ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Απρόσμενα κέρδη για τις ελληνικές ομάδες

Απρόσμενα κέρδη για τις ελληνικές ομάδες

10/09/2014
 
 Ευχάριστες ειδήσεις και για τους ελληνικούς συλλόγους προέκυψαν μετά το τέλος του ECA, καθώς η UEFA θα μοιράσει στα μέλη των διοργανώσεών της τα χρήματα από τις περσινές τιμωρίες Παρί και Σίτι.

Απρόσμενα κέρδη για τις ελληνικές ομάδες
Πριν από μερικούς μήνες η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν είχαν τιμωρηθεί με 60 εκατ. ευρώ έκαστη, λόγω του γεγονότος ότι είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς για το Financial Fair Play.

Κάτι ανάλογο σε μικρότερο βαθμό συνέβη με άλλους επτά συλλόγους (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρούμπιν Καζάν, Ανζί, Γαλατασαράι, Μπούρσασπορ, Τράμπζονσπορ και Λέφσκι Σόφιας), αλλά εκείνο που προέκυψε από τη συνεδρίαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων ήταν πως τα χρήματα αυτά θα καταλήγουν στους συλλόγους, αφού υπάρχει συμφωνία με την UEFA για κάτι τέτοιο.
Εφόσον οι δύο πρώτες ομάδες συνετιστούν, τότε η τιμωρία θα πέσει στα 24 εκατ. ευρώ και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν ως εκ τούτου στους 70 συλλόγους στις περσινές διοργανώσεις του Champions League και του Europa League.

Εκτός από τους τιμωρημένους όλες οι ομάδες θα βάλουν στα ταμεία τους 265.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν ισόποσα στους συλλόγους που αποκλείστηκαν από τις προκριματικές φάσεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά τον Ολυμπιακό που έφτασε μέχρι τους «16» του Champions League και τον ΠΑΟΚ που συμμετείχε στους ομίλους Europa League, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και η Skoda Ξάνθη έπαιξαν στα προκριματικά της δεύτερης διοργάνωσης.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου