ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τζιμπούρ: «Ο Ολυμπιακός είναι winner team»


Τζιμπούρ: «Ο Ολυμπιακός είναι winner team»

2 Απριλίου, 2011

ΤΖΙΜΠΟΥΡΑπόλυτα  ικανοποιημένος είναι ο  Ραφίκ Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό, όχι όμως και από την ζωή στην Ελλάδα. Ο Γαλλοαλγερινός άσος μιλάει για όλα και στάζει μέλι για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του «ερυθρόλευκου» επιθετικού στο ΦΩΣ…

-Σε σχέση με την ΑΕΚ όπου βρισκόσουν ή και τις άλλες ομάδες, τις διαφορές εντόπισες στον Ολυμπιακό;
«Το μυαλό και η νοοτροπία. Αυτά τα καταλαβαίνεις αμέσως. Δεν χρειάζεται να περάσει πολύς καιρός, δεν υπάρχει λόγος να τα ψάξεις ή να τα περιμένεις μέχρι να τα συναντήσεις. Μόλις μπεις στον Ολυμπιακό έρχονται μόνα τους. Κάθεσαι και σου έρχονται. Μεγάλο πράγμα πολύ σημαντικό».
-Ποια ήταν τα πρώτα πράγματα και τα σημαντικότερα που σου ξεκαθάρισε ο Βαλβέρδε;
«Ότι εμπιστεύεται τις ικανότητές μου. Πως με γνωρίζει και ότι έχω μια θέση στον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρόκειται να με διευκολύνει. Μου ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να βελτιώσω το ποδόσφαιρό μου σε αυτή την ομάδα και φυσικά με αυτά που μου είπε, ήξερα πάρα πολύ καλά τι έπρεπε να κάνω για να βρίσκομαι εδώ».
-Έχει ομοιότητες με τον Χιμένεθ;
«Καμία».
-Υπάρχουν δηλαδή μεγάλες διαφορές;
Δεν θέλω να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας έχει το στυλ του. Είμαι μόλις τρεις μήνες εδώ, δεν μπορώ να καθίσω και να γίνω αναλυτικός πάνω σε αυτό, όμως μπορώ να πω ότι μοιράζει σωστά πολλές ευθύνες στους παίκτες. Τους δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη, τους δίνει όλα αυτά που πρέπει να έχουν στο γήπεδο και περιμένει να του ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη που δείχνει στους ποδοσφαιριστές».
-Φανταζόσουν την περίπτωση του Ολυμπιακού;
«Για τον Ολυμπιακό όχι δεν το περίμενα. Μάλιστα, σκεφτόμουν να φύγω από την Ελλάδα. Είχα ήδη επεξεργαστεί όλη αυτή την κατάσταση στο μυαλό μου. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στις δύσκολες στιγμές η πρόταση που μου έγινε από τον Ολυμπιακό ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μια πρόκληση για μένα. Και δεν ήθελα να φύγω από την Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια».
-Συμφωνείς πρώτα από όλα στο ότι ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα;
«Δεν το συζητάμε ότι μιλάμε για ομάδα γεννημένη και μαθημένη να κερδίζει. Winner team που λένε και στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Κάθε ενενηντάλεπτο είναι και μια διαφορετική ιστορία, την οποία εσύ παλεύεις μέσα στις τέσσερις γραμμές να τη κάνεις να έχει το τέλος που θέλεις».
-Ως αντίπαλος του Ολυμπιακού πως τον έβλεπες;
«Μου άρεσε ο Ολυμπιακός. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Έπαιζε πάντα για να κερδίσει, για να βάλει γκολ. Επίθεση άσχετα τι γινόταν στο τέλος των παιχνιδιών. Έπαιζαν μπροστά και όχι πίσω, όπως συμβαίνει στο 80% της φιλοσοφίας των ελληνικών ομάδων».
-Από πότε πίστευες ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα; Το συμπέρανες μόλις μπήκες στο Ρέντη ή και ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχες ήδη σχηματίσει την εντύπωση;
«Μόλις είδα ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι ουσιαστικό και ταυτόχρονα βλέπαμε ότι ο Ολυμπιακός κέρδιζε ακόμη και στις μέτριες βραδιές του, ε εκεί δεν δυσκολευτήκαμε να το συμπεράνουμε. Ήταν το πιο ενδεικτικό από όλα».
-Ποιον αγώνα ευχαριστήθηκες περισσότερο;
«Με την ΑΕΚ φυσικά. Έβαλα δύο γκολ, έδωσα ασίστ, έπαιξα καλά, κατακτήσαμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, είναι το πρώτο δικό μου πρωτάθλημα. Γιατί να μην είναι αυτό το καλύτερο παιχνίδι;».
-Υπάρχει αυτή η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου σου. Έχει γίνει καμιά κουβέντα; Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Το σκέφτεσαι;
«Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και θα βρούμε την καλύτερη λύση. Θα κοιτάξουμε την καλύτερη επιλογή. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Η Ελλάδα αλλάζει σιγά σιγά και δεν είναι η χώρα που μου αρέσει και που αγαπούσα πολύ ως τώρα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση. Είναι πολύ όμορφα στον Ολυμπιακό. Το μυαλό των Ελλήνων αλλάζει. Κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν πάει καλά, κάτι που παλιά δεν υπήρχε. Δεν είμαι κοινωνιολόγος, δεν μπορώ να ξέρω το λόγο, αλλά βλέπω αλλαγές».
-Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ εντυπωσίασες τους ανθρώπους της Βέρντερ. Έγινε κάτι μετά; Γνωρίζεις εσύ αν ενδιαφέρθηκαν περισσότερο οι Γερμανοί;
«Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το μεγάλο ντέρμπι Αλγερία-Μαρόκο. Μόνο με αυτό ασχολήθηκα».
-Τι πήγε στραβά με την ΑΕΚ;
Ειλικρινά δεν ξέρω. Όμως θέλω να πω πως και οι άνθρωποι που με πήγαν στην ΑΕΚ μετά από δύο μήνες έφυγαν και μετά ήμουν το αντικείμενο όλων των προβλημάτων. Είχαν και οικονομικό πρόβλημα, ίσως αυτό να έκανε τη διαφορά.
-Πιστεύεις ότι έψαχναν δικαιολογίες ώστε να βγαίνεις προς τα έξω ως «μαύρο πρόβατο»;
Αυτό είναι παρελθόν για μένα το έχω αφήσει πίσω μου. Σίγουρα όμως αν δεν έχεις τα τρία εκατομμύρια τότε ψάχνεις να πουλήσεις.
- Υπήρχε επικοινωνία με την πλευρά της ΑΕΚ πριν το «διαζύγιο»;
Μιλήσαμε μια φορά αλλά δεν υπήρχε συμφωνία. Προς τα έξω έβγαινε πως εγώ έχω συμφωνήσει αλλά αυτό δεν ίσχυε. Εκείνοι είχαν προτείνει κάτι, αλλά με το να προτείνεις απλά δεν σημαίνει πως αυτομάτως έχεις πετύχει και τη συμφωνία.
-Παρά τα όσα έγιναν με τον τρόπο φυγής σου από την ΑΕΚ, εσύ δεν πανηγύρισες το γκολ που πέτυχε εναντίον τους στο Καραϊσκάκη. Πως και αντέδρασες έτσι;
Τα λάθη δύο τριών ανθρώπων δεν γίνεται να τα πληρώνουν όλοι, οπότε για αυτό δεν έκατσα να πανηγυρίσω έξαλλα. Η αποχώρησή μου από την ΑΕΚ ήταν πρόσφατη και με την ομάδα είχε αγωνιστεί περνώντας κάποιες στιγμές. Έπαιξα για αυτή, προσπάθησα για αυτή, και για αυτό δεν θέλησα να αντιδράσω αλλιώς.
- Τον Παναθηναϊκό πως τον βλέπεις;
Σίγουρα είναι ο μεγάλος αντίπαλος. Όμως δεν έχουν την δυναμική, την αποφασιστικότητα και το στυλ που έχουμε εμείς οι Αλγερινοί. Εγώ χρειάζομαι κάτι πιο εκρηκτικό, και ο Παναθηναϊκός αυτό δεν το βγάζει. Έχω παίξει αντίπαλός του με όλες τις ομάδες μου αλλά δεν το βγάζει πουθενά. Ο Ολυμπιακός αντίθετα είναι… ό,τι πιο εκρηκτικό υπάρχει!
- Ποια είναι η ομάδα-αντίπαλός σου; Εκείνη που σου… ταιριάζει ώστε εναντίον της να είσαι πάντα καλός;
Φυσικά ο Παναθηναϊκός! Είναι η αγαπημένη μου ομάδα να βάζω συνέχεια γκολ!

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου