ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Παυλίδης: «Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας»

Παυλίδης: «Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας»


Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τον εαυτό του ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Α1 πόλο γυναικών, τόνισε ο Χάρης Παυλίδης. Ο προπονητής του Θρύλου δήλωσε περήφανος για τις γυναικάρες του, οι οποίες ξεπερνώντας κάθε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό εμόδιο που συνάντησαν φέτος, οδήγησαν την ομάδα στην κορυφή και απεύθυνε έκκληση στους υπευθύνους για την επόμενη μέρα...

Τι δήλωσε ο Χάρης Παυλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM


Για την φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι: «Την περσινή χρονιά είχαμε πολύ πιο πλούσιο ρόστερ. Η διαφορά ήταν ότι φέτος, με το μικρότερο ρόστερ, έπαιξε ρόλο συνοχή των παικτριών και μπορώ να πω, πώς μας δυνάμωσαν τα προβλήματα. Δείξαμε ότι η ομάδα έχει μέταλλο, γι’ αυτό τα καταφέραμε και φτάσαμε στου τελικούς. Πάντως, προπονητικά δεν εξηγείται αυτό. Ήμασταν απλήρωτοι για καιρό, χάνοντας πολλές προπονήσεις. Δείξαμε, όμως ότι η ψυχή και η τρέλα στο γυναικείο πόλο παίζει μεγάλο ρόλο».

Για το τι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Τα πιο σημαντικό για εμάς και το οποίο άλλαξε την ψυχολογία στο 100% υπέρ, ήταν το πρώτο παιχνίδι των play off και η νίκη που κάναμε στην έδρα της Βουλιαγμένης. Είχαμε δει ότι μπορούμε να νικήσουμε, ενώ ξέραμε ότι ο ΝΟΒ δεν είναι και κανένα φόβητρο. Πάντως, πιστεύω ότι ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και έτσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Ερασιτέχνη: «Πρόκειται για κωμικοτραγικά γεγονότα. Πολλές παίκτριες δεν είχαν καν θέρμανση στα σπίτια τους. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πράγματα τα οποία θεωρούνται αυτονόητα σε άλλους, για εμάς είναι πολυτέλεια. Αλλά εμείς κάποια στιγμή σταματήσαμε να στενοχωριόμαστε και το πήραμε στην πλάκα. Είπαμε, όμως “τί άλλο να κάνουμε;” Οι παίκτριες μας διοργάνωσαν μία εκδήλωση ώστε να πληρώσουν τα χρωστούμενα στις ξένες. Ξέρουμε πως “Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”, είπαμε κάνουμε υπομονή και θα τη βγάλουμε».

Για το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου πόλο: «Αν πάρουμε για παράδειγμα την ελληνική Εθνική ομάδα, αλλά και τους συλλόγους βρισκόμαστε σε κορυφαίο επίπεδο. Δεν νομίζω άλλο άθλημα στην Ελλάδα να έχει τόσες επιτυχίες, με τόσα λίγα που του δίνονται και το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και στους άνδρες. Γίνεται σωστή δουλειά, από καλούς προπονητές, ενώ θα έλεγα πως δεν είναι και πολύ υψηλός ο ανταγωνισμός με τις ομάδες της Ευρώπης. Δεν είναι, δηλαδή, όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ. Ωστόσο, στην υπάρχουν ομάδες στην Ευρώπη, όπου ρίχνουν πολλά λεφτά στο πόλο, καθώς μπορεί να βρίσκεται από πίσω τους, μία ολόκληρη πόλη ή μία βιομηχανία.. Όπως η Οριζόντε στην Ιταλία, για παράδειγμα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ανδρικό πόλο: «Είναι η εικόνα που δείχνει όλος ο ελληνικός αθλητισμός. Τείνουμε να γίνουμε εντελώς ερασιτέχνες. Μερικές ομάδες έφτασαν σε αυτό το σημείο, γιατί έκαναν μεγάλα ανοίγματα που δεν μπορούν να τα κλείσουνε και δυστυχώς αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην Εθνική μας ομάδα., που ρη βλέπουμε να παλεύει αρκετά για την πρόκρισή της σε μία διεθνή διοργάνωση. Αλλά, από την άλλη, το πόλο έχει “διασπορά”, γιατί παίζεται σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα. Πάντως, το ανδρικό πόλο θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από το γυναικείο και πιστεύω θα κάνει περισσότερο καιρό να επανέλθει».

Για την επόμενη χρονιά του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός αν θέλει να κάνει κάτι σοβαρό, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να βάλει ένα πλάνο τριετίας. Επειδή του χρόνου θα είναι μία Ολυμπιακή χρονιά, το πρωτάθλημα θα είναι μισό. Μετά το Λονδίνο, θα πρέπει να δημιουργήσει μία νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστεί, με μικρό κόστος και νέα ταλέντα. Τώρα αν στη διοίκηση είναι διατεθειμένη να το κάνουν και σε πιο βαθμό, δεν τον ξέρω».
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου