ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο θρίαμβος της Βουδαπέστης (video)

Ο θρίαμβος της Βουδαπέστης

Θρύλε της Ευρώπης
 
25/05/2011
Σαν σήμερα, 25 Μαϊου το 2002 λοιπόν ο Θρύλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο στο φάιναλ φορ της Βουδαπέστης. Ο τελικός ήταν απέναντι στην ομάδα που διοργάνωνε το φάιναλ φορ. Η Χόνβεντ είχε αποκλείσει την προηγούμενη μέρα την ιταλική Ποζίλιπο και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της. Ο Ολυμπιακός, μετά τη πρόκρισή του επί της Γιουγκ (8-5)  ήταν έτοιμος να της χαλάσει το πάρτι και όλοι περίμεναν ένα γνωστό παιχνίδι ευψυχίας από τους καμικάζι παίκτες του Θρύλου, γιατί έτσι είχαν συνηθίσει να παίζουν όλα εκείνα τα χρόνια καλύπτοντας τις όποιες τεχνικές αδυναμίες του συνόλου.

Με την τεράστια βοήθεια, όμως, των 200 οπαδών της ομάδας που ταξίδεψαν στην Ουγγαρία για να πανηγυρίσουν τον τίτλο, ο Ολυμπιακός δεν ήταν εκείνη τη μέρα απλώς μια παθιασμένη και αποφασισμένη ομάδα. Ήταν ένα συγκρότημα που παρέδωσε μαθήματα σύχρονου πόλου, έπαιξε καταπληκτικά στην άμυνα και είχε μεγάλη ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα, μετατρέποντας τον τελικό σε παράσταση για ένα ρόλο και κερδίζοντας τον αγώνα με 9-7.

H πισίνα Άλφρεντ Χάγιος, στο Νησί της Μαργαρίτας στον Δούναβη, έγινε ερυθρόλευκη από παίκτες, τεχνικό τιμ, παράγοντες και οπαδούς του Ολυμπιακού που έγραψαν όλοι μαζί ιστορία και βροντοφώναξαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους το όνομα του λατρεμένου τους συλλόγου. Στιγμές αξέχαστες, στιγμές μοναδικές.

Ο Θοδωρής Καλακόνας έβαλε τρία γκολ στον τελικό και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ δύο γκολ πέτυχαν ο Θέμης Χατζής και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και από ένα ο Γιάννης Θωμάκος και ο Σάκης Πλατανίτης.

Μεγάλη φυσιογνωμία του τελικού ήταν ο Μάκης Βολτυράκης, καθώς συνδύασε την ολοκλήρωση της μεγάλης αθλητικής καριέρας του με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και ήταν αυτός που συγκινημένος γνώρισε τη μεγαλύτερη αποθέωση. Κατά σύμπτωση, ο αναπληρωματικός γκολκίπερ εκείνης της σεζόν, ο Νίκος Δεληγιάννης έπαιζε για πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό μετά τη μεταγραφή του από τη Γλυφάδα και πανηγύριζε έξαλλα καθώς, όπως έλεγε, έζησε όλα όσα ονειρευόταν στην καριέρα του από την πρώτη κιόλας στιγμή με την κατάκτηση του νταμπλ και του ευρωπαϊκού τίτλου. Για τον σπουδαίο αθλητή ακολούθησαν αλλεπάλληλες επιτυχίες και τα επόμενα χρόνια στον Ολυμπιακό. Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου συνέχισε να συμπληρώνει την προσωπική συλλογή τίτλων που από τα πρηγούμενα χρόνια είχε ξεκινήσει και που τελικά την εμπλούτισε τόσο πολύ ώστε να γίνει ο αθλητής με τους περισσότερους ομαδικούς τίτλους στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο πρόεδρος του θριάμβου Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο πρωτομάστορας Ζόλταν Κάσας με τον βοηθό του Θοδωρή Βλάχο και όλο το τιμ, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, ο Βολτυράκης, ο Δεληγιάννης, ο Χατζηθεοδώρου, ο Ψύχος, ο Χατζής, ο Θωμάκος, ο Καλακόνας, ο Πλατανίτης, ο Βλοντάκης, ο Κραβαρίτης, ο Τρμπόγιεβιτς και ο Μαρούλης, όλοι μαζί στην πισίνα για το νέκταρ του ευρωπαϊκού τίτλου.

Όλοι αυτοί γιόρτασαν στη Βουδαπέστη εκείνο το βράδυ σε ήρεμους ρυθμούς τον μεγάλο θρίαμβο, όλοι αυτοί αποθέωθηκαν σε μια εκρηκτική υποδοχή στο Ελευθέριος Βενιζέλος από τον κόσμο της ομάδας που τους περίμενε στην Αθήνα, όλοι αυτοί είναι μέλη μιας αλησμόνητης επιτυχίας και δημιουργοί μιας ακόμη αξεπέραστης αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού.


www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου