τον Μαρτίνεζ στο 69’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα κάνοντας το 2-0.

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ –Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0



Στους ομίλους του Champions League βρίσκεται η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ που επικράτησε άνετα 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας.
Μετά το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα σε ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ και Σλόβαν Μπρατισλάβας η ομάδα της Λευκορωσίας έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στη ρεβάνς για να φτάσει με άνετο τρόπο στη νίκη με 3-0 και να βρεθεί στους ομίλους του θεσμού.
Στο 41’ ο Γκορντέιτσουκ άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό πλασέ για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σουμά.
Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν άνετα για τους γηπεδούχους και με τα γκολ των Κρίβετς (84’) και Ροντιόνοφ (85’) έφτασαν στη μεγάλη νίκη με 3-0.

Ζενίτ – Σταντάρ Λιέγης 3-0


Με χαρακτηριστική άνεση κατάφερε να πάρει την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League η Ζενίτ που επικράτησε της Σταντάρ Λιέγης με 3-0.
Η… κληρονομιά που είχε η Ζενίτ από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης για τα play-off του Champions League, αποδείχθηκε αρκετή. Οι Ρώσοι είχαν περάσει νικηφόρα 1-0 από το Βέλγιο, ωστόσο δεν έμειναν σε αυτό το αποτέλεσμα και αποφάσισαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στη ρεβάνς και να βρεθούν στην επόμενη φάση με εντυπωσιακό τρόπο.
Αυτό γιατί διέλυσε την αντίπαλό της με το βαρύ 3-0, όπου εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα της ομάδας του Γκι Λουζόν με τον Χουλκ να είναι ο πρωταγωνιστής καθώς πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα.
Από νωρίς αφεντικό
14378199
Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν καθόλου από την αντίπαλό τους. Αντίθετα, είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Κάτι που έγινε με τη συμπλήρωση μισής ώρας.
Τότε ο Κρισίτο έκανε τη σέντρα για να γίνει το τραγικό λάθος από τον Καβασίμα και τον Ροντόν με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.
Ελπίδα για λίγο
2136513 w1
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φαϊζουλίν δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Ο Ρώσος διεθνής όμως, σε μία… χαζή κίνηση παρά την εμπειρία του, αποβλήθηκε στο 43’ για τράβηγμα πίσω από το κέντρο του παιχνιδιού, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό όμως, δεν στοίχισε τελικά στην ομάδα του, που καθάρισε πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος.
«Καθάρισε» ο Χουλκ
Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία με το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, ωστόσο στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης κατάφεραν να… διαλύσουν τα πάντα. Στο 54’ ο Βαν Ντάμε έκανε πέναλτι με τον Χουλκ να  ευστοχεί για το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ένα νέο λάθος στην άμυνα της Σταντάρ ήταν αρκετό για τον Χουλκ έτσι ώστε να περάσει τους πάντες και να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, έμειναν επίσης με δέκα παίκτες στο 89’ λόγω αποβολής του Φατί.
Ο κορυφαίος του αγώνα
14378198
Χωρίς καμία αμφιβολία, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε, ήταν ο Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Σταντάρ Λιέγης και στο δεύτερο μέρος, εκεί που η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο, με τα δύο του τέρματα, έκανε το τελικό 3-0 για να διώξει κάθε αμφιβολία για το ποια από τις δύο ομάδες θα βρεθεί στη φάση των ομίλων.

 

Οι συνθέσεις


ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ, Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Φαϊζούλιν, Σατόβ (83' Ανιουκόβ), Χουλκ (90' Αρσάβιν), Ντάνι, Ροντόν (46' Τιμοστσούκ).
 ΣΤΑΝΤΑΡ: Καουασίμα, Σιμάν, Ζόρζε Τεϊσέιρα, Ρικαρντό Φατί, Βαν Ντάμε, Λουί (69' Αντάρεβιτς), Τρεμπέλ, Μ'Ποκού, Μουζανζί Μπιά (59' Μ'Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Γουάτ (58' Όνο).
*κόκκινη 44' Φαϊζούλιν και 89' Ρικαρντό Φατί

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο (39' Ντιέγκο Ρέγες), Καζεμίρο (84' Ρικάρντο Περέιρα), Έκτορ Ερέρα, Ρούμπεν Νέβες (62' Εβάντρο), Όλιβερ Τόρες, Μπραχιμί, Τζάκσον Μαρτίνες.
ΛΙΛ: Ενιεάμα, Μπεριά, Ρόζεναλ, Κιερ, Σουαρέ, Μαβουμπά, Γκουέγ (77' Ντελαπλάς), Μπαλμόν, Κορσιά (71' Μάρκος Λόπες), Οριζί, Ρου (67' Ράιαν Μέντες).

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ (72' Μπούριχτερ), Άμπροουζ, Φαν Ντάικ, Ισαγκίρε, Γιόχανσεν, Μουλγκρού, Καγιάλ (46' Κόμονς), ΜακΓκρέγκορ, Μπέργκετ (66' Μάθιους), Στόουκς.
ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Σούλερ, Βίλερ, Μέρτελ, Φιλίποβιτς, Βρτσιτς (83' Μπόχαρ), Ιμπραΐμι, Μάρκος Ταβάρες (92' Ντερβίσεβιτς), Μεντί.

ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Χάγκους, Πολιάκοβ, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Λιχταρόβιτς (61' Αλεκσίεβιτς), Ολεχνόβιτς, Βολόντκο, Γκορντέιτσουκ (68' Γιάκοβλεβ), Κρίβετς, Ροντιόνοβ (87' Σίγκνεβιτς).
ΣΛΟΒΑΝ: Πέρνις, Τσίκος, Χούντακ, Χοροσίτο, Γιαμπλόνσκι, Κόλτσακ, Γκρέντελ (83' Πέλτιερ), Φορτ (62' Βίτεκ), Ζόφτσακ (46' Στεφάνικ), Χαλέναρ, Σουμά.
*79' κόκκινη Σουμά

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των play-offs:


Τρίτη

Ζενίτ - Σταντάρ Λιέγης 3-0 (30' Ροντόν, 54' πέν. και 58' Χουλκ) [1-0]
ΑΠΟΕΛ - Όλμποργκ 4-0 (29' Βινίσιους, 43' Ντε Βινσέντι, 64' Αλωνεύτης, 75' Σέρινταν) [1-1]
ΜΠΑΤΕ - Σλόβαν Μπρατισλάβα 3-0 (41' Γκόρντεϊτσουκ, 84' Κρίβετς, 85' Ροντιόνοβ) [1-1]
Πόρτο - Λιλ 2-0 (49' Μπραχιμί, 69' Τζάκσον Μαρτίνες) [1-0]
Σέλτικ - Μάριμπορ 0-1 (75' Μάρκος Ταβάρες) [1-1]

Τετάρτη

Μάλμε - Ζάλτσμπουργκ (21:45) [1-2]
Λουντογκόρετς - Στεάουα Βουκουρεστίου [0-1]
Άρσεναλ - Μπεσίκτας [0-0]
Λεβερκούζεν - Κοπεγχάγη [3-2]
Μπιλμπάο - Νάπολι [1-1]
Δείτε videos από τον θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Όλμποργκ όπως και τα άλλα γκολ της βραδιάς στα πλέϊ οφ του Champions League

ΑΠΟΕΛ - Όλμποργκ 4-0

  Σέλτικ - Μάριμπορ 0-1

  Πόρτο - Λιλ 2-0

  Ζενίτ - Σταντάρ 3-0

  ΜΠΑΤΕ - Σλόβαν 3-0




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου