ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΑΣ ΤΑΛΕΓΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΡΑΧΜΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ..ΖΟΡΟ ΣΤΟΝ...ΒΑΖΕΛΑ???? ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ...

ΣΑΣ ΤΑΛΕΓΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΡΑΧΜΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ..ΖΟΡΟ ΣΤΟΝ...ΒΑΖΕΛΑ???? ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ....


«Φεύγω πικραμένος»

28/05/2011
«Φεύγω πικραμένος» 
Τα συναισθήματα που του μένουν κατά την αποχώρησή του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ εξέφρασε ο Ίσμαελ Μπλάνκο στη Sportday.

Ο Αργεντινός επιθετικός αναγνώρισε ότι η τελευταία πρόταση ήταν οικονομικά καλή και αποκάλυψε πως θα την είχε αποδεχτεί, αν ο Σταύρος Αδαμίδης είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι μ' αυτή και όχι με μείωση αποδοχών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «δέσιμό» του με τους οπαδούς, το αυτογκόλ με τον Παναθηναϊκό και την απουσία του από τα τελευταία ματς.

Αναλυτικά ένα μέρος όσων δήλωσε, με συνέντευξή του στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα, ο “Ζορό”:


-Ποια εικόνα εκτός των γηπέδων κρατάς φεύγοντας;
«Περπατούσα στον δρόμο και έβλεπα φιλάθλους με τη φανέλα μου. Ήταν τρομερό! Έπειτα από τέσσερα χρόνια δεν το είχα συνηθίσει, κάθε φορά τρελαινόμουν. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη που μου έδωσαν, ξέρουν πως είναι αμοιβαία. Τους είμαι ευγνώμων για τη στήριξή τους από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα, θα τους θυμάμαι πάντα, θα τους έχω στην καρδιά μου. Μου συμπεριφέρθηκαν φανταστικά. Δεν έχω λόγια... Μακάρι να ξαναγυρίσω, αν η πόρτα της ΑΕΚ είναι ανοιχτή».

-Με τί συναισθήματα φεύγεις;
«Αρκετά πικραμένος, για τον τρόπο που μου φέρθηκε η ομάδα. Περίμενα να φύγω διαφορετικά, να αναγνώριζαν την προσφορά μου. Θα μπορούσε εδώ και καιρό να με φωνάξει ο πρόεδρος και να μου πει: "Ισμα, δεν μπορούμε να σε κρατήσουμε και να σου προσφέρουμε ό,τι σου υποσχέθηκε ο πρώην πρόεδρος, είναι άσχημα τα οικονομικά. Αναγνωρίζουμε την προσφορά σου, σε ευχαριστούμε για ό,τι έκανες και μακάρι σε 2-3 χρόνια να γυρίσεις". Γνωρίζω την οικονομική κατάσταση, αλλά γνωρίζω επίσης ότι θα μπορούσαν να το χειριστούν καλύτερα το θέμα από την αρχή. Οι φίλαθλοι που συναντούσα στον δρόμο με ευχαριστούσαν για την προσφορά μου και μου εύχονταν καλή τύχη. Τουλάχιστον αυτοί αναγνωρίζουν ότι βοήθησα».

-Τί αναμνήσεις παίρνεις μαζί σου;
«Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ που με έφερε στην Ευρώπη. Στον κόσμο βάζω "δέκα" για τον τρόπο που μου φέρθηκε. Φεύγω ως πρώτος σκόρερ και τα τέσσερα χρόνια, φεύγω με την ικανοποίηση ότι έστω και σε λίγα παιχνίδια ήμουν αρχηγός, είμαι περήφανος που φόρεσα το περιβραχιόνιο. Κρατάω το Κύπελλο, δεν ήθελα να φύγω χωρίς τίτλο. Αν και αισθάνομαι ότι το πρωτάθλημα του 2008 το πήραμε, απλά η ομάδα δεν είχε δύναμη στην Ομοσπονδία για να διεκδικήσει αυτό που της ανήκε. Μου έχουν μείνει μόνο δύο απωθημένα και θα ήθελα να επιστρέψω, για να τα εκπληρώσω. Δύο όνειρα... Θα τα αποκαλύψω αν γίνουν πραγματικότητα».

-Πότε ράγισε οριστικά το γυαλί και αποφάσισες να φύγεις;
«Όταν ήρθε η τουρκική πρόταση, την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου, χωρίς να έχουν πει σε μένα ή τους μάνατζέρ μου ότι ψάχνουν ομάδα για μένα! Ο κόσμος δεν ξέρει πόσο με πίεσαν εκείνη τη μέρα για να πάω στην Τουρκία. Όλη τη μέρα μέχρι και τα μεσάνυχτα με έπαιρναν τηλέφωνο μέσω της μεταφράστριας κάθε δέκα λεπτά, για να με πείσουν πόσο καλή προοπτική ήταν, πόσο καλό ήταν το συμβόλαιο που μου πρόσφερε... Εκεί με σκότωσαν ψυχολογικά. Τότε αποφάσισα πως οποιαδήποτε πρόταση κι αν μου έκαναν, θα έφευγα. Ήταν δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση. Στενοχωριέμαι που φεύγω, που δεν θα ξανακούσω το όνομά μου από τον μοναδικό κόσμο της ΑΕΚ. Εκείνη την περίοδο η διοίκηση μετέφερε μέσω του Τύπου ότι "σήμερα θα σταλεί η πρόταση, αύριο, μεθαύριο, την άλλη εβδομάδα" και την ίδια ώρα έψαχνε ομάδα για να φύγω. Έλεγε στον κόσμο ότι κάνει προσπάθεια για να ανανεώσω και έψαχνε προτάσεις για να με πουλήσει. Τι άλλο έπρεπε να γίνει, για να καταλάβω ότι δεν με θέλουν; Ποτέ δεν ήθελαν πραγματικά να μείνω. Φάνηκε και με την πρόταση της Λοκομοτίβ Μ., την οποία αποδέχτηκαν. Πιστεύω ότι η διοίκηση ανακουφίστηκε με την άρνησή μου. Εγώ θα ανανέωνα για να μείνω, όχι για να με πουλήσουν».

-Η διοίκηση επέμενε ότι δεν την είχε αποδεχτεί...
«Ο εκπρόσωπός μου έχει έγγραφο του μεσάζοντα μάνατζερ, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο, που τον εξουσιοδοτούσε να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή στη Λοκομοτίβ, υπήρχαν τα ποσά, τα πάντα. Τουλάχιστον ξέρω ότι ο μάνατζέρ μου δεν λέει ψέματα, έχει έγγραφες αποδείξεις. Μία εβδομάδα αφού μου έστειλαν την τελευταία πρόταση, αποδέχτηκαν την πρόταση της Λοκομοτίβ».

-Ο κόσμος πάντως αισθάνεται προδομένος από την άρνησή σου στην τελευταία πρόταση, η οποία αντικειμενικά ήταν πολύ καλή...
«Ο κόσμος πρέπει να δει την ταινία από την αρχή. Πώς ξεκίνησε για να φτάσουμε στο φινάλε. Έχουν πει πολλά ψέματα αυτά τα δύο χρόνια που συζητιόταν η ανανέωση. Καταλαβαίνω τα αισθήματα του κόσμου, κατανοώ ότι δεν τους άρεσε που απέρριψα μία όντως καλή πρόταση, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ομάδα. Αλλά πώς να αποδεχτώ μία πρόταση έπειτα από τόση κακομεταχείριση; Μία πρόταση που έγινε, επειδή ο κόσμος ξεσηκώθηκε στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ; Τρεις μήνες περίμενα την τελευταία πρόταση και την έστειλαν δύο μέρες μετά το ματς αυτό, λόγω της πίεσης του κόσμου. Και τα τέσσερα χρόνια ήμουν από τους χαμηλότερα αμειβόμενους και πιστεύω ότι έχω προσφέρει περισσότερα από παίκτες που έπαιρναν τα διπλάσια και τα τριπλάσια, αλλά γνωρίζω σε ποια οικονομική κατάσταση είναι τώρα η ΑΕΚ. Δεν είμαι από άλλο πλανήτη, στην ΑΕΚ ζούσα τόσα χρόνια και ξέρω ότι η τελευταία πρόταση ήταν η καλύτερη που μπορούσε να κάνει τώρα. Αλλά μέχρι να γίνει αυτή η πρόταση, ύστερα από δύο χρόνια συζητήσεων, ο σύλλογος με είχε σκοτώσει ψυχολογικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Φτάνει κάποια στιγμή που κουράζεσαι».

-Κι εσύ, όμως, δεν έπεσες ποτέ από τις απαιτήσεις σου για να βοηθήσεις τις διαπραγματεύσεις...
«Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν η ομάδα μού είχε υποσχεθεί άλλο συμβόλαιο από αυτά που μου πρότεινε μετά. Το πρόβλημα ξεκίνησε με τον Θανόπουλο, τον οποίο είδα τον χειμώνα στον δρόμο έξω από το σπίτι μου και άλλαξε διαδρομή για να μη μου μιλήσει! Αν δεν μου είχε υποσχεθεί χρήματα που η ΑΕΚ δεν έχει να μου δώσει, πιστεύω ότι θα είχα υπογράψει με την τελευταία πρόταση της ΑΕΚ, γιατί πραγματικά θεωρώ ότι είναι καλή οικονομικά. Την απέρριψα για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης, όχι γιατί την έκρινα χαμηλή οικονομικά. Όταν ήρθε αυτή η πρόταση, είχα ήδη αποφασίσει ότι θα φύγω. Με είχαν σκοτώσει ψυχολογικά. Ο Αδαμίδης ήταν παρών σε μία συνάντηση, στο μεταβατικό στάδιο, του πρώην προέδρου με τον μάνατζέρ μου. Είχε πει ότι θα σεβαστεί την προφορική συμφωνία, θα την προσάρμοζε όμως στα νέα οικονομικά δεδομένα. Και η πρώτη πρόταση που μου έστειλε περιλάμβανε μείωση αποδοχών! Αν μου είχε στείλει από την αρχή την τελευταία πρόταση, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

-Έπειτα από 72 γκολ φεύγεις με ένα αυτογκόλ...
«Ήταν η πρώτη φορά που ο διαιτητής δεν με άφησε να παίξω με τη στέκα και τα μαλλιά με ενοχλούσαν συνεχώς, γι' αυτό και την επόμενη μέρα άλλαξα κόμμωση. Στη συγκεκριμένη φάση, έπεσαν τα μαλλιά στα μούτρα μου και δεν έβλεπα την μπάλα. Προφανώς ήθελα να τη διώξω και όχι να βάλω αυτογκόλ... Μπορεί να τύχει στον καθένα. Έτυχε σε μένα, απέναντι στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο έχουν ειπωθεί τόσα. Μέχρι και φανταστικός διάλογος με οπαδό του ΠΑΟ έχει αναφερθεί, όπου του έλεγα ότι είχα υπογράψει στην ομάδα του! Δεν θα μείνω στην Ελλάδα και, αν η πόρτα της ΑΕΚ είναι ανοιχτή, μόνο για την ΑΕΚ θα γυρίσω. Λόγω της σχέσης με τον κόσμο, δεν θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα».

-Και γιατί μίλησε ο μάνατζέρ σου με τον Παναθηναϊκό;
«Τον κάλεσε ο ΠΑΟ και συναντήθηκαν περισσότερο από... σπάσιμο στη διοίκηση της ΑΕΚ για τους χειρισμούς της. Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα πάω στον ΠΑΟ. Με τις δηλώσεις των μάνατζέρ μου δεν συμφωνούσα, αν και τα έλεγαν από αντίδραση».

-Επόμενος προορισμός το Ντουμπάι;
«Οι μάνατζέρ μου έχουν μιλήσει με ομάδες από Ρωσία, Μεξικό, Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή. Η μοναδική πρόταση που έχω είναι από την Αλ Νασρ. Οικονομικά είναι εξαιρετική. Μου έχουν πει πως περιμένουν κι άλλες. Σε 10-15 μέρες θα έχω αποφασίσει, τώρα με απασχολεί η γέννηση της Ανχελίνα τις επόμενες μέρες».

-Και η απουσία σου από τα δύο τελευταία ματς;
«Έχουν ειπωθεί πολλά και τα περισσότερα ψέματα. Πριν από το ματς στον Βόλο με κάλεσε ο Μανόλο να μιλήσουμε. Μου είπε ότι είχε ζητήσει από τον πρόεδρο να κάνει μία τελευταία πρόταση για να μείνω, γιατί με θεωρεί σημαντικό, αλλά αυτός του είχε ξεκαθαρίσει πως το θέμα έχει λήξει. Μου εξήγησε ότι θα προτιμούσε στα δύο τελευταία ματς να βάλει παίκτες που μπορεί να μείνουν. Ήθελα να φύγω αγωνιζόμενος. Του είπα πως αν με έβαζε, θα τα έδινα όλα, αλλά πως κατανοούσα το σκεπτικό του. Μου είπε να σταματήσω τις προπονήσεις, επειδή είχα ένα πρόβλημα στο δεξί πόδι από τον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα. Ο κόσμος δεν ήξερε ότι έπαιζα με ενοχλήσεις. Αν ήθελα να "λουφάρω", δεν θα είχα ξαναπαίξει από τότε».

-Αναφέρεσαι με πολύ καλά λόγια στον Χιμένεθ, μολονότι δεν ήσουν πάντα βασικός...
«Στενοχωριόμουν όποτε δεν ήμουν βασικός, γιατί θέλω πάντα να παίζω, αλλά ο Μανόλο μού ξανάδωσε τη δυνατότητα να παίξω φέτος, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Στην πρώτη κιόλας προπόνηση μου είπε ότι γνώριζε την κατάσταση με το συμβόλαιο και γιατί δεν έπαιζα, αλλά και ότι δεν τον ενδιέφερε. Αν με έβλεπε καλά στις προπονήσεις, θα με έβαζε. Αναγεννήθηκα έπειτα από αυτή την κουβέντα. Τότε ήμουν χάλια ψυχολογικά, μου το είχε πει κι αυτός ότι με έβλεπε χάλια. Όταν ο προπονητής μού δείχνει εμπιστοσύνη, ξέρω ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Ευτυχώς που ήρθε ο Μανόλο και μπόρεσα να ξαναπαίξω και να ξανασκοράρω. Αν δεν είχε έρθει, προφανώς δεν θα ήμουν και φέτος πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ. Θα παρέμενα στον πάγκο».

-Γιατί δεν έπαιζες στην αρχή;
«Δεν ξέρω αν ήταν απόφαση του πρώην προπονητή ή εντολή της διοίκησης. Σε μία από τις συναντήσεις του προέδρου με τον μάνατζέρ μου τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος τον είχε απειλήσει πως αν δεν ανανέωνα θα έμενα στον πάγκο. "Να δω πώς θα του βρεις ομάδα, αν μείνει ένα χρόνο στον πάγκο", του είχε πει. Τότε είχα σκάσει, αλλά καταλαβαίνω ότι κι αυτό είναι μέρος των διαπραγματεύσεων. Χαίρομαι γιατί αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε κανείς να με πετάξει από την ενδεκάδα για αγωνιστικούς λόγους. Όποτε έμενα εκτός, έμενα λόγω του συμβολαίου. Όταν ήρθε ο Μανόλο, μίλησα πολλές φορές με τον Μιγκέλ (Μορίγια), με ανέβασε ψυχολογικά μετά τη μεταχείριση που είχα από τον προηγούμενο προπονητή. Μετά τον πρώτο χρόνο είχα χάσει το χαμόγελο. Για 2,5 χρόνια δεν περνούσα καλά. Δεν χαιρόμουν όπως την πρώτη χρονιά. Δεν ήμουν αυτός που ήξερα. Μου είχε φύγει το χαμόγελο. Ήμουν στενοχωρημένος. Υστέρα από δύο σεζόν που ήμουν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, κατέληξα να παίζω δεξί μπακ. Αλλά ήμουν δυνατός και, μολονότι έκαναν προσπάθειες να με διώξουν, δεν τα κατάφεραν. Κάποιοι δεν ήθελαν να σκοράρω».

-Θα είναι εύκολο για την ΑΕΚ να βρει ένα «Ζορό»;
«Μακάρι να έρθει ένας επιθετικός που θα συνεισφέρει περισσότερο από μένα και θα βάζει περισσότερα γκολ. Αγαπώ την ΑΕΚ και θέλω το καλύτερο γι' αυτή. Εύχομαι καλή τύχη σε όποιον με αντικαταστήσει, θέλω να πετύχει. Μακάρι να φτιάξουν μία ανταγωνιστική ομάδα, με καλούς παίκτες για να ανέβει η ΑΕΚ. Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά αν δει προσπάθεια, θα αγκαλιάσει ξανά την ομάδα. Δεν φταίει ο κόσμος που σταμάτησε να έρχεται στο γήπεδο. Μέχρι να μας ξανακάνει ομάδα ο Μανόλο, δεν ξέραμε γιατί παίζαμε. Τι να έρθει να δει ο κόσμος; Πιστεύω πως με την παραμονή του Μανόλο τα πράγματα θα βελτιωθούν, αλλά χρειάζονται και χρήματα. Πολλές φορές οι παίκτες βρεθήκαμε στο στόχαστρο. Καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση που ένιωθαν κάθε φορά που έρχονταν και μας μιλούσαν. Τους δίναμε μόνο πίκρες και η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα για να αντέξει ο κόσμος τόσες στενοχώριες. Θεωρώ όμως πως άδικα τα ακούγαμε μόνο εμείς, δεν ξεκινούσαν από εμάς τα προβλήματα».
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου