ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κυπελλο Ελλαδος:Τα αποτελεσματα της Πεμπτης (videos)

Κυπελλο Ελλαδος:Τα αποτελεσματα της Πεμπτης (videos)

24/01/2014

Eπεσε η αυλαια για το Κυπελλο Ελλαδος με τις αναμετρησεις Πανιώνιος - Αιγινιακός 3-0 και Αστέρας Μαγούλας - Ολυμπιακός Βόλου 1-2.Διαβαστε αναλυτικα για ολα οσα συνεβησαν στις δυο αναμετρησεις

 Πανιώνιος - Αιγινιακός 3-0

Με τους Γιάννου και Λάσνικ να πετυχαίνουν από ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τον Κούρντι να βάζει το κερασάκι στην τούρτα ο Πανιώνιος επιβλήθηκε του Αιγινιακού με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου.
Την ανωτερότητά του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό επιβεβαίωσε ο Πανιώνιος, ο οποίος ανέτρεψε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.
Οι "κυανέρυθροι" ευτύχησαν από νωρίς να προηγηθούν και να ισοφαρίσουν με αυτό τον τρόπο το σκορ του πρώτου αγώνα και αυτό ήταν το κλειδί, αφού έτσι πήραν ψυχολογία και κατάφεραν στη συνέχεια να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Αρκετοί ήταν οι παίκτες των γηπεδούχων που βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να έχει σκορ πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο. Δεν μπόρεσαν οι φιλοξενούμενοι να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, αφού ακόμα και όταν κλήθηκαν να σημειώσουν κάποιο γκολ έδειξαν τρανταχτές αδυναμίες στη δημιουργία φάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και αυτό οφείλεται κυρίως στα πολλά σκληρά φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Αιγινιακού απόρροια των οποίων ήταν να έρθουν και 1-2 φορές κάποιοι ποδοσφαιριστές στα χέρια για μερικά δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ένα σκηνικό που έγινε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν και να δίνουν τέλος. Αραβίδης και Κιβρακίδης πήραν από μία κάρτα με τον δεύτερο να αποβάλλεται, αφού είχε ήδη μία κίτρινη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Πάστρωμας (Δυτικής Αττικής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος (73' Ζαχαράκης), Μητρόπουλος, Κούρντι, Κολοβός (80' Μπούζας), Λάσνικ (46' Παντίδος), Αραβίδης, Γιάννου.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ): Τόλιος, Κιβρακίδης, Σαμαράς, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Χατζής, Ζούρκος (75' Καρακατσάνης), Δεμηρτζόγλου (55' Κουτσοσπύρος), Πέντα, Μιτρόβ (84' Κυνηγόπουλος), Γκέσιος.

Γκολ: 17' Γιάννου , 42' Λάσνικ, 86' Κούρντι
Κίτρινες κάρτες: 11' Λάσνικ, 45' Μητρόπουλος, 46' Κουλουχέρης, 48' Κούρος, 94' Αραβίδης / 32' Γιαζιτζόγλου, 59' Γκέσιος, 66' Σαμαράς, 87' Κιβρακίδης
Κόκκινες κάρτες: 94' Κιβρακίδης

Ανασκόπηση

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Πανιώνιος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι από την αρχή να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και κατάφεραν να κάνουν από νωρίς αισθητή την παρουσία τους.
Μόλις στο 7ο λεπτό από φάουλ του Λάσνικ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή. Ο Γιάννου μπήκε στην πορεία της μπάλας, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και έτσι η μπάλα έφυγε άουτ. Ωστόσο, ο επιθετικός του Πανιωνίου δε λάθεψε στο 17', όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι αμυντικοί του Αιγινιακού σταμάτησαν την προσπάθειά τους πιστεύοντας ότι ο Γιάννου είναι εκτεθειμένος κι εκείνος από πλάγια αφού έκανε ωραία ενέργεια τελείωσε υποδειγματικά τη φάση ισοφαρίζοντας έτσι και το σκορ του πρώτου αγώνα.
Στα επόμενα λεπτά ο Αιγινιακός ισορρόπησε και προσπάθησε να φανεί απειλητικός, όμως, γρήγορα ο Πανιώνιος πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα. Στο 31' ο Κούρντι με σουτ από πλάγια ανάγκασε τον Τόλιο να πέσει στη γωνιά του και να μπλοκάρει. Ωστόσο, 12 λεπτά μετά ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο σουτ του Λάσνικ. Ο Αυστριακός τροφοδοτήθηκε εκτός περιοχής, έκανε κάποια μέτρα και στη συνέχεια σούταρε με το δεξί στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του Τόλιου και μετά στα δίχτυα.

  Ελάχιστες φάσεις και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα είχε το δεύτερο ημίχρονο στο οποίο ο Πανιώνιος ήταν και πάλι ανώτερος. Ένα καλό σουτ του Αραβίδη στα πρώτα λεπτά κι άλλο ένα του Μητρόπουλου ήταν η μόνες αξιόλογες φάσεις μέχρι το 71', όταν οι "κυανέρυθροι" έχασαν σημαντική ευκαιρία στην αντεπίθεση. Κούρντι και Αραβίδης άλλαξαν την μπάλα, ο πρώτος στη συνέχεια έδωσε στον Κολοβό κι εκείνος για λίγα εκατοστά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Πέντε λεπτά μετά ο Αραβίδης θα μπορούσε να έχει σφραγίσει την πρόκριση για τον Πανιώνιο, αλλά από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Τόλιο, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Στην επόμενη φάση, μάλιστα, ο Αιγινιακός είχε μία καλή στιγμή με το σουτ του Μιτρόβ να φεύγει λίγο άουτ.
Όλα έδειχναν πως το φινάλε θα ήταν αγχωτικό για τους γηπεδούχους, όμως, ο Κούρντι ήταν ο παίκτης που έδωσε τη λύση. Στο 86' ο Μητρόπουλος έβγαλε ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Κούρντι με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, με το οποίο κλείδωσε η πρόκριση.

MVP της αναμέτρησης

Δεν ήταν λίγοι οι παίκτες του Πανιωνίου που ξεχώρισαν με τον Κούρντι να είναι εκείνος που πιθανότατα ήταν ο καλύτερος. Δεν έχασε μονομαχία, ενώ έδιωξε και το άγχος στα τελευταία λεπτά πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ.

Η απογοήτευση

Αρκετά προβλήματα είχε ο Κιβρακίδης, ο οποίος έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο. Συν τοις άλλοις, αποβλήθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Αστέρας Μαγούλας - Ολυμπιακός Βόλου 1-2

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε και στο δεύτερο ματς τον Αστέρα Μαγούλας, αυτή τη φορά με 2-1 εκτός έδρας, και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου. Αντίπαλος εκεί ο Παναθηναϊκός.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε βάλει τα θεμέλια πριν από δύο εβδομάδες με το υπέρ του 2-0 και το απόγευμα της Πέμπτης (23/1)ολοκλήρωσε το έργο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου, νικώντας και εκτός έδρας τον Αστέρα Μαγούλας με 2-1.
Οι πρωτοπόροι της Football League απλοποίησαν τα πράγματα στο 21ο λεπτό με το όμορφο γκολ του Νικολιά (μετά από ασίστ Μπρέσκα), όμως οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν δικαιότατα στην ισοφάριση με τον Δημητριάδη στο 71'.
Παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τον τρόπο να επικρατήσουν για δεύτερη φορά απέναντι στον Αστέρα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τον Καπετάνο να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 83' και να σφραγίζει το εισιτήριο για τους "8" όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Ελευσίνας
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Μαγούλας: Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος (57' Δημητριάδης), Ρήγας (70' Μαρίνου), Κανελλόπουλος, Μαρτίνεθ (64' Μήτκας), Κορνελάτος
Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς (46' Κόμνος), Αρβανίτης, Κωστούλας, Ολίσε, Πινδώνης (84' Ντινόπουλος), Καπετάνος, Νικολιάς, Δεινόπαπας (64' Ζέρης), Μπρέσκα
Γκολ: Δημητριάδης (73') / Νικολιάς (21'), Καπετάνος (83')
Κίτρινες κάρτες: Κασμερίδης / Νικολιάς, Πινδώνης, Αρβανίτης

Ο αγώνας

Ο Αστέρας Μαγούλας είχε ένα μικρό... βουνό να ανέβει αν ήθελε να πάρει την πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου (2-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" το πρώτο ματς) και στο ξεκίνημα κατάφερε να έχει λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια του, πέρα όμως αυτού... ουδέν.
Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το ματς σε πολύ χαμηλό τέμπο στο πρώτο 20λεπτο και στην πρώτη τους καλά οργανωμένη επιθετική προσπάθεια "χτύπησαν στο ψαχνό".
Ο Μπρέσκα βγήκε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή πέρασε έξυπνη κάθετη πάσα, με τον Νικολιά να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό αριστερό σουτ μέσα στην περιοχή να αφήνει άγαλμα τον Κασμερίδη, στέλνοντάς την να καρφωθεί στο αριστερό "παραθυράκι".
Λίγο πριν το ημίωρο, ο Μπρέσκα είχε ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ από πλευράς γηπεδούχων η πιο αξιόλογη στιγμή τους στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 34' από τον Μαρτίνεθ.
Ο Ισπανός γύρισε όμορφα το σώμα του λίγο έξω από την περιοχή και ξεμαρκαρίστηκε, με τον Γκίτκο να πέφτει όμως σωστά στην αριστερή γωνία του και να μπλόκαρει το δυνατό σουτ του.
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο και να πιέζουν έντονα για το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας μάλιστα τέσσερις καλές στιγμές μέχρι το 62ο λεπτό...
Ο Κανελλόπουλος στο 49' έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκίτκου με δυνατό σουτ, ο Μαρτίνεθ στο 54' έπιασε "γεμάτο" σουτ με το δεξί που σταμάτησε στην αγκαλιά του Γκίτκου, η κεφαλιά του Δημητριάδη στο 59' δεν βρήκε για λίγο στόχο ενώ στο 62' ο Γκίτκος υποχρεώθηκε να αποκρούσει με τα πόδια κοντινό σουτ του Κανελλόπουλου.
Στον επιθετικό μονόλογο του Αστέρα Μαγούλας (ολοκλήρωσαν το ματς με 16 τελικές, οι 7 εντός εστίας...) υπήρχε ένα "διάλειμμα" από τους φιλοξενούμενους στο 71ο λεπτό, με τον Πινδώνη να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή, για να έρθει τελικά το γκολ που δικαιούνταν 100% οι γηπεδούχοι στο 73'.
Ο Δημητριάδης εφόρμησε κατά μέτωπο χωρίς να βρεθεί κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου να τον ανακόψει, και με χαμηλό δεξί πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-1.
Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Νικολιάς άφησε ωραία τη μπάλα να περάσει από τα πόδια του και ο επερχόμενος Καπετάνος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Κασμερίδη για το 1-2.
Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων (ο γκολκίπερ τους, Κασμερίδης, είχε κεφαλιά λίγο άουτ στο 92ο λεπτό μετά από προώθησή του σε εκτέλεση κόρνερ) και έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας ντουμπλάροντας τις επιτυχίες του εις βάρος του Αστέρα Μαγούλας.




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου