Σπ.Γρομητσάρης

Τέρμα το διάλειμμα. Τα κεφάλια μέσα που λέει και το γνωστό τραγούδι. Παρασκευή σήμερα και οσονούπω, δηλαδή τη Δευτέρα, κάθε... κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον δικό του και οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με τον Ισπανό τεχνικό στο Ρέντη για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν. Η έναρξη της προετοιμασίας βρίσκει την ομάδα να έχει μπει για τα καλά στις... ράγες του προγραμματισμού της και να μην απέχει πολύ από το τέρμα. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τη μέρα που... χτύπησε το κουδούνι στο «Thrylos University» για τις καλοκαιρινές διακοπές έχουν γίνει πολλά. Ποιά είναι αυτά;

1) Κοστάντσο και Δασκαλάκης αντί Νικοπολίδη και Πάρντο. Δε χωράει αμφιβολία πως ο διάδοχος του Αντώνη στη θέση «1» ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο ερωτηματικό γι' αυτό το καλοκαίρι. Μετά από μεγάλη αναζήτηση κι αφού... ζυγίστηκαν όλα, στο μεγάλο λιμάνι κατέληξαν στον Φράνκο Κοστάντσο. Ο 30χρονος Αργεντινός του οποίου έληξε το συμβόλαιο με τη Βασιλεία αποτελούσε ευκαιρία απ' αυτές που δεν χάνονται. Και δεν χάθηκε. Και αντί του Πάρντο που έβαλε... αυτογκολ ζητώντας τρελά λεφτά, ήρθε ο 29χρονος Έλληνας, Σήφης Δασκαλάκης, ο οποίος επίσης αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Εργοτέλη.

2) Μαρκάνο και Τζαβέλλας (;) αντί Ρ.Μπράβο. Κι εδώ ο Ολυμπιακός φαίνεται πως πάει από το καλό στο καλύτερο. Ο Ραούλ μεγάλωσε και παράλληλα στοίχιζε ακριβά. Έτσι, ο Θρύλος πήγε στην επιλογή ενός παίκτη επιλογής Βαλβέρδε (Μαρκάνο) που παίζει και ως αριστερό μπακ και ως αριστερό στόπερ και παράλληλα είναι κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα Ελληνόπουλου (Τζαβέλλας) που θα παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

3) Φέισα και Σάντσες (;) αντί Ντουντού. Και σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να πει κανείς πως ο πρωταθλητής ανεβάζει το επίπεδό του. Ο πανάκριβος και προβληματικός την τελευταία διετία Ντουντού έφυγε και τη θέση του αναλαμβάνουν να καλύψουν δύο παίκτες. Ο 23χρονος και ταλαντούχος όπως λένε όσοι γνωρίζουν Σέρβος, Λιούμπο Φέισα, και ο διακαής πόθος του Ερνέστο Βαλβέρδε από την πρώτη στιγμή, Κάρλος Σάντσες.

4) Χαβίτο αντί Ζαϊρί και -ίσως- Ρόμενταλ. Η λογική λέει πως κι εδώ ο Ολυμπιακός ανέβασε, κάπως, το επίπεδό του. ο Ρόμενταλ, που παραμένει πάντως στην ομάδα, ήταν ωσεί παρών. Ο Ζαϊρί... ξεχείλιζε από ταλέντο αλλά και από επιπολαιότητα και απερισκεψία κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αν ο Χαβίτο έχει σταθερότητα στην απόδοσή του και δώσει αυτά που περιμένει ο Βαλβέρδε τότε θα πάνε όλα καλά για τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε πως φέτος στις βασικές επιλογές για δεξιά θα υπολογίζεται και ο Γιάννης Φετφατζίδης ενώ, παράλληλα, εκεί έβαζε πέρυσι και μπορεί να βάζει και φέτος τον Μιραλάς σε ορισμένα ματς.

5) Το... κενό στον αντι-Ιμπαγάσα. Η μοναδική θέση στην οποία, ακόμα, αναζητείται ο εκλεκτός είναι αυτή. Ο Θρύλος ψάχνει από πέρυσι έναν παίκτη που θα οργανώνει το παιχνίδι και θα παίζει, ουσιαστικά, ως αντί-Φουστέρ αλλά και λίγο πιο πίσω ως αντι-Ιμπαγάσα (γιατί τυπικά ξεκινούσε από πιο πίσω ο Αργεντινός) ώστε να ξεκουράζεται ο... θαυματουργός Αριέλ που... πατάει τα 35 χρόνια. Θα είναι ο Κράνιτσαρ που μοιάζει ιδανικός; Θα είναι κάποιος άλλος; Φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα... καλό όνομα που θα ενθουσιάσει τον κόσμο.