ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

"Πόρτα" από Σιμεόνε, εγκώμια από Μπερμούδες

"Πόρτα" από Σιμεόνε, εγκώμια από Μπερμούδες

Ο Σιμεόνε δεν δέχθηκε να μιλήσει για τον Ολυμπιακό στον Γιάννη Φιλέρη, μίλησε όμως ο Μπερμούδες και έσταζε μέλι για τον Τσόρι.
Ο Γιάννης Φιλέρης έκανε ολόκληρο ταξίδι για μια δήλωση του Ντιέγκο Σιμεόνε, ατύχησε αλλά έπεσε πάνω στον Χόρχε Μπερμούδες που έσταζε μέλι για τον Τσόρι Ντομίνγκες.


Τι κάνεις στη Μαδρίτη, όλη την μέρα ενώ ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο μπάσκετ αρχίζει στις 10μμ; Πας μια βόλτα μέχρι τη... Μajadahonda, την περιοχή δηλαδή που εδρεύει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, την Τρίτη στην πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και βέβαια της Ρεάλ Μαδρίτης στο μεγάλο ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας, αύριο Σάββατο, στο Μπερναμπέου.


Μια υποτυπώδης συνεννόηση με το Γραφείο Τύπου της Ατλέτικο, αφήνει κάποιες ελπίδες για μια-δυο ερωτήσεις στον Ντιέγκο Σιμεόνε που στις 6.30μμ είχε προγραμματίσει τη συνέντευξη Τύπου, στην όχι και τόσο ευρύχωρη αίθουσα του προπονητικού κέντρου της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Άρον, λοιπόν, το κομπιούτερ σου και περιπάτει. Δηλαδή, όχι ακριβώς περιπάτει, διότι το αθλητικό κέντρο της Ατλέτικο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαδρίτης, δεν είναι προσβάσιμο με λεωφορείο ή τρένο, οπότε μπαίνουμε στο πρώτο ταξί και φύγαμε για τον "Τσόλο".

Οι εγκαταστάσεις της Ατλέτικο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ειδικά για μια ομάδα που μόλις πριν από λίγους μήνες κέρδισε το πρωτάθλημα στην Ισπανία και έπαιξε στον τελικό του Champions League.

Η απαραίτητη μπουτίκ είναι βέβαια εδώ, άρα λογικά έρχεται κόσμος. Σήμερα, πάντως, δεν είχε και ας έρχεται ένα ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Περισσότεροι ήταν οι δημοσιογράφοι! Πλήθος από κάμερες περίμεναν τον Σιμεόνε πριν ξεκινήσει η προπόνηση για τις καθιερωμένες δηλώσεις. Έχει προηγηθεί το πρωί η συνέντευξη του Αντσελότι, που είπε ότι το "ποδόσφαιρο δεν είναι για κυρίες, άρα πρέπει να παίξουμε δυνατά".

Εκεί βρίσκουμε ένα φίλο από τα παλιά τον Χόρχε Μουνιόα από το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, που μου εξιστορεί εν τάχει πόσο χαμηλά έχει πέσει ο ισπανικός Τύπος (που να δει τον ελληνικό, δηλαδή) και μου δείχνει μια γνώριμη φιγούρα. Είναι ο Ρομπέρτο που μέχρι πέρσι εργαζόταν στην ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ, ως εκπρόσωπος Τύπου. Τώρα είναι στην Ατλέτικο! "Ωραία. Βρήκαμε μέσο...", λέω από μέσα μου, αλλά πριν χαμογελάσω σαρδόνια, ο Ρομπέρτο με προσγειώνει: "Κοίτα να δεις, ο Σιμεόνε έχει ως αρχή να μη μιλάει για το επόμενο παιχνίδι. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει για τον Ολυμπιακό...", λέει σοβαρά.

Αν του πούμε ότι ήρθαμε από την Ελλάδα, μια ερώτηση μια ερώτηση θα κάνουμε" αντιτείνω, αλλά ο Ρομπέρτο είναι κατηγορηματικός: "Οι κανόνες του Σιμεόνε είναι συγκεκριμένοι".

Έχει δίκιο. Ο Σιμέονε δέχεται ερωτήσεις μόνο στα ισπανικά, μόνο για το ντέρμπι: "Σέβομαι τη Ρεάλ Μαδρίτης σαν αντίπαλο" λέει και όταν τον ρωτάνε ποιος είναι το αφεντικό της όλης απαντάει: "Στο πρωτάθλημα η Ατλέτικο, στην Ευρώπη η Ρεάλ". Λέει ακόμη πως η Ρεάλ έχει σπουδαίους παίκτες και προπονητή, δεν τον ενοχλούν οι δηλώσεις του Αντσελότι και κάνει και την εξής ... δήλωση-τρολ: "Η Ρεάλ μου αρέσει χωρίς τον Ντι Μαρία και αυτή τη στιγμή ο καλύτερός της παίκτης είναι ο Κασίγιας"!

Ο Μπερμούδες; Ναι... αυτός!

Πάμε να ρωτήσουμε για τον Ολυμπιακό, αλλά ο "Τσόλο" έχει ήδη πάει στο στούντιο της τηλεόρασης, όπου κάθεται πέντε λεπτά, βγαίνει εκτός αίθουσας για να τα πει με ένα ψηλό, καλοβαλμένο και κουστουμαρισμένο συνάδελφο. Τον έβλεπα πριν που κράταγε σημειώσεις.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος από το contra.gr με σκουντάει: "Αυτός δεν είναι ο Μπερμούδες;". Πριν προλάβω να απαντήσω, ένας δίπλα μας, μιλώντας με τους ανθρώπους της Ατλέτικο λέει: "Είναι ο Χόρχε Μπερμούδες εδώ, θα ήθελε να πει ένα γεια στον Σιμεόνε".

Αυτός είναι, λοιπόν. El patron, όπως τον έλεγαν όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Δεν έχει αλλάξει πολύ. Δεν τον πήραν, άλλωστε και τα χρόνια. Είναι 43 ετών και εργάζεται σαν σχολιαστής στο ESPN της Αργεντινής, που προφανώς καλύπτει όλο το στόρι του μαδριλένικου ντέρμπι.

Αφού, λοιπόν, ο Σιμεόνε δεν θέλει να μιλήσει για τον Ολυμπιακό, ας πάμε σε ένα πρώην παίκτη των "ερυθρολεύκων". Ο Κολομβιανός δέχεται ευχαρίστως.

"Θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας στο Καραϊσκάκη. Η Ατλέτικο είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας, φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σιμεόνε έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο και νομίζω ο κόσμος θα ευχαριστηθεί ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Τον παρακολουθώ, γιατί καλύπτουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Είδα τους αγώνες του στο καλοκαιρινό τουρνουά στην Αμερική. Ήταν πολύ καλός και ανταγωνιστικός", λέει ο Χόρχε, που έχει δίπλωμα προπονητή, αλλά προς το παρόν ασχολείται με τ δημοσιογραφία!

Όταν τον ρωτάμε για τον Τσόρι Ντομίνγκες, δηλώνει με ενθουσιασμό: "Όλοι ξέρουν τον Τσόρι. Είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας. Προέρχεται από την σχολή της Ρίβερ, είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που παίζει καλά με τον Ολυμπιακό".

Παρότι ο Μπερμούδες δεν "έπιασε" στον Ολυμπιακό (έπαιξε μόλις 9 ματς) δεν ξεχνάει τον Πειραιά: "Τα θυμάμαι όλα στην Ελλάδα. Τον κόσμο, την ομάδα, τους ανθρώπους. Έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Στην Ελλάδα, άλλωστε, γεννήθηκε ένα από τα παιδιά μου".

Και κάπως έτσι πήραμε το ταξί, για την επιστροφή στη Μαδρίτη και στο... μπάσκετ!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου