ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ξάνθη-ΑΕΚ στην ΕΤ1 λόγω στάσης εργασίας στη ΝΕΤ

Ξάνθη-ΑΕΚ στην ΕΤ1 λόγω στάσης εργασίας στη ΝΕΤ

20/9/2011
 
Ξάνθη-ΑΕΚ στην ΕΤ1 λόγω στάσης εργασίας στη ΝΕΤ
Πρεμιέρα στις μεταδόσεις των εντός έδρας της Ξάνθης κάνει αύριο (21/9) η ΕΡΤ. Αναφερόμαστε στην αναμέτρηση Ξάνθης-ΑΕΚ που θα μεταδώσει (λόγω στάσης εργασίας στη ΝΕΤ) η ΕΤ1. Την περιγραφή θα κάνουν οι Δημήτρης Μπουμπουγιατζής, Γιάννης Δέλκος και στο ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου οι Γιώργος Μίνος, Άκης Ιωακείμογλου. Το Ξάνθη-ΟΦΗ που θα δείξει η ΕΡΤ την επόμενη αγωνιστική θα περιγράψουν οι Γιώργος Τραπεζανίδης, Πάνος Μπλέτος, με ρεπορτάζ των Τάσου Πακλατζή, Δημήτρη Μαυρόπουλου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, όλοι οι δημοσιογράφοι θα προέρχονται απ' την ΕΤ3 και κανείς δεν ταξιδεύει απ' την Αθήνα, για λογαριασμό της "μαμάς" ΕΡΤ. Ο λόγος είναι αυτός που φαντάζεστε: Περικοπές...


Η ΕΣΗΕΜΘ για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ

Καταγγελτική (εναντίον των όσων συμβαίνουν στην ΕΡΤ, δηλαδή και στην ΕΡΤ 3) ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΜΘ που αναφέρει τα εξής: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με λύπη του διαπιστώνει ότι τα κυβερνητικά σχέδια αναβάθμισης της ΕΡΤ3 γρήγορα έδωσαν τη θέση τους σε σχέδια συρρίκνωσής της.

Δυστυχώς, μόλις έναν μήνα μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου, για την ενίσχυση του ρόλου της ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι σε αυτήν βλέπουν με ανησυχία να επιχειρείται η μαζική απόλυση συναδέλφων με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναπόφευκτη υποστελέχωσή της και τελικά στην αδυναμία λειτουργίας της.

Σήμερα στην ΕΡΤ3 εργάζονται λιγότεροι δημοσιογράφοι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμά της, ενώ ακόμη και με τη συνδρομή των συμβασιούχων έργου δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις για ενημέρωση από ένα σύγχρονο δημόσιο κανάλι. Με τις αλληλοσυγκρουόμενες φήμες περί εργασιακής εφεδρείας ήδη παρατηρήθηκε κύμα συνταξιοδότησης που προκάλεσε ελλείψεις ακόμη και σε καίριους παραγωγικούς τομείς.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης, υπογραμμίζει ότι από την ΕΡΤ3 δεν περισσεύει κανείς, αν εξακολουθεί να ισχύει η κυβερνητική βούληση ύπαρξης αλλά και ενίσχυσης της δυνατής φωνής ενημέρωσης στην περιφέρεια.

Με ελάχιστους εναπομείναντες δημοσιογράφους και τεχνικούς που έχουν ήδη εξοντωθεί οικονομικά, σίγουρα είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, πόσο μάλλον δημόσιο και μη εξαρτώμενο από οικονομικά συμφέροντα, και να υπηρετήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της πληροφόρησης".

Δραματικές εξελίξεις: Νέα συνέλευση εργαζομένων στην ΕΡΤ

Αυτή την ώρα διεξάγεται συνέλευση εργαζομένων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για το γνωστό θέμα (της εργασιακής εφεδρείας). Ο αναβρασμός στο Ραδιομέγαρο είναι δεδομένος και οι εξελίξεις γίνονται ολοένα και πιο δραματικές.

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου