ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ζεβλάκοφ: «Τα καλύτερα μου χρόνια στον Θρύλο!»


Ζεβλάκοφ: «Τα καλύτερα μου χρόνια στον Θρύλο!»

30 Μαρτίου, 2011

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΖΕΒΛΑΚΟΦΤέσσερα  χρόνια πέρασε στον Πειραιά ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, τα οποία χαρακτηρίζει «τα καλύτερα της καριέρας μου» και δεν ξεχνά τον κόσμο του Ολυμπιακού που όμοιό του «δεν συναντάς εύκολα», ενώ διευκρινίζει πως ο Βαλβέρδε είναι «ιδανικός» για τον Θρύλο!
Αναλυτικά, η συνέντευξη του Πολωνού αμυντικού στην εφημερίδα Πρωταθλητής:

Για μένα είναι σημαντικό, γιατί μου δείχνουν ότι εκτιμούν την παρουσία μου στον Ολυμπιακό αυτά τα τέσσερα χρόνια που έμεινα. Από μία διοίκηση που δεν ήταν εκείνη μάλιστα την εποχή. Είναι σημαντικό να σε εκτιμούν και να αφήνεις φίλους όταν φεύγεις από κάπου. Εγώ στην Ελλάδα άφησα μόνο φίλους. Πέρασα πολύ καλά αυτά τα χρόνια και έζησα σημαντικές ποδοσφαιρικές στιγμές. Πήρα τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ήμουν σε μία ομάδα που τα είχε όλα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος σε όλα επίπεδα και αυτό θα το λέω όπου κι αν βρίσκομαι.
Θα ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό, αυτό ήταν γνωστό, αλλά κάτι χάλασε την επιθυμία σου…
Φυσικά, αυτή ήταν η επιθυμία μου και το είχα πει πολλές φορές. Δεν έγινε αυτό και δεν είναι ώρα να λέμε το γιατί και το πώς. Η ζωή έτσι είναι και δεν σου έρχονται όλα όπως τα περιμένεις. Μου λείπουν πολλά πράγματα από την Ελλάδα και κάθε μέρα το καταλαβαίνω αυτό όλο και περισσότερο στην Τουρκία. Το καλύτερο θα ήταν να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, κατακτώντας κι άλλα πρωταθλήματα.
Έμαθες ότι ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα;
Φυσικά και το ξέρω. Μαθαίνω τα πάντα για την ομάδα, αφού μιλάω και με αρκετούς από τους παλιούς μου συμπαίκτες. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα γιατί τώρα έχει μεγάλο προπονητή και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Ο Βαλβέρδε, που τον έζησα, είναι σπουδαίος και ξέρει καλά τη δουλειά του. Ιδανικός για τον Ολυμπιακό, γιατί μπήκε στην ψυχολογία αυτής της ομάδας, αλλά και γιατί δουλεύει σωστά. Το λέω αυτό, γιατί πέρυσι, στην τελευταία μου χρονιά, αλλάξαμε τέσσερις προπονητές και αυτό το πληρώσαμε. Έχει πολλές διαφορές ο Ολυμπιακός του πέρυσι με το φετινό και στο θέμα προπονητή, αλλά και σε παίκτες. Έχουν έρθει καλοί ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα φάνηκαν.
Τι θα θυμάσαι σαν κάτι ξεχωριστό από την παρουσία σου αυτά τα χρόνια στην ομάδα;
Ήταν πολλές οι καλές στιγμές που έζησα. Πήρα τρία πρωταθλήματα. Τι άλλο μπορείς να περιμένεις; Κατέκτησα και ένα κύπελλο, όλα ήταν καλά. Η τελευταία χρονιά δεν πήγε όπως θα περίμενα. Έγιναν λάθη και τα πληρώσαμε. Δεν πειράζει όμως, διότι ο Ολυμπιακό πήρε και πάλι το πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, βρέθηκε και πάλι στην κορυφή. Δεν είναι αυτή η ομάδα για δεύτερη και δεν αντέχει κανείς αυτό το πράγμα. Η αντίδραση του κόσμου κάποιες στιγμές πέρυσι ήταν αναμενόμενη, αλλά και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις. Ένιωσα τόσο μεγάλη χαρά όταν έμαθα για το πρωτάθλημα, που ήταν σαν να έπαιζα κι εγώ.
Διάλεξες να δώσεις το τελευταίο σου φιλικό μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους και στο γήπεδο ‘‘Γ. Καραϊσκάκης’’. Είναι προφανές ότι οι αναμνήσεις από τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι έντονες…
Πάντα θα το λέω ότι αυτός ο κόσμος και αυτή η ατμόσφαιρα είναι μοναδικά και δεν τα συναντάς εύκολα. Αυτό είναι κάτι που μου λείπει περισσότερο, δηλαδή η εικόνα που έχω από το ‘‘Γ. Καραϊσκάκης’’, γεμάτο και με κόσμο. Δηλαδή, η ατμόσφαιρα και η συμπαράσταση στην ομάδα από τους οπαδούς. Μπαίνεις μέσα σε αυτό το γήπεδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αισθάνεσαι ακόμη πιο δυνατός και σίγουρος. Ήταν κάποια παιχνίδια που τα έπαιρνε ο κόσμος, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό. Αυτό είναι που μου λείπει. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν και κάποια πράγματα στην Ελλάδα που δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις καλή ψυχολογία. Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεσαι καλά με αυτό που κάνεις και εκεί που το πράττεις. Ακόμη και τις στιγμές εκτός γηπέδου, όπως όταν πηγαίναμε στα μπουζούκια για να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο (γέλια)! Ήταν ξεχωριστές οι στιγμές που δεν τις βγάζεις από το μυαλό σου. Πάντα θα λέω ότι τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου τις πέρασα στον Ολυμπιακό αυτά τα τέσσερα χρόνια.
www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου