ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός 0-0

Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός 0-0

Γκέλα ολκής στο Καυτανζόγλειο. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τη Δόξα Δράμας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Απαράδεκτη εμφάνιση από τους ερυθρόλευκους. Σέντερ φορ έπαιζε από το 84' ο Μέλμπεργκ!
Το σερί των έξι συνεχόμενων νικών του Ολυμπιακού στη Super League σταμάτησε στο Καυτανζόγλειο. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν την πιο αδύναμη του ελληνικού Πρωταθλήματος και έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου.
Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε κάκιστο βράδυ και η φιλότιμη νεοφώτιστη ομάδα κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν το αμυντικό τείχος που έστησε ο Μάκης Κατσαβάκης.

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με την αγαπημένη του διάταξη, 4-4-1-1, και ένα άκρως επιθετικό σχήμα. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Οι Μανιάτης και Μακούν αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Φετφατζίδης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, ο Μιραλάς την αριστερή και ο Φουστέρ έπαιξε σε ρόλο κρυγού κυνηγού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν αποτελεί δικαιολογία για την εμφάνιση της πειραϊκής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο. Πλην των Μιραλάς, Φουστέρ και Μακούν, κανείς άλλος ερυθρόλευκος δεν είχε διάθεση πάνω στο χορτάρι. Κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ελληνικού Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μόλις τρεις τελικές προσπάθειες για τον Πρωταθλητή Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε έναν τόσο αδύναμο αντίπαλο...

Βέβαια, αν ο Μιραλάς ήταν εύστοχος στη φάση του πρώτου λεπτού, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Συγκεκριμένα, στα 28 πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Σέρεμετ, μετά την έξοχη κάθετη πάσα του Φουστέρ, αλλά το σουτ δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ. Η Δόξα Δράμας ήταν καλά οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Δεν μπορούσε να αντιπαρατάξει ποιότητα στον Πρωταθλητή Ελλάδας, παρά μόνο πάθος και μαζική άμυνα.

Στο 17', ο Φετφατζίδης τροφοδότησε τον Φουστέρ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ισπανός σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (20'), Μιραλάς και Φουστέρ άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, ο Βέλγος βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Σέρεμετ βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα. Οι νεοφώτιστοι δεν απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο την ερυθρόλευκη εστία, έχοντας παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Στο 29', ο Μανιάτης δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 39' ο Ρούτσης χτύπησε με το πόδι εκτός φάσης τον Φετφατζίδη, αλλά ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν είδε τίποτα, σε μία φάση που "σήκωνε" ακόμα και κόκκινη κάρτα, καθώς ήταν χτύπημα με πρόθεση.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας 67% έναντι 33% της Δόξα Δράμας. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, όπου η πειραϊκή ομάδα παρατάχθηκε με δύο νέα πρόσωπα. Στο 46', ο Γέστε πήρε τη θέση του Φουστέρ και ο Τζεμπούρ του Πάντελιτς. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Δόξα έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47', ο Αραβίδης μπήκε ωραία από τα αριστερά στην περιοχή, έστρωσε την μπάλα για τον Αμπουμπακάρι, αλλά το σουτ που έκανε ο Γκανέζος μέσος στην κίνηση έφυγε άουτ.

Στο 53', ο Γέστε εκτέλεσε φάουλ, ο Αβραάμ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μπάλας και να μην απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σέρεμετ. Ο Ολυμπιακός πίεζε πια ασφυκτικά και στο 60' έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Μιραλάς σέντραρε από τα αριστερά, ο Τζεμπούρ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Στην επαναφορά, ο Αβραάμ πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Σέρεμετ απομάκρυνε εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζεμπούρ επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο κλοιός έσφιγγε για τον Ολυμπιακό, καθώς το γκολ δεν ερχόταν. Στο 65', η κεφαλιά του Τοροσίδη κατέληξε άουτ, ενώ στο 67' ο Σέρεμετ μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Μιραλάς. Στο 71', ο Μόνχε αντικατέστησε τον Μακούν, με τον Βαλβέρδε να ολοκληρώνει τις τρεις αλλαγές του. Στο 73', ο Φετφατζίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά και ο Σέρεμετ μπλόκαρε.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ήταν κάκιστος και ασύνδετος... Στο 76', ο Αγγελούδης σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Μέγκιερι να μπλοκάρει. Στο 81', ο Αραβίδης έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε ανορθόδοξα να πετύχει ένα γκολ. Από το 84', έπειτα από εντολή Βαλβέρδε, ο Μέλμπεργκ έπαιξε σέντερ φορ, ενώ ο δεύτερος βοηθός Τσολάκης είχε δύο λανθασμένες υποδείξεις για οφσάιντ του Τοροσίδη. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ερυθρόλευκος αμυντικός καλυπτόταν. Το 0-0 αποτελεί γκέλα ολκής για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, που καλείται να συνέλθει άμεσα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης (66' Τοπούζης), Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (60' Αγγελούδης), Στεργιανός (46' Κουμπρόγλου).

Αναπληρωματικοί: Δαύκος, Βάντερσον, Τοπούζης, Μπριλλάκης, Κουμπρόγλου, Αγγελούδης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Πάντελιτς (46' Τζεμπούρ), Μιραλάς, Φουστέρ (46' Γέστε), Φετφατζίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Μακούν (71' Μόνχε).

Αναπληρωματικοί: Κοστάνσο, Μοδέστο, Παπάζογλου, Τζεμπούρ, Χαβίτο, Μόνχε, Γέστε.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Tάσος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Λεωνίδας Βασιλειάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Στέλιος Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Παρατηρητής: Δημήτρης Μπερσής (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: 35' Αμπουμπακάρι, 58' Σικαλιάς, 92' Αγγελούδης (Δόξα Δράμας), 56' Μέλμπεργκ, 88' Μαρκάνο, 93' Μανιάτης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -

 www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου