ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Η κλήρωση διαιτητών μας γυρίζει χρόνια πίσω»

«Η κλήρωση διαιτητών μας γυρίζει χρόνια πίσω»

29/03/2011
«Η κλήρωση διαιτητών μας γυρίζει χρόνια πίσω» 
«Αναχρονιστική» χαρακτήρισε ο Γιώργος Μποροβήλος την πρόταση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, να επανέλθει το σύστημα της κλήρωσης των διαιτητών αντί του ορισμού που ισχύει τα τελευταία χρόνια. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μίλησε στην επιμορφωτική συγκέντρωση των διαιτητών, όπως και οι Κύρος Βασάρας που ζήτησε από τους διαιτητές να αποφασίζουν με σθένος και κουράγιο.

Στο περιθώριο της επιμορφωτικής συγκέντρωσης των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο αναπληρωτής πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε τα εξής:

«Η Σούπερ Λίγκα ζητάει οι διαιτητές να είναι σε εγρήγορση και να κάνουν καλά την δουλειά τους. Ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα βγουν Ευρώπη, θα πρέπει οι διαιτητές να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα και το σημαντικότερο να έχουμε ενιαία έναρξη και λήξη στους αγώνες».

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Μπιτσαξή να προκύπτουν οι διαιτητές με κλήρωση, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος: «Σαφέστατα ο ορισμός είναι καλύτερος, γιατί μπαίνει ο κατάλληλος διαιτητής στο κατάλληλο παιχνίδι και αποφεύγουμε πολλά προβλήματα που βγάζει η κλήρωση. Η κλήρωση είναι κάτι αναχρονιστικό και θα μας γυρίσει χρόνια πίσω».

Δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρος Βασάρας, που σημείωσε τα εξής:

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι από τις τακτικές που κάνουμε και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάλυση φάσεων και τα θετικά και αρνητικά σημεία που έχουμε δει μετά από παιχνίδια. Τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Να βλέπουν οι διαιτητές αλλά και να αποφασίζουν με σθένος και κουράγιο.

Είναι υποχρεωμένοι να γυμνάζονται και να εκπαιδεύονται επαγγελματικά για να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχουμε δει αδυναμίες που δεν έχουν λυθεί χρόνια τώρα. Μην περιμένετε να εκπαιδεύσω διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Ένας διαιτητής της Σούπερ Λίγκας έχει κάνει 12 χρόνια διαιτησία. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε από τη βάση. Από την παραγωγή διαιτητών. Το να γνωρίζει κάποιος δεν φτάνει. Θα πρέπει να μπορεί να εφαρμόσει τους κανονισμούς. Αυτός που μπορεί να το κάνει στο γήπεδο αυτός είναι και ο καλύτερος διαιτητής
».

Τέλος η σεζόν για Σταθόπουλο, Γιάχο

Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ξανά τη φετινή περίοδο ο Γιώργος Σταθόπουλος και ο Θανάσης Γιάχος. Ο ρέφερι από την Αχαΐα πήγε στο σεμινάριο της Τρίτης με πατερίτσες, λόγω ενός τραυματισμού που κληρονόμησε στην αναμέτρηση Εργοτέλης-Ατρόμητος. Ο Χιώτης διαιτητής από την άλλη, υπέστη ρήξη χιαστών σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Χίο. Με αυτά τα δεδομένα, η σεζόν για τους δύο διαιτητές τελείωσε.

Λαμβάνοντας, βέβαια, υπόψη, ότι ο Δαλούκας είναι πλέον ξένο σώμα για τη διαιτησία, ότι ο Καλόπουλος και ο Κουκουλάκης θα είναι στο «ψυγείο» πιθανότατα έως το καλοκαίρι και ότι πολλοί άλλοι διαιτητές έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, το έργο της ΚΕΔ να επιλέξει διαιτητές ενόψει κρίσιμων αγώνων και πλέι οφ, μόνο εύκολο δεν θα είναι.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου