ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στον Lionel Messi η Χρυσή Μπάλα για το 2010 (video)

Στον Lionel Messi η Χρυσή Μπάλα για το 2010 (video)

messi xrysh mpala 2010Ο Lionel Messi κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Χρυσή Μπάλα και αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής το 2010, κερδίζοντας στο νήμα τους συμπαίκτες του στην Barcelona Xavi και Iniesta. O Αργεντίνος επιθετικός ανέτρεψε τα προγνωστικά και συγκέντρωσε το 22,65% των ψήφων, έναντι 17,36 του Iniesta, ο οποίος θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί, και 16,48 του Xavi. Μάλιστα, και ο ίδιος ο Messi παραδέχθηκε πως δεν περίμενε να είναι αυτός ο νικητής, μετά την παραλαβή του βραβείου από τον προπονητή του, Pep Guardiola:«Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσω απόψε. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ με τους συμπαίκτες μου και ξανακερδίζω το βραβείο. Θέλω να το μοιραστώ με όλους τους συμπαίκτες μου και να τους ευχαριστήσω γιατί χωρίς εκείνους δε α βρισκόμουν σε αυτή τη θέση. Επίσης, θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν και τέλος σε όλους τους οπαδούς της Barcelona και τους Αργεντίνους».


Η βράβευση του Messi και οι δηλώσεις του (video)


H καλύτερη ενδεκάδα του 2010
Οι Ισπανοί είχαν την τιμητική τους, καθώς έξι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Ιβηρικής χερσονήσου συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα για το 2010. Αναλυτικά:
Τερματοφύλακας: Casillas
Αμυντικοί: Lucio, Maicon, Pique, Puyol
Μέσοι: Xavi, Iniesta, Snejder
Επιθετικοί: Messi, Cristiano Ronaldo, Villa
Καλύτερος προπονητής για το 2010 ο Jose Mourinho
Ο Jose Mourinho αναδείχθηκε κορυφαίος της χρονιάς 2010. Ο Πορτογάλος επιβραβεύτηκε για την κατάκτηση του τρεμπλ με την Inter. Δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία ήταν ο Vicente del Bosque και ακολούθησε ο Pep Guardiola.
Καλύτερο γκολ του 2010 του Altintop
Το γκολ του Hamit Altintop στην αναμέτρηση της Τουρκίας με το Καζακστάν για τα προκριματικά του Euro 2012 (0-3) ψηφίστηκε το ομορφότερο γκολ της χρονιάς. Το βραβείο, μάλιστα, στο μέσο της Bayern Munich παρέδωσε ο Andrei Sidelnikov, που ήταν αυτός ο οποίος δέχτηκε αυτό το τέρμα. Δείτε το γκολ σε video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου