ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ανησυχητικοί συνειρμοί

Ανησυχητικοί συνειρμοί

Κατ' αρχάς να γνωριστούμε. Την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αποτελούν οι κ. Γ. Ναυπλιώτης (δικαστικός), Γ. Μπαρμπάτσης (δικαστικός) και Μ. Βουρδέλης (δικηγόρος), με αναπληρωτές τους κ. Χρ. Μαυρογένη (δικαστικός), Ν. Σιγούρη (δικαστικός) και Αθ. Καβουρίνο (δικηγόρος).
Ανησυχητικοί συνειρμοί
Γράφει ο ο Νίκος Κατσαρός.
Οι αξιοσέβαστοι αυτοί νομικοί έβγαλαν χθες μια απόφαση που, αν όχι σόκαρε, οπωσδήποτε εξέπληξε δυσάρεστα τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Αναφέρομαι βέβαια στην τιμωρία του Αχ. Μπέου με βαρύ πρόστιμο και απαγόρευση να ασχολείται με τα του ποδοσφαίρου με κάποια επίσημη ιδιότητα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!
Κι επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται, δεν είναι δυνατόν να μη σχολιάσει κανείς αυτή την εκπληκτική απόφαση. Και τη χαρακτηρίζω εκπληκτική επειδή η ίδια επιτροπή (δεν γνωρίζω με ποια ακριβώς σύνθεση, αλλά δεν έχει σημασία) μας είχε ξενίσει με κάποιες άλλες αποφάσεις κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.
Τις οποίες, σε αντίθεση με τη χθεσινή, όπου εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της, το σύνολο των ΜΜΕ είχε χαρακτηρίσει σκανδαλωδώς επιεικείς. Παράδειγμα, η τιμωρία του ΠΑΟΚ για την εισβολή των οπαδών του στο ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο και τη διακοπή του, αλλά και τον τραυματισμό του Σάχα από φωτοβολίδα. Η ποινή ήταν τιμωρία της έδρας με μία αγωνιστική, επειδή η επιτροπή δεν είχε λάβει υπόψη της ότι ο ΠΑΟΚ ήταν υπότροπος!
Αντιλαμβάνομαι ότι το όργανο αυτό, αν και λειτουργεί μέσα στην ΕΠΟ, είναι ανεξάρτητο και ουδείς μπορεί να παρέμβει στο έργο του. Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο τα μέλη της επιτροπής αυτής θα όφειλαν να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία προς το κύρος της ομοσπονδίας και να μην εκθέτουν αυτή και τον πρόεδρό της με αποφάσεις που περιφρονούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Υστερα από όσα αποκαλύφθηκαν κι εξακολουθούν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα «στημένα» παιχνίδια, τους παράνομους στοιχηματισμούς και όλα τα συναφή ο κόσμος περιμένει με αγωνία τις αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης.
Οι εισηγήσεις των αθλητικών εισαγγελέων Φάκου και Αντωνακάκη θα κριθούν από αυτή την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία, δυστυχώς, έχει δώσει αφορμές ώστε να μην εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη για την ευθυκρισία της. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψει κανείς ότι έχω πρόθεση να επηρεάσω τον έργο της, όμως αναπόφευκτα δημιουργούνται ανησυχητικοί συνειρμοί.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου