ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Κόκκινη» ψυχρολουσία

«Κόκκινη» ψυχρολουσία


6/12/2011
Τι κι αν η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στην έδρα της Φούλαμ; Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς έχασαν σωρεία ευκαιριών και είδαν την μπάλα να χτυπά δύο φορές στο δοκάρι, πριν ο Σπίαρινγκ δει την απευθείας κόκκινη κάρτα (72΄), με τη Φούλαμ να φτάνει σε μία ανέλπιστη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντέμπσεϊ (85΄).

Α΄ Ημίχρονο

Φάσεις με το καλημέρα δημιουργήθηκαν στην αναμέτρηση εκατέρωθεν με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθούν πριν ακόμη τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στο 6’ ο Ντεμπελέ έχασε μοναδικό τετ-α-τετ σουτάροντας πάνω στον Ρέινα και ένα λεπτό αργότερα στο 7΄ ο Σουάρες πάσαρε στον Κάρολ που έπιασε μονοκόμματο σουτ με τον Σβάρτσερ να διώχνει.

Ακολούθησαν τρία καλά σουτ με αξιώσεις δύο για τη Φούλαμ (Ντεμπελέ, Ντέμπσεϊ) και ένα για τη Λίβερπουλ (Άνταμ) με τη φάση του ημιχρόνου να σημειώνεται στο 28’. Ο Χέντερσον είδε κενό χώρο στην αντίπαλη άμυνα, ξεκίνησε την επέλαση και μέσα από την περιοχή με φοβερό πλασέ εξουδετέρωσε τον Σβάρτσερ, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι και να επιστρέφει.

Τα δύο σουτ του Ντέμπσεϊ που ακολούθησαν από πλευράς γηπεδούχων και ένα σουτ του Σουάρες από πλευράς φιλοξενούμενων δεν είχαν τύχη και οι δύο ομάδες άκουσαν το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου να τις βρίσκει στο 0-0 και σκεπτικές να κατευθύνονται στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοσή της, έκλεισε στα καρέ της τη Φούλαμ και ενέτεινε την πίεσή της με τους γηπεδούχους ωστόσο να αντέχουν. Η πολιορκία δεν έφερνε αποτελέσματα με τον Σβάρτσερ να διώχνει το σουτ του Ενρίκε με δυσκολία στο 52’ και τον Μπέλαμι να εκτελεί φάουλ από ιδανικό σημείο πάνω σε αμυντικό και την μπάλα να περνά άουτ στο 59’.

Στο 60’ η κεφαλιά του Άγκερ δεν βρήκε στόχο, ενώ λίγο αργότερα ο Μπέλαμι έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μόνος του μέσα στην περιοχή από πλάγια σούταρε άουτ. Η κακοδαιμονία συνεχίστηκε με τον Σουάρες να πετυχαίνει γκολ με καταπληκτική προσπάθεια από μπαλιά του Κάρολ, αλλά τον επόπτη να έχει σηκώσει το σημαιάκι του για οφσάιντ.

Μία φάση όμως άλλαξε όλο το ματς. Στο 72΄ο Σπίαρινγκ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα όταν το τάκλιν του αφού βρήκε πρώτα την μπάλα στη συνέχεια βρήκε με τις τάπες και τον αστράγαλο του Ντέμπσεϊ. Οι ισορροπίες άλλαξαν αμέσως με τον Ντέμπσεϊ να σημαδεύει το δοκάρι στο 81’ και τον Ρέινα να αποκρούει εξ’ επαφής το σουτ του Ντεμπελέ. Οι «κόκκινοι» παραλίγο να προηγηθούν με παίκτη λιγότερο όταν ο Ντάουνινγκ είδε τον Σβάρτσερ να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα το σουτ του και να στέλνει την μπάλα και πάλι στο δοκάρι!

Στο 85΄όμως ήρθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όταν ο Ρέινα έκανε πολύ κακή απόκρουση στο σουτ του Μέρφι με την μπάλα να μένει μόνη και αφύλαχτη δίπλα στη γραμμή πριν ο Ντέμπσεϊ από κοντά διαμορφώσει το 1-0 και χαρίσει μία ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του.


Συνθέσεις Ομάδων

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Ενρίκε, Χέντερσον, Σπίρινγκ, Άνταμ, Μπέλαμι (77’ Ντάουνινγκ), Κάρολ (77’ Κάουτ), Σουάρες
Στον πάγκο: Ντόνι, Μάξι, Κόατς, Κάραγκερ, Κέλι

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Μπερντ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Μέρφι (94’ Γκέκοφ), Ετούχου, Ντέμπσεϊ, Τζόνσον, Ζαμόρα (71’ Τζόνσον), Ντεμπελέ
Στον πάγκο: Εθέριτζ, Μπριγκς, Χιους, Κασάμι, Φρέι
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου