ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Χρονιά πολλά πρόεδρε (video)

Χρονιά πολλά πρόεδρε (video)

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ολυμπιακού έκλεισε τα 72 του χρόνια όντας ένας εκ των κορυφαίων σε παγκόσμια κλίμακα επιχειρηματίες, με διεθνείς επιτυχίες.
Ήταν 15 Απριλίου του 1993 όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης κατόπιν πρότασης του Σταύρου Νταϊφά ανέλαβε τα ηνία του Θρύλου και από όλες οι κούπες καταλήγουν στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πλατεία Αλεξάνδρας.
 Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε την αρχή από το μπάσκετ το 1992 και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στο ποδόσφαιρο με σκοπό να επαναφέρει τον Θρύλο στον θρόνο του.
Τα 12 πρωταθλήματα, τα 5 Κύπελλα, το 1 Σούπερ Καπ, το στολίδι "Γ. Καραϊσκάκης" αλλά και το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στου Ρέντη είναι μερικά από τα κατορθώματα του κατά πολλούς κορυφαίου διοικητικού ηγέτη που πέρασε από τον επαγγελματικό αθλητισμό της χώρας μας.
Ο 72χρονος μέχρι πρότινος πρόεδρος του Θρύλου έκανε τα όνειρα των πιστών φίλων της ομάδας πραγματικότητα, καθώς μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε πετύχει σχεδόν τα πάντα.
 
Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα νωπά τα σημάδια του από το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα χρέη των 12 δισεκατομμυρίων δραχμών ήταν σαν θηλιά στον... λαιμό για τον όποιο επίδοξο εκείνη την περίοδο αγοραστή. Ωστόσο για μία τεράστια προσωπικότητα σαν τον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν απλά ένα εμπόδιο με ημερομηνία... λήξης.


Ο πρώην ηγέτης των ερυθρολεύκων ξεχρέωσε μέχρι τελευταία δραχμή το χρέος που υπήρχε και κατάφερε να προβάλει το μεγαλείο του Θρύλου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.


Μεγάλες μεταγραφές


Οι φίλοι του Ολυμπιακού εκτός από τους τίτλους και τα έργα ("Γ. Καραϊσκάκης", Ρέντη) έχουν συνδυάσει την εικόνα του Σωκράτη Κόκκαλη με τις τεράστιες για τα ελληνικά δεδομένα μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει.


Η αρχή έγινε με τον Ρασίντι Γεκινί το 1994, αλλά το "μαύρο διαμάντι" αποδείχτηκε... θαμπό, καθώς ποτέ δεν δικαιολόγησε το ποσό που δαπανήθηκε αλλά και τον θόρυβο που ξέσπασε κατά την απόκτηση του.


 

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή με τους Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς, Καρεμπέ, Ζε Ελίας και Ριβάλντο να είναι μερικοί σούπερ σταρ που βρέθηκαν στο λιμάνι και πανηγύρισαν αμέτρητες κούπες με την φανέλα του Ολυμπιακού.


Ο ναός και το... Ρέντη


Μία μεγάλη ομάδα δεν νοείται να μην έχει δική της έδρα και προπονητικό κέντρο, έλεγε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Κόκκαλης πριν από μερικά χρόνια κάνοντας άπαντες τους φίλους του Ολυμπιακού να ονειρεύονται την επιστροφή στο σπίτι τους το "Γ. Καραϊσκάκης".

 
Ο ναός αποτελεί γεγονός από το 2004 όντας το μεγάλο στολίδι της χώρας μας, αλλά και το σπίτι των φίλων του Θρύλου. Παράλληλα, το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στου Ρέντη είναι επίσης το κορυφαίο της Ελλάδας, αφού ο άρτιος εξοπλισμός του παραπέμπει σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Σε άξια Ολυμπιακά χέρια

Το μεγαλείο του Σωκράτη Κόκκαλη φάνηκε και όταν αποφάσισε να αποχωρήσει αρχικά από το μπάσκετ και εν συνεχεία από το ποδόσφαιρο. Την ΚΑΕ την έδωσε στους αδελφούς Αγγελόπουλους και την ΠΑΕ στον Ευάγγελο Μαρινάκη.


 
Τρεις "άρρωστους" Ολυμπιακούς, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική οικονομία. Αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της ομάδας με τον Ευάγγελο Μαρινάκη να δείχνει πως έχει όλες τις περγαμηνές για να ξεπεράσει τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος αποτελεί μέχρι τώρα, ότι καλύτερο έχει περάσει από τον διοικητικό θώκο του Θρύλου.

Δείτε τον Σωκράτη Κόκκαλη να δακρύζει για τον Θρύλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου