Ο Γιώργος Τσακίρης σχολιάζει στο blog του τον διάλογο του Αδαμίδη με τον Σταύρο Ψωμιάδη και ξεκαθαρίζει πως για τους Ενωσίτες, η παραίτηση του προέδρου της ΑΕΚ αποτελεί μονόδρομο!
Σημείωνα στο προηγούμενο blog μου πως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ», ένα γνωστό μότο των φίλων της Ενωσης και δικαιώθηκα με πανηγυρικό τρόπο για τον τίτλο μου. Τώρα, μετά τις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Σταύρου Αδαμίδη και του Μάκη Ψωμιάδη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποδείχτηκε η διαφορετικότητα του ΑΕΚτσή.
Είναι υπερήφανοι άνθρωποι οι Ενωσίτες κι αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τις αντιδράσεις τους σε ραδιόφωνα, site και οπαδικά forum με την αποκάλυψη-ΣΟΚ για τις επαφές-επικοινωνίες που είχε ο νυν πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ με τον βιαστή της ΑΕΚ, μόλις ένα μήνα πριν οδηγηθούν στα δικαστήρια οι δυο πλευρές.

Η συντριπτική πλειονότητα των ΑΕΚτσήδων εκφράζουν παντοιοτρόπως την ενόχλησή τους και την αηδία που αισθάνθηκαν διαπιστώνοντας πως ο Αδαμίδης είχε άριστες σχέσεις (αυτό προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο μιλάει στο τηλέφωνο) με τον Μάκη Ψωμιάδη. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι γνήσιοι Ενωσίτες θεωρούν ότι δρόμος της παραίτησης (μια και τίθεται ξεκάθαρα θέμα ηθικής στην προκειμένη περίπτωση) είναι μονόδρομος για τον 37χρονο νομικό που έχει τοποθετηθεί στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Γι’ αυτό είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ! Η ομάδα δεν είναι πουθενά μπλεγμένη (αυτό αποδεικνύεται μέχρι τώρα) σε υποθέσεις στημένων αγώνων και δωροδοκιών, όμως ο Ενωσίτης ξέρει ότι είναι το ίδιο ξεφτίλα να συνομιλεί ο πρόεδρος της ΑΕΚ με τον… βιαστή της και εννοείται πως απαιτεί την απομάκρυνσή του ή έστω την παραίτησή του, μια και οι μέτοχοι… πέρα βρέχει!

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να είχε πράξει ο Σταύρος Αδαμίδης, να έχει παραιτηθεί. Γιατί αυτός είναι που «φωνάζει» ότι ο ίδιος «μάχεται» κόντρα σε όλα και σε όλους. Με την ανακοίνωσή του απέδειξε ότι είναι σε πανικό. Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Διότι είναι αδικαιολόγητο ο νυν πρόεδρος (οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός) να συνομιλεί σαν καλό φιλαράκι με τον άνθρωπο που… βίασε την ΑΕΚ, τον κόσμο της και την οδήγησε στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια!
Στη δήλωσή του ο Αδαμίδης ανέφερε πως «συνομιλήσαμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος δυο-τρεις φορές για διάφορα θέματα σε παραγοντικό επίπεδο των ομάδων μας και μόνο», κάτι που δεν ισχύει φυσικά, αφού διαβάζοντας τις συνομιλίες τους αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως η κουβέντα αφορά τι ομάδες, τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, την Original, τον Αχιλλέα Μπέο, γίνεται αναφορά στον Κώστα Πηλαδάκη, στον φάκελο αδειοδότησης της ΑΕΚ (για τον οποίο ενημερώνει ο Αδαμίδης τον Ψωμιάδη αν έχουν Θεό εκεί στα Σπάτα) και υπάρχουν όπως έχετε δει όλοι και άλλες αναφορές. Δεν απαντάει ο κ. Αδαμίδης:
«Ποιος o λόγος να μιλήσει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο γνωρίζοντας και ποιος είναι και τι έχει κάνει σε βάρος της ΑΕΚ;» Δεν έπρεπε να το κάνει και μάλιστα περισσότερο από μία φορά… Όσο για τη δικαιολογία του Αδαμίδη στο θέμα της αναφοράς με αισχρούς και άκρως υβριστικούς-προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Ντέμη Νικολαΐδη (για τον οποίο μάλιστα έχει βάλει σκοπό να τον…) προς τον Μάκη Ψωμιάδη που είναι σε… πόλεμο με τον πρώην πρόεδρο και παίκτη της ΑΕΚ καταλαβαίνει κανείς με το που διαβάζει την ανακοίνωση και τον διάλογο πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν λέει αλήθεια:
«Οι αναφορές μου στον κ. Ντέμη Νικολαΐδη έγιναν σε μια περίοδο έντασης για θέματα που αφορούσαν τον διαχειριστικό έλεγχο», σημειώνει στη δήλωσή του ο Αδαμίδης, αλλά η κουβέντα με τον Ψωμιάδη αφορά τα γεγονότα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 6-0 και ο διαχειριστικός είχε ολοκληρωθεί τρεις με τέσσερις μήνες νωρίτερα, άρα… Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο!

Το πιο σημαντικό και πλέον λυπηρό γεγονός είναι πως ούτε οι άνθρωποι (Παππάς και όχι μόνο) που τοποθέτησαν τον Αδαμίδη στο συγκεκριμένο πόστο δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει, έτσι ώστε να απομακρύνουν το πρόσωπο που τοποθέτησαν στην προεδρία της ΠΑΕ. Διότι ο ίδιος αποκλείεται να το κάνει οικειοθελώς… Φαίνεται και από τη δήλωσή του.

Εννοείται πως ο Αδαμίδης δεν απάντησε επί της ουσίας σε τίποτα με την ανακοίνωση-δήλωσή του. Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε… Ωστόσο παραμένει το ερώτημα: Γιατί πρέπει να μιλάει με τον Μάκη Ψωμιάδη με όσα έχει κάνει στο παρελθόν (και σε βάρος οπαδών της ΑΕΚ); Και βέβαια τι σημαίνει η πρόταση: «Και πρέπει να βρεθούμε μόλις κατέβω αύριο κάτω να σου δώσω και κάποια πράγματα που έχω στα χέρια μου»! Τι είναι αυτό το τελευταίο; Τι μπορεί να σημαίνει; Γιατί εκείνος απαντάει «ωραία, ωραία»;
Τόσο πολύ χαίρεται που θα βρεθεί με τον άνθρωπο που έχει ασελγήσει σε βάρος της ΑΕΚ, με έναν άνθρωπο που φέρεται να έχει βάλει μπράβους να χτυπήσουν οπαδούς της ομάδας, που έσπαγαν προποτζίδικα και έκαναν κατ’ οίκον επισκέψεις; Μόνο γι’ αυτά (κι έπειτα για όλα τα άλλα που έχει κάνει ο Μάκης) θα έπρεπε να είχε την ευθιξία ο Αδαμίδης να είχε κάνει δήλωση παραίτησης και σε αυτή να ζητούσε συγγνώμη για τον αισχρό τρόπο με τον οποίο μιλάει για τον Χατζηχρήστο αρχικά και τον Νικολαΐδη έπειτα!
Είναι επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ένωσης δεν θεωρεί ότι πρέπει να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη σε όλους για τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε εκπροσωπώντας (όπως ίδιος είπε) την ΑΕΚ σε παραγοντικό επίπεδο, θυμίζοντας (με τα λόγια που χρησιμοποιούσε) τον ίδιο τον συνομιλητή του, τον Μάκη ντε…
Πάντως εμένα δεν με εκπλήσσει καθόλου το ότι ο Αδαμίδης είχε πάρε-δώσε με τον Ψωμιάδη - μα καθόλου δεν με εκπλήσσει. Εκείνο που με εξέπληξε ευχάριστα, όπως αναφέρω και παραπάνω, είναι τα σχόλια των ΑΕΚτσήδων και η μαζική αποδοκιμασία στον πρόεδρο της Ένωσης στέλνοντάς του μήνυμα ότι πρέπει να φύγει (κάτι που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει).
Από κει και πέρα, εννοείται πως όσοι επιχειρούν να «παντρέψουν» το απαράδεκτο παραπάνω γεγονός της συνομιλίας του Αδαμίδη με τον άνθρωπο που έχει βιάσει την ΑΕΚ με εκείνους που έστηναν αγώνες και κέρδιζαν εκατ. ευρώ από το ποδόσφαιρο, ζουν σε άλλο κόσμο και δεν θα ασχοληθώ μαζί τους καν, γι’ αυτό μην μπουν στον κόπο να γράψουν.
ΥΓ1. Πώς το είπε ο Αδαμίδης στον Μάκη; «Εμένα μου είχαν πει ότι εσείς είχατε πει κάτι για τον φάκελο, δεν το πιστεύω. Του λέω για οποιοδήποτε άλλο να μου ’λεγες, εκτός από τον Ψωμιάδη», τόσο πολύ εμπιστοσύνη, κύριε Αδαμίδη, στον άνθρωπο που καταχράστηκε τόσα εκατ. ευρώ από την ΑΕΚ; Τι λέτε; Πώς κι έτσι; Θα μας τρελάνετε;;; Τι δηλαδή; Έχει μπέσα ο Μάκης και φοράει παντελόνια και γι’ αυτό; Αχ Θεέ μου, τι άλλο θα διαβάσουμε-ακούσουμε!
ΥΓ2. Ο Πέτρος Παππάς… ξεκουράζεται ακόμη από την ΑΕΚ; Μήπως εξακολουθεί να αισθάνεται «βλάκας», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος; Τον εκφράζουν όσα κάνει ο άνθρωπος που επέλεξε για την προεδρία της ΠΑΕ;
ΥΓ3. Αδαμίδης: «Η οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με όλους τους παράγοντες των ομάδων είναι κάτι που πάντα προσπαθώ να έχω για το καλό της ΑΕΚ, ώστε να διαφυλάσσω τα συμφέροντά της, όπου και όπως κρίνω απαραίτητο». Συγγνώμη αλλά διαβάζοντας τις συνομιλίες του προέδρου της ΑΕΚ με τον Ψωμιάδη, αδυνατώ να βρω πώς και ποια συμφέροντα της ομάδας προσπάθησε να διαφυλάξει (με τον Μάκη η προσπάθεια βέβαια, μην ξεχνιόμαστε).