ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0 (video)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0 (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 2-0 τον Λεβαδειακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", χάρη στα γκολ των Ολαϊτάν (54') και Χολέμπας (82').
Ύστερα από το... στραβοπάτημα στον Περιστέρι (0-0), ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας τον Λεβαδειακό για την 20η αγωνιστική της Super League με σκορ 2-0. Τα γκολ για την ομάδα του Πειραιά σημείωσαν οι Ολαϊτάν (54') και Χολέμπας (82').
Σε διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Ρομπέρτο και τους Παπάζογλου, Αβραάμ, Μανωλά και Χολέμπας τετράδα στην άμυνα. Μανιάτης και Σάμαρης αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Κάμπελ και Βάις στα δύο άκρα. Ο Σαβιόλα έπαιξε στην πλάτη του προωθημένου Μήτρογλου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραγεωργίου προτίμησε ένα σύστημα 4-3-3 και τους Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλο, Πέδρο Σας, Ροζέριο, Μάντζιο, Κώτσιο, Κονέ, Γεωργίου, Καπό, Χαραλάμπους, και Ιντζίδη στο βασικό σχήμα του Λεβαδειακού.

Η ανασκόπηση του αγώνα

Κακό, από πλευράς θεάματος, ήταν το πρώτο ημίχρονο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη, με συνέπεια οι επικίνδυνες επισκέψεις στην εστία των φιλοξενούμενων να είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός είχε όλους -πλην Μάντζιου- τους παίκτες του πίσω από την μπάλα, θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Πρζιρόφσκι.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία στο 7' να ανοίξει το σκορ, όμως ο Βάις δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος, με το πλασέ του να καταλήγει άουτ σχεδόν σε κενή εστία.

Στο 38', από διπλό λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ροζέριο βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Ρομπέρτο, όμως αστόχησε απελπιστικά με το δεξί λίγο πιο πίσω από το σημείο του πέναλτι (τρίτη τελική προσπάθεια του Λεβαδειακού, όσες είχε και ο Ολυμπιακός σε εκείνο το χρονικό σημείο).

Τρία λεπτά αργότερα ο Ροζέριο υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ενώ στο 45' από ωραία προώθηση και σέντρα του Παπαδόπουλου ο Μήτρογλου αστόχησε με το κεφάλι από καλή θέση, φάση με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Φάληρο με το σκορ στο 0-0.

Τα γκολ του αγώνα

 
Τον δικαίωσε ο πάγκος

Με δύο αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μίτσελ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Φουστέρ και Ολαϊτάν αντί των Βάις και Μήτρογλου, δίχως να διαφοροποιείται κάτι στην διάταξη. Ο Καραγεωργίου από την πλευρά του δεν άλλαξε τίποτα - και δεν είχε λόγο άλλωστε.

Όμως ο Ισπανός τεχνικός είδε τις επιλογές του από τον πάγκο να τον δικαιώνουν. Στο 54' ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Σαβιόλα γύρισε στον Φουστέρ από το κοντρόλ - πάσα του οποίου η μπάλα έφτασε στον Ολαϊτάν, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με το αριστερό να νικήσει τον Πρζιρόφσκι για το 1-0.

Στο 59', ο Σαβιόλα από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το γύρισμα του Νιγηριανού, ενώ ο Φουστέρ στο 67' από κάθετη πάσα του Κάμπελ δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρζιρόφσκι. Ομοίως έπραξε και ο Ολαϊτάν στο 76', όταν βγήκε φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ από νέα εξαιρετική πάσα του Κάμπελ στον κενό χώρο, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Χολέμπας δεν μιμήθηκε τους συμπαίκτες του και στο 82' εκμεταλλεύθηκε ιδανικά την ασίστ του Ντομίνγκες, "γράφοντας" το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Οι τίτλοι τέλους είχαν μπει στο ματς, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν την 18η νίκη τους (συν δύο ισοπαλίες) σε 20 αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Ο MVP


Ο Μάικλ Ολαϊτάν ρέφαρε την υποτονική του παρουσία στο Περιστέρι και ερχόμενος από τον πάγκο ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να αποφύγει μια οδυνηρή γκέλα στο Φάληρο.

Η απογοήτευση


Ο Ροζέριο έκανε καλό ματς σε γενικές γραμμές, όμως ήταν αυτός που έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 38' να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του και ενδεχομένως της στέρησε την δυνατότητα να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα από το "Γ. Καραϊσκάκης".

Στατιστικά Αγώνα

2 Goal 0
2 Ασίστ 0
15 Τελικές Προσπάθειες 4
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
8 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 7
5 Επεμβάσεις 34
16 Κλεψίματα 22
8 Φάουλ 20
1 Οφσάιντ 4
7 Κόρνερ 3
37 Λάθη 39
11/37 Γεμίσματα 0/4


Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Νεφελώδης

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Α' Βοηθός: Εμμανουήλ Βλάσης (ΕΠΣ Λασιθίου)

Β' Βοηθός: Νεκτάριος Παστρωμάς (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής)

4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Αβραάμ, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Βάις (46' Φουστέρ), Κάμπελ, Σαβιόλα (73' Ντομίνγκες), Μήτρογλου (46' Ολαϊτάν).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μπονγκ, Μασάντο, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν, Κάμπελ, Εντινγκά.

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Πέδρο Σας (85' Σκέμπης), Ροζέριο, Μάντζιος, Κώτσιος, Κονέ (66' Μάγκας), Γεωργίου, Καπό (66' Νικολακάκης), Χαραλάμπους, Ιντζίδης.

Αναπληρωματικοί: Τσιντώτας, Βασιλείου, Σκέμπης, Νικολακάκης, Μάγκας, Γιάντσης, Ορτέγα.

Γκολ:  54' Ολαϊτάν, 82' Χολέμπας / -

Κίτρινες: 62' Παπαδόπουλος / 60' Κώτσιος, 62' Μάντζιος

Κόκκινες: - / 87' Μάντζιος (2η κίτρινη)

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό.
 

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειχναν να παίρνουν το μήνυμα της Πέμπτης. Στην επανάληψη μπήκαν οι Ολαϊτάν και Φουστέρ αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας. Θα θέλαμε να μας το σχολιάσετε αυτό.
Πιστεύω ότι το παιχνίδι το κέρδισαν ο Φουστέρ και ο Ολαϊτάν. Ήταν τα δύο πρόσωπα που έκαναν την ένεση ψυχή που χρειαζόταν η υπόλοιπη ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Εικόνες σαν αυτές του πρώτου ημιχρόνου δεν επιτρέπονται. Από την αρχή της χρονιάς μιλάμε για τον συναγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες και πόσο καλό μας κάνει. Θα παίζουν αυτοί που παίζουν καλύτερα και δεν θα κοιτάξουμε ονόματα.
Τι εξήγηση δίνετε για την εικόνα των παικτών σας στο πρώτο ημίχρονο; Από τι μπορεί να ήταν επηρεασμένοι και έκαναν το χειρότερό τους πρώτο ημίχρονο στο πρωτάθλημα;
Κάποιος όταν είναι προπονητής προσπαθεί να ξυπνήσει την ομάδα του, να την τονώσει και να την αλλάξει κάνοντας δύο αλλαγές. Η επανάσταση σήμερα έπρεπε να έρθει με περισσότερες αλλαγές με πρώτη τη δική μου. Δεν μας πειράζει που δεν υπήρχε επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο, γιατί ποτέ δεν έχω ζητήσει από τους παίκτες μου να είναι πετυχημένοι. Αυτό που τους ζητάω είναι να έχουν την πρόθεση για επιτυχία. Στο πρώτο μέρος δεν συνέβη αυτό. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε κάποια πράγματα και ήμασταν καλύτεροι. Στην οικογένειά μου έχει βγει το όνομα ότι είμαι ο ξεροκέφαλος, αυτός που επιμένει, αυτός που πάντα λέει τα ίδια και τα ίδια. Δεν θα σταματήσω να το κάνω. Θα επιμένω να τους παρακινώ. Όποιος έχει θέση να με ακολουθήσει, έχει θέση στην ομάδα. Αυτός για παράδειγμα είναι ο Ολαϊτάν. Σίγουρα όμως αν αναλύσουμε το παιχνίδι από την αρχή, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο λάθος στο πως σχεδιάσαμε την ανάπτυξη του παιχνιδιού και τους παίκτες που επιλέχθηκαν. Σίγουρα έκανα κάποιο λάθος στους παίκτες που επέλεξα.
Στο προηγούμενο ματς στο Περιστέρι και σήμερα με τον Λεβαδειακό, έδειξε ο Ολυμπιακός να κάνει πολλές λανθασμένες εύκολες πάσες. Αυτό πιστεύετε ότι είναι ένα στοιχείο που θα δείτε στα επόμενα ματς;
Όταν κάποιος βλέπει το παιχνίδι έξω από το γήπεδο, το καλύτερο είναι να δείχνει πού θα πηγαίνει η μπάλα με τα χέρια του, γιατί με τα πόδια δεν μπορεί (γέλια). Είναι το πρώτο πράγμα που τους είπα στα αποδυτήρια. Η βασική αρχή του ποδοσφαίρου είναι να δίνουμε πάσα στον διπλανό μας. Πρέπει να την δίνουμε. Κάναμε αναρίθμητα λάθη στις πάσες στο πρώτο μέρος. Στα πρώτα τρία λεπτά πουλήσαμε την μπάλα πάνω από οκτώ φορές. Αυτό δεν έχει να κάνει με την τακτική, τους παίκτες ή τον προπονητή. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία πολύ κακή μέρα. Δεν θέλω να μείνει η αίσθηση ότι στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο. Δεν είμαι θυμωμένος. Απλώς έχω εκπλαγεί με αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να αλλάζω γνώμη τόσο εύκολα, όταν λιγότερο από δέκα μέρες πριν, από αυτή τη θέση σάς έλεγα ότι η ομάδα μου έκανε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Δεν μπορώ να αλλάζω γνώμη τόσο εύκολα.
Μήπως ένα εκ των λαθών σας ήταν ότι ξεκινήσατε τον Μήτρογλου, επειδή απείχε καιρό λόγω του τραυματισμού του;
Ας πούμε ότι παρασυρθήκαμε από το πόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει και από το πόσο πολύ ήθελε να πάρει μέρος. Δεν ήταν έτοιμος να βγάλει 90 λεπτά και δεν ήταν έτοιμος να παίξει από την αρχή. Τον ευχαριστώ πολύ που είχε τη θέληση να παίξει από την αρχή, αλλά εκεί έκανα λάθος. Δεν έπρεπε να τον ξεκινήσω. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο στον Κώστα. Μας έχει δώσει πολλά και θα συνεχίσει να μας δίνει. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα για σήμερα. Ο Κώστας ήθελε να παίξει, πιστεύαμε ότι μπορούσε να προσφέρει αυτά που θέλαμε, δεν τα πρόσφερε, αλλά περιμένουμε πολλά από αυτόν στη συνέχεια. Ίσως δεν είναι τόσο καλό να πιστεύεις τόσο πολύ στα όσα λένε οι παίκτες σου. Είναι καλοί ηθοποιοί.
Υπάρχει θέμα απόκτησης τελικά για το κέντρο της άμυνας;
Έχουμε επίσης τον Παπάζογλου που μπορεί να βοηθήσει. Επιστρέφει σύντομα ο Μιγκέλ Τόρες, έχουμε και τον Μπονγκ. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε έναν παίκτη, όχι μόνο γιατί θέλουμε να καλύψει το κενό του Δημήτρη, αλλά επειδή και οι υπόλοιποι θα είναι ήσυχοι όπως ήμασταν με τον Σιόβα. Πιστεύουμε ότι και ο Αβραάμ πολύ σύντομα θα είναι 100% καλά και θα μας βοηθάει συνέχεια. Ψάχνουμε μία λύση για να είναι η υπόλοιπη ομάδα πιο ήσυχη. Θέλω να κάνω μία παράκληση με όλο τον σεβασμό. Μην επικοινωνείτε μαζί μου με μηνύματα, γιατί δεν πρόκειται να μάθετε το όνομά του.

Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τον αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό.
Μάικλ Ολαϊτάν:
«Στο πρώτο ημίχρονο μας έλειπε η αυτοσυγκέντρωση. Στα αποδυτήρια ανασυγκροτηθήκαμε και σκεφτήκαμε τι έπρεπε να κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα του αγώνα. Γίνανε κάποιες αλλαγές και καταφέραμε και αλλάξαμε την εικόνα μας».
Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός όπως και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, έτσι και σήμερα σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο: «Νομίζω ότι μας έλειπε η αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και για αυτό δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα όλοι μας θέλουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, όμως αυτό που μας λείπει είναι ίσως η αυτοσυγκέντρωση».
Για τον πανηγυρισμό στο γκολ που πέτυχε: «Είχα μία ευχή για το 2014. Είχα ευχηθεί να έχω μία καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό και να μείνω μακριά από τραυματισμούς. Ξεκίνησε καλά η χρονιά και για αυτό ήθελα να ευχαριστήσω το Θεό που με βοηθάει να συνεχίσω σκοράροντας και να είμαι καλά».
Νταβίντ Φουστέρ:
«Δεν νομίζω ότι μόνο η είσοδος μου στο παιχνίδι και αυτή του Ολαϊτάν άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε πολύ κακό πρόσωπο και ο προπονητής έπρεπε να κάνει κάποια αλλαγή για να αλλάξει την κατάσταση αυτή. Οποιοσδήποτε και να έμπαινε στο παιχνίδι είχε αλλάξει η νοοτροπία των παικτών και θα καταλήγαμε σε αυτό το αποτέλεσμα», ήταν το πρώτο σχόλιο του Φουστέρ.
Για το αν η βαθμολογική διαφορά δημιουργεί εφησυχασμό: «Δεν πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να έρθει κάποιος να δει τις προπονήσεις μας για να καταλάβει πόσο σκληρά δουλεύουμε και προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε. Απλά πιστεύω ότι σήμερα ήταν ένα κακό παιχνίδι από μέρους μας και πρέπει να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τη σωστή συμπεριφορά μας μέσα στο γήπεδο, κάτι που μας έλειπε σήμερα».
Για το αν είναι στόχος η βελτίωση εν όψει του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ως τότε έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σκεφτόμαστε ότι η βαθμολογία δείχνει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούμε για αυτά τα παιχνίδια και να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ. Πρέπει μέχρι τότε όλα τα παιχνίδια να τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα γιατί αν αρχίσουμε να χάνουμε βαθμούς είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΟΚ που μας ακολουθεί να μειώσει τη διαφορά. Ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε σε καλή κατάσταση με τη Μάντσεστερ είναι να κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου